Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sopiva kosketinsoitin tarpeisiini?
1
joie_de_vivre
03.12.2012 17:53:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole löytänyt sopivaa ketjua omaan tarpeeseeni, joten luonpa tänne nyt uuden kirjoituksen. Eli haussa on siis kosketinsoitin / syntikka n. alle 500 euron hintaluokassa. Vaihtoehtoja vain on niin paljon, etten osaa tehdä oikeita päätöksiä, vaan tarvitsisin apua.
 
Haluaisin käyttää soitinta säveltämiseen. Mulla siis on jo laulujen sanoja ja melodioita mielessä jonkin verran, mutta haluaisin soittaa ne soittimella talteen ja tallentaa kannettavalle tietokoneelle. Soittimessa olisi myös hyvä olla jonkin verran efektejä, joita voisi käyttää musiikissa. Olisiko parempi ostaa soitin, jossa on paljon efektejä, vai lisätä niitä jollain ohjelmalla siihen? Ja jos ohjelmalla, niin mikä olisi hyvä?
 
Haluaisin myös laulaa omat biisini, joten mikrofoni olisi tarpeellinen tai ainakin liitäntä. Haluaisin tehdä samalla soittimella sekä herkkiä lauluja että myös konemusiikkia. Siksi sopivan laitteen hankinta on minulle pulmallista. Ideoita ja musikaalisuutta kyllä on, mutta tekniset vempeleet on vähän vieraita vielä. Motivaatiota on kyllä opetteluun. Tähän asti olen musisoinut akustisella kitarallani.
 
Antakaahan vinkkejä sopivista soittimista perusteluineen. Olen erittäin kiitollinen kaikista vastauksista. :-)
 
joie_de_vivre
03.12.2012 21:09:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä hetkellä harkitsen mm. näitä soittimia:
 
http://www.thomann.de/fi/m-audio_venom.htm ja http://www.thomann.de/fi/novation_mininova.htm
 
Onko näistä kellään kokemuksia? Plussia ja miinuksia? Ainakin Venomissa ois hyvä hinta-laatusuhde, mutta onko siinä ollenkaan piano soundia? Entä tuossa toisessa?
 
lukethesis
03.12.2012 22:17:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joie_de_vivre: Tällä hetkellä harkitsen mm. näitä soittimia:
 
http://www.thomann.de/fi/m-audio_venom.htm ja http://www.thomann.de/fi/novation_mininova.htm
 
Onko näistä kellään kokemuksia? Plussia ja miinuksia? Ainakin Venomissa ois hyvä hinta-laatusuhde, mutta onko siinä ollenkaan piano soundia? Entä tuossa toisessa?

 
Noi on ns. "oikeita syntikoita", eli ns. virtuaalianalogeja. En usko, että sä noilla teet mitään jos kerta pianosoundin perään kyselit.
 
Suosittelisin sulle jotain ns. aloittelijan työasemaa, viidelläsadalla ei vaan hirveästi saa juuri mitään... Työasemassa on soundit ja efektit, joskus myös sisäinen sekvensseri (saat ne biisi-ideat sinne talteen ilman tietokonetta).
 
- Yamaha MOX 6, 888e (soundeja piisaa, Motif XS:n perua...tämän etu on sisäinen audio interface, eli tavaraa saa tietokoneelle helposti...myös seku löytyy)
 
- joku Rolandin Junoja, esim. Juno Di tai Juno Gi (600 - 900e)
 
- joku näyttää myyvän käytettynä Rolandin Fantom X6:ta 650e (http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=700964), se oli aikansa Rolandin lippulaiva-työasema, siinä on mm. oma sampleri
 
Janus
03.12.2012 22:27:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä komppaisin Juno Gi:tä. Siinä on paljon singer-songwriterille hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten sisäänrakennettu Boss-kasiraituri + inputit laulumikille ja kitaralle efekteineen. USB-liitäntää pitkin syna toimii myös äänikorttina ja luonnollisesti myös midikontrollerina. Soundit ovat Fantom-sarjasta ja Juno Stagesta peräisin ja valikoima on kattava. Soitin on myös kevyt kuin mikä.
 
Ihan 500 euroon tuo ei kyllä irtoa käytettynäkään, mutta muita huonoja puolia en siitä nyt keksi aloittajan tarpeet huomioiden.
 
Thomas Häggblom
04.12.2012 00:02:53 (muokattu 04.12.2012 00:07:32)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan sitä, että unohda nuo virtuaalianalogit. Ne ovat ns. spesiaalivehkeitä, joiden tarkoitus on enemmän tai vähemmän matkia analogisten syntetisaattorien soundia. Käytännössä siis mitään "oikeiden" akustisten soittimien ääniä et niistä saa.
 
Jokin halvemman pään työasema olisi sinulle hyvä. Niillä voi myös tehdä sitä "konemusiikkia", akustisten soundien lisäksi löytyy myös paljon synteettisiä soundeja. Jos nuo edellä ehdotetut Juno Gi ja Di yms ovat todellakin liian kalliita, niin 500€ budjetilla saa kyllä varsin hyviä työasemia käytettynä. Voin suositella esim sellaisia kuin Korg Triton Le, TR-61, Trinity ja Triton (Classic). Kaikki löytyy samasta: hyviä ja monipuolisia soundeja, sisäinen sekvensseri, jolla voi nauhoittaa kaiken talteen, paljon muokkausmahdollisuuksia yms.
 
Nauhoitusjuttuja voit tehdä kahdella tavalla:
 
1) Nauhoittele työaseman omalla sekvensserillä. Voit nauhoittaa yleensä 16 päällekkäistä raitaa ja muokata niitä monilla tavoilla. Tällöin sinulla on käytössä synan kaikki omat soundit, joita nauhoittamalla voit tehdä biisejä tai taustoja. Efektejä on yleensä aika rajallinen määrä ja välttämättä kaikkiin eri soundeihin ei voi laittaa omia yksilöllisiä efektejä. Mutta niin, sitten kun olet saanut biisin valmiiksi niin voit nauhoittaa sen audiona läppärille ja pistää sitten laulut päälle.
 
2) Käytä synaa soundilähteenä ja nauhoita kaikki läppärissä oelvalle DAW-ohjelmalle, eli musiikin nauhoitusohjelmalle. Voit nauhoittaa vaikkia kuinka monta raitaa, editoida niitä, järjestellä yms. Kaikkien raitojen ei tarvitse edes tulla synasta vaan voi nauhoitella akustista kitaraa, softasyniä, lauluja yms. Tällöin etuna on se, että efektejä voi käyttää miten haluaa. Synan omien efektien lisäksi voit käyttää nauhoitusohjelman omia plugineja ja ladata lisää ilmaisia netistä yms. Ainoastaan tietokoneen teho on rajana.
 
PS: Tuo mikrofoni tuossa Mininovassa on ns. vocoderia varten, se ei ole siis tarkoitettu puhtaan laulun nauhoittamiseen synan kautta. Jos haluat nauhoittaa laulua niin suosittelen, ettet liitä asiaa synaan mitenkään ja nauhoitat mielummin laulun koneelle ihan erikseen ulkoisen tai sisäisen äänikortin mikkiliitännän kautta.
 
The Modulation Wheel // www.soundcloud.com/themodulationwheel
Janus
04.12.2012 09:14:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Undying Dreams: Jos nuo edellä ehdotetut Juno Gi ja Di yms ovat todellakin liian kalliita, niin 500€ budjetilla saa kyllä varsin hyviä työasemia käytettynä. Voin suositella esim sellaisia kuin Korg Triton Le, TR-61, Trinity ja Triton (Classic). Kaikki löytyy samasta: hyviä ja monipuolisia soundeja, sisäinen sekvensseri, jolla voi nauhoittaa kaiken talteen, paljon muokkausmahdollisuuksia yms.
 
Jos aloittajalla ei ole minkäänlaista äänikorttia, niin ostamalla noinkin "vanhanaikaisen" romplerisynan jää vielä hankittavaksi midi-interface ja joku mikrofoniliitäntäinen USB-äänikorttikin. Noista malleista TR 61 on ainoa, jossa on ylipäätään USB-liitäntä suoraan koneeseen kontrolleriominaisuuksia varten - ja TR-sarjan synat ovat muutenkin vähän harvemmin käytettynä liikkuvaa kamaa.
 
2012 en suosittelisi kenellekään ysärisynan sisäisen sekvensserin käyttöä - jos ei ole minkäänlaista harrastuneisuutta lähes DOS-pohjaista käyttöliittymää muistuttavalla sekkarilla työskentelyyn, paljon parempiin + nopeampiin lopputuloksiin pääsee millä tahansa halvalla/ilmaisella tietokonesekvensserillä aloittaen (Reaper, Garageband). Toi Juno Gi:n kasiraiturikaan ei ole missään nimessä "valmiin" teoksen työstöön optimaalisin alusta, mutta se on intuitiivisuudessaan (rumpuluuppi päälle, Rec+Play) mahtava työkalu ottaa ylös ideoita jatkotyöstöä varten. Vaikka mökillä keskellä metsää, laite toimii myös paristoilla.
 
http://img-cache.cdn.gaiaonline.com … thexKittyxCookie/Im-Just-Saiyan.jpg
 
Mr. Crowley
04.12.2012 10:27:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin nopealla vilkaisulla näyttää siltä että haluat äänitellä biisejäsi? Laulaja-lauluntekijä? Jos näin on, niin tervetuloa joukkoon.
 
En lähtisi rakentamaan äänitys-/sävellys-systeemiä kosketinsoittimen ympärille, vaan niin kuin Janus tuossa sanoin, niin parempi ratkaisu olisi sekvensseriohjelma - siis tietokonepohjainen ratkaisu. Mielestäni tarvitsisit:
 
- tietokoneen
- äänikortin (ts. audiointerface, usb- tai firewire-liitännällä)
- DAW-softan (l. sekvensseriohjelma joka toimii visuaalisena työympäristöstä, pyörittää audio- ja midi-raidat). Näitä on edullisiakin kuten Reaper. Saatat saada myös audiointerfacen mukana jonkin kevytversion, jolla pärjäilet ainakin aluksi
- mikrofonin
- midikoskettimiston (tai synan, sähköpianon, tms. jossa on midi-out) jolla ohjailet virtuaali-instrumentteja DAW-softassasi. Näitä virtuaali-instrumentteja on pilvin pimein ilmaisenakin: kattavat soundimaailmaltaan aika lailla kaiken mitä voit kuvitella.
 
Lue ja kysele lisää "Tietokoneet ja musiikkiohjelmat" -osiosta.
 
Sorry, jos meni aiheesta ohi, mutta luulisin että ei mene.
 
se parhaiten nauraa jolla vahvin lääkitys
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «