Muusikoiden.net
23.04.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ensimmäistä Gibson Les Paulia
1 2
Juzo95
20.06.2012 21:42:09 (muokattu 20.06.2012 22:07:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tämmöiseen säästellyt ja nyt olen eri malleihin perehtynyt.
 
Traditional tuntuisi olevan oikea malli minulle. Kehutaan nyky-Standardeja paremmiksi ja hintakin on hieman matalampi. Traditionaleja näyttäisi olevan 3 eri versiota?
 
Traditional
Traditional Pro
Traditional 1960 (Zebra)
 
Pro:ssa on eniten lisäominaisuuksia ja vähän harvinaisempi. Mutta miksi nuo 1960-versiot ovat halvempia, varsinkin 1960 Zebra, jonka hinta nettikaupoissa on n. 1250€? Speksien mukaan melkeinpä ainoa ero normi Traditionaliin on tuo 60's SlimTaper -kaula (ohuempi) verraten Traditionalin 50's-kaulaan (paksumpi). En mikään iso kourainen ole, niin tuo ohuempi kaulainen sopisi varmaan paremmin...
 
Paikanpäällä kun rupean näitä kitaroita kokeilemaan, totta kai valitsen kuitenkin sen mikä käteen sopii parhaiten ja sitten katsoo hintaa (tietyissä rajoissa tietenkin, ettei liikaa maksa).
 
Jos jotain vinkkiä olisi mitä kannattaisi kitaraa testatessa katsoa/kokeilla, niin olisin kiitollinen.
 
Virhe! Tyhmä tai liian turha allekirjoitus.
Numb
20.06.2012 22:46:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sulla tuntuu olevan jo selvät sävelet. Ei muuta kuin mahdollisimman monta testiin ja paras mukaan :)
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head MySpace
Gabe
20.06.2012 22:49:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta se mikä kuullostaa ja tuntuu parhaimmalta :)
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
mvirta
20.06.2012 22:52:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaa-a, voisikohan osa hintaerosta selittyä kansiin valituilla puilla?
 
Prossa on loimut, tavallisessa tradissa Grade A (eli kai jotain kivaa kuviota?) ja sitten Zebrassa näyttäisi olevan aika simppeli plain top.
 
Itse olen loimuihin perin kyllästynyt, ostakaa Elegantti pois.
 
Shut Up 'n Play Yer Guitar
Confidentum
20.06.2012 23:05:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Traditional Zebrassa Baked maple fingerboard, se lienee myös halvemman hinnan syynä. En oo ite päässyt testamaan. Miltähän tuo mahtaa tuntua/soundata. Uuden materiaalin markkinoille tuloa ehkä hinnalla myös helpottavat, jos se rosewood alkaa olla "syntistä kamaa".
 
markusnurminen
20.06.2012 23:33:08 (muokattu 20.06.2012 23:37:36)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noista hintaeroista sen verran että tosiaan kuten tossa mainittiinkin, vaahteraotelauta noissa 1960 ja 1960 zebra-malleissa laskee varmaan hintaa, ja sen lisäksi zebrassa on mattalakka verrattuna traditionalin ja perus 1960:n kiiltävään. Traditional pro:ssa sen sijaan on kiillotettu kansi ja muualta matta. Perus-traditionalissa on vissiin jotain loimukansia, muissa plain toppeja.
 
Itelläni on nyt ollut jonkun aikaa traditional pro, johon on kylläkin vaihdettu kaikennäköistä (Duncan Antiquities -mikit, Tonepros-klusonit, Callaham-talla...), jokatapauksessa puiltaankin jo todella hyvä peli. Näitä ei taida kauheesti liikkua, mutta muita traditional-sarjalaisia on ainakin Kitarapajalla aika hyvin. Eli testaamaan vaan, jos onnistuu. Kauloista vielä sen verran että luulin että 60s-kaula on mun juttu ennenkuin testasin tätä 50s-kaulaa. Mieli muuttui samantien, ei mun pienillä käsillä mitään ongelmia ainakaan oo. Lähinnä se pyöreämpi profiili tuntuu mukavammalta, 60s tuntui enemmän kulmikkaalta tavallaan. Molemmilla kyllä soittaa, ei siinä. Eli tässäkin voi todeta että testata kannattaa, mikäli onnistuu.
 
E: Niin siis tosiaan 1960-malliakin on kaksi eri: perus ja zebra, joiden ero on hinnan lisäksi ainakin kiiltävä vs. matta lakkaus ja mustat vs. zebra kuoret mikeissä.
 
TMik
20.06.2012 23:37:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään juuri hipostelin paria tuommoista traditionalia.
 
Baked maple tuntu olevan tavallaan ruusupuun ja eebenin välistä. Ei oo samalla tavalla syinen kuin ruusupuu mutta ei kuitenkaan niin liukas kuin eben. Muuten oli kyllä hyvä kaula ja oma suosikki oli nimenomaan tuo 60's mutta se kaula oli muuten jotenki tahmeehko.
 
Paria tuommoista testasin ja yhtä 2008 standardia, hitusen kyllä ihmetytti kun kaikki tuntui olevan aika hiljaisia akustisina. Tuo nykyinen studio kun resonoi siihen malliin että sen ihan huomaa sylissä. Onkohan noi yleensäkin noin hiljaisia vai sattuko vaan nyt tommoset kappaleet?
 
Gabe
21.06.2012 00:08:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Confidentum: Traditional Zebrassa Baked maple fingerboard, se lienee myös halvemman hinnan syynä. En oo ite päässyt testamaan. Miltähän tuo mahtaa tuntua/soundata. Uuden materiaalin markkinoille tuloa ehkä hinnalla myös helpottavat, jos se rosewood alkaa olla "syntistä kamaa".
 
Baked Maple, joka on siis todella kuuman uunin läpikäynyt vaahtera on kyllä oivallinen otelautapuu. Aika erilaisen soundillisesti ja tuntumaltaan kuin ruusupuu mutta hyvä silti. Ja tosiaan luonnolle vähän ystävällisempi ja edullisempi :)
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
LesPaul70
21.06.2012 08:53:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TMik:
Paria tuommoista testasin ja yhtä 2008 standardia, hitusen kyllä ihmetytti kun kaikki tuntui olevan aika hiljaisia akustisina. Tuo nykyinen studio kun resonoi siihen malliin että sen ihan huomaa sylissä. Onkohan noi yleensäkin noin hiljaisia vai sattuko vaan nyt tommoset kappaleet?

 
Akustinen soundi ei ole suoraan verrannollinen siihen siihen, miltä kitara kuulostaa vahvarin läpi. Ei ainakaan akustisen soundin voimakkuus. Käsissäni on ollut joskus vuosikertajapsi (Ibanez), joka kuulosti ilman sähköjä aivan järkyttävän kovalta, mutta kun pisti piuhat kiinni (ja kelpo mikitkin oli), soundi oli aika karmea.
Kun minä testaan (noh, testaSIN - uusia kitaroita ei ole tullut hommattua enää kohta 10 vuoteen) kitaroita ilman sähköjä, haussa on enemmänkin sellainen kaunis ja mehukas soundi kuin erityisen kova akustinen sointi.
 
Tämä siis noin yleisesti, ottamatta kantaa noihin kahteen nimenomaiseen soittimeen.
 
Mikä biisi? http://muusikoiden.net/dyn/users/83923.jpg
Jos tunnistat, laita pikaviesti!
LesPaul70
21.06.2012 09:10:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Osta se mikä kuullostaa ja tuntuu parhaimmalta :)
 
Lukuunottamatta turhaa ylimääräistä L-kirjainta "kuulostaa"-sanassa, ylläoleva neuvo osuu kaikessa yksinkertaisuudessaan juuri naulan kantaan.
 
Jos nyt jotain lisäisi, niin...
 
-Traditional vs Standard: Standardin "huono" maine tietyissä piireissä perustuu siihen, että siinä on tehty monia soittajien toivomia parannuksia alkuperäiseen, mutta samalla mentiin myös kauemmas "siitä alkuperäisestä" speksistä. Traditional puolestaan sitten on lähempänä vanhoja alkuperäisiä Lespoja spekseiltään.
Kumpaa haluat enemmän, soittomukavuutta (Standard) vai alkuperäisyyttä (Traditional)? Tai jos asialla ei ole edes väliä, ota halvempi. :)
 
-Kaulakysymys: 50s vs 60s slim taper. Makuasia, makuasia... Ota ehdottomasti se, joka tuntuu omaan handuun paremmalta, and that's it! Kyllä se taitaa tosin olla niin, että 50s-kaulat ovat enimmäkseen niiden puristien juttu, jotka haluavat mahdollisimman "alkuperäisen" ja "wanhantyylisen" Lespan tai joilla vain sattuu olemaan tennismailan kokoinen koura. 60s slim taper on nykytyylisiin kauloihin tottuneille usein luontevampi valinta.
Kokeile ihmeessä molempia ja anna sormiesi päättää. Mistään valtavan isosta erosta tässä ei ole kyse, eli pahasti pieleen et mene otit sitten kumman tahansa. (Voi olla että joudut soittelemaan hetken aikaa, ennenkuin edes huomaat, kumpi tuntuu paremmalta.)
 
-Miten testata kitaroita kaupassa? Jokaisella on oma strategiansa, joten en lähde paljon neuvomaan tässä. Vähän vain. Ehdottomasti kannattaa kokeilla ensin ilman sähköjä kuullakseen, millainen on soittimen luontainen soundi - vahvarin kautta voi kuulostaa erilaiselta jo senkin takia, jos on eri mikit tai samat mutta kuorelliset/kuorettomat mikit jne. Sitten tietysti nämä perusjutut: kaulan suoruus, nauhat, työnjälki jne.
Usein lopullinen päätös taitaa monilla ratketa enemmän fiilis- kuin järkipohjalta. Pitää vaikka olla juuri tietynnäköinen kansi, jotta saa oikean mojon tms.
 
Ihan oikeasti, poissulkien täyden maanantaikappaleen mahdollisuus, laatukitaroita nuo kaikki ovat, ja mistä tahansa niistä saat hyvän työkalun useiksi vuosiksi.
 
Mikä biisi? http://muusikoiden.net/dyn/users/83923.jpg
Jos tunnistat, laita pikaviesti!
Arttu_Ace
21.06.2012 09:27:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juzo95:
Jos jotain vinkkiä olisi mitä kannattaisi kitaraa testatessa katsoa/kokeilla, niin olisin kiitollinen.

 
Itse käytin tuossa kuukausi takaperin kolme työpäivää kitarakauppoja kiertäessäni sitä hyvää Gibsonia etsiessäni. Olen aika järjestelmällinen tällaisissa asioissa, ja huomasin hyväksi tavaksi testata kitaroita muutamalla tietyllä biisillä, jotta erot löytyvät helpommin. Itse käytin seuraavanlaista jakoa ja biiisejä:
- Riffibiisi (Whitesnake - Still of the night)
- Dynamiikkabiisi (Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screamin')
- Sustainbiisi (Gary Moore - Still Got The Blues)
 
Les Pauleissa tänä päivänä ei ole enää sitä Spinal Tap:mäistä 20 sekunnin sustainia, mutta eroja silti kitaroiden välillä on. Varsinkin 2008- ja 2012-mallin standardeissa nuotit tuntuivat suorastaan kuolevan käsiin 5-6 sekunnin jälkeen, eli se nuotti ei silleen hiljakseen häivy, vaan lopahtaa kesken soinnin. Toki varmasti näistäkin on parempia yksilöitä, mutta tielleni ei vaan sellaisia sattunut.
 
Dynamiikan suhteen testasin mikkien kliiniytymistä volumepotikalla ja toisaalta soittotekniikalla. Mikkien ja komponenttien ominaisuuksia ja eroja pystyy näin jonkin verran kartoittamaan. Tälläkin sektorilla löytyy yllättävän paljon eroja kitaroiden välillä.
 
Toki osaat varmasti itsekin sanoa, mikä sopii käteesi ja tekniikkaasi parhaiten, mutta kannattaa muistaa testata niitä soittimia myös hihnan kanssa. Minusta on hassua miten jengi ostaa kitaroita vain soittamalla istualtaan. Se on vähän kuin ostaisi auton sen perusteella, minkälaista on istua takapenkillä.
 
Kicking ass like never before!
Jii-Gee
21.06.2012 09:44:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arttu_Ace: ..sitä hyvää Gibsonia etsiessäni
 
Löytyikö se hyvä Gibsoni.. millaiseen päädyit ??
 
Äijärokkia; WHOLE LOTTA 70's
Arttu_Ace
21.06.2012 10:10:56
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jii-Gee: Löytyikö se hyvä Gibsoni.. millaiseen päädyit ??
 
Gibson Classic Custom 2011 Gold Top, profiilikuvissa löytyy.
 
Kicking ass like never before!
julkke
21.06.2012 12:03:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se spinal tap-loputon sustain tulee vasta kunnon volyymeilla, ei kitaran voi hiljaa odottaa soivan kahtakymmentä sekuntia. ;D
 
Juzo95
21.06.2012 12:10:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia hyvistä vastauksista!
 
Täytyy jossain välissä käydä hiplailemassa mikä käteen sopii.
Paljonkos olette saanut tingattua, että on vähän suuntaa mihin neuvotella?
 
Tällä hetkellä perus Traditional kiinnostaa eniten. Mielummin santsaa hintaan vähän eikä osta osittain tyytyväisenä jotain halvempaa. Mutta paikanpäällähän se lopullinen valinta tehdään.
 
Virhe! Tyhmä tai liian turha allekirjoitus.
Arttu_Ace
21.06.2012 12:49:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juzo95: Paljonkos olette saanut tingattua, että on vähän suuntaa mihin neuvotella?
 
Kysyt vaan suoraan, että mihinkäs hintaan tämä myydään kertaostoksena.
 
Kicking ass like never before!
Arttu_Ace
21.06.2012 12:53:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

julkke: Se spinal tap-loputon sustain tulee vasta kunnon volyymeilla, ei kitaran voi hiljaa odottaa soivan kahtakymmentä sekuntia. ;D
 
Ai ne ei soi silleen ständissä vielä edellistä keikkaa? :D
 
Mutta vakavasti sanottua on kyllä todettava että oon soittanut Pauleja, joilla on vahvistettuna H-kielen bendi D-nuottiin laulanut vaivattomasti noin 15 sekunnin ajan, ja samaan vahvistimeen kytkettynä moni muu on uinahtanut alta puolessa ajassa.
 
Erot on melkoiset, ja ne todella sustainikkaat yksilöt on todella harvassa.
 
Kicking ass like never before!
Gabe
21.06.2012 17:55:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LesPaul70: Lukuunottamatta turhaa ylimääräistä L-kirjainta "kuulostaa"-sanassa, ylläoleva neuvo osuu kaikessa yksinkertaisuudessaan juuri naulan kantaan.
 
Ihan oikeasti, poissulkien täyden maanantaikappaleen mahdollisuus, laatukitaroita nuo kaikki ovat, ja mistä tahansa niistä saat hyvän työkalun useiksi vuosiksi.

 
Vai olette te kielipoliisejakin kaiken muun päälle :D Mutta joo, eipä ole tullut vastaan yhtään soittokelvotonta lespaa. Varmasti saat hyvän kitaran mihin noista päädytkään.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Ziggy Bubba
21.06.2012 20:26:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TMik: Tänään juuri hipostelin paria tuommoista traditionalia.
 
Baked maple tuntu olevan tavallaan ruusupuun ja eebenin välistä. Ei oo samalla tavalla syinen kuin ruusupuu mutta ei kuitenkaan niin liukas kuin eben. Muuten oli kyllä hyvä kaula ja oma suosikki oli nimenomaan tuo 60's mutta se kaula oli muuten jotenki tahmeehko.
 
Paria tuommoista testasin ja yhtä 2008 standardia, hitusen kyllä ihmetytti kun kaikki tuntui olevan aika hiljaisia akustisina. Tuo nykyinen studio kun resonoi siihen malliin että sen ihan huomaa sylissä. Onkohan noi yleensäkin noin hiljaisia vai sattuko vaan nyt tommoset kappaleet?

 
Verrattuna studioihin ynnä muihin Gibsonin Lepakoihin taitaa erona olla "kevennyskammiot", joita ei tietääkseni Tradeissa ole. Esim. kaverin 60's tribute lp kolisee melkein kuin puoliakkari metelin puolesta. Taas oma Trad on selkeästi hiljaisempi, mutta soi sähköillä kyllä freesimmin, vaikka ihan hiljaakin näppäisi.
 
Se akustinen volyymin määrä ei musta niin ole tärkeä, vaan se miten se tuntuu soidessa resonoivan. Vaikkapa useimmat strato-malliset pitävät akustisesti kovaa kolinaa - eipä sinänsä ihme kun tallan alla on pieni kaikukoppa ja vielä jouset resonoimassa :)
 
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
Gabe
21.06.2012 20:52:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ziggy Bubba: Verrattuna studioihin ynnä muihin Gibsonin Lepakoihin taitaa erona olla "kevennyskammiot", joita ei tietääkseni Tradeissa ole.
 
Ei ole, mutta onhan siinäkin ne kevennysporaukset.
 
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti