Aihe: Tanssiravintoloita kaatuu..
1 2 3 4 524 25 26 27 2857 58 59 60 61
baron
01.11.2012 22:58:41
 
 
Mulla on ollut ja tulee olemaan tänä syksynä enemmän keikkoja kuin aikoihin.
Mutta ei ne oo sellaisia keikkoja joista ammattilaiset olisi kiinnostuneita. Enkä oo alennusmyynnillä myynyt!
(Mutta tietysti ero 0 keikkaa/10 keikkaa on dramaattinen ero amatöörille:-)
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
onni
01.11.2012 23:36:00
mack the knife: Päivätöitä oon mäkin hakenu jo maaliskuun lopusta lähtien. Täysammattilaisuus on ainakin mun kohdalta tehty, taksissa joutuu olemaan paljon enemmän ku keikoilla.
 
Mun kohdalla on sama tilanne, paitsi että lähdin opiskelemaan vanhoilla päivillä.
Keikkaan tehdään silloin tällöin.
Muistaakseni olen sopinut seitsemän keikkaa loppu vuodelle.
Ota lisää!!!
mack the knife
02.11.2012 03:49:35
House Band: Ei hyvänen aika...Kollega! (Edellyttäen,että sä olet taksissa kuljettajana?)
 
Kyllä vaan. Meitähän on pirssissä enemmänkin näinä aikoina.
COVS n:o 1.
mack the knife
02.11.2012 03:52:14
Mulla on tänä vuonna vain 86 keikkaa. Vielä kaks vuotta sitten oli 180. Ei sillä määrällä enää pärjää pelkkänä soittajana.
COVS n:o 1.
Marshall83
02.11.2012 06:31:09
 
 
mack the knife: Mulla on tänä vuonna vain 86 keikkaa. Vielä kaks vuotta sitten oli 180. Ei sillä määrällä enää pärjää pelkkänä soittajana.
 
Samoja lukuja taitaa olla tälle vuodelle..ja pirssi seisoo pihassa! Kohta pitäs lähteä Kelakyytiin.
-Aaaschja kunnossa.
pönttö
02.11.2012 14:04:22 (muokattu 02.11.2012 14:07:44)
Onko kukaan tullut pohdiskelleeksi, että raahaamalla (epätoivon hetkellä, toivon) rahastusmielessä kaikenkarvaisia johanna nykäsiä esiintymään, kasvattaa yleisöä junttiviihteeseen ja lopulta yleisö päätyy hurraamaan karaokessa täydelliseen suoritukseen (joka nuotti pielessä) yltävälle känniääliölle?
 
Elävän musiikin katoaminen on ilmiönä sitä lajia, että se ei häviä ihan heti. Kyse on kuitenkin muutoksesta koko yhteiskunnassa, eikä vain hetkellisessä muodissa. Maksimivoitto minimisijoituksella on toki ollut muodissa enemmän tai vähemmän, vaikka viimeisten 10n vuoden aikana sekin on saavuttanut nykyisen huippunsa.
 
Nykyviihteen pitää häpäistä joku. Ei kai tässä nyt niin surkeassa jamassa olla, että tuksuja mennään katsomaan tasokkaan taiteen takia? Kyllä se on vahingonilo, joka niiden liput maksaa. Sama ilmiöhän on toki televisiossa.
 
Ennen oli idolit ihan oikeasti väkeä, jota katseltiin ylöspäin. Nyt ne ovat yhden hitin ihmeitä, kertakäyttöistä tosi-tv roskaa ihan joka alalla.
 
..paitsi suomalaisessa elokuvassa ei olle kertakäyttöisiä. Siellä on viimeisen 20:n vuoden aikana ollut kai kokonaista 3 pääosan esittäjää ja kaksi ohjaajaa ;)
tarmo
02.11.2012 15:04:37
pönttö: Elävän musiikin katoaminen on ilmiönä...
 
Tanssiravintoloiden kaatuminen ja laivaliksojen aleneminen tuskin viittaa millään tavalla ilmiöön "elävän musiikin katoaminen".
 
Tietysti vanhan kansan tanssikulttuuri ja sitä seurannut ns. "bilebändikulttuuri" elävät omaa murrostaan. Itse kiinnittäisin kuitenkin huomion siihen, että tanssikulttuuriin ei liity divaritason bändien diggailu vaan tanssiminen. Suositumpien iskelmä/tanssiartistien - sellaisten, jotka tekevät ostettavia levyjä - suosioon tanssiravintoloiden kaatuminen tuskin vaikuttaa, joskin keikkapaikkojen väheneminen näkyy tietysti myös keikkojen vähenemisenä. Toisaalta moni iskelmäartisti ei välttämättä ole ollut tanssikansan suuren suosion kohteena, koska musa ei ole aina tanssittavaa... Vähän ristiriitainen yhtälö siis tuokin.
 
Bilebändikulttuuri puolestaan on vain yksi välietappi yökerhokulttuurissa. Se olisi aivan yhtä hyvin voinut jäädä tapahtumattakin. Se, että kulttuuri on tällä hetkellä murroksessa, ei vielä tarkoita elävän musiikin kuolemista.
pönttö
02.11.2012 15:19:06
tarmo: Tanssiravintoloiden kaatuminen ja laivaliksojen aleneminen tuskin viittaa millään tavalla ilmiöön "elävän musiikin katoaminen"...
 
Miten niin? Elävän musiikin katoaminenhan on tulos juurikin noista asioista. Bändithän eivät mene muualle soittamaan keikkapaikkojen vähetessä, vaan se elävä musiikki vähenee. Jos kehitys jatkuu tällaisena, "kadota" on juuri oikea sana kuvaamaan ilmiötä.
 
Vai pitäisikö käyttää nykytermeja? "Elävän musiikin toimintoja on järkeistetty ja nyt keskitytään ydintoimintoihin".
Sir Henry
02.11.2012 16:10:51
Ei elävä musiikki mihinkään kuole, mutta elävien muusikoiden ammattimainen musisointi jos ei nyt kuole, joutuu teho-osastolle letkuihin henkitoreissa.
 
Harrastelumusisointi elää, tulevaisuudessa soittimia on jokaisella jääkiekoillijalla pienen pakettiuton tilan verran, ja klassisen musan puhkisoitetut evergreenit soivat verorahoilla maailmantappiin.
 
Pelimanninpohjainen tanssi/yökerhomusa, millä tein leipäni 70-80 luvulla, painuu vääjäämättä unholan yöhön. Kesätapahtumissa elävää musaa yhdistettynä urheilijatulkitsijoihin ja seksuaali-iskelmiä laulaaviin Tuula-Maijoihin jatkaa luultavasti olemassaoloaan, vinkkinä voisi ajatella genitaalien näyttämistä 1m x 1m suurennuslasilla esiintymisen eli tulkitsemisen yhteydessä.
 
Elämme mielenkiintoisia aikoja, veikkaan, että marssimusiikki on tulevaisuuden pop.
House Band
02.11.2012 16:22:42
Tätä ilmiötä tässä on mietitty -70 luvulta saakka. Silloin tuli diskot,ja hommat väheni dramaattisesti. Kuitenkin jopa diskossa oli oikeat ihmiset hetkuttamassa ja kuitenkin suuret ikäluokat halusivat tanssia perinteistä.Eli ihmiset halusivat kuitenkin päästä lähelle vastakkaista sukupuolta ihan livenä.Nykyään kun on kaikki netissä,jopa treffit hoidetaan sitä kautta.On todella vaikea uskoa,että tämänpäivän 13v alkaisi käymään tanssimassa.Toki alan harrastajia löytyy,mutta näistä "jivejaloista"(nyt tulee sapiskaa)ei ole pelastamaan koko tanssikulttuuria.
Toki täytyy muistaa myös mm.mr.Merihelvetti,joka aloitti tämän artistien rahallisen vallankumouksen,ei ole täysin viaton hänkään.En kyllä sitäkään kannusta,että laulaja ja rumpali saavat vähemmän palkkaa kuin oikeat muusikot,mutta joku raja siinäkin.
Nykyään ilmeisesti rumpalit saavat saman kuin muutkin,mutta artistit menee vähän yli...
Ainahan joku on yrittänyt kusta soittajaa silmään,koska soittaja rakastaa soittamista/esiintymistä aidosti.Ei siis mitään "vainelämääliikutusta".
Välillä sitä kusetusta on yrittänyt keikkamyyjä,artisti,jopa kanssamuusikko.
Onneksi nykyään ei kuseta enää muu kuin kalja.Ja taksiliitto.
Ei pienillä paikoilla ole varaa maksaa niitä hintoja,mitä "tähdet" haluavat.
Taas joku tietämätön haluaa jeesustella,että bändi se vasta kallis on,mutta senhän tietää jokainen entinen/nykyinen ammattimies,ettei tuo pidä paikkaansa.
 
Täytynee muistaa myös yleinen ostovoiman pieneneminen.Jos viinapaukku maksaa noin saman nyt ravintolassa kuin pullo Alkossa,missä vika?
Ei ainakaan ravintolan pitäjässä,sen voin sanoa.
 
Kuin myös Tangomarkkinat omalta osaltaan tuki tätä kertakäyttöartistin ihanaa olemusta.
Alusta saakka asiaa seuranneena,on voinut todeta asian menneen päin vittua kirjaimellisesti jo pidemmän aikaa. Siis jo vuosikausia. Siis vuosikymmeniä.
Joka vuosi piti saada aina uusi keisari/kuningatar/prinssejä pari/prinsessoja pari...
Ei tämän kokoiseen maahan mahdu ihan kaikki. Kuitenkin toimistot lupailivat kaikille keikkaa,joten jokainen "tuksu" vei aina yhdeltä oikealta muusikolta yhden keikan.
Tosiasia on ikävä kyllä se,että tämä tie on kuljettu loppuun. Keikka/kapakkamuusikot ovat katoava luonnonvara.
Hyvin harva kaveri kestäisi kovinkaan kauaa vanhan liiton meininkiä.Ei ole kyllä syytäkään. Ei se niin helppoa ollut. Juhlimista ja ruusuilla tanssimista kylläkin.
 
Tulihan vuodatus. Ja selvinpäin.Vielä.Tästä olisi kiva keskustella seminaarissa,joka pidettäisiin SUURESSA saunassa. Alkaisi kielenkannat irrota.
Onneksi en ole kirjailija.Käsi puutui.En ollut kummoinenkaan muusikko,enkä ole kovin hyvä taksikuskikaan.
Saa nähdä miksikä sitä isona alkais... Nyt täytyy lähteä kyydille.
Soittaja soittaa,haitaristi haittaa.
tarmo
02.11.2012 17:00:56
pönttö: Miten niin? Elävän musiikin katoaminenhan on tulos juurikin noista asioista. Bändithän eivät mene muualle soittamaan keikkapaikkojen vähetessä, vaan se elävä musiikki vähenee. Jos kehitys jatkuu tällaisena, "kadota" on juuri oikea sana kuvaamaan ilmiötä.
 
Vai pitäisikö käyttää nykytermeja? "Elävän musiikin toimintoja on järkeistetty ja nyt keskitytään ydintoimintoihin".

 
Sitä mä vaan yritin sanoa, että ei se elävä musiikki "ilmiönä" mihinkään katoa.
 
On aika suppeaa ajatella, että tanssiravintoloiden väheneminen tappaisi elävän musiikin. Minun mielestäni (lihavoisin edellisen, jos voisin) tanssikulttuuri tanssiravintoloineen ei ole mikään elävän musiikin eliksiiri tai edes mittari.
 
Vähän sama kuin sanoisi teknon loppuvan siinä vaiheessa, kun kuntosalien ohjatut jumppatunnit eivät ole enää muodissa. Katsos kun minun mielestäni ryhmäliikuntatilat ja tanssiravintolat toteuttavat samankaltaista konseptia.
 
Kutsu sitä miksi kutsut, mutta ei minä en kutsu "ranen kapakan" tansseja miksikään musiikkitilaisuudekse, on se sitten elävää tai kuollutta.
 
Jos jengi menee tällä hetkellä kuuntelemaan yhden hitin ihmettä livenä, kait se on ihan samaa elävän musiikin kulttuuria kuin tanssirafloissakin.
 
Paskamaista tässä on varmasti töiden häviäminen, sitä ei sovi kiistää. En nyt kuitenkaan lähtisi sekoittamaan elävää musiikkia ilmiönä siihen, että tanssi-ilmiö on laantumassa tällä hetkellä. Ei kai se matkapuhelimeenkaan puhuminen lopu, vaikka Nokia antaisi insinööreilleen kenkää.
EP
02.11.2012 17:01:22
pönttö:
 
..Elävän musiikin katoaminen on ilmiönä sitä lajia, että se ei häviä ihan heti. Kyse on kuitenkin muutoksesta koko yhteiskunnassa, eikä vain hetkellisessä muodissa. Maksimivoitto minimisijoituksella on toki ollut muodissa enemmän tai vähemmän, vaikka viimeisten 10n vuoden aikana sekin on saavuttanut nykyisen huippunsa.
 
..Sama ilmiöhän on toki televisiossa.
 
Ennen oli idolit ihan oikeasti väkeä, jota katseltiin ylöspäin. Nyt ne ovat yhden hitin ihmeitä, kertakäyttöistä tosi-tv roskaa ihan joka alalla..

 
Joo tossa se on aika hyvin kiteytettynä, ei ole kyse niinkään musiikista ja siitä onko humppaa, bilee.. vaan yksinkertaisesti helposta rahasta.
tarmo
02.11.2012 17:04:36
EP: Joo tossa se on aika hyvin kiteytettynä, ei ole kyse niinkään musiikista ja siitä onko humppaa, bilee.. vaan yksinkertaisesti helposta rahasta.
 
Ja tätä "helppoa rahaa" ei sitten tehnyt yksikään tanssipumppu? Tai tanssiravintola, joka tilasi sen halvimman mahdollisen pumpun saadakseen aikaan iltamat, joissa myydään paljon viinaa?
 
Ei, kyllä nyt mennään taas nin sivuraiteille, että...
EP
02.11.2012 17:06:12 (muokattu 02.11.2012 17:07:00)
tarmo: Ja tätä "helppoa rahaa" ei sitten tehnyt yksikään tanssipumppu? Tai tanssiravintola, joka tilasi sen halvimman mahdollisen pumpun saadakseen aikaan iltamat, joissa myydään paljon viinaa?
 
Ei, kyllä nyt mennään taas nin sivuraiteille, että...

 
Aivan oikein myös mainitsemasi osapuolet ovat vaikuttaneet asiaan.
 
E: Sivuraide on valittu jo ajat sitten mm. tinkimällä laadusta, määrästä ym.
EP
02.11.2012 18:01:13 (muokattu 02.11.2012 18:02:36)
Sir Henry:
 
..Nyt kun elämme karuja aikoja, voisi ajatella, että valtiovalta ja kaupungit säästäisivät elävässä musiikissa. Kevyellä puolella säästöt on nyt ja aina tapahtuneet "markkinavoimien" ja orjakauppiaiden toimesta, ja nyt on otollinen aika tarttua satoja vuosia vedettyjen evergreenbändien, ja erityisesti oopperaevergreenesitysten rahoituskuvioon.
 
"Maksakoon ne, jotka sitä haluavat..
Isoja bändejä, isoja taloja, tikun heiluttajat tulevat kaukaa ja saavat BMW:n hinnan kuukausipalkkaa.
 
Jos totta puhun, toi ooppera ja vastaava on helvetin kallista sivistystä, ja missä se näkyy? ..

 
Ei se nyt ihan noin saa mennä, edelleen vähennettäisiin eläväämusiikkia?
Jokaiselle pitää olla mahdollisuus nauttia pitämästään taiteenlajista, se on kaikille hyväksi lopulta, vaikkei ihan henkilökohtaisesti pitäisikään.
 
E: En minäkään vaadi esim. jäähallien rakentamisen lopettamista kun en satu pitämään jääkiekosta, käykööt 'pyhäköissään' kiljumassa/ lätkimässä kunhan pysyvät poissa pahanteosta, hehee.. :D
pönttö
02.11.2012 19:23:39
Käytän termiä "elävä musiikki" sellaisessa yhteydessä, jossa yleisölle esitetään musiikkia. Elävää musiikkia EI ole dj:n soittelema äänite ja taas karaokessa on sitä elämää (luetaan älämölöä) ihan liikaa.
 
Soittaminen harrastuksena on toki voimissaan, vaikka uusien musikanttien tulossa taitaa olla suurin piikki takanapäin. Kamaahan meillä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Minun aloitellessani (yli 10 minuuttia sitten) niitä käytettyjä kapineita ei liiemmin ollut kaupan. Kun eurooppa (luetaan oikeastaan, jotta "Thomann") rupesi dumppaamaan kampetta meidän mielestämme halvalla, lähes jokaisella rupesi löytymään sen yhden kitara-vahvistin parin sijaan useamman laitteen kokoelmia. Ja kevyen musiikin ammattilaisiksi jopa koulutetaan väkeä.
 
Työt ovat vain menneet "Kiinaan".
 
Tanssiyhtyeille ei evoluutio olisi mikään ongelma. Kyllä ohjelmistoa voi muuttaa aikojen mukana. Tanssiakin on kaikenkarvaista (itse olen noissa tanssitilaisuuksissa pyrkinyt pitämään itsepuolustukseksi puusta ja raudanpaloista konstruktoitua astaloa kynsissäni ne pari hassua kertaa, kun niihin olen joutunut, koska keekoileva ja koikkelehtiva ihminen on hullu ja näin ollen vaarallinen olento), joten tässä ei ole pelkästään kyse vanhojen valssien muodista menemisestä.
 
Tuo nettiin meno on ihan totta. Sille, joka kaikesta voitot kerää ei ole väliä sillä, missä se kansalainen rahansa kuluttaa. Viina on ollut valtion vetonaula verojen muodossa, mutta se on oikeastaan menossa muodista. Viina kun aiheuttaa kustannuksia lähes yhtä paljon, kuin se tuottaa. Nitä rahoja ei voi siis ohjata "oikeisiin" taskuihin. Vaan internetissä on sellaisia palveluita, joissa ihminen pystyy tuhlaamaan paikallaan istuen ja tekemättä käytännöllisesti katsoen mitään. Päivä raadetaan kapitalistille ja illat ollaan kalliisti verotetussa kodissa tuhlaamassa virtuaalisiin hyödykkeisiin. Sijoittaja ei joudu kohta kyhäämään edes kapakkaa kupatakseen kansalaista omissa tiloissaan, koska kansalainen maksaa kuppaushuoneensakin nykyisin itse.
 
Tämähän on melkein sitä Matriisia :)
 
Tähtien kertakäyttöisyys kuuluu toki asiaan. Kun tähtiä on liikaa (esim tangomarkkinat), tähden hinta halpenee. ja kun on katsonut muutaman viime kauden kuninkaalliset, päätyy helposti pohdiskelemaan ulkomusiikillisia vaikuttimia kuninkaallisen valinnoissa. Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että hyvän sijasta ollaan pohdittu halpaa vaihtoehtoa. Vaikuttaisi jopa siltä, että finalisteilta on kysäisty takahuoneessa, jotta paljonko se kuninkuusvuosi herralla/neitokaisella tulee maksamaan.
 
Ja kun tähtiä on liikaa, keskivertotähden taso laskee. Kuinka monta kiljuvaa pissisparia mahtuu suomen kokoiseen maahan? Aika monta, jos radioiden soittolistoja (NYT se verenpaine nousi) on uskominen.
 
Aina sanotaan että ei pidä jarruttaa maailman muuttumista. Se lausuma kuulostaa hienolta, mutta on silkkaa paskaa. Maailman muuttumista huonommaksi pitääkin jarruttaa. Taitavien muusikoiden esittämän elävän musiikin muuttuminen teollisen paskan ja humalaisen karaokemökellyksen sekasotkuksi on aihe, josta pitää kitistä maailman tappiin asti.
 
Ja ooppera... Vapaasti lainaillen erästä Englantilaista kirjailijaa tuumaan, että "oopperaan kaadetaan saavikaupalla rahaa ja vastineeksi saadaan j o s k u s musiikkia".
 
Ja henkilökohtaisesti minä haluan sellaisia idoleita, joita voi katsella ihaillen ylöspäin. Siihen eivät kaikenkarvaiset tuksut kelpaa.
 
Melkoisella pöräyksellä se taas kiusasi kansalaista...
tarmo
02.11.2012 19:48:26 (muokattu 02.11.2012 19:48:48)
pönttö: Taitavien muusikoiden esittämän elävän musiikin muuttuminen teollisen paskan ja humalaisen karaokemökellyksen sekasotkuksi on aihe, josta pitää kitistä maailman tappiin asti.
 
Tästä olen varmasti samaa mieltä, jos siis näin olisi.
 
Herää vain kysymys, onko elävän musiikin tila todella niin huono kuin annat ymmärtää. Mahtuuhan sinne oopperan ja humppatrion väliin aikamoinen kirjo muutakin LAADUKASTA elävää musiikkia. Jos on mennyt markkinat ohi, valitan.
Epämuusikko
02.11.2012 20:18:13 (muokattu 02.11.2012 20:19:29)
tarmo:
Vähän sama kuin sanoisi teknon loppuvan siinä vaiheessa, kun kuntosalien ohjatut jumppatunnit eivät ole enää muodissa.

 
I love you.
 
Mites tanssijazz, soul tai muu ei-suomalainen tai suomalaiseksi mielletty tanssimusiikki?
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
pönttö
02.11.2012 20:20:37
tarmo: ...Herää vain kysymys, onko elävän musiikin tila todella niin huono kuin annat ymmärtää...
 
"AnnaT ymmärtää"?!? Ketju on alkanut joulukuussa -09 ja Tarmo poika se arvelee minun keksineen nyt viimeisen vuorokauden aikana koko jupakan? Ethän sinä Tarmo sattumalta ole jonkinlaisen tuksun taustabändissä? Basistina?
 
Keikkapaikkojen väheneminen ei ole vain humppabändien ongelma. Kyllä ne samat tassiravintolat ja -lavat ovat suurimmalta osin maksaneet niin Eino Grönille, kuin Popedallekin.
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)