Muusikoiden.net
20.03.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jotain uutta hupia; ENGL
1 2 3
joku muu sikko
25.08.2012 10:32:04 (muokattu 25.08.2012 10:33:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Syysmasennus painaa päälle.. Pitäisi viihdyttää ja motivoida itseään soittamiseen ja ostaa monipuolinen rock/metalli ENGL nuppi tai etunen. Ihan ex tempore.
 
Ostanko E570:n? (minulla on jo E840/50 pääte)
vai Invader 100 E642:n
vai Savage 120 E610:n
 
Kertokee mielipiteitä.
 
Musiikki ei välttämättä ole hyvää vaikka se kuulostaisikin siltä.
Snapo
25.08.2012 10:38:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noista Invader lienee monipuolisin ja orgaanisin soundiltaan? Nuppi poikkeaa kuitenkin perus engl-soundimaailmasta jonkun verran, ite tykkään. Myös puhdas soundi on terve verrattuna lajitovereihinsa. En ole kokeillut e570 että siitä en taida sanoa mitään. Savagea alle jos hakee tiukkaa, aggressiivista metallisoundia.
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
TTV
25.08.2012 10:56:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joku muu sikko: Syysmasennus painaa päälle.. Pitäisi viihdyttää ja motivoida itseään soittamiseen ja ostaa monipuolinen rock/metalli ENGL nuppi tai etunen. Ihan ex tempore.
 
Ostanko E570:n? (minulla on jo E840/50 pääte)
vai Invader 100 E642:n
vai Savage 120 E610:n
 
Kertokee mielipiteitä.

 
Tuohon päätteeseen laittaisin kaveriksi ton E570 etusen, sillä kombinaatiolla taipuu jo melkein mihin vaan ja midiohjattavuudella tekee elämästä helpon. Jos taas monipuolista nuppia halajat, niin sitten InVader on melko kurko. Savage menee karumpiin metallijunttiin kuin InVader, mutta sinne pääsee myös E570:lla.
 
Odottelen yhteydenottoasi :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
sonata
25.08.2012 11:02:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä eniten kokemusta Invaderista (juuri myin toki omani pois), savagea olen pikaisesti testannut ja kolmatta vaihtoehtoa en lainkaan.
 
Savage oli omaan makuun ainakin jo liian rankka peli, vaikka myönnetään että testi oli hyvin pikainen mutta silti jäi sellainen maku että jos kaipailee oikein tiukkaa/rankkaa komppisoundia niin siihen se on varmasti bueno :)
 
Invaderista pidin kylläkin kovasti. Jokainen kanava oli käyttökelpoinen ja vahvistimesta saikin vallan monipuolista soundimaailmaa. Juuri tosin omani myin ja syynä oli lähinnä se että kun testasin Mesan Stiletto Tridenttiä niin totesin että siinä on paljon enemmän sitä mitä haen :)
Mutta invader siis todellakin loistovahvistin! Ainut miina on ehkäpäs ne clean-soundit jotka ei täysin miellyttänyt mutta monipuolista säröä lähtikin sitten ja paljon! :)
 
www.myspace.com/mindmirrorfinland
joku muu sikko
25.08.2012 11:09:03 (muokattu 25.08.2012 11:09:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TTV: Tuohon päätteeseen laittaisin kaveriksi ton E570 etusen, sillä kombinaatiolla taipuu jo melkein mihin vaan ja midiohjattavuudella tekee elämästä helpon. Jos taas monipuolista nuppia halajat, niin sitten InVader on melko kurko. Savage menee karumpiin metallijunttiin kuin InVader, mutta sinne pääsee myös E570:lla.
 
Odottelen yhteydenottoasi :-)

 
Jeps, huomasin ilmoituksesi. Torilla on nuo muutkin mallit tarjolla tällä hetkellä. mitäpä torilla EI olisi? :)
Täytyy vähän vielä tuumailla. ENGL hintojen kanssa on käytettynä kokemusteni mukaan niin että thomann hinta miinus 400 on sama kun ostaa se sitten uutena koska kohta laitetta kiikutetaan kuitenkin uraltoneen samanhintaiseen konkka/putkiremonttiin.
 
Musiikki ei välttämättä ole hyvää vaikka se kuulostaisikin siltä.
TTV
25.08.2012 11:18:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joku muu sikko: laitetta kiikutetaan kuitenkin uraltoneen samanhintaiseen konkka/putkiremonttiin.
 
Ei kannata yleistää ihan kaikkien mallien kohdalle. Putkethan on muutenkin vaihtokamaa ja noi konkkaongelmat ei onneksi seuraa suoraan ENGL-logoa :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Mandarax
25.08.2012 13:18:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joku muu sikko:Kertokee mielipiteitä.
 
Kokolailla samaa mieltä olen kuin muutkin täällä kommentoineet - turpaanvetoon Savage on omiaan, mutta hakusessa taisikin olla monipuolinen rock/metalli nuppi tai etunen, jolloin jättäisin ehkä tuon Savagen pois laskuista. Itselläni ollut tuo Invader jo useampia vuosia ja monipuolisuutta kyllä löytyy, kevyemmätkin rockit taipuu vallan mainiosti. E570-etusesta ei kokemuksia, mutta taitaa tuokin olla monipuolisuudessaan samaa luokkaa Invaderin kanssa - ja jos kerran löytyy jo päättärikin omasta takaa, niin varmasti tuossa olisi järkiostos kohdillaan.
 
joku muu sikko:ENGL hintojen kanssa on käytettynä kokemusteni mukaan niin että thomann hinta miinus 400 on sama kun ostaa se sitten uutena koska kohta laitetta kiikutetaan kuitenkin uraltoneen samanhintaiseen konkka/putkiremonttiin.
 
Tuo torin Invader on (tai oli) kyllä kelpo hintaan kaupan, miinus 700€ siitä Tompan hinnasta.
TTV:n E570:llä saisi varmasti pienimmällä rahallisella panostuksella loistokattauksen kertalaakista, tuo mukaan tuleva Englin midilankku on myös kaikessa rujoudessaan loistava.
 
I don't care to belong to a club that accepts people like me as members. -Groucho Marx-
Nacher
25.08.2012 14:21:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse omistin ennen Invaderin, nykyään Special Editionin. Eli jos aloittaja hommaisi tuon etusen, tod näk päätyisi lähelle Special Editionin soundimaailmaa? Tuosta yhdistelmästä toki vissiin puuttuu jotain Special Editionin ominaisuuksia, kuten depth boost päätteestä sekä se 100W hönkää, joka ainakin omaan korvaani kuulostaa paremmalta kuin nuppini 50W moodi.
 
Vaikka Special Edition ja Invader sinänsä ovat molemmat tosi monipuolisia rock/metal nuppeja, ovat ne myös huomattavan erilaisia keskenään. Invader on selvästi ENGL-soundista poikkeava, avoimemman soundin omaava kone. Special Edition on enemmän sellainen perus ENGL steroideilla. Yllättäen Special Edition hoitaa tuon pikkuroso-puolen mielestäni vakuuttavammin, kuin Invader. Invader taasen on vähän parempi kermaisessa leadissa ja hardrock-särössä kiitos löysemmän soundinsa. Molemmat nupit kuitenkin ovat sellaisia, että niistä kaivaa kyllä melkein mitä vain ulos, kun vähän säätää. Vielä lisää mahdollisuuksia tulee, jos leikkii buusteripedaalien kanssa, joita molemmat nupit syövät hyvin.
 
Jos kuitenkin jotenkin pitää tiivistää, niin SE on modernimpi, kompressoidumpi ja metallisempi, Invader avoimempi, löysempi, orgaanisempi. Silti molemmilla kyllä onnistuu ihan pätevästi moni musiikkityyli, päinvastoin kuin esim Power/Fireballeilla.
 
joku muu sikko
25.08.2012 16:48:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo. mullahan on jo ennestään Marshallin JMP1 orgaanisille kasarirokkitouhuille ja Rocktronin Prophesy II makeille cleaneille.
 
Musiikki ei välttämättä ole hyvää vaikka se kuulostaisikin siltä.
joku muu sikko
25.08.2012 17:24:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitens tuo Blackmore nuppi sitten? Lähteekö ärjymetallia vai ihan Purple säröä?
 
Musiikki ei välttämättä ole hyvää vaikka se kuulostaisikin siltä.
toxic
25.08.2012 17:39:33 (muokattu 25.08.2012 17:43:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joku muu sikko: Mitens tuo Blackmore nuppi sitten? Lähteekö ärjymetallia vai ihan Purple säröä?
 
Itselläni oli blackmore monta vuotta käytössä ja kyllä siitä sitä säröä lähtee ihan riittävästi.
 
http://www.youtube.com/watch?v=lLQf0PHqpvU
http://www.youtube.com/watch?v=3MPslfXqFa4
 
Olen ymmärtänyt niin, että notta jotta blackmore olisi hyvin lähellä savagea soundeiltaan. Huomattavasti simppelimpi vain :)
 
E: http://koti.mbnet.fi/toksic/Piisipiisi.mp3
 
Tuon nauhoittelin pari vuotta sitten blackmorella. Ei "ihan" studiotason nauhoitus, mutta suunnilleen tuollaista minä siitä irti sain kotona soitellessa.
 
Umpilisäke (lat. appendix vermiformis) on pieni lisäke, joka alkaa paksusuolen alkuosan eli umpisuolen pinnalta läheltä sitä paikkaa, missä ohutsuoli laskee paksusuoleen. Sen pituus on tavallisesti noin 46 cm.
Nacher
25.08.2012 18:30:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blackmore on kyllä (tarvittaessa) ihan täysi mättökone. Kyllä sillä veivaa vaikka mitä teknistä dödistä.
 
pekurides
28.08.2012 00:59:04 (muokattu 28.08.2012 01:13:55)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nacher: Itse omistin ennen Invaderin, nykyään Special Editionin. Eli jos aloittaja hommaisi tuon etusen, tod näk päätyisi lähelle Special Editionin soundimaailmaa? Tuosta yhdistelmästä toki vissiin puuttuu jotain Special Editionin ominaisuuksia, kuten depth boost päätteestä sekä se 100W hönkää, joka ainakin omaan korvaani kuulostaa paremmalta kuin nuppini 50W moodi.
 

 
Siinä E570 on etusessa se depth boost.
E570 pitäisi olla suora vastine SE:n etusesta.
 
Joo, E570 täällä saa pisteet Savagen edelle, oli kummatkin vuoden päivät reeniksellä ja studiossa käytössä.
 
savagessa oli ehkäpä heikompi(scuupatumpi) keskialue joka sai sen tuntumaan pikkasen kesymmältä ja demppi-iskussa jokin oma saundivivahde.'Engl saundi?
 
E570&VHT2150 taas ehkäpä ripauksen jyrkempi ja tiukempi voicing, erilaisia vaikkakin hyvin pitkälle samanoloisia (helvetin tiukkoja)pelejä:=)
 
E570Kliinitt kyllä vieläkin ne samat lasiset englit ja pikkuroso ei oikein vakuuta että metallihommiin laitaisin vieläkin tuon e570, ehkäpä special edition omalla päätteellään sitten monipuolisempi laitos mutta tuo oma KT88 VHT pääte aika ilkeä motti.
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
Nacher
28.08.2012 11:21:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oliko tuossa etusessa varmasti se depth boost, eikä se älytön mega lo-punch, jolla ei kyllä tee kukaan täysjärkinen mitään? En sitten tiedä onko tuo mega lo-punch jotenkin erilainen tuossa etusessa, mutta siihen en tuossa SE nupissani ole kyllä muuta kuin vitsillä koskaan koskenutkaan. Depth boost sen sijaan toimii hyvin.
 
Yllättävää myös, että pidät Savagea jotenkin kesympänä tai scoopatumpana? Melkein sanoisin että Savagessa juuri kaikkein vahvinta ovat nuo dempit ja mättösäröt, jotka leikkaavat kuin veitsi vanhaa ihmistä.
 
Antti1
28.08.2012 11:26:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nacher: Oliko tuossa etusessa varmasti se depth boost, eikä se älytön mega lo-punch, jolla ei kyllä tee kukaan täysjärkinen mitään?
 
M.L.P. siitä löytyy nappina, depthistä ei mitään tietoakaan. Sehän on tosiaan muutenkin päätteen kytkentä, joten etuasteessa se ei tekisi alkuunkaan samaa asiaa, vaikka moinen olisikin.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
Nacher
28.08.2012 15:18:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosin jos omistaa päätteen josta saa kunnolla sitä tiukkaa alapotkua, niin eipä sitä sitten varmaan tarvitsisikaan.
 
pekurides
29.08.2012 02:11:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nacher: Oliko tuossa etusessa varmasti se depth boost, eikä se älytön mega lo-punch, jolla ei kyllä tee kukaan täysjärkinen mitään? En sitten tiedä onko tuo mega lo-punch jotenkin erilainen tuossa etusessa, mutta siihen en tuossa SE nupissani ole kyllä muuta kuin vitsillä koskaan koskenutkaan. Depth boost sen sijaan toimii hyvin.
 
Yllättävää myös, että pidät Savagea jotenkin kesympänä tai scoopatumpana? Melkein sanoisin että Savagessa juuri kaikkein vahvinta ovat nuo dempit ja mättösäröt, jotka leikkaavat kuin veitsi vanhaa ihmistä.

 
juu, m.l.p eikä depth boost.
 
Hmm. olen vissiin hiukan vähäjärkinen kun sitä M.L.P:tä tulee oikeasti käytettyäkin, tosin bassot on tiputettu silloin n.klo8-9 ja ilman M.L.P:tä bassot taas melkein klo15 että saman tuntunen alakerta tuntuisi olevan jos oikein muistelen....
 
eli kyllä se MLP aivan törkeesti tuuttaa jos ei osaa varoa ja sitä myöten älytön.
 
Tosin mun setistä puolet saundista tulee VHT 2150 päätteestä ja se on varmaankin yksi hurjimpia myllyjä mitä löytyy varsinkin kun ajelee fullstäkkiä 200W/4xkt88 putkituksella niin kyllä siinä alkaa 120W/2x6550 savagekin jo väkisinkin rauhallisemmalta tuntua...
ja edelleenkään ei puhuta äänenpaineesta vaan siitä kuinka isolta joku saundaa samalla "äänenvoimakkuudella", eli löytyy enemmän botnea ja paksumpi pörinä ylipäätänsä sekä pysyy tiukasti kasassa vaikka millaisessa rynkyytyksessä!
 
niin, onhan se savage kova peli kuin mikä, mutta tuo e570&vht setti on edelleen hurjin millä ikuna ite päästelly sekä midiohjaus iso plussa,vaikka makuasioita nämäkin.
 
huh, menihän taas jotenkin ylitsevuotavaksi ylistämiseksi mutta vaikeahan näitä on kiihkottomasti kuvailla vai?
ja jotenkin sitä vuosien varrella helposti kiintyy omiin laitteisiin niin että subjektisuus kärsii hetkittäin:=)
 
tosin yhtä helvettiä taas tommosen räkkivirityksen raahaaminen....
 
-p-
 
mielummin vähän liikaa kuin liian vähän!
Nacher
29.08.2012 11:44:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kyllähän tuota ENGLin speddua/570 sopiikin hehkuttaa. En minäkään ihan sattumalta vahvarirulettiani juuri ko. vehkeeseen lopulta lopettanut. Ehkä omani EL-34 pääte aiheuttaa sen että pidän Savagea _hitusen_ ärjympänä, mutta monipuolisuudessa ja tonessa tuo SE kyllä vie heittämällä. Kyllähän tuokin talossa ja puutarhassa kyllä tappaa ja tuossa SE:n omassakin päätteessä on oikein kiitettävästi potkua. Selkeyttä ja volumea löytyy aivan eri tavalla esim kuin Powerballista, joka tuntui kyykkäävän vähänkään jos yli normin bändivolumen mentiin.
 
Riippuu tosin aikalailla kitarastakin voiko tuota M-L P:tä tai depthiä käyttää. Ohuella tilukepillä kun vetelen, nin normisti basso jossain klo 15 ja depth päällä, ja lahkeet lepattavat komeasti demppien mukana. Jollain tymäkämmällä mahonkikepillä pakko laskea bassoa tai ottaa depthi pois, tai muuten alkavat jo sisuskalut kääntyä ympäri jos sattuu kaapin edessä seisoskelemaan. En ole koskaan kieltämättä tosissani koittanut ruuvata hyvää soundia sne megalo punchin kanssa kun ilmankin tuota botnea kyllä lähtee, mutta jäi sellainen mielikuva että se jotenkin scooppasi vähän soundia ja samalla löysäsi alakerran attackia liikaa, mitä tuo päätteen depthi luonnollisestikaan ei tee.
 
Tuo midiohjaus on kyllä ihan must. Itsellä tosiaan pikanappien takan cleani, rosocleani, kaksi erilaista crunchia, komppi ja leadisärö ja kaikissa vielä asiaankuuluvat efektivaihtoehdot suoraan päällä/pois/aktivoitavissa M13:lla, joka myös midiä kuuntelee. Vaikea tuosta olisi takaisin hypätä sellaiseen perus kanavanvaihtoon, jossa kaikki muukin pitää polkea erikseen päälle.
 
Tinippa84
29.08.2012 14:52:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jap!
 
Tuli mieleen, että aika harva ... äkkiseltään ei tule yhtään muuta valmistajaa mieleen kun Engl, joka tarjoas näinkin kattavan valikoiman higain vehkeitä... Onko näissä joku tietty saundi (vrt. esim. mesa ja recto sarja) minkä ympärillä mallit ikäänkuin pyörii. Eli on joku peruslähtökohta + siihen sitten aina lisää jotain / pois. Vai onko kaikki mallit oman saundisia?
 
Joskus muinoin omistin Powerball ykkösversion. Siitä jäi mieleen tonneittain gainia ja jotenkin prosessoidun kuulonen särö...
 
Retaliation Syndicate - Thrash/Death
Antti1
29.08.2012 14:56:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä mun mielestä ENGLin jotakuinkin aivan kaikkia vahvareita yhdistää tietynlainen perussointi. Osa malleista poikkeaa loppupeleissä harmillisenkin vähän soundeiltaan toisistaan, joskin sit on ehkä mahdollisuus saada halvalla lähes sama soundi vähemmillä nappulaviidakoilla.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti