Muusikoiden.net
22.02.2019
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikki suoraan runkoon, EMI-suojaus?
1 2
MPU
11.04.2013 11:39:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Soitinrakennuksen yhteydessä tähtimaadoitus tuntuu minustakin hiukan liioittelulta. Vahvistimissa ja muissa värkeissä, joissa liikkuu isompia virtoja, on maadoituksen toteutustapa toki olennainen.
 
Komppaan. Varmasti oikea asia, mutta kitaroissa ja bassoissa turha.
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
MPU
11.04.2013 11:41:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPHe: Ei kun perusasia ensin kuntoon, eli oikein tehty maadoitus. Tällöin voi kyseenalaistaa suojauksen tarpeellisuuden, tai ainakin näkee että siitä ei ole haittaa. Suojaksen kanssa toteuttaa myös tähtimaadoituksen, mikäli jännitepotentiaaleilla on selkeä maadoituspiste. Eli huonoilla kontakteilla tai kelluvilla metalleilla ei kovin suuriin hyötyihin päästä.
 
Tottakai maadotus kuntoon. Eihän sitä missään kohtaa kyseenalaistettukaan. Paskat liitokset ja antennina toimivat metallipinnat varmistavat hurinan.
Mitenkähän muuten EMG hoitaa homman kun kielten maadoitusta ei tarvita ja kuitenkaan kielistä kiinni pitäminen/irrottaminen ei lisää hurinaa?
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
finnstar
11.04.2013 20:55:52 (muokattu 11.04.2013 21:03:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

täällä hyödyllistä tietoa ja kuvia miten se häiriösuojaus tehdään. näissä on kanssa se tähtimaa. tämä toimii.
http://www.guitarnuts.com/wiring/shielding/shield3.php
 
Rovaniemenkiertäjä
11.04.2013 21:00:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPHe: Aika pelottava ratkaisu. Eli kontrollikolon maahan tule ihan järkyttävän iso antenni. Kyseessä antennimaadoitus. Kokeile toki, minä hiljenen nyt.
 
Ok, tälle olisi hyvä saada vähän selvennystä. En kyseenalaista tietämystäsi, mutta pidän outona sitä, että kun maa on kuitenkin yksi ja sama, niin miten eri kohdista, muttaq samastä lähteestä vedetty maa saa aikaan erilaisen maadoituksen.
 
Hillboy
12.04.2013 00:17:09 (muokattu 12.04.2013 00:17:21)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistähän ja millaista maalia kannattaisi hankkia mikkikolojen suojaukseen, kun kitaraan ei tule mikkikehyksiä, mutta haluaisin tehdä suojaukset jo lookinkin takia. Näyttäisi huolitellummalta kun mikkikolot ja elektroniikkakolo olisi maalattu siististi sellaisella mustalla maalilla, jota joissain kitaroissa näkee.
 
-L
 
ps. PRS-johdannaiseen vedetty pohjalakkaa tänään .. saa nähdä millainen on lopputulos
 
"Mun vasen käsi on vitun huono! Sama kun soittasin kullillani..." - Ville /// Jazz/funk/fuusiobändi etsii riveihinsä fonistia !
Rovaniemenkiertäjä
12.04.2013 07:38:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.stewmac.com/shop/Electro … ing/Conductive_Shielding_Paint.html
 
Se, että löytyykö Suomesta, onkin jo toinen asia.
 
MPU
12.04.2013 07:41:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hillboy: Mistähän ja millaista maalia kannattaisi hankkia mikkikolojen suojaukseen, kun kitaraan ei tule mikkikehyksiä, mutta haluaisin tehdä suojaukset jo lookinkin takia. Näyttäisi huolitellummalta kun mikkikolot ja elektroniikkakolo olisi maalattu siististi sellaisella mustalla maalilla, jota joissain kitaroissa näkee.
 
-L
 
ps. PRS-johdannaiseen vedetty pohjalakkaa tänään .. saa nähdä millainen on lopputulos

 
Vaikka Etrasta
 
http://tuotteet.etra.fi/fi/g15123983/graphit-33-sahkoajohtava-lakka
 
Samaa tavaraa löytyy myös Step-systemsiltä kymppiä halvemmalla.
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
JPHe
12.04.2013 09:05:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MPU: Tottakai maadotus kuntoon. Eihän sitä missään kohtaa kyseenalaistettukaan. Paskat liitokset ja antennina toimivat metallipinnat varmistavat hurinan.
Mitenkähän muuten EMG hoitaa homman kun kielten maadoitusta ei tarvita ja kuitenkaan kielistä kiinni pitäminen/irrottaminen ei lisää hurinaa?

 
No ehkä on turha jatkaa, mutta tähti maadoitus ehkä terminä on sotkeva. Itse kun yleensä puuhaan töissä huomattavasti korkeampien taajuuksien ja pienempien virtojen kanssa niin tähtimaadoituksesta en puhuisi, vaan enneminkin impedansseisia ja signaalien vaikutusalueista. Signaaleille varmistetaan paluuvirtareitti, joka pitää signaalin kentät mahdollismman lähellä johtimia. Audiossa aallonpituudet on aika pitkiä, joten maa ei tarvitse olla ihan niin vieressä, mutta jos virtojen reitti on suunnitellusti oikeassa paikassa, niin tähti sytyy siitäkin. Eli kyse ei ole monestikaan ole pelkkistä kuparireiteistä, vaan maavirran reitistä. Esimerkiksi piirilevyissä on suuriakin maatasoja ja on eduksi maadoittaa se monesta kohtaa, mutta signaalin maareitti pitää ensin varmistaa signaalin läheltä. Eli signaalille tulee täti, vaika maadoitus on usemmasta paikasta. Eli uskoidsin että olet tähtityyppisesti tehnyt omat maadoitukset, vaikka nyt sitä vastaan taisteletkin. Yleensä pitäisi tietää mitä tekee ja miksia, ennen kuin tekee kaiken mahdollisen sen vuoksi kun kaikki muutkin niin tekee. Itse en ole onnistunut hurisevia kytkentöjä saamaan aikaiseksi, joten enemmänkin ihmettellen mitä suojauksilla yritetään saavutaa. Toki kaikki saa tehdä mitä haluavat ja hyviksi itse havaitsevat kokemuksensa myötä. Suosittelen vaan ensin pitämään ratkaisut yksinkertaisina, jotta nähdään mitä lisäyksillä saavutetaan. Esimerkiksi jos haluaa maadoittaa myös mikkikotelot, niin kokeilisin maadoittaa ne lähempää kuin kontrollikotelosta, koska rakenne tulisi pienemmäksi.
 
EMG.stä sen verran että asia johtuu siitä että edelleenkään ei ole absoluuttista maata olemassa. Passivi mikit on herkkiä induktiolle, jolloin siihen vaikuttaa maapotentiaalin muutos. Aktiivi mikkin vahvistin muuttaa signaalin impedanssi tason, jolloin tallan maan potentiaalin vaihtelu ei vaikuta itse signaaliin.
 
No lopetan jorinan nyt. Taitaa olla turha jatkaa, kun ilmeisesti tiedätte asianne.
 
Kefiiri
12.04.2013 09:24:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPHe: Itse en ole onnistunut hurisevia kytkentöjä saamaan aikaiseksi, joten enemmänkin ihmettellen mitä suojauksilla yritetään saavutaa. Toki kaikki saa tehdä mitä haluavat ja hyviksi itse havaitsevat kokemuksensa myötä. Suosittelen vaan ensin pitämään ratkaisut yksinkertaisina, jotta nähdään mitä lisäyksillä saavutetaan. Esimerkiksi jos haluaa maadoittaa myös mikkikotelot, niin kokeilisin maadoittaa ne lähempää kuin kontrollikotelosta, koska rakenne tulisi pienemmäksi.
 
Ihan samaa mieltähän näistä näemmä ollaan.
 
"Musiikki on ainut melu josta täytyy maksaa." -Alexandre Dumas
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti