Muusikoiden.net
23.01.2019
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Syntikkamoduli, mitkä koskettimet?
1
JoshMorrison
10.11.2012 01:42:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyselenpä taas ihan tälläsiä perusjuttuja näin tyhmänä, mutta ajattelin että hankkisin jonkun modulaarisynapöntön (Waldorf Blofeld tai Moog Miniatur on tähtäimessä). Minkälaiset koskettimet tällaisen hallitsemiseen täytyy/kannattaa hankkia? Toimiiko nuo modulit midikiippareilla vai millä?
 
tepposal
12.11.2012 14:50:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoshMorrison: Kyselenpä taas ihan tälläsiä perusjuttuja näin tyhmänä, mutta ajattelin että hankkisin jonkun modulaarisynapöntön (Waldorf Blofeld tai Moog Miniatur on tähtäimessä). Minkälaiset koskettimet tällaisen hallitsemiseen täytyy/kannattaa hankkia? Toimiiko nuo modulit midikiippareilla vai millä?
 
Minitaur tai Blofeld ei kumpikaan ole modulaarisynia, etkä sinä modulaaria ole kyllä hakemassakaan vaan synamodulia kuten otsikossa kirjoitit.. Mutta tosiaan, tarvitset koskettimiston jossa on MIDI-liitännät, kumpikin tai oikeastaan kaikki synat vuoden 1983 jälkeen ymmärtää midiä.
Minkälainen midikiipparin pitää olla on sitten enempi kiinni mieltymyksistäsi. Koskettimien määrä, painotus, laatu ja muiden kontrollerien kuten potikoiden tms. määrä riippuu siitä mitä haluat ja tarvitset ja minkä verran pistät rahaa. Ainakin Minitaurissa on myös USB-MIDI joten sitä voi ohjata kytkemällä suoraan tietokoneeseenkin, mut jos varsinaisesti soittaa haluaa niin tarvit silti koskettimet.
 
the-wsproject.com
JoshMorrison
12.11.2012 15:14:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tepposal: Minitaur tai Blofeld ei kumpikaan ole modulaarisynia, etkä sinä modulaaria ole kyllä hakemassakaan vaan synamodulia kuten otsikossa kirjoitit..
 
Kiitän tästä selvityksestä, kuten tuossa sanoin niin hieman tyhmänä kyselen kuten näkyy.
 
Matti
13.11.2012 11:06:01 (muokattu 13.11.2012 11:07:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/midi_masterkeyboardit.html
Sieltä vaan selailemaan vaihtoehtoja. Tarkista tosiaan, että löytyy MIDI OUT -liitäntä. Jotkut vehkeet tuollakin on varustettu ainoastaan USB-lähdöllä.
 
tepposal
20.11.2012 22:48:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sitten taas toisaalta joskus kannattaa harkita midikoskettimistoksi jotain vanhaa synaa tai työasemaa tms. Niissä saattaa hintaan nähden olla varsin laadukas koskettimisto, ja jos vielä laitteen omatkin saundit voivat olla osittain käyttökelpoisia niin aina parempi. Niitä sitten löytää käytettynä.
 
the-wsproject.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti