Muusikoiden.net
13.12.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Warwickin viritystapit eivät kestä. Missä vika?
1
XernaX
28.01.2013 20:15:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Apuva! Kuukauden sisään on on bassosta hajonnut kaksi viritystappia. Molemmat vieläpä viritystilanteessa: alan virittämään, kieli ei kiristy ollenkaan ja sitte bräng. Tappi paskana.
Molemmista koneistoista varsi on katkennut aivan juuresta. Hajonneessa tapissa näkyy pureutumajälkiä, joita basson muissa ehjissä tapeissa ei ole. Kyseessä A ja D kieli.
 
Bassona toimii Warwickin Corvette $$ vm.2008. Yksi omistaja ennen minua ja hellästi on pidetty. Kerran aikaisemmin on Ibanezin SR500:n kanssa käyny samalla tavalla.
 
Koneisto: https://dl.dropbox.com/u/25673013/basso/koneisto.jpg
Tappi: https://dl.dropbox.com/u/25673013/basso/tappi.jpg
 
Vire on BEADG ja kielinä käytän Elixirin normisettiä (.045-.130). Ei pitäis olla kireyden kanssa mitään ongelmia. Missä syy?
 
Helps! Gannibls!
jperala
29.01.2013 09:58:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletko varma että et ylikiristä kieliä ? itse en ole saannut virityskoneistoa koskaan rikki.
 
Jazz Bass Fretless
hollstro
29.01.2013 10:45:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi oire viittaa siihen että jostain syystä tappi jumittuu ja kun sitä yrittää kiertää se katkeaa. Jos ei ole väärin koottu niin sitten kysessä on valmistusvika/väärä materialivalinta. Warreissa on ollut jokus 2000-luvun puolivälissä huono viritinerä ja tämä kateaminen ei ole edes harvinaista mm. vuoden 2004 soittimissa. Tuo on kuitenkin tuoreempi joten olisi luullu Warren jo oppineen.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
Miikss
29.01.2013 15:29:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis kieli ei ala kiristymään ollenkaan verrattuna mihin tilanteeseen? Onko ne siis ihan löysänä vai suunnilleen perusvireessä valmiiksi? Ootko varma, että esimerkiks satula ei ole liian ahdas? Varmasti katkee tapit jos kielet pitää tunkee satulaan väkisin ja kiristyy vaan siitä satulan ja viritystapin väliltä se kieli.
 
"Lähinnä sie oot sellanen inhorealistinen postmodernia kautta seuraava taidelaji"
markus16
29.01.2013 16:25:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikss: Siis kieli ei ala kiristymään ollenkaan verrattuna mihin tilanteeseen? Onko ne siis ihan löysänä vai suunnilleen perusvireessä valmiiksi? Ootko varma, että esimerkiks satula ei ole liian ahdas? Varmasti katkee tapit jos kielet pitää tunkee satulaan väkisin ja kiristyy vaan siitä satulan ja viritystapin väliltä se kieli.
 
Aika piukka satula saa olla. Ei kai ihan mahdotonta sekään.
 
Tuleeko kieli satulalta tapille lavan juureen vai ihan viritintapin yläpäähän? En usko että sekään riittäisi hyvää tappia taittamaan poikki, mutta tuleehan siinä enemmän tappia taittavaa momenttia jos veto tulee sieltä tapin päästä.
 
Kirka saatana!
Miikss
29.01.2013 16:35:38 (muokattu 29.01.2013 16:37:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markus16: Aika piukka satula saa olla. Ei kai ihan mahdotonta sekään.
 
No jos on liian ahdas muovisatula vaikkapa ja väkisin sen sinne tunkee, niin kyllä se bassonkieli sinne melko hanakasti tarttuu. En nyt usko, että kukaan soittimista jotain ymmärtävä tosin niin väkivalloin kieltä sinne satulaan tunkisi, että kaukaa haettua saattaa olla. Mutta tiedäpä sitä. Kovin on syödyn näköinen tuo tappikin tosiaan, että jostain syystä ne kielet taitaa melko kireelle mennä, jumittipa nyt mistä kohtaa tahansa.
 
Edit: Tuskin tosin pitäs satulan ahtaudessa ainakaan vikaa olla, jos ihan normipaksusilla kielillä ajelee menemään ja Warren vakiosatula on kiinni.
 
"Lähinnä sie oot sellanen inhorealistinen postmodernia kautta seuraava taidelaji"
XernaX
30.01.2013 01:04:07 (muokattu 30.01.2013 01:21:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perusvireen lähistöllä on ollu hajoamishetkellä enkä siitä vireestä ole muutenkaan poikenu. Satulaan jumittuminen selittäis nuo pureutumajäljet mutta nuo kielet on siinä aika väljästi kiini.
 
Kielet tulee lavan juureen: https://dl.dropbox.com/u/25673013/basso/kierteet.jpg
 
Tuskin on tuola tapin kielikierteiden määrällä merkitystä? Melkein jokaisessa tapissa kaksi täyttä kierrosta kieltä.
 
hollstro: Toi oire viittaa siihen että jostain syystä tappi jumittuu ja kun sitä yrittää kiertää se katkeaa. Jos ei ole väärin koottu niin sitten kysessä on valmistusvika/väärä materialivalinta. Warreissa on ollut jokus 2000-luvun puolivälissä huono viritinerä ja tämä kateaminen ei ole edes harvinaista mm. vuoden 2004 soittimissa. Tuo on kuitenkin tuoreempi joten olisi luullu Warren jo oppineen.
 
Pitänee laittaa warwickin maahantuojalle kyselyä asiasta. Tosin mulla kävi Ibanezin kanssa sama homma pari vuotta sitten.
 
http://revulsion.bandcamp.com/
Karlsson
30.01.2013 07:05:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen parempi mitä enemmän saat kieltä menemään siihen tappiin. Tällöin satulaan saadaan enemmän vetoa alaspäin ja toisaalta myös tappiin kohdistuva kuorma on lähempänä sen juurta.
 
I see the danger in your eyes
hollstro
30.01.2013 09:55:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

XernaX: Perusvireen lähistöllä on ollu hajoamishetkellä enkä siitä vireestä ole muutenkaan poikenu. Satulaan jumittuminen selittäis nuo pureutumajäljet mutta nuo kielet on siinä aika väljästi kiini.
 
Kielet tulee lavan juureen: https://dl.dropbox.com/u/25673013/basso/kierteet.jpg
 
Tuskin on tuola tapin kielikierteiden määrällä merkitystä? Melkein jokaisessa tapissa kaksi täyttä kierrosta kieltä.

 
Kielet on ihan hyvin pujotettu, ei ole siitä kiinni. Satulan tiukkuutta en usko syyksi. Kielessä on 20- 25 kiloa vetoa, kyllä sillä voimalla yksi satula kielellä viilataan väljäksi ja vieläpä helposti.
 
Toi virittimen rakenne on onneton. Siinä kohtaa josta noi menee poikki on yllättävän vähän metallia ja jos siinä on vähänkin valuvikaa ja viritin jumittaa niin poikkihan se menee.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
pardy
20.02.2013 21:42:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Syy on yksinkertaisesti se, että nuo Warwickin virittimet on järkyttävää ripulipaskaa syvältä juuri sieltä. Mulla on parista eri Warresta korkannut kiristysholkin kierteet niistä, muistaakseni jotain muutakin oli. Ongelmat lakkasivat, kun vaihdoin tilalle Gotohin GB-7 -virityskoneet. Samoihin reikiin sopii muistaakseni myös Hipshotin Ultralitet, jotka ovat aivan huiput. Suosittelen kokeilemaan jos olet vaihtohommiin ryhtymässä.
 
kauhu-köös
20.02.2013 22:49:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samaa mieltä ylläolevan kanssa, mutta tilalle ehdottaisin
Schaller BM light-sarjan koneistoja.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti