Aihe: Maksaako maltaita Pro Tools -päivityksestä vai siirtyä Reaperiin
1 2 3
Krokantti
20.02.2013 14:21:15
Se on jännää, miten on kivettynyt sellainen käsitys, että Pro Tools olisi jotenkin kyvykkäämpi ja tuottaa parempaa laatua, mutta kai se on sitten vain markkinointia ja propagandaa. Onko edes mitään olennaista mitä Reaperilla ei voisi saavuttaa vs. Pro Tools?
jannu
20.02.2013 14:35:02 (muokattu 20.02.2013 14:39:15)
Krokantti: Se on jännää, miten on kivettynyt sellainen käsitys, että Pro Tools olisi jotenkin kyvykkäämpi ja tuottaa parempaa laatua, mutta kai se on sitten vain markkinointia ja propagandaa. Onko edes mitään olennaista mitä Reaperilla ei voisi saavuttaa vs. Pro Tools?
 
Se on DAW-softa siinä missä muutkin. Uusin versio eli 10 on käyttömukavuudeltaan jo lähes siedettävä vanhoihin verrattuna. Käyttövarmuus on about ainoa asia joka saa itseni jatkamaan Toolsin käyttöä. Äänityshommissa se on melko lyömätön, miksaukseen taas menee siinä missä muutkin. Pahin sudenkuoppa on omaan makuun edelleen editointi. Tools on tuonut omiin editointikäytäntöihini niin vammaisia tapoja että pelottaa jo valmiiksi että osaako sitä mitään helppoa ja kätevää enää käyttääkään jos joskus hamassa tulevaisuudessa siirtyisi takaisin Cubaseen. :D
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
Danko
20.02.2013 14:37:20
 
 
Krokantti: Onko edes mitään olennaista mitä Reaperilla ei voisi saavuttaa vs. Pro Tools?
 
Markerit ei tule mukana importoidessa tempokarttoja, sanoivat.
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
washburn
20.02.2013 21:56:18
 
 
Krokantti: Se on jännää, miten on kivettynyt sellainen käsitys, että Pro Tools olisi jotenkin kyvykkäämpi ja tuottaa parempaa laatua, mutta kai se on sitten vain markkinointia ja propagandaa. Onko edes mitään olennaista mitä Reaperilla ei voisi saavuttaa vs. Pro Tools?
 
Mites vaikka elastic audio? Tai beat detective?
Live long and prosper.
anapena
21.02.2013 01:28:54
washburn: Mites vaikka elastic audio? Tai beat detective?
 
Onko Reaperissa omf taikka aaf importtia/exporttia?
Istu ja pala!
Kalmo
21.02.2013 20:37:27
Olisiko niin, että PT on saavuttanut maineensa sillä, että se on monimutkainen kuin kirves, ja siksi vissiin aika stabiili/luotettava? Vasta ihan viime versioissa PT:hen on tullut ominaisuuksia, jotka useimmissa sen (paljon halvemmissa) kilpailijoissa on ollut jo kymmenen vuotta.
Esimerkkeinä (joista en ole varma, ovatko ne PT:ssä vieläkään) esim. Sonariin verrattuna vaikka omf-tuki (PT:ssä kallis lisäpalikka), fast bounce/export, ja mittava määrä MIDI-editointiin liittyviä toimintoja.
 
PT on (ollut) kuin intin lusikka-haarukka-yhdistelmä verrattuna Leathermaniin, ja luotettavuutta on varmaan lisännyt hardware-riippuvuus (?). Viime vuosiin asti kun PT:tä on voinut käyttää vain tietyillä vehkeillä. PT alkoi avautua vasta kun kilpailu alkoi toden teolla uhata.
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
anapena
21.02.2013 20:54:05
Pro Tools oli markkinoilla oikeaan aikaan. Se oli melkeinpä ensimmäinen daw, mikä yleistyi nopeasti. Kilpailijoina oli Sadie, DAR, Atari/Amiga vai mitäniitäoli...ScreenSound vielä. Monopoliasemassa oli helppo pitää hinnat kannattavina. Ja jos joku vanha analogihemmo sai sen opeteltua, niin hän ei todellakaan halunnut enää tarpoa sitä kivistä polkua uudestaan kokeilemalla toisia ohjelmia. Ja jos firma on investoinut vaikka puoli miljoonaa markkaa systeemiin, niin ei sitä hetken mielijohteesta ruveta vaihtamaan toiseen jne. Ihminen vastustaa luonnostaan muutosta:)
Istu ja pala!
kivi
22.02.2013 11:49:02 (muokattu 22.02.2013 11:55:18)
anapena: Pro Tools oli markkinoilla oikeaan aikaan. Se oli melkeinpä ensimmäinen daw, mikä yleistyi nopeasti. Kilpailijoina oli Sadie, DAR, Atari/Amiga vai mitäniitäoli...ScreenSound vielä. Monopoliasemassa oli helppo pitää hinnat kannattavina. Ja jos joku vanha analogihemmo sai sen opeteltua, niin hän ei todellakaan halunnut enää tarpoa sitä kivistä polkua uudestaan kokeilemalla toisia ohjelmia. Ja jos firma on investoinut vaikka puoli miljoonaa markkaa systeemiin, niin ei sitä hetken mielijohteesta ruveta vaihtamaan toiseen jne. Ihminen vastustaa luonnostaan muutosta:)
 
Todellakin. Atari toimi lähinnä ohjaimena, Amigan rakenne oli hieno floating-pointeineen ja käytti koneiden vähäistä tehoa paremmin kuin yksikään nykyohjelma mutta soundi oli 8-bittistä, RADAR olis kai ollut hyvä, mutta eihän siihen kenelläkään ollut varaa ja muutenkin se kuului samaan sarjaan kuin 90-luvun alussa tulleet digikasettitallentimet ADAT, ADAM ja mitä niitä nyt oli?. Cakewalk (nyk Sonar) pyöritti pelkkää midiä. Sitten tuli ekat jokamiesluokan ohjelmat, Cubase VST ja Logic Platinum, joista ensinmainittu kaatui ainakin kerran päivässä, ja jälkimmäistä käyttääkseen piti lukea 5000 sivua manuaalia (molemmat koin) mutta jotka tarjosi sekä midin, audion että Logic myös mullistavan Time Stretch -toiminnon. Noiden rinnalla ProTools oli kuin traktori, vailla mukavuuksia mutta sidottu omaan rautaansa ja omiin koneisiinsa, ja siis toimintavarmempi. Ja sen kaikki työmetodit ovat näihin päiviin asti olleet omiaan, joten ei ihme jos sen on oppinut ei jaksa lähteä opettelemaan muita.
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
miffe
23.02.2013 23:37:41
kivi: Amigan rakenne oli hieno floating-pointeineen ja käytti koneiden vähäistä tehoa paremmin kuin yksikään nykyohjelma mutta soundi oli 8-bittistä.
 
Mun Amiga 500 kyl taisi olla 14-bittisillä äänillä varustettu.
turkulainen
mattim
08.03.2013 06:12:30
 
 
Cathi777
08.03.2013 11:31:14
 
 
Reaperia tuossa tuli sitten kokeiltua ja kyllä se vst-tuki on aika tuskaa. Melkein koko ajan kaatuili. Audiota otti kyllä ihan kivasti sisään, siinä ei ongelmaa, mutta ei tuosta kokonaisvaltaiseen työskentelyyn työkaluksi ainakin itselleni Os X:n käyttäjänä ollut.
Only pop music can break my heart...
Jooba
08.03.2013 13:13:31
Pro Toolsin mukana tulee monta vakkariplugaria jotka on oikeesti kovaa kamaa. Äänityksiin ja editointiin tämä ei vaikuta, mutta on siinä taas jotain enemmän kuin Reaperissa.
 
Alunperin PT on tehty leffamusahommia varten. Tällaisen olen jostain joskus kuullut. Anyway, DAW kuin DAW, se mikä sopii sulle parhaiten on järkevää käyttää. Tietysti jos paljon teet duunia niin parin softan hallinta on aina parempi kuin pelkästään yhden.
Groovi
08.03.2013 15:41:49
Cathi777: Reaperia tuossa tuli sitten kokeiltua ja kyllä se vst-tuki on aika tuskaa. Melkein koko ajan kaatuili. Audiota otti kyllä ihan kivasti sisään, siinä ei ongelmaa, mutta ei tuosta kokonaisvaltaiseen työskentelyyn työkaluksi ainakin itselleni Os X:n käyttäjänä ollut.
 
Oliko vika alustassa vai plugareissa? Monien freeware plugarien kanssa saa olla aika varpaillaan, ovat monesti täynnä bugeja.
Onneksi musiikki pelasti minut nuorena. Muuten olisin sekaantunut urheiluun tai opiskeluun.
Antti1
08.03.2013 18:22:51
Groovi: Oliko vika alustassa vai plugareissa? Monien freeware plugarien kanssa saa olla aika varpaillaan, ovat monesti täynnä bugeja.
 
Ilman plugareista johtuvia ongelmia en muista mulla Reaperin kaatuneen ikinä. 64bit plugareilla kaatumisherkkyys niilläkin on pienentynyt aika merkittävästi ja 32bit versioilla bridgen kautta käyttäminen ei onneksi kaada Reaperia kuin äärimmäisen harvoin. Nämä kaatuilevat tapaukset just jotain random freewarea lähes poikkeuksetta.
"Bodybuilding is for men who wax their bodies and traipse around in bikinis. I train." -Henry Rollins
Groovi
08.03.2013 18:49:11
Antti1: Ilman plugareista johtuvia ongelmia en muista mulla Reaperin kaatuneen ikinä. 64bit plugareilla kaatumisherkkyys niilläkin on pienentynyt aika merkittävästi ja 32bit versioilla bridgen kautta käyttäminen ei onneksi kaada Reaperia kuin äärimmäisen harvoin. Nämä kaatuilevat tapaukset just jotain random freewarea lähes poikkeuksetta.
 
Tästä syystä halusinkin selventää asiaa. Itselläkin Reaper ollut käytössä jo vuosia, ja ne harvat eteen tulleet ongelmat ovat olleet seurausta bugisista plugareista. Itse emosofta on mielestäni hyvin vakaa.
Onneksi musiikki pelasti minut nuorena. Muuten olisin sekaantunut urheiluun tai opiskeluun.
lemonsquash
08.03.2013 19:17:21
Pyrin käyttämään 64-bittisiä plugareita jos käytössä on 64-bittinen alusta ja Reaper. Näin toimiessani Reaper ei ole kaatunut kertaakaan.
nauhoituksia ja miksauksia http://www.lemonsquash.fi/music.html
Cathi777
08.03.2013 20:39:29
 
 
Antti1: Ilman plugareista johtuvia ongelmia en muista mulla Reaperin kaatuneen ikinä. 64bit plugareilla kaatumisherkkyys niilläkin on pienentynyt aika merkittävästi ja 32bit versioilla bridgen kautta käyttäminen ei onneksi kaada Reaperia kuin äärimmäisen harvoin. Nämä kaatuilevat tapaukset just jotain random freewarea lähes poikkeuksetta.
 
Joo, siis ei koko softa kaatunut vaan juurikin tuo bridge. Ja tosiaan juuri noiden 32-bittisten plugareiden kanssa oli ongelmaa. Varsinkin Ik Multimedian tuotteiden kanssa. Niitä itse tulee käytettyä niin se sitten hiersi tuossa asiassa. Pitää odotella, että tulisi sitten noille plugareille päivitystä 64-bittisyyteen, mutta eipä taida noille vanhoille versioille varmaan tulla.
Only pop music can break my heart...
darkus
31.03.2013 16:50:14
Mä koin Reaperillä editoimisen helpoksi ja nopeaksi mutta miksaamisen hitaaksi. Ärsyttävää avata jokainen plugari erillisen FX ikkunan kautta.
 
Logicilla taas oli kiva miksata mutta editoiminen tuskaa.
 
Vaihdoin sitten Cubaseen joka yhdistää mun mielestä näiden softien ominaisuudet aika hyvin. Mikseri on samannäköinen kuin Logicissa, insertit on kaikki siinä kun avaat ikkunan. Ja selection toolilla slip editointi on täysin vastaava juttu mitä tein Reaperillä.
Attack Attack, Were back again baby!
Spike
01.04.2013 15:01:43
darkus: Mä koin Reaperillä editoimisen helpoksi ja nopeaksi mutta miksaamisen hitaaksi. Ärsyttävää avata jokainen plugari erillisen FX ikkunan kautta.

 
Mmm.... Sieltähän ne aukeaa mikserin ylälaidasta yhdellä klikkauksella? Samasta ruudusta voi kopioida toiselleki raidalle hiirellä raahaamalla.
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)