Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Eri mantereille erilaiset kitarat?
1
Midrange
06.06.2012 00:43:33 (muokattu 06.06.2012 00:47:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mua hieman risoo tuo että jotkin valmistajat tekee tiettyjä mallejansa vain tietyille maanosille. En oikein tajua tuon logiikkaa markkinoinnin näkökulmasta. Ehkä se voi lisätä myyntiä juuri siellä missä jotakin erikoismallia on vain saatavilla. Itselle tulee lähinnä vain vitutus ja tekee mieli pistää koko valmistajan uudet tuotteet hetkeksi boikottiin.
 
Mutta kun näin silloin tällöin tehdää, niiin onko tuossa joku merkittävä taloudellinen hyöty, jolloin kannattaa jättää jokin mantere kokonaan ulkopuolelle? Esimerkkinä voitaisiin mainita Ibanezin S570, jota saa vaahteraotelaudalla vain mantereen toiselta puolelta. Eurooppalaisten on tyytyminen yhä ruusupuuhun.
 
Entäpä ilmasto-olosuhteet, voisiko noilla on jotain tekemistä asian kanssa? Todella kaukaa haettua kyllä, kun ohan euroopassa vaikka kuinka vaahteraotelaudalla olevia kitaroita ilman ongelmia. En vaan tajua mikä hemmetin logiikka tommosessa tietyt mantereet ulkopuolelle sulkevassa tuotannossa ja markkinoinnissa on. Kertokaas joku kansainvälinen markkinoinnin alalla työskentelevä mitä tuolla oikein haetaan?
 
How many guitarist does it take to screw in a light bulb? Answer 50, one to screw it in, and 49 to stand back and say I could do that better
fox
06.06.2012 01:23:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En työskentele kansainvälisen markkinoinnin parissa, mutta noita itästen maitten kitaroita pitkään harrastaneena voin sanoo, että ainakin sillä puolella on tuota harrastettu jo kovinkin kauan, ihan tuolta 70-luvun puolvälistä asti. Eli eri markkina-alueille saattaa olla tosiaan jopa eri malleja, tai mallisarjassa jotain tuon otelautamateriaalin kaltasia eroja. Puhumattakaan sitten siitä, että voipa olla toisaalta samaa mallia, samasta tehtaastakin, mutta myydään eri brändillä, jopa voi olla eri jakelukanavatkin.
Asia erittäin sitten on jotkut erikoismallit, tai sitten rajoitetut "painokset", joita kaiketi suurin osa valmistajista muuallakin päin maailmaa voi markkina-alueittain kohdemarkkinoida.
Tietty se saattaa hiemankin harmittaa, jos ja kun onkin jotain Australia/Oseania -markkina-alueen spessumallia mielittelemässä, eikä sitä toimiteta muualle.
 
Et oo sitten kartoittanu mahdollisuutta tilata jostain ko. alueen isosta soitinkaupasta moista Suomeen? Saattaa nimittäin olla mahdollista "tuolta Idästä" saada kauppiaita lähettämään. Jenkeistä se on miltei mahdotonta uutta soitinta ohi virallisen maahantuojan tilailla. "We don't ship to Europe!" vastailevat vaan.
Lähinnä syytä noihin eroihin on paha selvittää - täytyis olla kovinkin "sisäpiirissä" jos varmaa tietoa olis. Tehtaat tekee ja tukkurit toimittaa soittimia aika pitkälti "tilauspohjalta", että.. =)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Krice
06.06.2012 01:42:27 (muokattu 06.06.2012 01:43:30)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Midrange: Kertokaas joku kansainvälinen markkinoinnin alalla työskentelevä mitä tuolla oikein haetaan?
 
Paikallinen markkina-alue tunnetaan paremmin ja sille tehdään omia tuotteita, kun taas vientiin menee perusmalleja. Japanilaiset on muutenkin vähän erikoisia, niillä pitää olla sitä omaa juttua. Esimerkiksi japanilaiset ei koskaan oppineet pelaamaan klassisia roguelike-pelejä, vaan väänsivät niistä omat mystery dungeon -pelinsä vain itseään varten. Ihan vaan yleisenä esimerkkinä.
 
spede from hell
07.06.2012 04:15:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kylläpä nykyään saa mitä vain mistä vain jos verkkokaupasta uskaltaa tilata. Kai se on tuo kysynnän ja tarjonnan laki joka sanelee mitä missäkin kaupustellaan. Kyllä se tietenki meinaa pattia otsaan kasvattaa ettei Suomessa ihan joka kylässä pääse hiplaan edes noita perusmalleja, vaan paikallisen musakaupan tarjonta on jotain todella ala-arvoista.
 
G.I.D!
Sotahippi
07.06.2012 09:34:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Paikallinen markkina-alue tunnetaan paremmin ja sille tehdään omia tuotteita, kun taas vientiin menee perusmalleja. Japanilaiset on muutenkin vähän erikoisia, niillä pitää olla sitä omaa juttua...
 
Täysin totta. Lisäksi tuossa saattaa olla jotain markkinatutkimuksia taustalla joiden mukaan tuotantoa ohjaillaan, ja näiden tutkimusten luotettavuudesta (ja tulkittavuudesta) voidaan olla montaa eri mielipuolta.
 
Krice
07.06.2012 10:45:26 (muokattu 07.06.2012 10:45:48)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sotahippi: Lisäksi tuossa saattaa olla jotain markkinatutkimuksia taustalla joiden mukaan tuotantoa ohjaillaan
 
No se on ainakin nähty, että useimmat kitaranvalmistajat ovat todella konservatiivisia mitä tulee kitaramalleihin, koska kyseessä on rahan tekeminen. Toisaalta sen perusteella että esimerkiksi BC Rich tekee ihan rauhassa muotopuolia kitaroitaan voisi myös päätellä, että loppujen lopuksi kaikki menee enemmän tai vähemmän myyntiin. Ehkäpä kitarat on vähän niinkuin miesten muoti: joku tekee ne kammottavat vaatteet ja miesten on vaan pidettävä niitä, tai sitten on mentävä teettämään vaatteensa isolla rahalla.
 
Laulava Kylätohtori
07.06.2012 12:14:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: No se on ainakin nähty, että useimmat kitaranvalmistajat ovat todella konservatiivisia mitä tulee kitaramalleihin, koska kyseessä on rahan tekeminen.
 
Luulisin, että tuo konservatiivisyys tulee siitä, että kitaroiden ostajat ovat konservatiivisia. Eikö siitä ole esimerkkejäkin, että on yritetty markkinoida uusia innovaatioita, mutta ei ole kuitenkaan menneet kaupaksi...
 
-Talk sense to a fool and he calls you foolish. -Euripides-
fox
07.06.2012 12:36:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Eikö siitä ole esimerkkejäkin, että on yritetty markkinoida uusia innovaatioita, mutta ei ole kuitenkaan menneet kaupaksi...
 
Voi voi, vaikka millä mitalla. Toisaalta on myös kitaramalleja, joiden "suosio" on tullut pitkällä viiveellä.
Tunnetaan myös tapauksia, joissa yhtiössä on tehty virhearviointeja - voi olla että valmistuskustannusten ja ulosmyyntihinnan suhde on syystä tai toisesta yhtäkkiä mennyt täysin pyllylleen..soitin on siis aivan liian "hintava" valmistaa.
Soittimien hinnanmuodostuksessa on aina otettava se huomioon, että myyntihinta ei todellakaan ole sama kuin tehdashinta, eli se hinta jolla valmis kitara/basso lähtee tehtaalta sinne tukkurin varastoon.
Nuo pointit huomioon ottaen, totta kai tehtaat valmistavat soittimia joille on jo asiakaskuntaa, täten kysytyt ja "turvalliset" mallit ovat ykkösprioriteetti. Voihan olla, että niihin sitten jotain muutoksia, face-lifteja ja pikku hienosäätöä tehdään, JOS asiakaskunta haluaa. Mihinkään niin sanotun varastontäytteen tekemiseen ei ole mahdollisuuksia resursseja suuremmin tuhlailla.
Totta kai pitää se tuotekehitysporukkakin pitää jonkin moisessa työn touhussa, ja tätä silmälläpitäen voidaan tehdä jotain "aivan toisenlaistakin", näitä usein tehdään pieni esisarja, ehkä myös yleensä pieni tuotantosarja. Sitten näitä voi olla myynnissä ainoastaan jollain yksittäisellä markkina-alueella, jonka otaksutaan olevan "valmis" jollekin mallille. On totta kai tapauksia, joissa jotain mallia on pienissä määrin laitettu "koepallona" globaaliin myyntiinkin.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Krice
07.06.2012 16:54:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Eikö siitä ole esimerkkejäkin, että on yritetty markkinoida uusia innovaatioita, mutta ei ole kuitenkaan menneet kaupaksi...
 
Uudet innovaatiot tuntuu vain olevan jotakin variaxin tyyppisiä hirvityksiä tai sitten Gibsonin omituisia kokeiluja 4000€:n hintalapulla, joten "yllättävästi" ne ei mene kaupaksi. Oikeastaan olen ihmetellyt pitkään miten vähän tavallaan valmistajien ja soittajien välillä on oikeaa yhteistyötä. Valmistajat kuuntelee artistia vain silloin kun tehdään artistimalli (silloin kyseessä on iso nimi), mutta peruskitaroihin niistä harvemmin siirtyy mitään ominaisuuksia. Huvittaa vain ajatella vaikka telecasteria, joka oli ensimmäisiä sähkökitaroita aikana, jolloin soittoergonomia oli lähes täysin tuntematon käsite. Silti edelleen telecasteria valmistetaan täysin samanlaisena, muidenkin kuin Fenderin toimesta.
 
RamoQ
07.06.2012 21:00:10 (muokattu 07.06.2012 21:01:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Huvittaa vain ajatella vaikka telecasteria, joka oli ensimmäisiä sähkökitaroita aikana, jolloin soittoergonomia oli lähes täysin tuntematon käsite. Silti edelleen telecasteria valmistetaan täysin samanlaisena, muidenkin kuin Fenderin toimesta.
 
Onhan tuota yritettykkin. Noita viisteteillä olevia malleja on nähty Fenderinkin toimesta. Muutamassa -72 mallissa niitä muistan ainakin nähneeni, sekä noissa nykyisissä Blacktop -malleissa.
 
Telecaster on kuitenkin yksi niistä kitaroista joihin uudistuksia "ei haluta" Suurimman osan mielestä Telecasterin pitää kuulostaa ja näyttää samalta mitä se oli silloin kultaisella 50-60 luvulla.
 
Ihan mielenkiinnosta mikä Telen ergonomiassa tökkii? Ihan hyvin se meikäläisellekkin passaa.
 
Ainakun britit vetävät puvut päälle niin biisit ovat hyviä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «