Muusikoiden.net
18.04.2024
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Virus TI Snow + M-Audio Oxygen 88 hyvä yhdistelmä?
1
Wolfwoods
11.01.2012 20:43:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
 
Olen ostamassa studio- ja keikkakäyttöön koskettimia/synaa. Ajattelin että hommaisin samalla kertaa hyvän midi kontrolleri kiipparin sekä siihen tämän virus ti snow-modulin. Käyttäisin tätä comboa välillä kotona, treenikämpässä tai keikalla.
 
Lukemani perusteella tuon Virus TI Snowin pitäisi olla todella hyvä laite ja hintaluokassaan mainio. Itse en aiemmin ole syntikoita tai moduuleita omistanut, joten pieni vinkkikin olisi ehkä tarpeen.
Tarkoitus olisi laitteella opetella "ohjelmoimaan" omia soundeja heti alkuun. Tyylisuuntana olisi Van Halen-tyyliset synasoundit (esim. jump, love walks in etc). Akustisia pianoja tai muita ei ole tarkoitus käyttää lainkaan (enkä usko että se edes onnistuisi viruksella).
Myös laitteen äänenlaatu sai minut päätymään siihen: muita vaihtoehtoja olivat mm. Korg R3, MicroKorg ja Waldorfin Blofeld.
 
Midi kontrollerilta pitäisi löytyä kaikki mahdolliset "karkit ja perusominaisuudet"; mm. pitch shift, modulation wheel, aftertouch, velocity, oktaavimuunnos, sustain pedal, ym ym. Tulisin kuitenkin käyttämään paljon myös softa synia. Koskettimelta pitäisi saada mahd. hyvät "midi-komennot" siten, että esim. laadukas, akustinen softa piano saataisiin kuulostamaan "mahdollisimman realistiselta suhteessa soittoon".
 
Eli kysyisin nyt että onko tuollainen setup järkevää ostaa? Onko midikontrollerin paikalle jotain järkevämpää vaihtoehtoa?
 
ACCESS VIRUS TI SNOW: http://www.thomann.de/fi/access_virus_ti_snow.htm
M-AUDIO OXYGEN 88: http://www.thomann.de/fi/maudio_oxygen_88.htm
 
Juho L
11.01.2012 22:41:25 (muokattu 11.01.2012 22:41:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi ihmeessä synailuun täyspitkä pianokoskettimisto?
 
"...more humane, more thoughtful, more understanding." I am skeleton jelly
ngo
12.01.2012 20:15:08 (muokattu 12.01.2012 20:16:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En kyllä ottaisi noita M-Audion ja CME:n rimpuloita. Esim VX7ssä varoitetaan että laite voi kärähtää jos fadereita säätää niiden liikkuessa(!). Aika hyvin tuhoaa liikkuvien fadereiden koko käyttötarkoituksen.
 
Nettifoorumit ovat täynnä noiden laadun haukkumista enkä itsekään ole käpistellessä kovin vakuuttunut ollut.
 
Sijoita pari sataa lisää niin saat Doepferin 88-koskettimisen kontrollerin. siihen sivulle vaikka sitten Rolanin A-PRO jossa on tarpeeksi nippeleitä synan ohjailuun taikka novation remote zero 2
 
Juho L
12.01.2012 20:21:31 (muokattu 12.01.2012 20:24:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ngo: Sijoita pari sataa lisää niin saat Doepferin 88-koskettimisen kontrollerin. siihen sivulle vaikka sitten Rolanin A-PRO jossa on tarpeeksi nippeleitä synan ohjailuun taikka novation remote zero 2
 
Mutta edelleen: Miksi hitossa täysipitkä vasarakoskettimisto synasoundeille? En ymmärrä. Paremmin ajaa asiansa joku M-audion peruskiippari tai Novationin kontrollerit.
 
Edit: Nyt bongasin esim. laadukas, akustinen softa piano saataisiin kuulostamaan "mahdollisimman realistiselta suhteessa soittoon". Sokea. Mutta tuota, tuota. Tässä nyt kuitenkin on käsittääkseni tarkoitus aloittaa synilla? Niin suosittelisin sellaista lähtökohtaa, että hommaa vaikka 61-nappisen kontrollerin kunnon kontrollereilla ja sen jatkeeksi sitten erillisen pianokiipparin, kuten vaikka tuon Doepferin. Täyspainotetulla on toki kiva soittaa pianoa, mutta vähän sääh soitella synia ja muuta.
 
"...more humane, more thoughtful, more understanding." I am skeleton jelly
ngo
12.01.2012 21:54:41 (muokattu 12.01.2012 21:55:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin suosittelisin sellaista lähtökohtaa, että hommaa vaikka 61-nappisen kontrollerin kunnon kontrollereilla ja sen jatkeeksi sitten erillisen pianokiipparin, kuten vaikka tuon Doepferin. Täyspainotetulla on toki kiva soittaa pianoa, mutta vähän sääh soitella synia ja muuta.
 
sitähän tossa ylempänä itsekin ehdotin ;) doepfer on kestävä ja ihan yleispätevä fatarin vasaroilla, cakewalkin kiippareissa on ihan siedettävät koskettimet ja kohtalainen määrä potikoita ja liukuja, padit jne ja helppo ohjelmoitavuus. novationin mk2-laatuun petyin hieman
 
Wolfwoods
12.01.2012 22:16:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tosiaan myös nuo Cakewalkin keyboardit on käyneet mielessä. Ennen tuota M-Audiota katselin CAKEWALK A-800 PRO:ta. Siinä ei olisi noita painavia koskettimiakaan. Millanen vempele se olisi? Käytän äänityksiin ja muuhun myös melkein kokonaan vain Cakewalkin Sonar producer editionia. Olisivat sekä kiippari & softa ainakin täysin yhteensopivia.
 
En oikein enempää viitsisi tuohon midi keyboardiin pistää kuin max. 400-450e. Olisiko tuosta A-800 PRO:sta mihinkään sitten? Varsinaisesti juuri "kasari-soundeilla" tultaisiin siis leikkimään. Ainakin hinta vaikuttaa ensisilmäyksellä sopivalta ~298e.
 
Tässä linkkejä tuohon:
http://www.rolandus.com/products/pr … ils.php?ProductId=1096&ParentId=436
http://www.thomann.de/fi/cakewalk_a_800pro.htm
 
ngo
13.01.2012 11:09:17 (muokattu 14.01.2012 22:30:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolfwoods: Tosiaan myös nuo Cakewalkin keyboardit on käyneet mielessä. Ennen tuota M-Audiota katselin CAKEWALK A-800 PRO:ta. Siinä ei olisi noita painavia koskettimiakaan. Millanen vempele se olisi? Käytän äänityksiin ja muuhun myös melkein kokonaan vain Cakewalkin Sonar producer editionia. Olisivat sekä kiippari & softa ainakin täysin yhteensopivia.
 
Itsellä on yhtenä kiipparina A-500. ihan pätevä se on, rolandin peruslaatua. vaikka on muovia niin ei natise. koskettimet ovat pianistin näkökulmasta hieman pienemmät pyöristettyine reunoineen mutta silti niin lähellä normia että kyllä tuolla kaikki tilutukset soittelee. käyttis on ihan selkeä ja toimiva ja midikomentojen ohjelmointi on helppoa. parempi tuo mielestäni on kuin novationin kontrollerit (vähemmän laadunvaihtelua ja muovisuuden tuntua).
 
padit eivät ole minun mieleeni mutta huomattavasti paremmat kuin novationin zero mk2:ssa (jossa ne olivat kivikovat ja niitä sai hakata voimien takaa). tosin ovat sen verran lörpsyt että ottavat harhapainalluksia etenkin jos padeja hakkaa hiemankin vinosti (heiluvat kohtalaisen paljon, täytynee tehdä jonkinlainen teippaus parantamaan kontaktia). eipä tuosta muuta valittamista keksi
 
jpuhakka
23.01.2012 10:46:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juho L: Miksi ihmeessä synailuun täyspitkä pianokoskettimisto?
 
Ainakin täyspitkään mahtuu enemmän splittejä.
 
ngo
23.01.2012 12:40:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jpuhakka: Ainakin täyspitkään mahtuu enemmän splittejä.
 
Kysymys taisi lähinnä olla painotuksen ilosta, täyspitkiä kun saa synatatsillakin
 
D-Vision
27.01.2012 12:01:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on pianon tatsiin tottunut niin kyllähän tuolla täyspainotetulla mukava on soitella. Itse en ole koskaan tykännyt muovisesta tuntumassa soitteli sitten piano tai synasoundeja.
 
Mitä CME:n kiippareihin tulee niin itsellä käytössä UF-80. Pikkubugeja toki löytyy mutta pääosin olen kyllä ollut tosi tyytyväinen. Tuossa kiipparinvaihtoa suunnittelin niin huomasin että samalla hinnalla ei saa kyllä lähellekään ominaisuuksiltaan vastaavaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «