Muusikoiden.net
15.11.2018
 

Kilpailut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bassolinjaskaba 63 äänestys
1
mtnen
23.02.2012 08:34:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästähän tuli lopulta hyvä kisa! Viisi pistettä saa jakaa niin kuin parhaaksi näkee.
 
hollstro: http://dl.dropbox.com/u/2835701/bassolinjaskaba%2063%20MH.mp3
poppamies: http://maihinnousu.net/s/15461
Thominisk: http://maihinnousu.net/s/15465
Esa H: http://maihinnousu.net/s/15470
toivajar16: http://maihinnousu.net/s/15472
mtnen: http://maihinnousu.net/s/15571
Warwickbass: http://maihinnousu.net/s/15660
satsi: http://www.mikseri.net/artists/?id=142471
absqua: http://maihinnousu.net/s/15666
 
hollstro
23.02.2012 11:00:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poppamies: sävelvalinnat onnistuvat edelleen yllättämään. Ihan hyvällä tavalla osin. Bassolinja luo uhkaavaa, huumehuuruisen oloista tunnelmaa .
Thominisk: Alkuun huimaa soinnuttelua. Ai kun on basso pinnassa, saundi on ohut ja likainen kuin perskarva ja osuu tähän taustaan hyvin. Muuten soitto osuu sointukulun kanssa kohdalleen pääasiassa hyvin, muutama huti on joukossa. +
Esa H: Basso on hyvin balanssissa taustan kanssa. Rytmitys kuulosti ensi alkuun oudolta (1. Ja 2. -osina ja 3. 1/2 nuotteina) mutta toimii se tähän ihan hyvin.
toivajar16: alkuun tilut, siitä on tainnut tulla normi tähän. Aika proge meininki. Saundi on säröinen niin kuin melkein kaikilla ja se on joko hyvä tai huono asia kuulijasta riippuen. Joka tapauksessa se tekee yleisfiiliksestä raskaan.
mtnen: Isäntä ite. Hyvä saundi alku nousussa, niin kuin koko vedossa. Ai tolleenko toi bassolinja sit menee Istuu hyvin tähän taustaan, joidenkin laskujen kohdalla harmonia ei ihan istu mun sävelkorvaan, hyvähän tämä on. +
Warwickbass: Hyvää tavaraa hyvällä saundilla vaikka huiman matalalta menee. 70s tyylisen progerokin tyyliin istuisi norminelikieleisen sävelala paremmin. Hyvin soitettu taimin ja sävelvalinnan suhteen. +
satsi: Tuhnuinen Lo-Fi särösaundi. Jos olis vähän vähemmän pinnassa istuisi tähän taustaan hyvin. Soitto kohdallaan sävelvalintojen osalta, mukavan erilainen. Lopussa yksi isku uupuu, muuten bueno. +
absqua: mukavat alkupimputukset. Piristävän erilainen. Basso on eloisa ja vilkasliikkeinen, aikamoinen kontrasti taustaan joka on tummasävyinen ja jopa laahaava. +
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
poppamies
23.02.2012 11:46:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Napakalla soundilla soitettu. Ehkä basso seuraa liian orjalliseri kitaraa rytmisesti?
 
thominisk: Harkittu linja. Ehkäpä liian harkittu. Sais olla joitain yllätyksiäkin seassa.
 
esaH: Soundi aika ohkainen. Soitossa ei sinänsä mitään moitittavaa.
 
1p toivajar16: Pidin heti introsta. Jatokin vähintään yhtä hyvä ja yllättävä. Ei millään muotoa tylsä. Hyvä! Soundisample kaupan päälle.
 
1p mtnen: Hyvä perusveto hyvällä soundilla.
 
2p Warwickbass: Tykkäsin melodisesta lähestymistavasta.
 
satsi: Rytmisesti vähän levoton mutta mukavia yllätyksiä soitossa seassa.
 
1p absqua: Teknisesti ja taiteelisesti hyvä veto. Ehkä kuitenkin vanha totuus voisi olla paikallaan että "less is moore". Hienoudet meinas hukkua koska niin paljon tiluja.
 
G strings are for strippers
mtnen
23.02.2012 15:42:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pojan ja mun sunnuntai-iltapäivärämpyttelyn seurauksena syntynyt tausta oli vain pieni murto-osa massiivisesta sävelteoskokonaisuudesta, joka tulee aikanaan käsittämään maapallon koko historian alkuräjähdyksestä nykypäivään. Päästiin suunnilleen liitukauteen, kunnes äitee huusi syömään. Laitan sen sitten tuonne "Tällaista touhutaan"-ketjuun kun se joskus valmistuu...
 
hollstro: Heti alkuun oli niin pelottavan lähellä omaa linjaani, että hetken jo mietin, että meneekö alkuperäisteos uusiksi. Mutta toisaalta tällainen laahaava tempo erottaa pienetkin jutut ja nyanssit. Alkutilu oli hieno ja loppubiisissä maltettiin odotella tarpeeksi niitä basarin iskuja. Joku yksittäinen horjahdus oli loppupuolella, mutta kokonaisuutena hyvä.
 
poppamies: Jaahas. Tämähän oli aika kahlitseva tausta ns.oikeine äänineen, eli ei anna bassolle paljon tilaa seikkailla. Poppamies yleensä viis veisaa tällaisista rajoituksista ja tiukka linja pitää tälläkin kertaa. Mielenkiintoista säveltapailua.
 
Thominisk: Soundista tykkäsin kovasti, se toi ilkeää särmää harvaiskuiseen linjaan. Iskut osui ja pitkät äänet toimi. Hyvä.
 
Esa H: Tällainen konstailematon perusbassosoundi sulautuu taustaan parhaiten, ehkä liiankin hyvin? Äänet on mietitty huolella, hyvä kuvio A-osassa ja soitto on tarkkaa. B-osassa oli ruvettu paikoitellen täyttämään harvoja välejä erilaisella rytmityksellä, mutta sen olisi voinut tehdä rohkeamminkin.
 
toivajar16: Räväkkä veto, jossa basso otti päällikön roolin alusta pitäen. Hienoa melodiaa läpi linjan ja sointukulku pysyi silti koko ajan kasassa.
 
Warwickbass: Herkän intron jälkeen se eka sukellus alas sai kylmät väreet kulkemaan selässä. Luurit tärisivät päässä ja välillä tuntui siltä ettei tällaiset halpiskuulokkeet edes kunnolla toista matalimpia ääniä. Hieno veto, joka vain parani loppua kohti, B-osan suoraa kasijytinää olisi voinut olla lisääkin.
 
satsi: Tarkasti ja maltilla perusäänillä soitettu, seassa kuitenkin hyviä kulkuja sointuvaihdosten välillä. Tässä vaiheessa kuuntelua biisi alkaa jo vähän puuduttaa (säveltäjäänsäkin), joten se hauska liu'utus ylös B-osassa herätti sopivasti. "Perusvedoista" ehkä selkein paketti.
 
absqua: Ei varmaan ollut helppoa viimeisenä keksiä tähän rytmisesti jotain aivan uutta, mutta tämäpä toimii! Taustan paatoksellinen poljento kulkee yhä johtolankana, mutta basso sekoittaa soppaa juuri sopivasti. Hieno päätös kisalle!
 
Pisteet meinaa taas loppua kesken:
 
Warwickbass 2p
toivajar16 1p
satsi 1p
absqua 1p
 
satsi
23.02.2012 18:48:31 (muokattu 23.02.2012 18:53:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hollstro - Hyvä soundi. Voisi olla vähän yllätyksellisempi
 
Poppis - Ei ole ängetty liikaa nuotteja. Vähän tapailulta kuulostaa.
 
Thominsk- Erilainen intro. Hyvin soitettu ja räyhäkkä soundi. Ehkä vähän liian pitkiä nuotteja, voisi olla rytmisempi.
 
Esa H. Ohut soundi. Hyvin soitettu. Hieman olisi voinut niitä sinänsä hauskoja rytmityksiä hioa.
 
Toivajatar16- Maukkauita kuvioita, joskin vähän jotenkin levoton ehkä.
 
mtnen- Sopivalla tavalla ärsyttävää harmoniaa synnyttävää bassottelua. Hyvä soundi
 
Warwickbass- Monipuolisia kuvioita. Vähän liian matalalla mennään omaan makuun.
 
abqua - Maukas kuvio heti alusta. Olisi voinut ehkä vaihtaa tuota teemaa, tai rytmitystä jossain vaiheessa.
 
Thominsk- 1p
mtnen- 1p
Warwickbass- 1p
abqua- 2
 
Warwickbass
23.02.2012 22:50:38 (muokattu 23.02.2012 22:53:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Selkeä soundi. Hyvä taimi ja kuulosti omaan korvaan selkeältä ja kappaletta täydentävältä.
 
poppamies: Lämmin soundi, räyhäkäs veto. Omaperäisin.
 
Thominisk: Ampiaismainen soundi (ampiainen pakkasella), joka sopi taustaan. Hyvä taimi, muutama hieno kuvio.
 
Esa H: Ehkä hieman ohut soundi, niinkuin muidenkin mielestä. Perusvarma linja.
 
toivajar16: Pyöreä soundi. Tarkkaa soittoa.
 
mtnen: Erotteleva soundi ja tyyli. Pysyy hyvin kasassa.
 
satsi: 70-luku soundi. Sävelvalinnat hieman erilaiset, mutta toimivat.
 
absqua: Erotteleva ääni. Hienoja ideoita pitkin biisiä. Toimiva veto.
 
Absqua 2p
hollstro 1p
Thominisk 1p
toivajar16 1p
mtnen 1p
 
Esa H
23.02.2012 23:08:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Alun riffit ovat aitoa progeheavyä jostain 70- tai 80-luvulta. Hyvin soitettu linja. Pikkasen jäi kaipaamaan pientä atakkia tai agressiivisuutta.
 
poppamies: Basso melko hiljaisella. Aika varovainen veto tällaiseen heavyballadiin. Jotkut äänet olivat outoja.
 
Thominisk: Soinnut tuovat alkuun progetunnelmaa. Jykevä saundi ja linja. Toimii.
 
toivajar16: Hyvät riffit alkuun. Erottuva napakka saundi. Mahtipontisuutta on riittävästi. Pikkasen vähemmän ääniä olisi ehkä riittänyt. Hyvää settiä.
 
mtnen: Tukevaa ja mahtipontista bassottelua. Tuleeko välissä kromaattista pudotusta ja nostoa. Hauskan kuuloinen.
 
Warwickbass: Alussa tulee hyvää melodian pätkää. Tukevaa heavybassoa ja kivoja riffejä väliin. Matalinta kieltä olisi ehkä voinut käyttää säästeliäämmin.
 
satsi: Mahtipontista soittoa ja sopii linjaan ok. Muutamat iskut menivät hiukan ohi. Hauska nariseva ja tuuttaava saundi.
 
absqua: Tässä on ehtaa progressiviistä heavyrockia. Voisi kai kuvitetella tämän olevan täysin tyylinmukainen paisuttelu. Hyvin soitettu ja muutenkin hyvä.
 
Thominisk 1p
Warwickbass 2p
absqua 2p
 
absqua
28.02.2012 22:10:15 (muokattu 28.02.2012 22:16:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hollstro
Choruksella sivelty sisääntulo rauhallisella piruetilla. Tyylinmukaista toimintaa. Muutenkin tällä herralla on näissä linjaskaboissa aina tarjolla vastaansanomatonta musikaalisuutta ja laadukasta basismia, eikä tämä kerta tee poikkeusta. Piste on tosiasia. 1p.
 
Poppamies
Tuttua ja turvallista poppamiestä. Mutkissa lepikko pölisee ja ajolinjat hakevat suuntaansa vähän väliä, mutta jotenkin tää ajokki silti pysyy kuin pysyykin suurin piirtein opastetulla reitillä.
 
Thominisk
Pidän intron intervallivallista, sellaista hyvää progejylhyyttä tarjoillaan nyt sopivalla suuttimella. Soundikin on päälletunkevuudessaan erinomaisen asiaankuuluva.
Soitto ja äänivalinnat tapahtuvat varmuudella. Pienenä tyylivirheenä mun korvaani muutama H-kieleltä rouhaistu ääni. Piste silti, vahva piste. 1p.
 
Esa
Hieman ujosteleva intro. Muuten jotenkin mukavan ilmava linja ja passelit äänivalinnat. Tällai tää menee, ei siinä ole mitään. Hyvä veto.
 
Toivajar
Aijai, chorusta ja pari släp-tyylittelyä suoraan tuulilasista sisään. Vanha kettu tuikkaa puun takaa heti kun silmä välttää. Matkan varrella maukasta kiharaa hyvällä suoritusvarmuudella tarjoiltuna. Tästä miä piän. 1p.
 
mtenen
Chorusta täälläkin. Hitto. Mistähän tää choruksen suosio intron mausteena mahtais johtua? Hyvä jämäkän lenseä ote komppauksessa ja soundissa. Erinomainen veto kaikin puolin. Erityisesti diggailin tuota rennon luontevaa rytmipuolta. 1p.
 
Warwickbass
Ja se Chorus! Mut mitä hemmettiä, sehän sopii tuohon kuin nappi naamariin!
Nyt mennään alarekkarissa. Se on erottuva ratkaisu tässä seurueessa. Soundi on miellyttävän sakea, eikä soitossakaan moitteen sijaa löydy. Tyylikysymysten suhteen olen vähän eri linjoilla mitä tulee tuohon h-kielellä möyryämiseen, se kun on omiaan korostamaan taustan jo valmiiksi hieman raskassoutuista yleistunnelmaa.
 
Satsi
Toimivaa leivontaa. Äänivalinnoissa joko hauskasti purkautuvaa epävarmuutta tai harkittua epäsovinnaisuutta. Yhtäkaikki perusääniä välttelevän oloinen lopputulos, joka on ihan kotonaan tässä progressiivis-huuruisesessa viitekehyksessä.
Progressiivinen piste. 1p.
 
Always play on one and don't fake the funk. -Bootsy-
toivajar16
29.02.2012 09:15:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hollstro: Hyvällä soundilla ja tyylinmukaisesti vedetty. Pink Floyd vahvasti läsnä. +1
 
Poppamies: Taas hienoa riskinottoa vaikka kaikki äänet ei ihan harmoniaoppiini uppoakaan. Muutaman kerran tuli wow-elämys, kun huomasi että näinkin tämän voi tehdä.
Thominisk: Hieno sointualoitus ja muutenkin mielenkiintoisia valintoja. Soundista tykkään myös kovin.
Esa H: Raikas näkemys,joka toimii tosi hyvin mielestäni. B-osa välillä lahaa, johtunee myös taustasta.+1
 
mtnen: Isännän tavoin viedään homma kalkkiviivoille. Tässäkin A-osan muista eroava tulkinta piristää. Myös B-osan raikas kromaattisuus toimii.+1
Warwickbass: Hieno alkutyylittely ja sitten tärähtää lörtsy housuun B-kielen tarjoamin eduin. Hyvä veto.
satsi: Hyvä, vähän nauhattomalta kuulostava soundi(jos oli nauhaton niin olen pahoillani:). Hyviä ääniä hyvin tiputeltuna. Jää niukasti pisteittä.
absqua: Melodinen, tyylitajuinen linja, joka tarjoillaan varmoilla otteilla. Ei olisi itselleni tullut mieleen ja siksi pidänkin tosi paljon.
+2
 
www.myspace.com/rollcageband
mtnen
08.03.2012 23:52:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaahas, tämän voisi varmaan jo pistää pakettiin. Äänestysprosentti oli kiitettävän korkea ja kaikki jaksoivat kirjoitella kommenttejakin, mikä on aina hieno juttu.
Warwickbass oli rennosti jakanut 6 pistettä, mutta otin vapauden poistaa itseltäni sen ylimääräisen.
Voiton vei ansaitusti Absqua 11p, kakkosena Warwickbass 8p, ja pronssi jaetaan Thominiskille ja mtnenille viisillä pisteillä.
Onneksi olkoon, ja paljon kiitoksia kaikille osallistujille!
 
T.Nick
09.03.2012 06:27:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mtnen: Jaahas, tämän voisi varmaan jo pistää pakettiin. Äänestysprosentti oli kiitettävän korkea ja kaikki jaksoivat kirjoitella kommenttejakin, mikä on aina hieno juttu.
Warwickbass oli rennosti jakanut 6 pistettä, mutta otin vapauden poistaa itseltäni sen ylimääräisen.
Voiton vei ansaitusti Absqua 11p, kakkosena Warwickbass 8p, ja pronssi jaetaan Thominiskille ja mtnenille viisillä pisteillä.
Onneksi olkoon, ja paljon kiitoksia kaikille osallistujille!

 
Ääh, unohdin tyystin tän äänestyshomman. Laitan kommentit toivottavasti dänän.
 
90 mice 2
T.Nick
10.03.2012 09:36:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Nätit namuttelusaundit. Taustan ollessa kovin raskas basarin seuraamisesta tulee snadisti tökkivä ambienssi. Tietty soitettu hyvällä sävelkorvalla ja taimilla, mutta nyt ehkä liikaa muita soittimia seuraten.
 
poppamies: Jumalauta kun täältäkin lähtis hyvin ihan pienellä lisäsatsauksella. Alussa olin jo notta wau ja tuolla väleissä on oivaltavia juttuja, kun on löydetty oikea sointu. Mutta sitten ollaan taas välillä jotenkin niin hakoteillä että en ymmärrä pointtia.
 
Esa H: Kohtalaisen mukava linja valittu. Pientä huojuntaa taimissa, ollut kenties vähän hämähäkkiotteita pelissä. Osan vaihtuessa meno vielä paranee. Tää on jätetty tarpeeksi ilmavaksi mun makuun, saundi sopi kuin nyrkki silmään ja näin.
 
toivajar16: Vahva ote biisiin. Eikä saundissakaan ole valittamista. On osattu muljuttimien sopiva blendaus. Tää oli vahva suoritus.
 
mtnen: Basso lähtee kohtuu syviin vesiin. Lisäks saundi on melko pyöreä, jotain pientä puukkoa tarvis. Hyvällä taimilla kuitenkin soitettu ja ihan pirteitä kuljetuksia hyvissä väleissä.
 
Warwickbass: Tässä aika hifisaundi, tollanen hymynaama. Hyvää veivailua kaikin puolin. Näkisin kuitennii pienen latistavan ristiriidan progepierutaustassa ja Incubus-bassoissa.
 
satsi: Saundit on jepat. Pientä miettimistä olis kenties vielä vaatinut. Sikäli hyvä, että mun mielestä on pidetty intensiteetti oikeella levelillä taustaan nähden, mutta jokin viestii siitä, että taustaa ei hirveesti ollut vielä sisäistetty. Hyvä veto, siitä ei pääse.
 
absqua: Nätit harmoniat alussa. Soundi siinä rajoilla, että onko tarpeeks midleruttua. Tää on kyllä hyvin tyylinmukainen. Voin hyvin kuvitella sellasen dullasta nälkiintyneen äijän tukka silmillä tötterölahkeissa heilumassa basso kädessä lavalla sekasin kuin seinäkello.
 
Pointsit, kaikille yks, nimet mun mielestä tän kertaisessa paremmuusjärjestyksessä:
 
Toivajar
Absqua
mtnen
Warrebass
Esa H.
 
90 mice 2
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti