Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ibanez TSA 30 tubescreamer kitaracombo
1
Jallumiäs
17.07.2012 02:19:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseisestä laitteesta siis kaipailisin jotain kommenttia. En löytänyt nopealla googlettamisella tätä mistään Helsinkiläisestä musaliikkeestä, joten en itse pääse testaamaan.
Eli minkälaisessa käytössä on ollut, mitä hyviä/huonoja puolia on ilmennyt ja muutenkin kokemuksia tästä laitteesta?
 
Hynkel
17.07.2012 08:46:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edelliseen ketjuusi viitaten voinen jo kokeilemattakin sanoa, että tuskin soveltuu hamuamaasi metallisoundiin. Voin olla väärässäkin, mutta noin yleisesti Tube Screamer ei kyllä ole siihen ihan se kaikkein ihanteellisin valinta. Sen sijaan sellaiselle kuin minä, joka rakastaa jazzia ja bluesia, Tube Screamer toimii ja löytyykin spedulaudasta kunniapaikalta.
 
Toinen neuvo voisi olla, että kokeile ihan oikeasti vahvistinta ennen kuin ostat. Etenkin jos kokemusta ei hirveästi ole, se kannattaa ihan vain pettymyksen välttämiseksi. Tiedän tämän kokemuksen kautta, kun nuorempana itse kävin samaa läpi. Oi kun silloin olisi ollut yhtä paljon hölmöilyä takana kuin nyt kolmevitosena, olisin ollut aika lailla viisaampi.
 
Huomaan myös että olet innostunut tästä vahvistimesta nyt, ja se saattaa jopa poltella (GAS:in seireeninkutsua on vaikea vastustaa...). Onhan sitä sinulle myös toisessa ketjussa suositeltu. Lue silti myös suosittelijan kommentti siitä, ettei se ehkä ole sinulle se sopivin jos olet hevimiehiä. Ja jos olisikin, varmista silti kokeilemalla. Se että niitä ei ole oikein hyvin saatavilla on tietysti ongelma, mutta sen ei pitäisi kannustaa sinua tekemään hätiköityä ostopäätöstä kuitenkaan.
 
Toivottavasti tämä ei lannista, se ei ole tarkoitus. Yritän lähinnä saada ohjattua testaamaan ja valitsemaan sitten. Saatat jopa saada halvemmalla kivijalkaliikkeestä kuin esim. Thomannilta, jos vähän makustelet ja vertaat vaihtoehtoja. Yksi vinkki voisi olla, jos asut Helsingissä, että menet liikkeeseen ja tutustut eri malleihin. Kuuntelet mikä soundi viehättää ja sitten palaat asiaan vaikka täällä jos budjetti ei mätsää.
 
Ehdottiko sulle kukaan sellaista merkkiä kuin Blackstar vielä? Oletko tutustunut?
 
Onnea ja malttia vahvistimen hankintaan! Kitaransoitto on kivaa!
 
Never argue with idiots. They drag you to their level and beat you with experience.
Entropia666
17.07.2012 09:48:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hynkel Belzepop: Voin olla väärässäkin, mutta noin yleisesti Tube Screamer ei kyllä ole siihen ihan se kaikkein ihanteellisin valinta. Sen sijaan sellaiselle kuin minä, joka rakastaa jazzia ja bluesia, Tube Screamer toimii ja löytyykin spedulaudasta kunniapaikalta.
 
Olet pahastikkin väärässä. Tubescreamerilla ja kunnon putkistyrkkarilla saavutetaan todella hyvät rässisoundit (miksei muutkin metallin lajit?). Esim. marshallin eteen viskattuna TS on just hyvä, ei itsessään tuota liikaa säröä, mutta tiukentaa vahvarin oman soundin sopivaksi, kuitenkaan ylenpalttisesti sitä värittämättä.
 
Suosittelen vahvasti Tubescremereita, jos tarkoitus on ottaa suurinosa säröstä vahvarista itsestään. Tosin topikissa kaivatusta mallista ei ole tietoa.
 
Rokkifotoja: H A J E . F I
edenbeast
17.07.2012 10:31:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, Tubescreamer toimii loistavasti metallissa jos haussa ei ole mitään yybergainsaundia. Vanhemman kastin metalliin sillä saa vahvistimen oman särön kanssa loistavan saundia. Tietenkin jos tuo ibanezin vahvistimen särö on pelkästään tubescreamertyyppinen niin silloin se ei todennäköisesti riitä. Tottakai myös mikit vaikuttaa paljon. Itellä Epiphone valve jr täysillä+ TS9+ Emg 81 = aika mukavaa pörinää.
 
TTV
17.07.2012 10:39:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jallumiäs: Kyseisestä laitteesta siis kaipailisin jotain kommenttia. En löytänyt nopealla googlettamisella tätä mistään Helsinkiläisestä musaliikkeestä, joten en itse pääse testaamaan.
Eli minkälaisessa käytössä on ollut, mitä hyviä/huonoja puolia on ilmennyt ja muutenkin kokemuksia tästä laitteesta?

 
Unohda kuuklaus ja soita/marssi Levytukkuun, siellä noita on. Levytukun yhteystiedot voit Googlata :-)
 
"Keep the metal scene alive" - Charles Schuldiner (R.I.P.), "You Love Me" - Dave Mustaine (Long live the King)
Hynkel
17.07.2012 11:02:46 (muokattu 17.07.2012 11:03:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

I stand corrected! Oikea vahvistin vain sitten... mutta epäilenpä edelleen että tuo Ibanez se olisi. Mutta kokeilemalla selviää, ja Levytukkuun vaan.
 
Never argue with idiots. They drag you to their level and beat you with experience.
Kyllikki
17.07.2012 11:12:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jallumiäs: Kyseisestä laitteesta siis kaipailisin jotain kommenttia. En löytänyt nopealla googlettamisella tätä mistään Helsinkiläisestä musaliikkeestä, joten en itse pääse testaamaan.
Eli minkälaisessa käytössä on ollut, mitä hyviä/huonoja puolia on ilmennyt ja muutenkin kokemuksia tästä laitteesta?

 
Kun nyt nostit asian pintaan, niin kerrottakoon oma näkemys, joka TSA30 -combon omistajana on siitä muutaman päivän aikana kertynyt.
 
Itselläni oli haussa pienikokoinen ja suht halpa täysputki-kitarakombo, jolla treenailisi kotona, voisi tehdä äänityksiä kotistudio-olosuhteissa ja pärjäisi bänditreeneissä sekä pikku keikoillakin jopa ilman mikitystä.
 
Kun soittelen pääasiassa kevyesti jazzahtavaa tai countrytyylistä, sekä perinteistä tanssimusaa, en tarvitse "mättösäröjä", vaan laulava ja kevytrosoinen Tube Srceamer -tyylinen särö on omiaan sopiva lisä putkivahvistimen "särökanavana".
 
Painopiste itselläni on erityisesti puhtaiden soundien laadulla ja määrällä, joita TSA30 tuntuu tarjoavan mukavasti. Tosin, bändikäytössä en ole vahvistinta vielä kokeillut, joten tarkalleen en tiedä, kuinka vahvistimen puhtailla pärjää, kun melutaso nousee merkittävästi.
 
Itseäni miellyttää TSA30:ssa hyville alueille kohdistetut sävynsäädöt (3-alueinen, passivinen), bassosäädöllä saa pieneen koteloon tanakkuutta ilman häiritsevän kuminan kasvamista, middle nostaa kitaraa "pintaan" ilman honotusta tai soundin muuttumista "kovaksi", treble lisää kirkkautta ilman yläpään muuttumista teräväksi tai kireäksi. Boost-kytkimellä saa lisää gainia (+6dB), joka lisää puhdasta volumea tai kevyttä rosoa esim. sooloihin, riippuen gain-säädön asennosta.
 
Efektilenkki mahdollistaa sisäänrakennetun Tubescreamerin jälkeisien efektien (kaiku, modulaatio) käytön.
 
Vahvistimen oma soundi ei mielestäni matki mitään "britti/tweed/california" -tyylisiä vahvistimia, vaan on neutraalisti oma itsensä, johon on helppo lisätä ulkoisilla purkeilla halutut lisäsävyt.
 
Vahvistin tuntuu toimivan hyvin myös muiden säröpurkkien kanssa (Bad Monkey, Zendrive, Tech21 GT-2, Ibanez SD-9 ym.) mitä itseltäni löytyy.
 
Mutta varsinaista "juicea" löytyy, kun puskee sisäänrakennetulla TS:llä itse putkivahvistinta, josta gain-säädöllä on ensin haettu sopivasti "kevytsoraa" pohjalle...
 
Helvetti kun mieli tekis laulaa, mutta kun ei osaa sanoja eikä säveltä...
Jallumiäs
17.07.2012 11:31:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voin olla väärässäkin, mutta noin yleisesti Tube Screamer ei kyllä ole siihen ihan se kaikkein ihanteellisin valinta. Sen sijaan sellaiselle kuin minä, joka rakastaa jazzia ja bluesia, Tube Screamer toimii ja löytyykin spedulaudasta kunniapaikalta.
 
Kyllä kai tuolla Tube Screamerillakin voi juuri jotain vanhempaa trässiä soittaa, mutta omistan jo Zoomin multiefektin josta on saanut ihan miellyttävää mökää ulos jopa tuolla vanhalla trankkukombolla. Luulenpa että sillä tulee pärjäämään aika pitkään vielä.
 
Antti1
17.07.2012 13:56:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jallumiäs: Kyllä kai tuolla Tube Screamerillakin voi juuri jotain vanhempaa trässiä soittaa...
 
Miehet on pihalla, kuin pikkulinnut. Lähestulkoon poikkeuksetta nykyään studiosta löytyy joku TS-johdannainen Mesan Recton tai vaikka 5150:n edestä, jos jotain überalavirejunttaamista, djenttihässäköitä tai kuolomedulia soitetaan. Eikä rajoitu ainoastaan noihin vahvareihin, mutta siinä kaksi todella yleistä esimerkkiä.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
A.O.K.
17.07.2012 14:03:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Miehet on pihalla, kuin pikkulinnut. Lähestulkoon poikkeuksetta nykyään studiosta löytyy joku TS-johdannainen Mesan Recton tai vaikka 5150:n edestä, jos jotain überalavirejunttaamista, djenttihässäköitä tai kuolomedulia soitetaan. Eikä rajoitu ainoastaan noihin vahvareihin, mutta siinä kaksi todella yleistä esimerkkiä.
 
Mutta ei se särö noissa tapauksissa tule tube screamerista vaan vahvistimesta, se on vaan boosterina. Muistan itse pettymyksen kun junnuna piti saada TS kun kaikilla SRV:stä Metallicaan oli semmoinen, ja kun sillä soitti sitten transistorivahvistimen puhtaan kanavan päälle niin paskaltahan se kuulosti. Onhan se monipuolinen peli kun katsoo mihin kaikkeen sitä käytetään mutta ei sillä itsessään saa edes kunnon rokkisäröjä mun makuun ainakaan.
 
Well by seventy-six we'll be A.O.K.
Antti1
17.07.2012 14:18:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

A.O.K.: Mutta ei se särö noissa tapauksissa tule tube screamerista vaan vahvistimesta, se on vaan boosterina.
 
Ei välttämättä edes boosterinakaan, vaan ihan vaan muokkaamassa soundia aika härskin eq:n tavoin. Esimerkiksi Andy Sneapin perinteinen konsti tuottamillaan levyillä on jättää tone sekä vola klo 12, mutta vetää gainit kokonaan minimiin. Vahvariin tulee enemmän vähän yläkeskiääniä ja vähemmän alapäätä, jolloin se säröytyminen tapahtuu ylemmillä taajuuksilla --> pörinä ja mutaisuus vähenee soundista. Vahvarin eq:sta voidaan taas kääntää alapäätä takaisin mukaan, jolloin se ei juurikaan enää säröydy enempää.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
Hynkel
17.07.2012 14:21:21 (muokattu 17.07.2012 14:21:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Miehet on pihalla, kuin pikkulinnut. Lähestulkoon poikkeuksetta nykyään studiosta löytyy joku TS-johdannainen Mesan Recton tai vaikka 5150:n edestä, jos jotain überalavirejunttaamista, djenttihässäköitä tai kuolomedulia soitetaan. Eikä rajoitu ainoastaan noihin vahvareihin, mutta siinä kaksi todella yleistä esimerkkiä.
 
Et sinäkään varmasti sitä metallisäröä TS:stä silti ota. Epäilen.
 
E: Hitaat...
 
Never argue with idiots. They drag you to their level and beat you with experience.
Jallumiäs
17.07.2012 14:28:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta ei se särö noissa tapauksissa tule tube screamerista vaan vahvistimesta, se on vaan boosterina.
 
Eli jos laitan multiefektin väliin ja käytän TS:ää "boosterina" niin voisi tulla ihan hyvä soundi?
 
A.O.K.
17.07.2012 14:38:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jallumiäs: Eli jos laitan multiefektin väliin ja käytän TS:ää "boosterina" niin voisi tulla ihan hyvä soundi?
 
En kyllä uskalla mitään tuosta sanoa kun en ole tuolla kyseisellä vahvarilla ikinä soittanut.
 
Well by seventy-six we'll be A.O.K.
Kyllikki
17.07.2012 15:26:02 (muokattu 17.07.2012 15:27:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jallumiäs: Eli jos laitan multiefektin väliin ja käytän TS:ää "boosterina" niin voisi tulla ihan hyvä soundi?
 
No joo... Looppiinhan se zoomilainen olisikin parasta laittaa, jos otat siitä mättösärön lisäksi esim. delay/reverb -efektejä, muutoin homma menee melkoiseksi muusiksi. En tunne noita zoomilaisia, mutta kompuran käytön voit tällöin unohtaa, mikäli zoomissa ei ole jaettavissa efektejä niin, että osan saisi ennen vahvistimen etuastetta (tässä tapauksessa, ennen TS:a), ja osan vahvistimen looppiin.
 
Vaikka TSA30n sävynsäätimet ovatkin omaan makuuni kohdallaan, voipi olla, että Zoomilaisesta joudut kaivelemaan EQ:ta lisää, mikäli haussa on scoopattu keskialue. Siihen ei TSA:n omalla passiivisella middle-säädöllä päästä.
 
Mutta ehdottomasti kannustan sinua kokeilemaan TSA:a, koska ko. vahvistimen "ominaissoundi" on sen luonteinen, että sopivilla lisälaitteilla se varmastikin taipuu hyvin moneenkin. Itsekin yllätyin positiivisesti, kun (väärin)käytin säröpurkkina Tech21 Sansamp GT-2:ta sen "California" asetuksilla vahvistimen edessä, kuinka kivasti mesamaiseksi soundi muuttui.
 
Helvetti kun mieli tekis laulaa, mutta kun ei osaa sanoja eikä säveltä...
Tsugu Way
17.07.2012 18:27:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllikki: Mutta varsinaista "juicea" löytyy, kun puskee sisäänrakennetulla TS:llä itse putkivahvistinta, josta gain-säädöllä on ensin haettu sopivasti "kevytsoraa" pohjalle...
 
Komppaan Kyllikkiä. Itellänikin on ollut hetken aikaa TSA30. Treeneissä olen pari kertaa nyt soittanut sillä. Parhaat rock-soundit sain juuri niin, että vahvarin gainilla mukava pohjasärö - ja siihen päälle TS-kanavan overdriveä päälle. Ja jottei soolojen aikana jää jalkoihin, niin vielä yhdellä polkaisulla boosti päälle. Ja kyllä lähtee :-D
 
Mukavasti kolme eri soundia ilman lisäpurkkeja. Ja tarvittaessa muljuttimet voi laittaa looppiin. Suosittelen!
 
Blues is allright!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti