Muusikoiden.net
16.01.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ison suomibändin keikkakulut
1 2 3 4
Bingo
21.01.2012 14:02:22 (muokattu 21.01.2012 14:06:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yrjänä: Pitäisköhän ihan kiittää valaisevista ennakkoluuloista. Ihan suoraa puhetta musiikielämän kulisseista, saa ajatella kun lukee: kymmenentuhannen kappaleen levynmyynti on nykyään ihmesaavutus. Se on myös myyntimäärä, jonka kohdalla levy alkaa muuttua investoinnista tuotoksi. Eli palkaksi. Mehän ei olla rikkaita perijöitä, vaan duunareitten skidejä, jotka halus joskus soittaa rokkia. Eli jos levy myy yli kymmenen tuhatta, voi tekijäkin saada siitä jo jotain palkkiota. Todennäköisempää nykymyynneillä on, että levy ei tuota rojalteina muusikoille mitään. Meidän edellinen albumimme Iäti möi 10800 kappaletta ilmestymisvuonnaan vaikka oli listaykkönen ilmestyessään. Mä sain siitä kolme tonnia rojalteja. Sama logiikka koskee keikkailua. Jos kolmensadan hengen klubi on täynnä kympin lipuilla, on bändi vielä miinuksilla kulujen vuoksi, jotka vaikkapa meillä ovat keskimäärin 4500 per keikka. Itunesin kautta menee Suomessa joitain satoja levyjä vuosittain. Spotifystä voin kertoa, että tilityksen mukaan edellisen albumimme single Linnunrata oli kuunneltu sitä kautta 400 000 kertaa. Tilitys oli kokonaista viisikymmentä euroa. Itkemättä - käyttääkseni värikästä termiäsi - voin kertoa, että näkyvätkin artistit (siis ylipäätään, ei tämä vain meitä koske) tienaavat tänä päivänä ehkä noin 20% siitä mitä tienasivat vielä kymmenen vuotta sitten, jos sitäkään. Etenkin, jos ei kiinnosta tehdä huumorikeikkaa telkkarissa (ja monelleko niitäkään tarjotaan, vai ootko viime aikoina nähny suomalaisa artistjeja tekemässä musahommaa teeveessä?), tai yrittää raivona miellyttää kaikkia (eli ei ketään) jotain yleishuttua leipomalla. Sen vuoksi on aika ikävä kuunnella jäkätystä taholta, jotka eivät tunne tosiasioita, eivätkä niistä välitä. Me kyllä duunilla pärjätään, vituttaa vaan kun väki luulee rikkaaksi.
 
Kallista puuhaa toi keikkailu jos noi luvut pitää paikkaansa. Puolet tuosta summasta voisi vielä jotenkin ymmärtää, mutta 4500€ illassa keikkakuluihin tuntuu poskettomalta. Eihän noilla edes ole mitään kummempaa sirkusta mukana. Backline, PA, valot, pari teknikkoa, kuski, roudari.. mitä vielä?
 
Entäs 50€ Spotify tilitykset 400 000 soittokerrasta? Tai että levy alkaa vasta kymppitonnin myynnin jälkeen tuottaa tekijöilleen. Tiesin että bändeillä menee huonosti, mutta että noin huonosti..
 
http://dome.fi/musiikki/uutiset/luu … en-rikastuvan-tyollaan-cmx-valistaa
 
edit: Sitä paitsi roudari ja kuski on sama henkilö :)
 
kiriminni
21.01.2012 16:37:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämän takia monella muusikolla on myös päivätyö.
Nightwishit yms. elää jo hyvin,koska myyvät ulkomaillakin.
Melkoista hyväntekeväisyyttä on suomalaisen bändin keikkailut.
Ei nuo luvut kyllä voi paikkaansa pitää yritystoiminnan onnistumisen kannalta.
 
maelstorm
21.01.2012 18:43:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiertuemanageri, levy-yhtiön a&r apina, ja pari kulttuurituottajaa. noille kaikille plus teknikot ja kumppanit lasket hotlat ja tuntiliksan, alkaa olla hyvää numeroa jo. Yrjänän catering-kulut topicin kokoinen asia vielä erikseen.
 
ganesha
21.01.2012 18:59:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mä luulen, että leijonanosan kuluista vie keikkabussin vuokra (plus naftakulut) - tai jos on peräti oma (käsittääkseni aika harvalla bändillä on) niin sehän se vasta kallista lystiä onkin...luulen, että CMX:n kokoisella bändillä kulut ovat ihan oikeasti tuota luokkaa...mikä tietysti on hieman masentavaa :D
 
http://ganesha-firstnewraysoftherisingsun.blogspot.com/
LaMotta
21.01.2012 20:28:44 (muokattu 21.01.2012 20:30:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa alkaa menestyväksi iskelmäartistiksi. Keikkaliksa jopa noin 10 000e.
 
"Hyvä ja halpa? Osta molemmat!"
zekeode
21.01.2012 20:37:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaisi varmaan CMX:n jäsenten istua yhdessä pöydän ääreen, ja sitten ihan kynän ja paperin kanssa funtsia, että mikä helvetti syö kaiken budjetin.
 
Noihin Spotify-maksuihinkin olisi ihan helppo ratkaisu, mutta eipä suomalaisia muusikoita kiinnosta muu kuin itkeminen.
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 5$ alennusta ekasta tilauksesta - Blogi
jannu
21.01.2012 20:49:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zekeode: Kannattaisi varmaan CMX:n jäsenten istua yhdessä pöydän ääreen, ja sitten ihan kynän ja paperin kanssa funtsia, että mikä helvetti syö kaiken budjetin.
 
Noihin Spotify-maksuihinkin olisi ihan helppo ratkaisu, mutta eipä suomalaisia muusikoita kiinnosta muu kuin itkeminen.

 
Taitaa löytyä kompetenssia noiden lausuntojen takaa...
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
zekeode
21.01.2012 21:28:19 (muokattu 21.01.2012 21:28:51)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Taitaa löytyä kompetenssia noiden lausuntojen takaa...
 
1. Jos mulla olis neljähenkinen bändi, niin varmasti tutkisin mihin se 4500euroa menee. Etkö sinä?
 
2. Jos Spotify ei maksa mitään, niin varmasti keksisin vaihtoehtoisia palveluita. Kuka estää köyhiä suomalaisia muusikoita perustamasta omaa Spotifyn korviketta, tai lähteä lätkimään isolta levy-yhtiöltä?
 
3. En ole montaa positiivista juttua nähnyt suomalaisilta muusikoilta. Yritetäänkö näissä pelotella uusia bändejä, ettei varmasti viedä "vanhemmilta" bändeiltä keikkaliksoja?
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 5$ alennusta ekasta tilauksesta - Blogi
itsy
21.01.2012 21:33:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zekeode: 2. Jos Spotify ei maksa mitään, niin varmasti keksisin vaihtoehtoisia palveluita. Kuka estää köyhiä suomalaisia muusikoita perustamasta omaa Spotifyn korviketta, tai lähteä lätkimään isolta levy-yhtiöltä?
 
Niin just, tehkää ite paremmin saatana. Mutta oikeasti. Alkuperäisessä kysymyksessä väitetään että Spotify-kuunteluista maksetaan ja ne olisivat artistille varteenotettavia tulonlähteitä, niin eikö ole ihan luonnollista että Yrjänä informoi, että eikä ole? Kuluttajalle todella hyvä käytäntö, levy-yhtiöillekin varmaan.
 
Sad but table
ganesha
21.01.2012 22:09:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaMotta: Kannattaa alkaa menestyväksi iskelmäartistiksi. Keikkaliksa jopa noin 10 000e.
 
iskelmästarboilla on isommat bändit = isommat kulut. sitäpaitsi ne "voitot" menee sit juopotteluun ja ylinopeussakkoihin :D
 
http://ganesha-firstnewraysoftherisingsun.blogspot.com/
ganesha
21.01.2012 22:17:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itchy: Niin just, tehkää ite paremmin saatana. Mutta oikeasti. Alkuperäisessä kysymyksessä väitetään että Spotify-kuunteluista maksetaan ja ne olisivat artistille varteenotettavia tulonlähteitä, niin eikö ole ihan luonnollista että Yrjänä informoi, että eikä ole? Kuluttajalle todella hyvä käytäntö, levy-yhtiöillekin varmaan.
 
Onhan Spotify tehnyt huomattavia "parannuksia" siihen suuntaan, että jengi ottaisi sen maksullisen version mielummin = nää kaikki uudet rajoitukset ilmaisversiossa - joten luulis ett tulevaisuudessa korvauksetkin artisteille kasvaa...
 
tuo on kyl kaksiteräinen miekka; uraansa aloittelevalle bändille Spotifyn kaltainen promootiokanava on kyl mainio keino saada uusia faneja (lisää jengiä keikoille ja sitä kautta ehkä kasvaviin levymyynteihinkin, toivottavasti) mut suosionsa jo vakiinnuttaneille isoille bändeille Spotify ei varmaankaan tuo yhtään mitään lisäarvoa, vaan ehkä pikemminkin syö levymyyntejä, koska kaikki kelaa "noh, se on jo noin iso bändi, ei se mun ropoja kaipaa, tyydyn siis vain kuuntelemaan sen levyjä ilmaiseksi Spotifystä..." Oman kokemuksen mukaan diilittömiin bändeihin yleisö suhtautuu sympaattisemmin (ei diiliä = ei siis rahaakaan) - keikoilla levyistä jotkut ihanat immeiset ovat maksaneet enemmän kuin on pyydetty :D
 
okei, noi ison maailman starat varmaan tienaakin miljoonia musallaan ja oheiskrääsällä...mut vaikka jokainen suomalainen ostaisi esim. CMX:n uuden levyn, vaikkapa vielä kahteen kertaan, se ei oo kyl viel yhtään mitään verrattuna näiden megastarojen levymyynteihin...joten ei näillä leveysasteilla varmaan oo hirveesti asiaa lähteä musiikilla tienattua ökykartanoa lähteä esittelemään MTV:n Cribs-ohjelmaan :)
 
http://ganesha-firstnewraysoftherisingsun.blogspot.com/
sormunen
22.01.2012 00:14:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha:
koska kaikki kelaa "noh, se on jo noin iso bändi, ei se mun ropoja kaipaa...

 
En halua puuttua enempää tuohon Yrjänän laskelmaan, koska eiköhän se tossa jotakuinkin ole. Itse joskus vuosia sitten laitoin tänne laskelman rundikuluista, mutta ne perustuivat silloisiin pohjiin -toisaalta luulen, ettei se kulurakennelma ole voinut hirveästi muuttua ainakaan perustaltaan.
 
No, mut tohon siteerauksen puutun. Miksi bändejä pitäisi "tukea" ostamalla levyjä tai konserttilippuja, sillä eikös tuohon sisälly se ajatus? Mä en ole eläissäni tukenut yhtään ainoata ryhmää. SEN SIJAAN olen ostanut lukuisia levyjä ja konserttilippuja ja saanut niistä vastineen.
 
Onko siis maailma muuttunut niin, että levyjen tai pääsylippujen osto nähdään hyväntekeväisyytenä? Vai mistä on kyse?
 
jannu
22.01.2012 02:38:30 (muokattu 22.01.2012 02:39:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zekeode: 1. Jos mulla olis neljähenkinen bändi, niin varmasti tutkisin mihin se 4500euroa menee. Etkö sinä?
 
Ja mistä päättelit ettei CMX:n kohdalla ole näin toimittu? Sinne keikallehan lähtee muutama muukin ihminen töihin kuin se nelihenkinen bändi.
 
2. Jos Spotify ei maksa mitään, niin varmasti keksisin vaihtoehtoisia palveluita. Kuka estää köyhiä suomalaisia muusikoita perustamasta omaa Spotifyn korviketta, tai lähteä lätkimään isolta levy-yhtiöltä?
 
Yritin tavata tätä lausuntoa muutamaan kertaan, enkä löytänyt siitä järjen hiventäkään. Voisitko hieman täsmentää?
 
3. En ole montaa positiivista juttua nähnyt suomalaisilta muusikoilta. Yritetäänkö näissä pelotella uusia bändejä, ettei varmasti viedä "vanhemmilta" bändeiltä keikkaliksoja?
 
No perusta se bändi ja lähdepä kokeilemaan keikkahommia niin tiedät että onko pelottelusta kyse.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
carmake
22.01.2012 13:02:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2. Jos Spotify ei maksa mitään, niin varmasti keksisin vaihtoehtoisia palveluita. Kuka estää köyhiä suomalaisia muusikoita perustamasta omaa Spotifyn korviketta, tai lähteä lätkimään isolta levy-yhtiöltä?
 
Tämä kommentti saavutti kyllä minunkin mielenkiintoni siinä määrin, että on pakko tiedustella lisätietoja ajatuksesta. Eli ihan omin sanoin vaan...
 
zekeode
22.01.2012 13:13:20 (muokattu 22.01.2012 13:13:50)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

karmake: Tämä kommentti saavutti kyllä minunkin mielenkiintoni siinä määrin, että on pakko tiedustella lisätietoja ajatuksesta. Eli ihan omin sanoin vaan...
 
Jos Spotify on perseestä, siitä voi lähteä myös pois?
 
Streaming-palvelun voi perustaa kuka tahansa. Estääkö joku suomalaisia muusikoita perustamasta omaa palvelua, jossa muusikot saavat reilumman osuuden? Eikö Suomessa ole järjestöä joka tukee suomalaisen musiikin myyntiä/edistämistä.
 
Esimerksi http://fi.equaldreams.com/ Heiltä on tietääkseni tulossa streaming-palvelu, ja heillä maksetaan muusikoille myös ihan reilusti?
 
Suosittelen silti vaihtoehtoa, jossa kitistään lehdissä ja nettisivuilla huonoista tuloista.
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb.com:sta. Koodilla YUY952 5$ alennusta ekasta tilauksesta - Blogi
Lennu
22.01.2012 13:31:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Ja mistä päättelit ettei CMX:n kohdalla ole näin toimittu? Sinne keikallehan lähtee muutama muukin ihminen töihin kuin se nelihenkinen bändi.
 
Miksi? Neljä ukkoa menis väljästi yhellä autolla ja peräkärryllä keikalle. Jokainen laittaa vaikka 25 euroa bensoihin, niin aika pitkälle kyllä pääsee.
 
- me ollaan b-osassa - miksi?
Johnny Buzz
22.01.2012 15:09:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi 4500 egeä kuluja per keikka kuulostaa kyllä aika hurjalta. Mitenhän paljon henkilöstöä on bändin lisäksi?
absqua
22.01.2012 16:23:26 (muokattu 22.01.2012 16:24:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Johnny Buzz: Toi 4500 egeä kuluja per keikka kuulostaa kyllä aika hurjalta. Mitenhän paljon henkilöstöä on bändin lisäksi?
 
4500€/keikka kuulostaa sen kokoiselta summalta, että se sisältää kamojen, bussin, roudarien jne lisäksi myös X-suuruisen, bändin itselleen määrittämän, "perusliksan", jotka tässä katsannossa lasketaan "kuluiksi", kuten tietysti asiaan kuuluu.
 
Always play on one and don't fake the funk. -Bootsy-
jra
22.01.2012 18:53:00 (muokattu 22.01.2012 18:53:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäis suosittu iskelmäartistikin miinukselle noilla CMX:n kuluilla:
"Yllättävää on se, että kasvaneesta suosiosta huolimatta Suvin keikkapalkkioissa ei ole näkynyt merkittävää kasvua. Voicen tietojen mukaan yksittäisten suurten keikkojen kohdalla Suvin keikkapalkkio saattaa nousta jopa 5000-6000 euroon, mutta normaaleista keikoistaan Suvi laskuttaa vain 3000-3500 euroa.
 
- Tanssiravintoloilla ei ole varaa maksaa enempää, eräs keikkabisneksen ammattilainen perustelee Voicelle pieniltä kuulostavia palkkioita."
http://www.voice.fi/uutiset/musiikk … vi-terasniskalle-jattitulot/1/24547
Lähdekritiikki tietysti paikallaan, ja keikkapaikkojen koosta ei ole mitään hajua CMX vs. Summer Steelneck.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
kiriminni
22.01.2012 20:25:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: http://www.voice.fi/uutiset/musiikk … vi-terasniskalle-jattitulot/1/24547
Lähdekritiikki tietysti paikallaan, ja keikkapaikkojen koosta ei ole mitään hajua CMX vs. Summer Steelneck.

YKSI euro artistille myydystä levystä joku ottaa tosiaan välistä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti