Muusikoiden.net
24.04.2024
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Millainen Keyboardi aloittelijalle?
1
Ferngully
19.06.2012 12:36:03 (muokattu 19.06.2012 17:39:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Koskettimilla soitto kiinostaisi todella paljon ja olen pitkään halunnut aloittaa harrastuksen niiden parissa. Ainoa mikä epäilyttää, että kokemus on hyvin pitkälti nollassa ja tietämys myös. Kuinka helposti ominaisuuksiin oppii ja pääsee sisälle?
Onko nuotit pakolliset osata :) ?
 
Olen koittanut etsiskellä millä olisi hyvä lähteä liikenteeseen/aloitella harrastus.
Mielessä nytten pyörii ainakin tuo Korg X50 mutta onko syntikka paljon haastavempi/huonompi vaihtoehto suoraan aloittelijalle?
 
Kiitos kaikille etukäteen :)
 
Edit: Mietin myös tätä: http://www.f-musiikki.fi/keybordit/ … lk240_lk-240_kosketinsoitin_/_casio
koska siinä on toi interaktiivinen opetusjärjestelmä, mutta en tiedä onko muuten kuinka hyvä yms?
 
Matti
19.06.2012 19:19:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aluks sun olis hyvä miettiä, että millasta musaa haluaisit niillä koskettimilla opetella soittamaan.
 
Pianojuttuihin on hyvä olla painotetut koskettimet, mieluiten 88 kappaletta. Jonkinlainen digipiano tai stage piano siis. Näissä usein on muutama perussoundi kuten piano, sähköpiano, jouset ym. ja pääpaino on hyvällä pianoäänellä.
 
Tuo Casio sekä Korg X50 ovat molemmat ns. romplereita. Niissä on siis paljon erityyppisiä soitinääniä sampleina. Yleislaitteina sopivat mihin vain musiikkiin. Piano-, urku-, jousi-, torvi-, synalead- ja synamattosoundit jne. löytyy kyllä, mutta soundien muokkausmahdollisuudet ovat olemattomat tai hyvin rajalliset.
 
Hintavemmissa työasemasynissa muokkausmahdollisuudet ovat paremmat, niissä on lisäksi usein sisäänrakennettuna sekvensseri, sampleri yms. herkkuja.
 
Varsinaisissa syntetisaattoreissa äänet luodaan eri parametreja säätämällä jostain perusaaltomuodosta, kuten sini- tai saha-aallosta. Muokkausmahdollisuudet ovat hyvin vapaat, mutta koska ääntä ei tuoteta sampleilla, ns. oikeiden soittimien kuuloisten äänien tarpeeseen näitä ei kannata harkita.
 
Ekaksi soittimeksi kannattaa varmastikin valita pianon soittoon, jokin digipiano, jossa painotetut koskettimet tai sitten jokin rompleri, jolla voi sitten soitella mitä mieli tekee.
 
Tuota Casiota ei kannata ostaa. Parilla sadalla ei saa uutena laitetta, jolla hirveästi mitään tekisi ja jonka arvo ei putoaisi lähelle nollaa heti kaupasta kotiin kannettaessa. Youtube on taatusti parempi opettaja kuin tuo 'interaktiivinen opetusjärjestelmä'. X50 on varmasti parempi valinta vaikka Korgin halpasarjaa onkin ja ilmeisesti rakenne aika heppoinen. 600e siitä tuntuu aika kovalta hinnalta. Tuolta Torin puolelta löytyy käytettynä esim. Roland Di ja vähän vanhemmat Roland D ja Korg Triton Le. Nämä siis kaikki romplereita. Hinnoista voi koittaa tinkiä vähän.
 
Ferngully
19.06.2012 23:24:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksesta Matti :)
 
Muusikin puoleen varmaankin juuri pianoa tai elektropianoa yms enimmäkseen tulisi harjoiteltua. Techno/trance miehiä niin sen tyyppisiä soundeja yms mieluiten tulisi varmaan rimpulteltua. Siihen tarkoitukseen olisi parempi juurikin digipiano/Stagepiano?
Mitä ehdottaisit digipianon yms suunnalta aloittelijalle?
 
Toisaalta en sit tiiä kun just se kiinostaisia noissa "romplereissa" kun on paljon eri ääniä. Fantasiatyyppinen / Jazz / gospel urut yms myös kiinostaisi soitella :)
 
Matti
20.06.2012 08:09:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Digipianoista (esimerkkinä http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=637541) et saa mitään techno/trance -soundeja. Tällä voit soittaa vaikka klassista pianomusiikkia.
 
Technoon/tranceen suosittelen jotain virtuaalianalogisynaa. Torilta löytyi esim tällainen http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=644698
 
Vaikuttaa siltä, että kiinnostuksen kohteet ovat aika laajoja, joten joku rompleri voisi olla kätevä. Esimerkkejä löytyy aiemmasta viestistä.
 
viisi_kitaraa
20.06.2012 15:22:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä aloitin ostamalla 50€ käytetyn casion kosketiinsoittimen. En ole vielä tuota ostosta katunut.
 
Eihän tuo tietenkään mikään huippu ole. Varmaan n. 15v vanhakin, mutta toimii täydellisesti. Huonoin puoli on, että koskettimet ovat kevyet muoviset ja jos soittaa hiljaisella volyymillä, niin koskettimen ääni (muovinen naks tms..) kuuluu...
 
Kyllä tuollakin soittamaan oppii. Ja jos into riittää niin myöhemmin kun taidot ovat karttuneet voin ostaa paremman.
Oppii tuon kanssa myös omakohtaisesta näkemään mikä niissä kalliimmassa soittimissa on parempaa. (esim. kokopuiset koskettimet....)
 
Tuommoisen vanhan kosketinsoittimen arvokaan ei varmaan enään juuri laske, kunhan mikään ei mene rikki. Uuden hinta kun puolittuu heti kun kannat sen ulos liikkeestä.
 
rannanpa
11.07.2012 15:43:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Ekaksi harjoittelusoittimeksi käy omasta mielestänikin halvempi soitin. Pari vuotta olen harjoitellut itse kosketinsoittoa ja tulin hankkineeksi Yamaha PSR-E423:n (http://www.thomann.de/fi/yamaha_psre423.htm). Hintaa oli ostaessa noin 300 euroa ja hyvin on laite pelittänyt omiin tarpeisiini. Pääasiassa olen tarvinnut piano- ja stings-ääniä. Ja jos aloitteleva soittaja ostaa 1000 euron vehkeen, niin voihan olla että soittaminen ei kiinnostkaan kovin pitkään ja sit kallis vehje lojuu nurkissa?
 
Matti
11.07.2012 19:08:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja jos aloitteleva soittaja ostaa 1000 euron vehkeen, niin voihan olla että soittaminen ei kiinnostkaan kovin pitkään ja sit kallis vehje lojuu nurkissa?
Tämän takia aloittelijan voi olla parasta ostaa 300e käytetty soitin, jolloin samalle rahalle saa enemmän vastinetta. Jos kiinnostus loppuu hyvän käytetyn soittimen saa usein myytyä ostohintaan eteenpäin, kun taas uuden 300e soittimen arvo puolittuu kotiin kannettaessa.
 
Thothmes
12.07.2012 20:40:50 (muokattu 12.07.2012 20:42:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vaan yhtään viitsii soitella sellaista musaa, jota voi pianolla soittaa, niin suosittelen aloittamaan jollain pianonsuuntaisella vehkeellä. Mielipidehän tämä vain on, mutta sillä saa perusasiat paljon helpommin haltuun kuin trancesynalla.
 
Suosittelisin siis jotain sellaista, joka matkii akustista pianoa. Painotetut koskettimet, pedaalit ja hyvä pianosoundi. Lähes kaikissa on MIDI-liitäntä, jota voi sitten käyttää soundikikkailuihin vaikkapa tietokoneen kaverina.
 
Soittamisen oppii kuitenkin parhaiten pianonsuuntaisella vehkeellä mielestäni. Tämä ei kuitenkaan ole läheskään ainoa eikä välttämättä edes oikea näkemys.
 
edit:halvimpia leluja en suosittele ostamaan. Joku käytetty Roland, Casio, Yamaha tms torilta niin on laadukkaampi ja siitä saa rahansa poiskin. Juuri kukaan ei osta 200 euron leluja käytettynä, joten se pyörii sitten nurkissa ikuisesti. Jollain kolmella tai neljällä sadalla saa jo ihan asiallisen käytetyn vehkeen. Itsellänikin on kotisoitteluissa 300 euron Rolandin sähköpiano ja ihan vakavalla naamalla sillä vetelee, vaikka paljon kalliimmillakin olen soittanut.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «