Muusikoiden.net
16.04.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Halpisvalopöydästä seuraava etappi + liikkuvista
1
Qoshovius
02.01.2012 02:50:02 (muokattu 02.01.2012 03:25:30)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä alkaa toiminta sen verran laajenemaan, että olisi tarkoitus hankkia konventionaalisten valojen seuraksi enemmän noita "intelligent" -valoja: scannereita tahi moving headeja.
 
Tähän mennessä valopöytänä on toiminut Behringer LC2412, joka onkin toiminut noille konventionaalisille ihan hyvin. Kanavat ei ole loppunu kesken, kun suurimpia kanavasyöppöjä on Abstract värinvaihtajat vieden huimat kaksi kanavaa. Perusjutut saa hyvin muistiin ja pienellä setupilla voi ajella käsinkin vailla huolen häivää.
 
Mutta mikä olisi seuraava askel valojen ohjauksessa? Läppäri + softa vaiko jokin fiksumpi tiski? Minkäänlaisen liikkeen ohjelmoiminen ei taida tuolla LC2412:sella oikein olla mielekästä?
 
Niin, ja yksi vaihtoehto olisi tietysti ostaa joku scanner-ohjain tm. tuon Behkun lisäksi, jos konventionaaliset jatkossakin hoitaisi sillä. Moni varmaan sanoo, että parempi olla kaikki samassa pöydässä, mutta en näe kahta konsolia ongelmana.
 
T-kauppa myy esimerkiksi tällaista pöytää:
 
http://www.thomann.de/fi/stairville_dmx_invader_2420.htm
 
Niin, ja tuolla aikaisemmassa ketjussahan oli taas puhetta tuosta Qlightistä. Sen olen käsittänyt olevan erinomainen softa, ja tukee noita usb-ohjaimia kans? Nanokontrolin faderit näyttää vähän lyhyiltä meikäläisen makuun, mut jos vaikka tän sitten siihen laittais: http://www.thomann.de/fi/behringer_bcf_2000.htm
 
Jotenkin tuntuu omasta mielestä hölmöltä, jos joutuu kokonaan tietokoneella pelaamaan.
 
Tämän lisäksi noiden liikkuvien ohjelmoinnista. Jos haluaa movarille ohjelmoida vaikkapa circle-liikkeen, miten tämä käytännössä tapahtuu? Asetetaanko valolle jotain waypointteja mitä se sitten chasessa kiertää, vai kuinka. Jos haluan valon liikkuvan pisteestä A pisteeseen B, säädetäänkö liikkeen nopeutta sitten crossfadella vai millä? Jos siis A ja B ovat tilanteita, joiden välillä feidataan.
 
Responsible people don't go around their nipples twisted.
aimotuska
02.01.2012 07:48:13 (muokattu 02.01.2012 07:50:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Qoshovius: Jotenkin tuntuu omasta mielestä hölmöltä, jos joutuu kokonaan tietokoneella pelaamaan.
 
Ymmärrän allergian. Kyllähän se vähän kummalliselta tuntuu aluksi, mutta jos haluat saada vähänkään samanlaista käyttömukavuutta "ihan oikealla tiskillä" kuin mitä saat läppärillä, niin saat latoa taaloja tiskiin aika tavalla.
 
Tämän lisäksi noiden liikkuvien ohjelmoinnista. Jos haluaa movarille ohjelmoida vaikkapa circle-liikkeen, miten tämä käytännössä tapahtuu? Asetetaanko valolle jotain waypointteja mitä se sitten chasessa kiertää, vai kuinka.
 
Näinhän sää sen joutuisit tekemään esim. sillä behringerillä. Eli kasa pisteitä, jotka tarpeeksi tiuhaan laitettuna muodostaa ympyrän. E: Lopputulos on tosin pelkällä liuku/joystick-ohjauksella yleensä jotain ihan muuta kuin tasainen ympyrä.
 
QLC:llä ko. sirkkeli menee niinkin helposti, kuin että teet Function Manageriin uuden EFX:n, lisäät siihen sun movarit, valitset Patterniksi Circle ja asettelet X/Y/korkeus/leveys parametrit silleen, että headi liikkuu sillä alueella millä tahdot ja se onpi siinä.
 
Jos haluan valon liikkuvan pisteestä A pisteeseen B, säädetäänkö liikkeen nopeutta sitten crossfadella vai millä? Jos siis A ja B ovat tilanteita, joiden välillä feidataan.
 
QLC:ssä nopeus säädetään toistaiseksi buseilla, mutta seuraavaan versioon joka funkkarin nopeus voidaan tallentaa erikseen ko. funkkariin itseensä. Chamsysissä on ymmärtääkseni sama meininki. Crossfadea en oo itse oikeen ikinä tullut käyttäneeksi, mut mun ymmärtääkseni se on käyttökelpoinen lähinnä konventionaalien kanssa.
 
Ite oot ruma.
LHU
02.01.2012 15:34:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Qoshovius:
Mutta mikä olisi seuraava askel valojen ohjauksessa? Läppäri + softa vaiko jokin fiksumpi tiski?

 
Tiski on tietty mukavampi mutta jos ei ole varaa ns. "oikeaan tiskiin" niin kyllä silloin läppäri + softa on huomattavasti monipuolisempi yhdistelmä.
 
http://chamsys.co.uk/magicq + http://chamsys.co.uk/magicdmx yhdistelmällä pääsee oikeasti aika pitkälle, hintaa tulee 12€.
 
Läppäriin jos haluaa sijoittaa niin kosketusnäyttö on pop, nykyään saa tuplanäytöllisiä alle 800,00.
 
Qoshovius
02.01.2012 15:40:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä hetkellä miellyttävimmältä kuulostaisi hommata siis joku läppäripohjainen juttu noita intelligent valoja varten. Konventionaaliset hoitaisin silti mielellään vaikka sit tolla behkulla.
 
Tuo MagicQ ei taida tukea wingeinä muita ku chamsysin omia? Ne on pikkusen hintavia mun budjetilleni.
 
Kiitoksia vastauksista. :)
 
Responsible people don't go around their nipples twisted.
hannuuki
02.01.2012 21:20:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hjunnila: Ymmärrän allergian. Kyllähän se vähän kummalliselta tuntuu aluksi, mutta jos haluat saada vähänkään samanlaista käyttömukavuutta "ihan oikealla tiskillä" kuin mitä saat läppärillä, niin saat latoa taaloja tiskiin aika tavalla.
 
Eikös sun QLC:tä vois ohjata tuon Behkun Midi-Outista?
Tilanteiden ohjelmointi tietsalla valmiiksi ja "ajo" Behringerillä.
Osa fadereistä ohjaa vain liikkuvia QLC:n kautta.
 
aimotuska
02.01.2012 21:39:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hannuuki: Eikös sun QLC:tä vois ohjata tuon Behkun Midi-Outista?
Tilanteiden ohjelmointi tietsalla valmiiksi ja "ajo" Behringerillä.
Osa fadereistä ohjaa vain liikkuvia QLC:n kautta.

 
Mahtollisesti, mikäli se tuuttaa midi-dataa tällä meiningillä pihalle:
http://sourceforge.net/apps/trac/qlc/wiki/MIDIInputPlugin
 
Ainakin mun Showtec DC1224 toimii tolta pohjalta, kuten myös se Behkun BCF2000 ja Korg nanoKontrol.
 
Ite oot ruma.
Qoshovius
02.01.2012 21:41:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hannuuki: Eikös sun QLC:tä vois ohjata tuon Behkun Midi-Outista?
Tilanteiden ohjelmointi tietsalla valmiiksi ja "ajo" Behringerillä.
Osa fadereistä ohjaa vain liikkuvia QLC:n kautta.

 
Ei mutta tämähän se vasta hyvä vaihtoehto olisikin.
Tosin, jos liikkuvien ohjaus on sitä että jollain kutsutaan vain esiohjelmoitu homma esiin, se on melko sama onko kyseessä liuku vai x-näppäin.
 
Ihan pöydällä hoitaisin konventionaaliset jo pelkästään flashien ja liukujen takia. Enemmän sellainen hands-on -fiilis vaikka värejä häivyttäessä.
 
Responsible people don't go around their nipples twisted.
magic
03.01.2012 09:57:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hannuuki: Eikös sun QLC:tä vois ohjata tuon Behkun Midi-Outista?
Tilanteiden ohjelmointi tietsalla valmiiksi ja "ajo" Behringerillä.
Osa fadereistä ohjaa vain liikkuvia QLC:n kautta.

 
Tällaista ratkaisua olen itse suunnitellut käyttäväni, toteutus tosin on vasta vaiheessa, eli en ole testannut.
 
Ajattelin käyttää Scene Setteriä "pöytänä", MIDIllä signaalia QLC:lle. jonka perässä DMX:llä kaikki valolaitteet.
Sitten mielikuvitus lähti liikkeelle, ja seuraavassa kaavailussa mukana oli jo rumpalin digirumpumoduuli antamassa MIDIä jolloin valot saisi todella tarkasti synkattua rumpu-iskuihin. Klikkihän sinne tulisi ilman muuta, jne jne . . .
 
Tomnn
05.08.2012 20:04:31 (muokattu 05.08.2012 20:40:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Testailin tossa QLC:ia ja eteen tuli ongelma, jonka joku(ainakin hjunnila) varmasti on joskus ratkaissu.
 
Mulla on tuossa kaverina PC:lle BCF2000 johon asensin ajurit ym., mutta ku laitan esim ton sampleshown auki ja siitä jollekki faderille määritän behkun faderin nii feedback ei tunnu pelaavan. Oon asetuksista laittanu päälle sen feedbackin ja kokeillu vähä kaikkea muuta sen tyylistä, mutta en osaa laittaa tota pelaamaan..
 
Muutenhan tuo näyttäis aika mukavalta ratkaisulta ainaki hinnan puolesta. Tosin vähän saa opetella MagicQ:n jälkeen tota käyttistä.
 
Kiitos jo näin etukäteen!
 
-Tomi
 
Edittiä:
 
Taitaaki olla joku ajurijuttu, ku ei toi softa oikee sisäistä noita luikuja ja knobbeja..
Eka pelaa ihan ookoo, paitsti siinäki o tuolla input listassa nappi ja fader??? muissa fadereissä ei sit ookkaan ku nappi toiminto... mistähän löydän oikeet ajurit?
 
KariS
06.08.2012 10:45:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pisteet QLC:lle.
 
Tuo Persrinkelin tiski on suunnilleen maailman epäluotettavin härveli, joka sekoilee ja jumittaa aina välillä ihan oman perverssin tahtonsa mukaan. On aiheuttanut noloja tilanteita liian usein. Monta kertaa on tehnyt mieli laittaa se pakun eturenkaan alle, mutta kun renkaat on kalliita. Ovat tietty yksilöitä ja toimiessaan se on varmasti monessa hommassa ihan ok.
 
QLC on nyt ajossa ja kunhan opin sitä täysin hyödyntämään, niin hyvä tulee. Mulla on sellainen trackball -hiiri ja irtonäppis, näppikseen ohjelmoitu napit sceneille ja chaseille... vilkuttelu onnistuu näppiksellä ihan OK.
 
Tuo midiohjauskokeilu odottaa, mulla on pikku Showtec jossa on midi-out ja sillä ajattelin konventionaalisia himmennellä. Tähän asti oon käyttänyt hiirtä liukuihin...
 
Behringeriltä en osta enää mitään...
 
Kiitokset hjunnilalle hyvästä softasta! Hinta on kohdallaan ja jos joskus tavataan niin tarjoan lounaan tai kaljat!
 
Niin ja interfaceina mulla on Enttec Open sekä Electroconceptin langaton DMX jonka QLC tunnistaa Entteciksi.
 
/Kari
 
Make it idiot-proof and someone will make a better idiot
Mr General
06.08.2012 11:52:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan tuohon softa ja läppäri -hommaan kommenttia sen verran että meillä on menty isommat hommat gma onpc -järjestelmällä jo vuosia. Käyttöpintaa on lisätty elc sidekick -liukutiskillä. Läppäriä järjestelmässä ei ole, vaan käyttöön tehty räkkipc kosketynäytöllä. Gma on tietysti kallis vaihtoehto, mutta tuo systeemi ei oo kertaakaan kaatunu. Ja kestää sen että tulee kahdesta metristä tonttiin. Nykysellään tuo ykkössarjan systeemi on korvattu kahdella kakkossarjan onpc commandwingillä, joissa on mukana elc:n sidekick, minimacit ssd:llä ja windows 7:lla ja kosketusnäytöllä. Tosin tuo systeemi casen kanssa lähentelee jo oikean tiskin hintoja.
 
pitk
06.08.2012 19:17:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LHU: Tiski on tietty mukavampi mutta jos ei ole varaa ns. "oikeaan tiskiin" niin kyllä silloin läppäri + softa on huomattavasti monipuolisempi yhdistelmä.
 
http://chamsys.co.uk/magicq + http://chamsys.co.uk/magicdmx yhdistelmällä pääsee oikeasti aika pitkälle, hintaa tulee 12€.
 
Läppäriin jos haluaa sijoittaa niin kosketusnäyttö on pop, nykyään saa tuplanäytöllisiä alle 800,00.

 
Kandee sen verran sijoittaa, että ostaa sen Magicdmx:n pro version. Toi edullisempi on vähän niinko opiskelijakäyttöön, toimii viisi tuntia kerrallaan ja sen jälkeen resetoi kaiken. Pron hinta jotain 80€. Samasta osotteesta.
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
duane
29.09.2012 11:45:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollu QLC ajossa nyt parilla iskelmäkeikalla. Mahtava softa, etenki miksauksen ohessa valoja räpeltävälle äänimiehelle :) Fader -wing tulee settiin ASAP, pohdiskelen vielä Korgin (60€) ja Akai APC20:n (150€) välillä.
 
katellaan...
Qoshovius
30.09.2012 16:23:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Päivitettäköön, että nyt on keikkakäytössä toiminut tosiaan tuo QLC + Behringer LC2412 Midikontrollerina melkoisen hyvin! Joitakin ominaisuuksia tuohon softaan kyllä kaipaisi, varsinkin chaser stepien ohjelmointi tyyliin "record step". On vähän turhan vaivalloista ruveta vääntämään jokaisesta stepistä erillistä tilannetta, jolle ei ole muuta käyttöä.
 
Liikkuvien ohjelmointi on myös hieman rasittavaa, kun efektigeneraattorissa ei ole "preview"-toimintoa. Liikkeet täytyy siis ohjelmoina sokkona, sitten palata ajotilaan ja katsoa, mitenkä ne lamput nyt venkuloivat. Jos ohjelmoinnin aikana yrittää hotkeyn kautta laittaa liikkuvat pyörimään, softa kaatuu.
 
Responsible people don't go around their nipples twisted.
duane
07.10.2012 04:38:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

duane: Mulla on ollu QLC ajossa nyt parilla iskelmäkeikalla. Mahtava softa, etenki miksauksen ohessa valoja räpeltävälle äänimiehelle :) Fader -wing tulee settiin ASAP, pohdiskelen vielä Korgin (60€) ja Akai APC20:n (150€) välillä.
 
Päädyin halvempaan vaihtoehtoon, Korgin liukulauta toimii hienosti. Toisin kuin kone. Siirryin käyttämään softaa XP-PC:llä MBP:n sijasta, ja sain softan kaatumaan kahdesti tänään. Hukkasi Enttecin ulostulon molemmilla kerroilla, mistähän lie johtunee? Oli kyllä turhan pitkä treeni/keikkapäivä sekä miehelle että koneelle :D
 
katellaan...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «