Muusikoiden.net
12.12.2018
 

Konsertit, keikat, tapahtumat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Killing Joke (UK) @ The Circus, Helsinki pe 4.5.2012
1
jonninen
14.11.2011 10:37:23
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KILLING JOKE KLUBIKEIKALLE HELSINKIIN
Pe 4.5.2012 Helsinki, The Circus
 
Vaihtoehtomusiikin kulttisuosikki Killing Joke soittaa klubikeikan The Circus -klubilla Helsingissä perjantaina 4. toukokuuta 2012. Yli 30 vuotta sitten perustetun brittiläisen pioneeriyhtyeen konsertin liput tulevat myyntiin Tikettiin perjantaina 18. marraskuuta.
 
Post-punkia, industrialia ja synkkää goottirockia sekoitteleva Killing Joke kuuluu viimeisten vuosikymmenien vaikutusvaltaisimpiin vaihtoehtomusiikkiyhtyeisiin, ja kymmenet bändit Nirvanasta Metallicaan ja Nine Inch Nailsista Kotiteollisuuteen ovat nimenneet Killing Joken yhdeksi tärkeimmistä esikuvistaan.
 
Killing Joken pitkäaikaisen basistin Paul Ravenin menehdyttyä sydänkohtaukseen vuonna 2007, yhtye teki paluun alkuperäismiehityksellään Jaz Coleman (laulu), Kevin Geordie Walker (kitara), Martin Youth Glover (basso) ja Paul Ferguson (rummut). Viime syksynä Killing Joke julkaisi viimeisimmän menestysalbuminsa Absolute Dissent (2010), joka valittiin muun muassa Metal Hammer -lehdessä vuoden parhaaksi levyksi.
 
Pitkän uransa aikana 14 albumia julkaissut brittibändi viimeistelee parhaillaan ensi vuoden alkupuoliskolla julkaistavan pitkäsoittonsa äänityksiä. Tulevan studioalbuminsa ohella Killing Jokelta ilmestyy tammikuussa myös Royal Albert Hallissa äänitetty live-tallenne Down by the River.
 
Edellisen kerran Killing Joke on vieraillut Suomessa tämän kesän Tuska-festivaaleilla, ja yhtyeen viimeisin klubikeikka toteutui loppuunmyydyssä Nosturissa loppuvuodesta 2010.
 
LIPUT:
Myyntiin pe 18.11.2011 klo 9.00
30 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti.
 
KILLING JOKE (UK)
One of the most influential bands of the last 25 years Kerrang
Jaz Coleman still still roaring like he's the only sane person in a world of fools, 4/5 Q Magazine
Killing Joke are a primal scream of humanity drowning in a tsunami of man-made disorder, 9,5/10 Blabbermouth
There are bands half their age with treble their distortion who wont manage to be as powerfully crushing as Killing Joke Metal Hammer
Teollisuusrockin esi-isät ovat luoneet niin suupielet ylösvetävän mestariteoksen, että mopoa on hankala olla päästämättä käsistä ylisanojen suhteen, 9+/10 Imperiumi.net
Yksi elämäni parhaista keikoista (Nosturi 2010) Markku Halme / Sue
 
www.killingjoke.com
www.facebook.com/killingjokeofficial
www.fullsteam.fi
 
Facebook-event: https://www.facebook.com/event.php?eid=217131838357893
 
jonninen
22.03.2012 10:59:01 (muokattu 22.03.2012 11:04:57)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

THE ICARUS LINE JA THE CRYING SPELL LÄMMITTELEVÄT KILLING JOKEA
Pe 4.5.2012 Helsinki, The Circus
 
Killing Joken tulevan Helsingin konsertin lämmittelijöiksi ovat varmistuneet yhdysvaltalaiset The Icarus Line ja The Crying Spell. Perjantaina 4. toukokuuta järjestettävän tapahtuman liput ovat myynnissä Tiketissä.
 
Pitkältä tauolta palannut ja viime syksynä neljännen albuminsa Wildlife julkaissut The Icarus Line yhdistelee musiikissaan melodista ja punk-vaikutteista vaihtoehtorockia tummasävyiseen post-punkiin. The Stoogesin ja The Jesus and Mary Chainin välimaastoon sijoittuva kalifornialaisyhtye on soittanut aikaisemmin yhteiskiertueita esimerkiksi Wolfmotherin ja A Perfect Circlen seurassa. Vuosien saatossa The Icarus Linen kokoonpanoon on kuulunut muun muassa At the Drive-Inin ja Nine Inch Nailsin riveistä tuttuja muusikoita.
 
Illan avaava seattlelaisyhtye The Crying Spell ammentaa vaikutteita paitsi kotikaupunkinsa grunge-perinteestä myös nykypäivän alternative-musiikista. Debyyttialbuminsa Through Hell to Heaven vuonna 2008 julkaisut ja parhaillaan toista pitkäsoittoaan valmisteleva kokoonpano soitti Killing Joken lämmittelijänä jo viime vuoden Pohjois-Amerikan kiertueella.
 
LIPUT:
30 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti.
 
www.killingjoke.com
http://theicarusline.org
http://thecryingspell.com
www.fullsteam.fi
 
jonninen
02.05.2012 13:11:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MUUTOKSIA KILLING JOKE -KONSERTTIIN
 
Killing Joken tämän viikon perjantain Helsingin konsertin ohjelmistoon on tullut muutoksia. Koko mittavan Euroopan kiertueen lämmittelijöinä soittaneet yhdysvaltalaisbändit The Icarus Line ja The Crying Spell ilmoittivat keskeyttävänsä kiertueensa jo ennen Suomen konserttia.
 
Pikahälytyksellä korvaavaksi avausbändiksi vahvistui kotimainen alternative-yhtye DWNSTRS, jonka viimeisin albumi "Ghost Memoir" julkaistiin tammikuussa.
 
KILLING JOKE (UK)
+support: DWNSTRS
Pe 4.5.2012 @ The Circus, Helsinki
Liput: 30€ +toimituskulut (ennakko: Tiketti)
 
Aikataulu:
21.00 ovet auki
22.00 DWNSTRS
23.00 Killing Joke (UK)
 
tito
05.05.2012 01:04:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oli vähän hämmentävä keikkakokemus näin pystymetsästä. Satuin saamaan liput ilmaiseksi, enkä ole siis ko bändeihin syvällisemmin vihkiytynyt. DWNSTS oli linjakasta kamaa, parhaimmillaan rouheamman kuuloista ja rullaavampaa kuin itse pääesiintyjä. Mielestäni Killing Joken miksaus oli vähän sinne päin, enkä tarkoita tällä nyt alun vokaalimikin mykkyyttä, vaan rumpujen valtaisaa kuminaa ja laulun huonoa erottumista kautta linjan. Ei se taida auttaa vaikka olis minkälainen Midaksen digitiski käytössä, jos ei ole ehditty tehdä soundcheckiä kunnolla. Ja fanit varmaan hirttää mut kun kysyn, olikohan Joken rumpalilla vain huono päivä vai kiilaakohan se aina filleissä? Mutta asenne ja fiilis on tärkeintä, ja sitähän niillä riitti, erityisesti solistilla. Kiteytettynä arvostus herroille pitkästä uraa uurtavasta työstä, minkä he mitä ilmeisimmin ovat tehneet, ei niinkään tästä keikasta.
 
I'm George W. Bush, and I approve this message.
jorma666
05.05.2012 02:07:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tito: Oli vähän hämmentävä keikkakokemus näin pystymetsästä. Satuin saamaan liput ilmaiseksi, enkä ole siis ko bändeihin syvällisemmin vihkiytynyt. DWNSTS oli linjakasta kamaa, parhaimmillaan rouheamman kuuloista ja rullaavampaa kuin itse pääesiintyjä. Mielestäni Killing Joken miksaus oli vähän sinne päin, enkä tarkoita tällä nyt alun vokaalimikin mykkyyttä, vaan rumpujen valtaisaa kuminaa ja laulun huonoa erottumista kautta linjan. Ei se taida auttaa vaikka olis minkälainen Midaksen digitiski käytössä, jos ei ole ehditty tehdä soundcheckiä kunnolla.
 
Kyllä siellä tsekkiä tehtiin monta tuntia. Jopa normaalia kauemmin. Mistä päättelit ettei olisi ehditty tehdä?
 
we call it music - they call the cops
kanisteri
05.05.2012 02:19:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vhaivala: Kyllä siellä tsekkiä tehtiin monta tuntia. Jopa normaalia kauemmin. Mistä päättelit ettei olisi ehditty tehdä?
 
Munkin mielestä myös oli kyllä monin tavoin epäonnistunut miksaus. Vaikea kuvailla mikä oli vialla kun ei ole pro, mutta mielestäni saundissa oli potku ja selkeys aika lailla hukassa. Keikka ei ollut tämän takia lähimainkaan edellisen loisteliaan Nosturin vedon tasoinen. Kenties tästä syystä myös Jaz ja bändi olivat kohtalaisen fleguja tänään.
 
Sorry kun kiilasin toisellle henkilölle osoitettuun kysymykseen.
 
jorma666
05.05.2012 02:49:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kanisteri: Munkin mielestä myös oli kyllä monin tavoin epäonnistunut miksaus. Vaikea kuvailla mikä oli vialla kun ei ole pro, mutta mielestäni saundissa oli potku ja selkeys aika lailla hukassa. Keikka ei ollut tämän takia lähimainkaan edellisen loisteliaan Nosturin vedon tasoinen. Kenties tästä syystä myös Jaz ja bändi olivat kohtalaisen fleguja tänään.
 
Sorry kun kiilasin toisellle henkilölle osoitettuun kysymykseen.

 
En käynyt salin puolella edes kuuntelemassa, joten en voi kommentoida soundeja. Mutta soundcheckin lyhyydestä tai puutteesta ei voinu olla kysymys. Bändi tosin vaikutti hieman väsyneeltä.
 
we call it music - they call the cops
tito
05.05.2012 12:54:27 (muokattu 05.05.2012 13:01:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vhaivala: Kyllä siellä tsekkiä tehtiin monta tuntia. Jopa normaalia kauemmin. Mistä päättelit ettei olisi ehditty tehdä?
 
En toki tiedäkään miten asian laita todellisuudessa on. Se soundcheckin puute tai kiireinen toteutus oli vain ensimmäinen juttu, mikä tuli mahdollisena syynä mieleen itselleni vähän epäselvästä kokonaissoundista. Mutta en missään nimessä halua syyttää ensimmäisenä miksaajaa tilanteesta. Näissä jutuissa on niin valtavasti muttujia, kuten itse bändinkin saundi-ihanteet, tilan akustiikka tai akustoimattomuus, dB-vaatimukset, lavavolyymi, aikataulut jne jne. Valitettavan usein miksaajat ottavat scheisseä niskaansa täysin heistä riippumattomista asioista.
 
I'm George W. Bush, and I approve this message.
jorma666
05.05.2012 13:10:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tito: Valitettavan usein miksaajat ottavat scheisseä niskaansa täysin heistä riippumattomista asioista.
 
Hei, tuo on hyvä huomio! Kyllä siellä pöytien takana yleensä on ihminen joka yrittää tehdä parhaansa. Niitä muuttujia on vaan aika monta ennen kuin kuulijan korvaan pölähtää timanttista soundia. Vaikka osaset sinänsä oiskin kohdallaan, joka päivä ne kaikki ei vaan loksahda kohdalleen. Lavalta tulevan äänen vahvistamista se miksaajan työ kuitenkin loppupeleissä on.
 
we call it music - they call the cops
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti