Aihe: Musiikkiopistoon.. Mitä pitää osata jne
1
korvaoo
02.05.2012 12:58:14
Ihan varma en tämänpäivän systeemeistä ole, mutta aikanaan musiikkiopistoja oli kahta eri mallia. Ensimmäisenä nää kansanopistojen täyspäiväset koulut joihin pääsi normaalisti rahalla sisään lähes kuka vaan ja sitten konservatorioiden ohessa olevat "ponnahduslaudat" joihin pääsi ne yliluonnollisen pätevät odottamaan paikkojen aukeamista konservatorioissa. Pari tuommoista "maksettua" opistovuotta olen käynyt aikanaan ja niiltä ajoilta jäi kyllä mieleen (ja opintolainatilille) merkinnät kovasta oheistoiminta-aktiviteetista ja välttävästä opetuksesta :) hesan pop jazz konsan päiväopistoon (mikähän lie olikaan nimeltään) hain kerran, samoten kun jyväskylän vastaavaan mestaan ja molemmilla kerroilla puhuttiin varasijasta satojen tuollapuolen (mielestäni osasin tuolloin vielä soittaa ja teoriakin kulki kohtalaisesti). Pääsykokeissa otettiin soittonäyte, laulukoe ja joku kirjallinen tehtävä. taisipa olla solfanäytekin (joskaan en ole ihan varma).
kaikki paitsi on turhaa.
nisumaka
02.05.2012 13:26:31 (muokattu 02.05.2012 13:28:50)
Mihin musiikkiopistoon, eli mihin päin? Helsingissä jonnekin. Nyt on paha, sillä hakuaika muistaakseni päättyi suurimpaan osaan näistä laitoksista 30.4.2012. Selvitä tää homma, ja muista, että niihin voi aina soittaa. Ne voi hyväksyä sut sisäänpääsykokeisiin, jos saat luvan jättää hakemuksen pari päivää myöhässä.
 
Pitää osata soittaa ja laulaa. Ei sen kummempaa. Eli solfata joten kuten ja soittaa omaa soitintaan. Jos haet Pop-Jazz konservatorioon, niin taso on noin 3/3, mutta teoriassa saa olla aukkoja, jos muutoin osoitat olevasi erittäin musikaalinen. Eli pärjäät koetehtävissä (esimerkiksi kuuntelu).
 
Jos haet OPISTOTASOLLE, ei ole ihan noin korkeat vaatimukset. Siinä asia pähkinänkuoressa. Jos sinulla ei ole virallista koulutason suoritusta olemassa, voit päästä opistoon siten, että sinut kirjataan koulutasolle ja opiskelet sekä koulu- että opistopuolella yhtä aikaa. Kun koulusta saat torkkarit, sitten sinut voidaan kirjata opistoon suoraan.
 
Yksityinen musiikkiopisto saa periaatteessa itse päättää täysin, mitä se tekee, mutta se ei voi kirjoitaa sulle virallista todistusta, muuta kuin asiallisista suorituksista. Tämä siis tarkoittaa sitä, että tosta on olemassa ihan opetushallitustason määritykset, mikä on esimerkiksi keskiasteen opistotason musiikkiopintojen suoritus ja miten se pitää tehdä (siis saat vaikka noita 2/3 tason suorituksia ....). Nykyään toi on 10-portainen, ja osa-alueet siis melodia, harmonia ja rytmi.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)