Muusikoiden.net
20.04.2024
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Äänitys/tuotanto - koulutusmahdollisuudet Suomessa.
1 2 3 4 5 6 7
Zulaius
13.11.2012 23:20:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Irhvin 93: Meikäläinen pääsi sisään tonne TAMK:n Virtain toimipisteeseen ja näillä näkymin on viimenen vuosi ku kyseinen koulutus alkaa. Samassa talossa oleva kuvapuoli yhdistyy musapuoleen, koko paska muuttuu englanninkieliseksi ja muuttaa Tampereelle.
 
Yritin tuosta Tampereelle siirtymisestä ottaa vähän selvää, niin ilmeisesti musa yhdistetään tuohon jo toiminnassa olevaan Bachelor of Culture and Arts -koulutusohjelmaan:
"The focus of the programme is on interactive media content design and production, as of 2013 also music and event production."
http://www.tamk.fi/cms/tamken.nsf/$ … ll/E4222864C8CDEAEDC22575920030D9B0
 
Vaikuttaa mielenkiintoiselta, onkohan kellään vielä havaintoa, miten tuo musiikin integrointi tuossa toteutetaan? Onko nykyisillä Virroilla opiskelevilla minkäänlaista sisäpiirin tietoa tästä? :)
 
Gert
04.02.2013 16:07:15 (muokattu 05.02.2013 10:35:43)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei. Virroille ei enää uusia musiikki/kuvapuolen opiskelijoita 2013 oteta lainkaan. Mutta tässä uutta ja ajantasalla olevaa tietoa koulutuspääliköltämme:

"Tiedoksi alalle aikoville: Virroille ei enää oteta uusia opiskelijoita, mutta Tampereella alkaa syksyllä 2013 TAMKin Digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin suuntautumisen pohjalta kehitetty musiikin tuottamisen opintopolku (Study path Music Production) Degree Programme in Median yhteyteen.
 
Kyseessä on englanninkielinen koulutus ja siinä aihepiireinä mm. äänite- ja tapahtumatuotanto/-tekniikka, musiikkibisnes, biisinkirjoittaminen ja äänisuunnittelu (sisältää pelien äänisuunnittelun). Hakuaikaa on vielä jäljellä 12.2 saakka.
 
Lisäinfoa ja haku täältä:
 
http://www.tamk.fi/cms/tamk.nsf/%28 … 29/290546A345F1AD94C225760E005F6403

ja

http://vimeo.com/57000787 "
 
Danko
04.02.2013 22:31:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gert: Lisäinfoa ja haku täältä:

http://www.tamk.fi/cms/tamk.nsf/%2829/290546A345F1AD94C225760E005F6403
 
tarjoaa CMS - 404 erroria
 
http://vimeo.com/57000787
 
Hieman tuli vahingossa räkää nenästä. Onko opettajista tietoa?
 
"No olet luultavasti ammattitaitoinen miksaaja ja sulla on laitteisto kohdillaan." -OPJ1974
Gert
05.02.2013 10:40:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: tarjoaa CMS - 404 erroria
 

 
Hieman tuli vahingossa räkää nenästä. Onko opettajista tietoa?

 
Hei, pahoittelut oli näemmä linkissä joku häikkä. Nyt on korjattu.
 
Mitään nimiä ei pysty opettajista heittämään mutta opettajina toimivat kuten tähänki saakka alalla työskentelevät ammattilaiset. Myös ammattiaineiden määrää on lisätty reilusti ja tiedossa on tulevaisuudessa paljon alan koti ja ulkomaisten huippujen luentoja/workshoppeja sekä yhteisiä kursseja elotv:n ja musiikin ko:n kanssa. Yhteistyötä tullaan tekemään mm. Ylen ja muiden alan yritysten kanssa Mediapolikseen siirtymisen myötä myös opetus ja kv-luennoijapuolella.
 
sammakko54
21.02.2013 14:36:09 (muokattu 21.02.2013 20:16:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä mieltä olette musiikkiteknologian jatkokoulutuksesta Suomessa? Olen käynyt toisen asteen musiikkiteknologi puolen konservatoriossa. Koulu tarjosi lähinnä perusteet, tilat ja laitteistot käyttöön ja itse työ ja tekeminen piti opetella omalla ajalla ja keikoilla. Voiko jatko-opiskelu esim. Sibelius Akatemiassa, Teatterikorkeakoulussa ym. oppilaitoksissa tarjota paljon tähän vielä lisää? Onko koulutus keskittynyt kaikissa kouluissa enemmän studiopuolelle, jolla on luonnollisesti vähemmän töitä tarjolla? Löytyykö mitään live ja konserttipuoleen keskittyneitä? Kannattaako siis jatko-opintoihin lähteä vai panostaa kaikki aika ja energia töiden tekemiseen ja itseopiskeluun ja sitä kautta päästä vakituisesti alalle? Onko näillä kouluilla tarjota paljon muutakin kuin "korkeakoulutodistus"? Onko alalla sellaisia töitä joihin olisi hyvä olla pidempi koulutus? Itse tykkään opiskella, mutta edellistä koulua kohtaan jäi pieni epäluulo, kun tuntui että paljon olennaista jäi pois opetuksesta. En vain haluaisi tuhlata aikaani "turhassa" koulussa.
 
Tässä mielenkiintoinen linkki Sibelius Akatemian tutkielmaan. Lopussa hyvä kyselytutkimus alalla työskentelevistä. http://ethesis.siba.fi/files/nbnfife201104081428.pdf
 
Hippien kaveri.
paasi
13.01.2014 21:36:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heei auttakees vähän. Luin tän ketjun kyllä, ja oli monia eri vaihtoehtoja mutta kysynpä vielä uudestaan.
Elikkä nyt olisi tämmöinen vuoden pläjäys keväällä takana, teoriat 3/3 asti, kitara pääinstrumenttina.
Mihin tästä kannattaa jatkaa? Lukio on käyty ja amiskin aikoinaan. En tiedä onko noista apua.
Elikkä se mitä tässä pääkaupunkiseudulla olisi hakuvaihtoehtoja.
Kauemmaksi en voi hakea elämäntilanteen takia joten ääripäät Helsinki - Lahti säteellä pitäisi löytyä joku.
Noh, pop jazzi olisi se 1. vaihtoehto mutta mitä muuta. Muusikko ja musiikin opetus kiinnostaisi enemmän. Pääasia kun saisi vain toimia musiikkialalla. Sekin riittäisi.
Vinkkejä minne kannattaisi ja voisi hakea ? Sibelius akatemia vissiin vaatii jonkin asteen alemman korkeakoulututkinnon alle ? Orimattilakin tarjosi ilmeisesti jotakin.. ja ja... mites metropolia ? eikö niilläkin ole aika kovat hakukriteerit, siis helsingissä ?
 
Sencify
03.02.2014 14:41:47 (muokattu 03.02.2014 14:43:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieman vanha lanka mutta eisemitään.
Täällä Kemiläinen lukion abi pohdiskelee uraa ääniteknikkona, ja olisi muutama kysymys joihin en nyt tästä heti huomannut vastauksia.
 
AMK vs 2. asteen koulutus
-Mitä käytännön eroa koulutuksessa (varsinkin live/studio, kun ne tässä oikeastan olisi kiinnosteilla).
 
Mistä koulutus lähtee liikkeelle?
-esim jos olet 2. asteen puolelle mennyt ääniteknologiaa opiskelemaan niin alkaako opinnot käytännössä siitä oletuksesta että opiskelijat näkevät mikrofonin ensimmäistä kertaa vasta luokkahuoneessa?
 
Työllisyys studioissa tai live-tapahtumien miksaajana tms ääniheppulina
-Eli miten suuri työllisyys/työttömyysaste on studio- ja live- hommiin erikoistuneilla ihmisillä on?
 
Kiitos.
 
Vessajono
03.02.2014 16:24:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sencify: AMK vs 2. asteen koulutus
-Mitä käytännön eroa koulutuksessa (varsinkin live/studio, kun ne tässä oikeastan olisi kiinnosteilla).

 
AMK-tasolla vaihtoehdot ovat nykyään lähinnä AV-puolelle suuntautuneita, pois lukien Metropolia ja TAMK:n Music production studies -linja vai mikä se nyt nykyään onkaan nimeltään. Musiikkioppilaitoksissa pyöritään enemmänkin tuossa äänittämisen ja liveäänentoiston viitekehyksessä ja ne siis ovat 2. asteen kouluja joissa vaaditaan myös jonkinasteista soitto- ja teoriaosaamista.
 
Mistä koulutus lähtee liikkeelle?
-esim jos olet 2. asteen puolelle mennyt ääniteknologiaa opiskelemaan niin alkaako opinnot käytännössä siitä oletuksesta että opiskelijat näkevät mikrofonin ensimmäistä kertaa vasta luokkahuoneessa?

 
Ainakin meillä alkoi, en tiedä miten sitten muualla. Näihin otetaan melko vähän porukkaa, siispä ryhmät on aika pieniä ja opiskelijoiden lähtötason mukaan voidaan tarvittaessa varmaan liikkua aika paljonkin suuntaan tai toiseen.
 
Työllisyys studioissa tai live-tapahtumien miksaajana tms ääniheppulina
-Eli miten suuri työllisyys/työttömyysaste on studio- ja live- hommiin erikoistuneilla ihmisillä on?

 
Ei niillä papereilla kannata edes olettaa tekevänsä mitään. Avainsana on verkostoituminen. Hyvät ja osaavat tyypit löytää töitä, olivat ne sitten hankkineet sen osaamisensa millä tavalla tahansa. Melko pitkälti kutsumusammatista on kuitenkin kyse eli jos toiveena on siisti sisätyö ja hyvät ja säännölliset tieningit niin ei kannata vaivautua.
 
"Notice that the lead guitar is overdubbed. The two voices are parallel fifths apart. This creates an eerie, medieval sound. That's because they actually used a lot of open fifths back then."
JKM86
11.03.2015 09:45:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lyhyt kurssia tarjolla musateknologiaan:
 
https://www.facebook.com/#!/2626586 … 689/795178560531697/?type=1&theater
 
Muzike
26.03.2015 19:40:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Metropolia AMK:ssa on oheinen äänitys/tuotanto/songwriter-linja (ensimmäinen vuosikurssi aloitti 2014 syksyllä) : Musiikin tekeminen ja tuottaminen (muusikko AMK)
 
Nettisivuilla sanotaan: Musiikintekijät ja -tuottajat hallitsevat säveltämisen, sovittamisen, laulunkirjoituksen sekä musiikkiteknologian ja toimivat esim. musiikki- ja multimedia-alan sisällöntuottajina, äänisuunnittelijoina tai musiikkituotantojen suunnittelijoina ja toteuttajina. Koulutukseen valitaan rytmimusiikin opiskelijoita.
 
Käytännössa hakuvaiheessa on mm. allaolevia tehtäviä (tsekatkaa tarkemmin nettisivuilta) , eli pitää osata soittamista ja teoriaa, tehdä biisejä ja äänittää niitä.
 
SOITTOTAITONÄYTE Hakiessa: tee äänite, jolla esität yhden vapaavalintaisen kappaleen jazz-/pop-/rock-/latinmusiikin alueelta
 
SÄVELLYSNÄYTTEET
o Sävellysnäytteiden äänitteellä olevat kappaleet voi toteuttaa haluamallaan tavalla
(esim. yhtye tai ohjelmointi). Hakijat toimittavat kolme omaa, kokonaan itse
tekemäänsä sävellystä MP3-formaatissa (128 kb/s).
 
TUOTANTO-/TEKNOLOGIANÄYTE + raportti äänitteen teosta
 
stogis_88
01.04.2016 18:55:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanhaan ketjuun uutta tekstiä koska yhteishaku on meneillään ja olisi kysyttävää:)
 
Itse olen tässä miettinyt tuota Esitys -ja Teatteritekniikan koulutusta Metropoliassa, onko kenelläkään kokemuksia siitä ja esim. pääsykokeista?
 
Äänitekniikan ja tuotannon hommat kiinnostaisi ja sen takia meinasin kouluun hakea.
Tiedän että ei niitä alan duuneja pelkällä paperilla saa mutta sen verran opittavaa siinä hommassa on että kaipa se koulutus kannattaa. Ja tietysti se verkostoituminen.
 
Onkos alan työllisyys missä jamassa nykyään? Tuumailin että potentiaalisia työpaikkoja voisi olla ainakin esim. radio ja tv kanavat, miksaushommat ja studiotyöskentely?
 
Archferumphis
24.08.2016 14:19:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon valmistumassa kauppatieteiden kandidaatiksi ensi keväänä, mutta ala ei välttämättä tunnu ihan sopivalta. Tietojärjestelmätiede on pääaineeni. Tästä voisi olla jotain hyötyä jos hakisi audiovisuaaliselle alalle (ääniteknikko tjsp). Olisiko kenelläkään sopivaa koulua tiedossa? Asustelen tällä hetkellä Turussa.
 
kalleteir
03.08.2017 22:49:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Linkistä löytyy tietoa Lapväärtin kansanopistosta
https://www.axxell.fi/musik
 
j.heisi
17.06.2019 13:39:02 (muokattu 17.06.2019 13:39:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen verran vanha ketju että varmasti on osa asioista jo ehtinyt ajan saatossa muuttua joten kysynpä täällä, tiedä vaikka tulisi päivitystä aiemmin annettuihin neuvoihin.
 
Tässä on siis jo pidemmän aikaa kytenyt ajatus alanvaihdosta äänituotannon hommiin, varsinkin kun nykyinen työ ei motivoi yhtään. Ikää on 28 vuotta ja koulutus sekä työkokemus täysin eri alalla, jotain alkeellisia kotiäänityksiä olen kitaran kanssa kotona turannut. Siispä kysynkin millaista aikuiskoulutusta äänituotannosta olisi mahdollista hankkia hyvin vähäisellä tietämyksellä, ja onko muilla kokemusta alanvaihdosta kulttuurialalle? Lisättäköön että tällä hetkellä yhtä paljon kiinnostaisi niin elokuva- kuin musiikkipuoli, joten ottaisin mielelläni vastaan kokemuksia molemmista.
 
Kannattaisiko lähteä luomaan uraa ihan ammattitutkinnon kautta, vai onko jotain realistisia mahdollisuuksia hypätä suoraan korkeakouluopintoihin? Entä opiskelu esim. avoimessa yliopistossa?
 
Itselläni on alla yksi AMK-tutkinto joten opintotukia ei enää pahemmin taida herua, ja siksi kiinnostaisi tietää myös onko alalle mahdollista päästä oppisopimuksen kautta? Kuinka innokkaita studiot ja muut yritykset yleensä ovat ottamaan kolmenkympin kynnyksellä olevia noviiseja ihmettelemään ja kyselemään tyhmiä?
 
Myös kansainvälisyys kiinnostaisi erittäin paljon, joten millaiset mahdollisuudet eri oppilaitoksissa/koulutusohjelmissa on opiskelijavaihtoon?
 
Nykyinen asemapaikka on Joensuussa joten lähimmät koulutusmahdollisuudet olisivat Riverialla Outokummussa, mutta mielelläni kyllä kuulisin koulutusmahdollisuuksista eri puolilla Suomea.
 
Kasu-_-
18.06.2019 09:33:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

j.heisi:
Kannattaisiko lähteä luomaan uraa ihan ammattitutkinnon kautta, vai onko jotain realistisia mahdollisuuksia hypätä suoraan korkeakouluopintoihin? Entä opiskelu esim. avoimessa yliopistossa?

 
Itse kävin Tampereen Mediapoliksella muutamia kursseja avoimelta puolelta joitakin vuosia sitten saman ikäisenä kuin sinä. Lähinnä elokuva- ja peliäänikursseja. Oli kyllä todella hyödyllistä käydä kääntymässä ihan oikean oppilaitoksen puolella vaikka itseopiskelua oli tullut harrasteltua jo vuosikausia ja tietotaitoa oli hyvinkin. Sillä tavalla myös huomaa helpommin oman taitotasonsa verrattuna kotona puuhasteluun ja saa mahdollisesti hyviä kontaktejakin. Suosittelen erittäin lämpimästi. Sen jälkeen on paremmat lähtökohdat hakea opiskelemaan kunnolla tai siirtyä jopa suoraan työskentelmään.
 
Itse teen sivutoimisenä nykyään miksaus- ja tuotantohommia ja koen, etten olisi pystynyt tähän ilman tuota opiskelujaksoa. Olipa sitten kyseessä oikeasti asian oppiminen tai ihan vain rohkaistuminen ja omiin taitoihin luottaminen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «