Muusikoiden.net
18.04.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: passiivi ja aktiivi kitaravahvistimen ero?
1
oldgnrback
29.05.2012 11:08:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eli siis joo, tilasin just Marshall mg100 hcfx nupin ja marshall MG412ACF kaapin
ja käyttöohjeissa sitten selitetään että nuppi on passiivinen ja että pistorasiassa ei sais olla mitn muuta kytkettynä jne; nii onko se ihan paskapuhetta vai onko siinä kenties jotain perää??
 
uusiipe
29.05.2012 11:39:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enpä kyllä keksi, mitä voisi tarkoittaa, että nuppi on passiivinen. Manuaaleissa joskus sanotaan, että siihen virtajohdon paikkaan ei saa laittaa muita, kuin valmistajan omia virtajohtoja. Joskus nuo suomenkieliset manuaalit voivat olla tosi huonosti käännettyjä. Behrinkelin manuskat siitä legendaarisin esimerkki.
 
Lauluääni kuin perskarva - ohut ja epäpuhdas.
arauramo
01.06.2012 07:50:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Englanninkielinen käyttöohje löytyy täältä:
http://marshallamps.com/downloads/files/MG15cfx-100cfx.pdf
 
Veikkaan että tuo käännös on tullut siitä, että laitteessa ei ole mahdollisuutta valita käyttöjännitettä (110/220V) ja pitää varmistaa että pistorasian jännite vastaa sitä mille jännitteelle nuppi on rakennettu.
 
"The specific mains input voltage rating that your
amplifier has been built for is shown on the back panel.
Before connecting to themains electricity supply, always
ensure that your amplifier is compatiblewith your
electricity supply."
 
Suora käännös tuosta se ei ole, ehkä teksti on ensin käännetty englannista saksaksi ja sitten konekääntäjällä saksasta suomeksi? Tai kiinaksi? :)
 
oldgnrback
15.06.2012 23:17:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

okeei, kiitos näistä vastauksista, ja joo, meikäläisen kaaliin meni silleen, että se meinaa vaan sitä että nuppi tarttee riittävästi jännitettä joten sen takia ei saa liittää useampia härdellejä siihen pistorasian :D
 
blaekie
16.06.2012 20:39:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oldgnrback: okeei, kiitos näistä vastauksista, ja joo, meikäläisen kaaliin meni silleen, että se meinaa vaan sitä että nuppi tarttee riittävästi jännitettä joten sen takia ei saa liittää useampia härdellejä siihen pistorasian :D
 
No just. :-). Tuosta ei nyt ole kysymys alkuunkaan ! Jossain kohtaa manuskaa "huolehditaan" siitä että, samaan pistorasiaan liitetyt radiolaitteet saattaa häiriintyä kytkeässäsi vahvistimesi siihen. Suomeksi = ei paljon siis väliä, sama englanniksi = who gives a shit !
 
Nii onkii ... vai oliko sittenkään .. ja jos onkii , nii entäs sitten ...
rintapek
18.06.2012 19:37:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oldgnrback: okeei, kiitos näistä vastauksista, ja joo, meikäläisen kaaliin meni silleen, että se meinaa vaan sitä että nuppi tarttee riittävästi jännitettä joten sen takia ei saa liittää useampia härdellejä siihen pistorasian :D
 
Valtakunnanverkon jännitteet ei hirveesti sun kitaravahvistimestasi heilahda.
 
Mitään passiivista skittastyrkkaa ei ole olemassakaan, vaan jos vehje tarttee ulkopuolista energiaa, eli sähköliitännän, niin se on "aktiivinen".
 
Se, mihin bändin sähkönjakelussa kandee pyrkiä on se, et jakelu olis ns. tähtimäinen. Eli et se töpseli mistä virta otetaan, niin siihen laitetaan jako. Siitä lähtee oma jatkojohtonsa kitarisalle, oma jatkarinsa basistalle, oma jatkarinsa mikserivahvistimelle jne...
 
Idea tos on se, et mahdolliset häiriöt poistuu nopeinta reittiä siihen (maadoitettuun) pistorasiaan, eivätkä toivottavasti palaa.
 
Tolle (huono) vaihtoehto on vehkeiden "ketjuttaminen". Eli että ensteks kitarisa tuikkaa kamansa kiinni siihen pistorasiaan ja sit basisti jatkaa siitä omiin kamoihinsa, joista jatketaan mikserivahvarille ja sit ketjun lopussa hanuristi kytkee sounderinsa kiinni, ni ei tartte kuin ihmetellä, et miks kaikki surisee.
 
One kind of music only - the good kind
Aki
20.06.2012 06:57:47
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Tolle (huono) vaihtoehto on vehkeiden "ketjuttaminen".
 
Ketjuttaminen ei yleensä vielä pahenna häiriöitä haittaavasti kunhan kaikki on otettu samasta töpselistä. Välimatkat tapaa olla sen verta lyhyitä. Mutta eri töpseleistä sähkön ottaminen esimerkiksi PA-kaapeille ja mikserille, tai kitaravahvistimelle ja pedaaleille aiheuttaa helpomminkin häiriöitä.
 
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «