Muusikoiden.net
20.04.2019
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korg Poly-800, fiksailua ja modausta!
1 2
Jungleman
12.10.2011 14:16:09 (muokattu 12.10.2011 14:16:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Halvat käytetyt -ketjussa muutamakin henkilö on viime päivinä ilmoittautunut Korg Poly-800:n uudeksi, entiseksi tai tulevaksi omistajaksi - minäkin liityn kerhoon. Ostin pois reverse keys -mallin. Viime viikonloppuna tein sille ruumiinavauksen, puhdistin rutisevan volapotikan, takkuavat liukupotikat ja jumittavan joystickin. Samalla vauhdilla putsasin myös koskettimiston kontaktit sekä säädin vireen kohdalleen - nyt toimii komeasti.

.. paitsi joystick. Pitch bend -palautinjousi ei palauta enää täysin keskelle ilman pientä apua. Uitin (varsin p*skaista) joystickia ehkä hiukan turhan innokkaasti contact cleanerissa, samalla ilmeisesti onnistuin irrottamaan rasvat akselista.

Tietääkö kukaan, mihin kohtaan joystickin sisuskaluja kannattaisi ryhtyä tuuttaamaan rasvaa? Service manualin kuvassa ei näy erillistä jousta? Entä muita vihjeitä? Kannattaako tuohon ryhtyä metsästämään osia, ja jos, niin mistä? Olin jostain lukevinani, että joissain muissakin Korgeissa käytettiin samaa tikkua, kenelläkään ylimääräisiä raatoja nurkissa..?
 
Toinen juttu, alkoi kiinnostaa HAWK-800 / AtomaHawk -tuunaussetti:
http://patrioticduo.tripod.com/hawk800/
Onko kukaan asentanut noita omaansa? Jos ei, kiinnostaisiko ketään lähteä tilaamaan kimpassa? Vai onko Poly-800 kaikille vain "ostetaan halvalla, leikitään vähän, väsähdetään, myydään parikymppiä kalliimmalla pois" -tyyppinen säätö?

..avasin sitten uuden keskustelun tätä tähdellistä probleemaa varten, kun jäi oleellisempien asioiden jalkoihin em. ketjussa.
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
pekka montin
12.10.2011 14:52:24 (muokattu 12.10.2011 14:56:24)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Poly-800:sesta olen lukenut että sille voi ilmetä aikojen saatossa jonkinmuotoista ongelmaa, lähinnä patteristoon liittyen jne jne. Pirun hyvä soitin, tykkään, mutta se ulkokuori siinä on kyllä todella heppoinen ja se perustelee varmasti myös sen miksi sitä on aikanaan saanut uutena 700-800 dollariin. Saundithan tuossa on ihan kultaa, ja mielestäni vielä astetta paremmat kuin DW-6000:ssa.
 
DW-Mallisto edustaa samaa aikakautta ja niissähän on sisäinen patteri käsittääkseni JUOTETTU kiinni, eli se on ISO miinus. Monessa DW synassa on myös patterin vaihdon jälkeen mennyt mykäksi jokunen kosketin. Nämä asiat siis olen pistänyt merkille. Täten todennäköisesti vien soittimen suosiolla korjaajalle kun patterinvaihdon aika tulee. Ei uskalla yksin lähteä vaihtamaan, kuulopuheiden perusteella.
 
Kun ostin DW-8000, joystick oli paskana. Näin on edelleen. Soitin oli insinöörin vanha. Hän sanoi että uudet jouset tarvitsisi jne jne. DW-6000 taas muuten täydellisessä kunnossa, mutta patteri on vaihdettu ja yllätys, yllätys....keskinmäinen F# on mykkä. No, asiahan ei haittaa, mutta tälläisiä havaintoja on vain tullut tehtyä.
 
Oma Poly 800 on kyllä jo tullut yhden päivän aikana sangen rakkaaksi. Volumepotikka vähän rahisee, mutta muuten kyllä mint kuntoinen. Pitää toivoa että ongelmia ei synny, sillä huono soitin ei todellakaan ole kyseessä. Sangen erilainen kuitenkin kuin DW sarjalaiset. En aijo myydä, enkä kyllä luopua. Ennemmin saa mielummin lähteä DW-6000.
 
Luotettava.
Thomas Häggblom
12.10.2011 15:36:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: Oma Poly 800 on kyllä jo tullut yhden päivän aikana sangen rakkaaksi. En aijo myydä, enkä kyllä luopua.
 
---> http://images.ebaumsworld.com/thumb … tars/fffuuuu/fffuuuu-1294798792.jpg
 
;)
 
www.myspace.com/loistavapolku
Jungleman
12.10.2011 16:36:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: Poly-800:sesta olen lukenut että sille voi ilmetä aikojen saatossa jonkinmuotoista ongelmaa, lähinnä patteristoon liittyen jne jne.
 
Jep, ongelmia varmasti tulee iän lisääntyessä, niinhän meille kaikille :-)
Paristohommaan löytyy monta ratkaisumahdollisuutta: minun yksilöni on vanhempaa mallia, jossa ei ole erillistä varmistusparistoa, vaan muistinsäilömisvirta lähtee niistä kuudesta C-paristosta, joilla synaa voi myös soittaa ilman muuntajaa. Siihen kuitenkin voi - kuten myös myöhempiin malleihin, joiden sisuksissa piilottelee häijymaineinen räjähtävä muistipatteri from hell - kolvata erillisen paristopidikkeen: vaihto helpottuu. Ja löytyihän tuostakin jälkiä siitä että C-paristot olivat joskus menneisyydessä laskeneet alleen, mitään vahinkoa ei kuitenkaan ollut syntynyt, vuoto oli tapahtunut paristokotelon sisällä ja se oli siivottu asianmukaisesti. Piirilevylle asti mätä ei olisi päässyt mitenkään kovin helposti.
 
Tai sitten voi mennä ja hankkia häpeilemättömästi mainostamani HAWK-800/AtomaHawk -kitin, se kun korvaa paristovarmennettavan muistin flash-muistilla. Monta kärpästä yhdellä iskulla.
 
Minä aion joka tapauksessa tilata & rakentaa tuon kitin itselleni, jollakin aikataululla. Sillähän saa samalla kertaa laajennetut MIDI-ominaisuudet, mono-moodin + portamenton, neljä LFO:ta, Moog Slayer- ja FM-modit, lisämuistipaikkoja, päivitysmahdollisuuksia tulevaisuudessa jne. Ajattelin, että jos kitin tilaajia löytyisi vaikka neljäkin kappaletta, saattaisi olla mahdollista neuvotella valmistajan kanssa ihan oma hinnoittelu & postimaksupolitiikka. Voisin ryhtyä selvittämään, kunhan innokkaita ilmoittautuu.
 
Monessa DW synassa on myös patterin vaihdon jälkeen mennyt mykäksi jokunen kosketin.
 
Kosketinongelmat eivät - välttämättä - ole kauhean vakavia. Avaaminen, kontaktien puhdistus oikeilla aineilla ja huolellinen kasaaminen, tätä tarjoaisin ensiavuksi. Helppoa mutta aikaa vievää ;-)
 
Oma Poly 800 on kyllä jo tullut yhden päivän aikana sangen rakkaaksi. Volumepotikka vähän rahisee, mutta muuten kyllä mint kuntoinen.
 
Onhan se vekkuli vempele. Etenkin kitarapedaalien läpi ajettuna, fuzzilla, reverbillä ja octaverilla maustettuna...
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
Jungleman
16.10.2011 22:55:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HAWK-800/AtomaHawk -kitin kimppahankkimisen mahdollisuudesta riehaantuneita syntetistejä pyrkii sisään ovista, ikkunoista ja savupiipuista. Eiku.
 
Huomenna lähtee tilaus.
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
Wolf Rami
02.11.2011 23:55:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Oma Poly 800 on kyllä jo tullut yhden päivän aikana sangen rakkaaksi. Volumepotikka vähän rahisee, mutta muuten kyllä mint kuntoinen. Pitää toivoa että ongelmia ei synny, sillä huono soitin ei todellakaan ole kyseessä. Sangen erilainen kuitenkin kuin DW sarjalaiset. En aijo myydä, enkä kyllä luopua. Ennemmin saa mielummin lähteä DW-6000."
 
Näin siinä sit kuitenki kävi, että Pekka luopui sekä Poly 800:sta, että DW-6000:sta. Kiitokset kaupoista. Muutaman tunnin testailun perusteella varsin mainioita soittimia molemmat. Kuten myös tuo samassa kaupassa tullut vanha tuttu DW-8000. Sääli oli toisaalta luopua siitä SH-2000 Rolandista. Sen aftertouch on nerokkainta miesmuistiin ja Tuba-presetissä on semmosta botnea, ettei vastaavaa irronut edes mun MS-20:stä. Nyt on meikällä pelkkää Korgia koko synaosasto täynnä ja seuraavaks kiikarissa Poly-61. Gotta catch em all! vai mitä ne Pokemonit sanoi?
 
Body by Fisher Price, brains by Mattel
pekka montin
03.11.2011 00:40:32 (muokattu 03.11.2011 00:41:56)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolf Rami: "Oma Poly 800 on kyllä jo tullut yhden päivän aikana sangen rakkaaksi. Volumepotikka vähän rahisee, mutta muuten kyllä mint kuntoinen. Pitää toivoa että ongelmia ei synny, sillä huono soitin ei todellakaan ole kyseessä. Sangen erilainen kuitenkin kuin DW sarjalaiset. En aijo myydä, enkä kyllä luopua. Ennemmin saa mielummin lähteä DW-6000."
 
Näin siinä sit kuitenki kävi, että Pekka luopui sekä Poly 800:sta, että DW-6000:sta. Kiitokset kaupoista. Muutaman tunnin testailun perusteella varsin mainioita soittimia molemmat. Kuten myös tuo samassa kaupassa tullut vanha tuttu DW-8000. Sääli oli toisaalta luopua siitä SH-2000 Rolandista. Sen aftertouch on nerokkainta miesmuistiin ja Tuba-presetissä on semmosta botnea, ettei vastaavaa irronut edes mun MS-20:stä. Nyt on meikällä pelkkää Korgia koko synaosasto täynnä ja seuraavaks kiikarissa Poly-61. Gotta catch em all! vai mitä ne Pokemonit sanoi?

 
Hahahaha : P Nyt kyllä lensi oluet näytölle. Enkä kyllä ymmärrä miksi tähän aikaan edes pitää valvoa. Tämä on toisaalta ainut ajankohta kun pystyy"rentoutumaan" arjen riennoista. Harmi vain että päässä ei liiku taaskaan yhtään mitään.
 
But hey...mää luovuin sentäs kaikista ;) ja hyvä että Korgille tuloo käyttöä! Mä käytin niitä parissa studiosessioissa ja se oli sitten siinä. Nyt on aika uusille tuulille taas, ja Rolandille!
Kiitoksia Rolandeista! Tulee käyttöä ja outoa että juuri tuollaisia tarvitsen juuri NYT.
Hyvä tuuri siis kävi myös minulle ja olen huomannut että joku korkeampi voima näitä soitinkauppoja yleensä johdattelee. Uskon että kaikelle on tarkoituksensa!
 
Kiitos vielä kaupoista!
 
Luotettava.
dky
03.11.2011 00:45:27 (muokattu 03.11.2011 00:48:16)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Näin siinä sit kuitenki kävi, että Pekka luopui sekä Poly 800:sta, että DW-6000:sta. Kiitokset kaupoista. Muutaman tunnin testailun perusteella varsin mainioita soittimia molemmat. Kuten myös tuo samassa kaupassa tullut vanha tuttu DW-8000. Sääli oli toisaalta luopua siitä SH-2000 Rolandista. Sen aftertouch on nerokkainta miesmuistiin ja Tuba-presetissä on semmosta botnea, ettei vastaavaa irronut edes mun MS-20:stä. Nyt on meikällä pelkkää Korgia koko synaosasto täynnä ja seuraavaks kiikarissa Poly-61. Gotta catch em all! vai mitä ne Pokemonit sanoi?"
 
Oli SH-2000 itsellänikin aikoinani. Muistoksi siitä on jäänyt alkuperäinen nuottiteline. Jos Pekalta puuttuu moinen, otappa yhteyttä. ;)
 
Thomas Häggblom
03.11.2011 08:50:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wolf Rami: Gotta catch em all! vai mitä ne Pokemonit sanoi?
 
Pika pika? Ei ne tainnu muuta osata kuin omaa nimeänsä höpöttää. Ihmettelin aina lapsena sitä, miksi niiltä katosi se vähäkin puhetaito kun ne kehittyi. Näin kävi ainakin Charmanderille, Bulbasaurille ja Squirtlelle :)
 
Asiaan,
 
Tekisi tosiaan kovasti mieli itsekin metsästää talteen nuo kaikki tärkeimmät DCO-synat nyt kun niitä vielä saa järkevillä hinnoilla. Soundien muokattavuus ja real-time twiikkaus ei onnistu ihan niinkuin vanhemmissa synissä, mutta onhan nuo omalla tavallaan hyvänkuuloisia soittimia kaikki. Olen testaillut kaverin Poly-61:stä ja siinä on mahtavat avaruus-soundit, jotenkin niin paljon härskimpi soitin kuin esim Juno-60, jonka omistan. Olen päättänyt että analogikokoelmaani tulee jossain vaiheessa ainakin tuo Korg Poly-61, Poly-800 ja Roland Alpha Juno 1 tai 2.
 
www.myspace.com/loistavapolku
pekka montin
03.11.2011 14:21:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dky: "Näin siinä sit kuitenki kävi, että Pekka luopui sekä Poly 800:sta, että DW-6000:sta. Kiitokset kaupoista. Muutaman tunnin testailun perusteella varsin mainioita soittimia molemmat. Kuten myös tuo samassa kaupassa tullut vanha tuttu DW-8000. Sääli oli toisaalta luopua siitä SH-2000 Rolandista. Sen aftertouch on nerokkainta miesmuistiin ja Tuba-presetissä on semmosta botnea, ettei vastaavaa irronut edes mun MS-20:stä. Nyt on meikällä pelkkää Korgia koko synaosasto täynnä ja seuraavaks kiikarissa Poly-61. Gotta catch em all! vai mitä ne Pokemonit sanoi?"
 
Oli SH-2000 itsellänikin aikoinani. Muistoksi siitä on jäänyt alkuperäinen nuottiteline. Jos Pekalta puuttuu moinen, otappa yhteyttä. ;)

 
Mää sain tuon mukana originaalin manuaalin ja telineen :) Ihan hyvä lisä. Metka laite!
 
Luotettava.
R0IST0
03.11.2011 20:01:06 (muokattu 03.11.2011 20:01:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pekka montin: ..ja olen huomannut että joku korkeampi voima näitä soitinkauppoja yleensä johdattelee.
 
IT'S ME!!!
 

 

 

 

 
btw, ootteko muuten huomannu että softalla tekee nykyään kaiken..
 
ps. onneksi olkoon rolandista
 
Quru
03.11.2011 20:12:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R0IST0:
btw, ootteko muuten huomannu että softalla tekee nykyään kaiken..

 
Turha edes tehdä softallakaan mitään, kaikki musiikki on jo tehty.
 
"Itsehän en tytöistä niin välitä, mutta itseäkin hämmentää miten kyseinen neiti ei ole edes sieltä rumimmasta päästä. " - M4ss3 m/
A.Tirkkonen
27.11.2011 17:45:52 (muokattu 27.11.2011 17:48:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mullaki olis tuollanen korg, mutta siinä on joku vika, kun laittaa virrat päälle ja rupeaa takomaan koskettimia niin ei kuulu minkäänlaista ääntä. paitsi sitten kuuluu jotain mörinää kun huitoo tuolla vibratapilla johonki suuntaan :D että olisko tietoo kenelläkään että mikä olis probleema?
 
Jungleman
28.11.2011 12:02:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

A.Tirkkonen: Mullaki olis tuollanen korg, mutta siinä on joku vika, kun laittaa virrat päälle ja rupeaa takomaan koskettimia niin ei kuulu minkäänlaista ääntä. paitsi sitten kuuluu jotain mörinää kun huitoo tuolla vibratapilla johonki suuntaan :D että olisko tietoo kenelläkään että mikä olis probleema?
 
Muistipatteri(t) tyhjentynyt/eet. Mallista riippuen noissa voi olla joko erillinen piirilevylle kolvattu varmistuspatteri (Mk2) tai sitten virta otetaan kuudesta takakannen patteriluukun taakse menevästä C-paristosta. Pattereita vaihtaessa kannattaa sitten katsoa, onko päässyt tapahtumaan pahoja vuotovahinkoja - piirilevymallin paristot ovat tärvelleet monta vanhaa Korgia.
 
Muisti ei sitten tietenkään palaa itsestään tuoreiden paristojen mukana, eli seuraavaksi pääset ohjelmoimaan soundeja - tai ajamaan presetit sisään Tape Interfacen kautta.
 
...ja aikaisempiin palaten: tuunauskitti on odotellut jo pari viikkoa pöytälaatikossa. Jos vielä jossakin välissä ennen joulua ehtisi kasaamaan...
 
Ei se ole vika. Se on ominaisuus.
pekka montin
28.11.2011 21:10:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jungleman: Muistipatteri(t) tyhjentynyt/eet. Mallista riippuen noissa voi olla joko erillinen piirilevylle kolvattu varmistuspatteri (Mk2) tai sitten virta otetaan kuudesta takakannen patteriluukun taakse menevästä C-paristosta. Pattereita vaihtaessa kannattaa sitten katsoa, onko päässyt tapahtumaan pahoja vuotovahinkoja - piirilevymallin paristot ovat tärvelleet monta vanhaa Korgia.
 
Muisti ei sitten tietenkään palaa itsestään tuoreiden paristojen mukana, eli seuraavaksi pääset ohjelmoimaan soundeja - tai ajamaan presetit sisään Tape Interfacen kautta.
 
...ja aikaisempiin palaten: tuunauskitti on odotellut jo pari viikkoa pöytälaatikossa. Jos vielä jossakin välissä ennen joulua ehtisi kasaamaan...

 
Mites muuten....miksi se patteri on pitänyt kolvata kiinni noihin kasarikorgeihin in the first place?
 
Luotettava.
A.Tirkkonen
02.12.2011 16:26:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

millasta hintaa noilla on yleensä tuolla markkinapuolella?
 
pekka montin
02.12.2011 18:57:06 (muokattu 02.12.2011 18:58:45)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

A.Tirkkonen: millasta hintaa noilla on yleensä tuolla markkinapuolella?
 
200 euron arvossa pidin omaani. Oli aika hyvässä kunnossa. Yleensä noista pyydetään 250-300 euroa Suomessa ja menevät samantien.
 
Yli 300 euroa ei kannata maksaa mutta 250-300 on ihan "ok". Toisaalta, jos tarve on kova niin kyllähän sitä sitten maksaa vaikka vähän extraa ja kun funtsii että raha on vain rahaa eikä sitä ole koskaan liikaa joten voi samantien olla ilman ja sijoittaa hyvään soittimeen joka elää ja pysyy :)
 
Luotettava.
cyberiad2001
02.12.2011 19:04:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mä ostin juuri reverse keys-version hintaan 250 egeä. Ei kaduta, hyvä peli ja kaikin puolin kätevä käyttää :) Pitää tutkia tuo muistin patteriasia vastaisen varalle.
 
Wolf Rami
02.12.2011 20:53:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tervetuloa kerhoon!
Ite sain tänään just vaihtokaupoissa Yamahan CS-01:n takaisin ja nyt kelpaa. Keikkasetti vois jatkossa olla Poly 800 ja sit siihen päälle roudarin teipillä pikku-Yamaha. Menee kaikki soittokamat yhteen keissiin ja soundissa on mukavasti vaihtelua. Poly 800 on käynyt parilla keikalla jo, mutta jospa joku päivä menis niin pitkälle, että tekis jokaseen biisiin valmiit soundit sinne, ni ei tarttis keikalla arpoa.
 
cyberiad2001: mä ostin juuri reverse keys-version hintaan 250 egeä. Ei kaduta, hyvä peli ja kaikin puolin kätevä käyttää :) Pitää tutkia tuo muistin patteriasia vastaisen varalle.
 
Body by Fisher Price, brains by Mattel
cyberiad2001
03.12.2011 13:28:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiitoksia... poly 800 on tosiaan painoonsa nähden painavasoundinen laite :) Mulla oli hiljan vielä Rolandin Juno 106 ja myin pois, kun hommasin Juno 60:n tilalle. Tämä Poly 800 on yllättävän lähellä Juno 106:sta soundeiltaan...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti