Aihe: Mitä teoksia haluaisit kuulla musiikkitalossa?
1 2
sub zero
10.02.2012 19:05:56 (muokattu 10.02.2012 19:06:29)
Mitä teoksia haluaisit kuulla musiikkitalossa?
 
Itelleni kelpais ainakin...
 
Beethovenin Missa Solemnis
Schönbergin pianokonsertto ja muita orkesteriteoksia
Pendereckin 1960-luvun orkesteriteoksia
Takemitsun orkesterimusiikkia
Brucknerin yhdeksäs
Weberniltä (kamari)orkesterimateriaalia
Varèsea ja Ivesin orkesterimusiikkia
Bachin kantaatteja ja Magnificat
Haydnin messuja
Prokofievin viides
Mendelssohnin oktetti
levesinet
10.02.2012 20:57:48 (muokattu 10.02.2012 21:11:24)
Konserttisalissa
Pingoud: orkesteriteoksia
Tuukkanen: orkesteriteoksia
Koechlin: Persialaisia hetkiä orkesterille
Ravel: Dafnis ja Khloe täyspitkänä kuoron kera, pianokonsertot, Lumottu lapsi, Johdanto ja allegro harpulle ja orkesterille
Boulanger: De profundis (Psalmi 130), miksei muitakin teoksia
Damase: Silkkirapsodia
Meulemans: Ilmatieteen laitos
Joly Braga Santos: sinfoniat
Kiinalaista orkesterimusiikkia
Hyvin orkesteroitua kevyttä musiikkia
Sekä tietenkin hyvää uutta kotimaista taidemusiikkia
sub zero
10.02.2012 22:02:07
^
Missä sä olet tuommoisiin säveltäjiin tutustunu, kun minä en ole kuullutkaan?
texjazz
10.02.2012 22:19:49
 
 
EP Salonen - La Variations
Kaikki on jo tehty.
levesinet
10.02.2012 23:08:08
sub zero: Missä sä olet tuommoisiin säveltäjiin tutustunu, kun minä en ole kuullutkaan?
Enimmäkseen netissä: wikipedia, youtube.com, classicsonline.com, amazon, fimic
 
Pingoud'sta ja Tuukkasesta en tietäisi mitään, ellei Megatherium olisi heitä maininnut tällä foorumilla. Kiitoksia Megalle.
 
Charles Koechlin ja Lili Boulanger tulivat vastaan pari vuotta aikaisemmin luultavasti Wikipediassa ranskalaisten säveltäjien (puutteellisella) kronologisella listalla, kun hoksasin että onhan niitä varmaan ollut muitakin säveltäjiä, jotka ovat tehneet samankaltaista musiikkia kuin Debussy ja Ravel, joiden tuotanto alkoi olla jo kovin tuttua.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chrono … _list_of_French_classical_composers
Sitten huomasin että Koechlinin ranskankielinen harmonian oppikirja on Helsingin yliopiston kirjastossa lainattavissa joten lueskelin sitä ja ihmettelin musiikin teorian termistöä ranskan kielellä.
Meulemans tuli kai vastaan Wikipediassa, kun kahlasin läpi belgialaisten säveltäjien listaa, kun alkoi Ranskan Dukasit, Rousselit, d'Indyt ja Dupontit olla tuttuja.
 
Joly Braga Santosin bongasin pari tuntia sitten Youtubesta, kun tsekkailin, että onko sinne ilmestynyt Meulemansin musiikkia. Täytyy varmaan kuunnella lisää Santosia huomenissa.
 
Toistaiseksi näistä Pingoud on ainoa, jota olen kuullut Musiikkitalossa. Teoksen nimi oli Suurkaupungin kasvot.
Hauler
11.02.2012 11:15:00
Hummelin messuja ja pianokonserttoja.
Courcellin messu Ave Maria.
Villa-Lobosilta ihan mitä vaan, kunhan joskus soitettaisiin jotain.
Chavezilta Sinfonía india ja pianokonsertto.
Haydnilta Sturm und Drang -sinfonioita ja 75-93.
Spohrin sinfonioita, erityisesti 4..
Cherubinin Missa Solemnis.
Méhulin sinfoniota.
Rosetin sinfonioita ja Requiem.
 
Tuossa nyt mitä tulee ensiksi mieleen, lisäksi jo luetelluista esimerkiksi Beethovenin Missa Solemnis ja Haydnin Messuja (mistä tulikin mieleen hänen "Vuodenajat" ja "Luominen") sitten toki Joly Braga Santosiakin olisi mukava kuulla.
JET
11.02.2012 12:45:02
Haydnia ja Bachia.
 
Muuten: missä Brandenburgilaisia esitetään livenä enää nykyään? Olisi niin ihana kuulla!
levesinet
11.02.2012 13:38:49
Hauler: Villa-Lobosilta ihan mitä vaan, kunhan joskus soitettaisiin jotain.
 
Kyllä.
 
Chavezilta Sinfonía india ja pianokonsertto.
 
Kuulostaa mielenkiintoiselta.
sub zero
11.02.2012 15:50:37 (muokattu 11.02.2012 15:50:53)
JET: Muuten: missä Brandenburgilaisia esitetään livenä enää nykyään? Olisi niin ihana kuulla!
 
Viime tai toissa vuonna oli Finlandia-talossa (joko HKO tai RSO)
JET
13.02.2012 15:21:46
sub zero: Viime tai toissa vuonna oli Finlandia-talossa (joko HKO tai RSO)
 
Kiitos. Teosten kokoonpano tuntuu rajaavan niitten esittämistä, vaikka voisi kai niitä poikkihuilullakin esittää, kuten on tehty.
ThomSai
02.03.2012 10:10:36
Rachmaninovin pianokonsertot...
 
Siellähän Olli Mustonen juuri esittikin näistä toisen pianokonserton, mutta piruvie kun pääsin missaamaan.
megatherium
05.03.2012 18:23:36 (muokattu 05.03.2012 18:39:59)
kaikki suomalaiset merkittävät postromanttiset ja uusklassiset sinfoniat. saikkkolan 10, tuukkasen 6, ikosen 6, melartinin 7, fordellin 44, tornen 6, karjalaisen ja fougstedtin 3, aaltosen 5, pesolan ja haapalaisen 3, rannan ja linnalan , marttisen 10 jne. yhteisenä nimittäjänä ikosella ja tonellä jos jätetään pois laskuista edellin beethoveniaaniset piirteet on tsaikovskiaaniset pateettiset purkaukset joissakin teoksissa ja sibelianistiset mollisekstisoinnut ja jousikudos ja aaltosella finlandiaan viittaava hymniaines ja kromaattinen myrsky scherzossa kun madetojalaisuus kuuluu ilahduttavampiin piirteisiin. muutoinhan torne niin adornoa kirjoituksellaan siben ylistykseksi suututtanut kun olikin jätti hyvästit viimeisessä sinfoniassaan niin sibeliukselle kuin tsaikovskillekin ja lähti omille teilleen integroituen erurooppalaiseen uuusklassiseen valtavirtaan. sellaista fuugan taitoa ja kontrapuniktista osaamista kuin hiroshima sinfoniassa harvoin tavataan meilläkään vaikka melartin 5. 4-ääninen fuuga huippuihin kuuluukin. sitä sdyvällistä sanomaa jota monen muun säveltäjän teoksista löytyy ei valitettavasti ilemene siben vajnhanaikaisessa sävelkielessä jossa on maneerin maku eikä romanttinen suuri lauluteema ollut hänen kykyjensä tavoitettavissa. sen puuttuminen ei ole mikään väiteötävä'ksi asetettu paradoksi tai hypoteeasi vaan ilmiselvä puute.
 
niin korkealle ylös intohimojen sfääreihin kuin joku melartin 3 ja tuukkasen 3 minut nostavat jättää sibe typerryttävän apaattiseksi ja suorastaan huvittuneeksi toisteisesta ja laahustavasta kuosistaan,
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
Antti90
02.11.2012 16:21:05
 
 
JET: Haydnia ja Bachia.
 
Muuten: missä Brandenburgilaisia esitetään livenä enää nykyään? Olisi niin ihana kuulla!

 
Tammikuussa Musatalolla Sibelius-Akatemian bändillä!
"Never give up."
levesinet
02.11.2012 17:38:11
Haluaisin kuulla brasilialaista kitaramusiikkia. Ja sehän järjestyy Camerata-salissa ensi viikon torstaina.
megatherium
13.11.2012 17:15:59 (muokattu 13.11.2012 17:28:53)
haluaisin kuulla sellaista suomalaista sinfoniamusiikkia, fougstdet, melartin, tuukkanen, saikkola, fordell, aaltonen, karjalainen, ranta, härkönen, leiviskä, pesonen, linnala, meriläinen ym. jonka kvaliteettit voittatavat tavanomaisen proivinsiaalisren sibe-sirkusohjelmiston josta olen vieraantunut ja etääntynyt jo kauan sitten kuten kaikesta yksinkertaisesta duuiri-molli tonaalisesta musiikista 1800-luvulla ja tietääkseni meillä on sävelletty kompleksisempaakin ja ennen kaikkea huomatkaa melodiikaltaan pitkäklinjaisempaa ja emotionaalisesti syvemmältä kouraisevampaa sinfonista musiikkia aidosta myöhäisromanttisesta suurten orkestrimassojen wagneriaanisuudesta soinnillisesti hienostuneempiin impressionistisiin, ekspressionistisiin ja uusklassisiin tyyli-ihanteita noudattaviin perinteisiäkin muotoja kunnioittaviin lajityyppiä edustaviin kompositioihin kuin mitä sibeltä on lupa koskaan vakavasti pouhuen odottaa harmonisen yksinkertaisuuden melodisten aiheiden lyhyyden ja toisteisuuden ja muidemn maneerien vuoksi viljellessään kamarimusiikillista ekonomista kirjoitustapaa sisäänpäinkääntyneessä modaalisuudessaan joita kromaattiset vuolaan intohimoiset tunnevyöryt eivät hallitse kuin säveltäjä istuisi mättäällä syventyneenä pienen orkestrerin kaihoiisan hilpeään kamarimusiikilliseen vuoropuheluun josta maailman ja suuren orkesterin keinovaroijen hallinta pauhuineen on karsittu tarkalla seulalla pois.liioin ei voitane huomata eriytistä kiinnostuta kontrapunktiseen satsiin josta adorno sibbeä ruotikin ja lähes lapsenomaisen naiivi rytmiikka ja kolmisäveaiheiden vljely ei riitä herättämään kiinnostusta tämän musiikkiin josta aika on jo kauan sitten ajanut ohi. minusta se on kitschiä ja vulgääriä turhuutta. mitätöntä nypläystä. joten muuttauisitteko ohjelmistoa jotta roskaa ei tarvitsisi kuulla.
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
JudeJude
15.11.2012 22:09:03
megatherium: -- ekonomista kirjoitustapaa --
 
Sun kirjoitustapa ainakin on erittäin ekonominen. Mitäpä sitä välimerkeillä ja kappaleenvaihdoilla!
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta http://soundcloud.com/hohka
megatherium
21.11.2012 18:21:46 (muokattu 21.11.2012 18:40:29)
JudeJude: Sun kirjoitustapa ainakin on erittäin ekonominen. Mitäpä sitä välimerkeillä ja kappaleenvaihdoilla!
 
sehän se tärkempää onkin kuin jonkin siben musiikki joten lienee syytä ihmetellä miksi niin heikkoon laatuun kannattaisi sijoittaa 1.8 miljoonaa euroa kuin analysoida viestin tasoa viestiketjussa.
 
tiedän parempaakin musiikkia jota ei soiteta lainkaan. mutta ymmärrerttävää etteivät kaikki tajuqa hienoa säveltaidetta yyhtä syvällisesti kun ovat tradition vankeina joutuneet reseptiohistoriallsen oravanpyörän pyörittämäksi tai ovat pakkomielteen vankeja helppoon poppisklasariin jota tämä sibekin edustaa omallaa kornilla tavallaan ilman hajuakaan kompolisoidusta myöhäiromanttisesta harmoniikasta ja melodiikasta sitä modernimmasta puhumatta.
 
musiikin tuottaman taloudellisen edun ja voiton tavoittelun nälkä näyttää tulevan tyydytettyä ja esteettisen kokemuksen edelle taiteen nautiskelun ohella vain sillä että esitetään pakomielteisesti jonkin tiettyyn säveltäjän tuoitantoon fiksoituen tämän yhden kurjan musiikkia vaikka hyllyt notkuisivat valtavasta laadukkaasta kotimaisen musiikin tarjonnasta ilman puutetta valinnanvasta vaikkei markkinataloudessa vapaan kilpailun tai yhteiskuhnnassa demokratian tai tasa-arvon periaatteista olisi koskaan mitään hajua ollutkaan erään helppoheikin momopolissa..
 
mutta syytä siihen on etsittävä myös musiikin ajallisestaa luonteesta miksi niin vähäistä märää säveltäjiä ja näiden sinfonioita ehditään konserteissa milloinkaan esittämäänkään yhä uudelleen mutta ei riitä puolustukseksi lakisääteisen tehtävän velvoittamalle yleisradioyhtiölle jätättäytyä kotimaisen säveltaiteen taltioimisesta ainakaan kaupallisiin intresseihin vedoten.
 
ekonomisuudella tartkoitetaan tässä yhteydessä jotakin muuta kuin sitä että jätetään muodon yksityiskohdat huomioimatta kritisoimatta siltikään liiaksi siben maneerisuuteen taipuvia eleitä joiden kliseemäisyys on jo 30 vuodessa alkanut tympiä vaihtelun toivottamiseksi ku ollaan ikään kuin aloitettu perkaaminen väärästä päästä postromantiikan aikakaudella uusklassismin ja atonaalisuuden taitekohdassa tarjoamalla yleisölle konservatiivisinta ja anakronistisinta aikakauden ja samalla epäromanttisinta repertoaaria josta suuret tunteen eivät puhu pedanttisen pidättyväisesessä estetiikassa ja konseptissa tremolon hallitsemassa tekstuurissa urkupisteineen.
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
Aaro55
22.11.2012 18:57:58 (muokattu 22.11.2012 18:58:22)
Minusta kyllä kannaittisi hiukan kiinnittää huomiota muotoonkin. Oma keskittymiseni ei riitä strukturoimattoman tekstin lukemiseen.
 
Mutta minä olenkin sairaseläkkeellä ihan syystä.
Aaro55
22.11.2012 19:01:55
Minä olen varrannut Musiikkitalosta Cameratan 60-vuotiskonserttiani varten (01.08.2015). Aion esittää siellä Mozartin ja Verdin aarioita. Lisäksi ballaadeja ja iskelmiä elämäni varrelta.
 
Nyt on onneksi vielä aikaa opetella laulamaan. 8-)
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)