Muusikoiden.net
12.12.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaukokaapeli
1
T-caster
14.11.2011 22:10:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen kaukokaapelin hankinnassa. Tarve on 16/4 30 m kaapelille. T- kaupassa olisi kaksi vaihtoehtoa: Cordial tai Pro Snake. Kannattaako ostaa? Jos, niin kumpi? Miten St Paulin myymä SPS?
 
multipaavo
14.11.2011 23:58:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cordial. Se on parempi.
 
-Paavo
 
Liian paljon päätetehoa on aivan oikein | 5 by 5 Audio
Sami_T
15.11.2011 00:39:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluat hyvän niin älä osta kumpaakaan vaan osta Whirlwind. Maksaa vähän enemmän mutta kestää sitten ihan eri tavalla kuin Cordial tai Pro Snake. Whirlwindia maahantuo EM Nordic ja melkein kaikilla musiikkikaupoilla tuntuisi olevan ko. lafkan jälleenmyynti. Jos ei meinaa löytyä tai huudellaan ihan mottipäisiä hintoja niin mä voin jeesata tarvittaessa.
 
Mulla on noita Cordialeja ollu useita. Toi trapetsoidi lavarasia on raivostuttava. Lisäksi noista Cordialeista tuntuu hajoavan paluiden XLR:t aika vauhdilla. Seuraavaksi on levähtäny yleensä lavarasian vedonpoisto.
 
Dreitecissa taas lavarasian päässä tuntuu lähtevän runko-XLR:t omille teilleen lavarasiasta (tai hulahtaa sinne sisään) vähän turhan helposti.
 
Whirlwindissa on taas vain yksi huono puoli, siinä on kaapeli sellasta sinistä melko jäykkää jöötiä mikä on vähän veemäinen pistää kasaan. Mutta sen kanssa oppii elämään kyllä.
 
http://whirlwindusa.com/catalog/sna … medusa-standard-series-audio-snakes
 
Kannattaa muuten ostaa suoraan 24/8 kaukokaapeli. Hintaero on hyvin pieni mutta onpahan sitten laajennusvaraa. 16/4:ssa jos ne kanavat vielä riittääkin niin paluut loppuu hyvin nopeasti kesken.
 
Klotzin tuotteita ostaneet tuntuvat olevan myös aika tyytyväisiä ostoksiinsa. Itsellä ei oo tosta merkistä kokemusta.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
Rouda-setä
15.11.2011 04:56:47 (muokattu 15.11.2011 05:01:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täältä ilmottautuu yksi tyytyväinen Klotzin tuotteita ostanut. Meillä on Klubilla koko kaukokaapelijärjestelmä hakuineen Klotzia ja loistavasti on pelannut. Hintavia toki olivat.
 
Whirlwindin hakukin löytyy yksi kpl peruskorjattuna hyllystä. Se kesti meillä liki kymmenen vuotta. Kaukokaapelina en niille niin hirveästi lämpeä juuri tuon jäykkyyden takia. Yksi painajaismainen purku oli aikoinaan MM-97 jälkeen kun piti saada kerättyä Hakametsän kolmoshallin jäällä muutaman viikon maannut 24/8 Whirlwind mukaan. Sinänsä toki panssarivaunun kestävää tavaraa.
 
Cordialin 16/4 kaapeleita oli meillä Klubilla lavahakuina pari kappaletta ja kyllähän ne periaatteessa varovaisella käytöllä voi kestääkin jotain. Meillä menestyivät n. 4 vuotta. Heikoin kohta on REAN-merkkinen Kiinan-Neutrik eli viuhkan pää hajoaa helposti kun ei ole kunnon vedonpoistoa.
 
Noin ProSnaket yllätti mut positiivisesti. Ostin keväällä kolme kappaletta 10-metrisiä kasiviuhkoja etupään kytkentään ja niillä on nyt menty n. sata ihan oikeaa keikkaa ilman ongelmia. Amphenolin liittimillähän tuo on toteutettu. Tilasin nyt tuohon omaan harrastustoimintaan noiden lavahakuja muutaman testimielessä.
 
Täysin eri tavaraa kuin Sssnake-kura josta paskasta jokaisen kannattaa pysyä kaukana.
 
-P
 
edit: Samaa mieltä Sami-ystävän kanssa siitä, että 24/8 on pidemmän päälle paljon järkevämpi ostos. Neljä paluuta jää äkkiä pieneksi.
 
Mr General
15.11.2011 08:39:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Klotzin suuntaan plussa kans täältä! Meillä on ollu jo jokunen vuos käytössä klotzin kaukokaapelijärjestelmä ja se on kyllä hyvä. Kaverilla on ollu klotzin 16/4-kaapeli 20 vuotta ilman ongelmia. Jos pitää valita cordialin ja pro snaken väliltä niin pro snake. Ainakin meikäläisellä ne ollu parempia. Cordialissa on viuhkan liittimet reania ja se kaapelikin on aika paskaa. Ohuempaa 12-kanavaisena kun kasikanavainen pro snake ja maadotus on samalla tavalla kun jossain asennuskaapeleissa (jamak) eli siellä maadotuskarva ja folio. Lisäks tais olla vielä kilpailijaansa kalliimpi.
 
eetuss
02.12.2011 10:22:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan Whirlwindiä, mutta tuon esille sen että sen letkut on yleensä kuorrutettu PVC-muovilla ja ovat todella jäykkiä ja kömpelöitä. Toisaalta ovat ohuempia läpimitaltaan kuin esim. Cordial. Tai voihan olla että W:kin valmistaa jotain muutakin, mutta tämä on mun kokemus asiasta. Torviselta nyt tulee tietenkin, joku totaalilyttäys tähän ;)
 
Ei se tästä..
jiiar8
03.12.2011 12:58:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Menneenä kesänä rokkhäppeninkiä järjestettiin ja kaapelia mikserille alettiin vetämään. Pähkäiltiin kumpi laitetaan, toista käytettäisiin sitten lavahakuna.
 
Vaihtoehdot olivat n.10 vuotias Klotz 24/8 ja vastaava 4vuotias "kilpailija"....
Koska kilpaileva kaapeli oli ulkohalkaisijaltaan tuplat (15 vrt. n.30mm, halkaisijan kaksinkertaistuessa, tilavuus nelinkertaistuu...) ja rasiakin oli "järeämpää" tekoa valittiin ko. monsteri mikserivetoon ja omani "sirompana" lavahauksi.
 
Tapahtuman jälkeen purin ja tarkistin kelat, jotta selviäisi mistä pätkimiset ja rutinat johtuivat. Itse en aikaisemmin ole tuollaista kaukokaapelia avannut, riittää basistina kun on toiminut ja ääni kuuluu....
Laitoin omiinkuviin ratkaisun: vasemmalla järeämpi, oikealla klotz...
Opetus:" moni kakku päältä kaunis".
Tosin, esim. kiinteään asennukseen menee itselläni nykyäänkin halvempi versio.....
 
Einherjar
03.12.2011 16:49:36 (muokattu 03.12.2011 16:52:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jiiar8: ...Laitoin omiinkuviin ratkaisun: vasemmalla järeämpi, oikealla klotz...
Opetus:" moni kakku päältä kaunis".
Tosin, esim. kiinteään asennukseen menee itselläni nykyäänkin halvempi versio.....

 
Ihan näyttäisi tuo vasen niiltä halvemmilta T-kaapeleilta. Ne on ihan hirveää jälkeä mitä kolvauksiin tulee, eikä niiden viuhkat ja boksit tahdo kestää keikkailua. Itse ainakin tuollaista hommatessa kolvailisin luultavasti kummankin pään uusiksi ennen ensimmäistäkään keikkaa. Sekään ei tuosta kestävää tee, mutta eliminoi ainakin ne ensimmäiset yllätykset.
 
Btw, tuollaisia T-kaapeleita on tullut vastaan aina välillä talon puolesta kiinteinä asennuskaapeleina ja joka kerta on ollut jossakin kanavassa hätää. Parhaimmillaan on pitänyt vetää oma kaapeli settien välissä, kun talon kaapelissa ei ole juuri mikään toiminut.
 
edit: Niin juu. Suurin ongelma tuossa t-kaukon viuhkan laukeamisessa on sen vedonpoisto. Niissä tahtoo olla liian ohut ja liukas piuha, että vedonpoiston hampaat ottaisivat siihen kunnolla kiinni.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
jiiar8
03.12.2011 19:27:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saa laittaa tietoa ,jos infoa, mistä noita klotz mallisia päitä/vedonpoistajia löytää tms.
Ps. Kiinteällä asennuksella tarkoitin lähinnä omia kellarijohdotuksia... ;)
 
pitk
04.12.2011 13:23:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cordialista pitää muistaa, että valitsee oikeaa kamaa. Eri kaapelia asennukseen (tupla-foil, CMS-sarja) tai livekäyttöön CMG. Mulla on ollut CMG:tä käytössä vuosia ja hyvin futaa.
 
Voihan kaukokaapelin väsätä Jamakistakin, mutta se on kuitenkin tarkoitettu asennuskäyttöön.
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
AnttiR
04.12.2011 13:58:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuvassa oikealla oleva liitin on joko Amphenol tai Alcatel. Ja kun kyseessä on Klotz kaapeli, niin suurella todennäköisyydellä se on Amphenol. http://www.amphenolaudio.com/drawing/130_Series/130153-0000.pdf
 
Antti Rintamaki
Starlike Oy
 
Pauli Lappalainen
05.12.2011 10:37:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitk: Cordialista pitää muistaa, että valitsee oikeaa kamaa. Eri kaapelia asennukseen (tupla-foil, CMS-sarja) tai livekäyttöön CMG. Mulla on ollut CMG:tä käytössä vuosia ja hyvin futaa.
 
Voihan kaukokaapelin väsätä Jamakistakin, mutta se on kuitenkin tarkoitettu asennuskäyttöön.
 
Pitk.

 
Samahan pätee kaikkien kaapelivalmistajien tuotteisiin.
 
Olisi hauska tietää montako tehdasta oikeasti noita valmistaa.
 
Jamakkikaukokaapelilla tuli tehtyä useita satoja keikkoja ja oikeastaan ainoa ongelma oli kylmäjäykkyys. Pakkasessa ollutta kaapelia piti jonkin aikaa lämmitellä ennen kuin se tuli ulos laatikosta ja suostui asettumaan lattian tasoon.
 
DSM
06.12.2011 10:58:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

T-caster: Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen kaukokaapelin hankinnassa. Tarve on 16/4 30 m kaapelille. T- kaupassa olisi kaksi vaihtoehtoa: Cordial tai Pro Snake. Kannattaako ostaa? Jos, niin kumpi? Miten St Paulin myymä SPS?
 
Itellä ei snake/cordial kaukokaapeleista oo omakohtaista kokemusta vaikka mieluusti cordialin signaalikaapeleita käyttääkin.
 
En muista mikä tuo kelalla oleva pienempi kaapelini olikaan mutta viimeksi ostin Beldenin kaukokaapelin valmiiksi käytettynä mutta tuntuu erittäinkin hyvältä, notkeelta ja asialliselta.
 
"it's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Maors
14.12.2011 21:06:01 (muokattu 14.12.2011 21:14:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kellään kokemusta soitin-laineen evergreenistä tai Discolandin omnitronicista?
 
Rallattelija
15.12.2011 00:59:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maors: Onko kellään kokemusta soitin-laineen evergreenistä tai Discolandin omnitronicista?
 
mitä mulla on omnitronicista kokemusta merkkinä niin kokeiles vaikka kiertää sellainen kaukaa.. hyvin kaukaa.
 
Miksi laulaa nuotilleen kun nuotin vieressä on enemmän tilaa!
Kallekorvola
15.12.2011 01:28:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koska tossa pari päivää sitten tulin avanneeksi Klotzin kaapelin (aika "piireissä" arvostettua, ja ainakin suht hinnakasta kamaa), kun piti tehdä modaushommaa liittimiin, niin neuvoisin nyt harkitsemaan työn teettämistä tilaustyönä. Oli aika karua juotosjälkeä ja suojauspuutetta siellä sisällä... Väitän, että sama toistuu aka monessa muussakin kaupallisessa kaapelissa...
 
Tehdäänkö nopeasti, halvalla vai hyvin? Noista voi muuten valita vain kaksi.
basisti1971
15.12.2011 08:12:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Pauli Lappalainen:
Jamakkikaukokaapelilla tuli tehtyä useita satoja keikkoja ja oikeastaan ainoa ongelma oli kylmäjäykkyys. Pakkasessa ollutta kaapelia piti jonkin aikaa lämmitellä ennen kuin se tuli ulos laatikosta ja suostui asettumaan lattian tasoon.

 
:D, varsinkin joku kaksnelonen on varsin vinkeän näköistä parinkymmenen asteen pakkasessa keikkamatkan lojuttuaan. Jos totta puhutaan, ei se Jamak lämpöisenäkään niitä joustavimpia kaapeleita kyllä ole.
 
Jamak oli silti varmasti yleisin budjettikaapeli ennenkuin kaukoidästä alkoi pukkaamaan halpiskamaa tuutin täydeltä.
 
Jahka kaukolle tulee tarvetta tulevaisuudessa tai muuten vaan on tylsää (ei pelkoa ;)), hyödynnän varmasti jamakvarastoni ennenkuin lähden kaupan tiskille "parempaa" hankkimaan.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti