Muusikoiden.net
19.03.2024
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rockin ja heavyn miksaaminen
1
maabaa
02.11.2011 19:16:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voiskiko porukka kertoa minkälaisiin asioihin ja ongelmiin kannattaa kiinnittää huomiota rockin/heavyn äänimiksaamisessa? Esim minkälaista laitteistoa vaaditaan ja mitä ongelmia kyseisen tyylin miksaamisessa on syytä ottaa huomioon. Olen näissä asioissa melko noviisi joten kaikki informaatio otetaan kiitollisena vastaan. Kiitos.
 
Esp
02.11.2011 20:48:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maabaa: Voiskiko porukka kertoa minkälaisiin asioihin ja ongelmiin kannattaa kiinnittää huomiota rockin/heavyn äänimiksaamisessa? Esim minkälaista laitteistoa vaaditaan ja mitä ongelmia kyseisen tyylin miksaamisessa on syytä ottaa huomioon. Olen näissä asioissa melko noviisi joten kaikki informaatio otetaan kiitollisena vastaan. Kiitos.
 
Noniin, mistäs aloitettaisiin... Esimerkiksi tuolta Aloittelijat -ketjusta löytyy hyvin paljon vinkkejä siitä mitä laitteistoa tarvitset. Se sama laitteisto soveltuu ihan hevin ja rockin miksaamiseen.
 
Mitä pikatietä onneen ei ole. Kuuntelet levyjä joiden soundimaailmasta pidät, etsit netistä tietoa miten ne on tehty ja millaisilla laitteilla. Jossain vaiheessa huomaat, että hyvältä soundaavat on usein myös äänitetty hyvin.
 
Juu, kuulostaa todella tylsältä ja puhu jo laitteista jne., mutta mitään laittetta tärkeämpi ovat omat korvasi.
 
Ongelmanahan hevin miksaamisessa on se, että miten tungetaan kivitalon kokoiset kitarat, valtavat rummut ja maailman suurin basso siihen samaan äänikuvaan. Laulullekin pitäisi kai tilaa jättää. Tärkeintähän siinä on sovittaa jokaisen instrumentin sointi ja attack niin, että niille jää tilaa (jos niiden halutaan siis erottuvan) ja tarvittaessa tehdä tätä tilaa. Sitten kaivetaan niitä rumpujen attackeja luonnottoman teräviksi erilaisilla kompressointikikkailuilla ym. transient designereilla, bassolle syvyyttä subharmonic synthesizerilla ja kitaroille muhkeutta ties millä putkilämmittimillä tai niiden mallinoksilla... Laulua sitten väsätään kun muistetaan ja ollaan ihmeissään, että miksi se kuulostaa vähän pieneltä ja kun sen laittaa tarpeeksi kovalle niin päälle liimatulta. Siinähän noita ongelmia.
 
Ylipäätänsä tähän kysymykseen vastaaminen vaatisi lähes kirjan ja näiden asioiden opettelu vie aikaa. Eli lue, kokeile, yritä, erehdy, yritä uudesta, luovuta, aloita alusta ja saa jotain valmiiksi ja sitten sama sykli uudestaan. Tekemällä näitä oppii, ei oikein muuten. Kirjoista saa tarvittavaa tietoa ja teoriaa, mutta sitä pitää kokeilla käytännössä, että oikeasti oppii jotain.
 
Täh?!?
Kalmo
03.11.2011 00:23:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa kysymyksessä on nyt jotain, mikä hämää...
"Mitä laitteita tarvitaan?" ...Ei miksaukseen mitään erityislaitteita tarvita. Yleensä käytetään niitä samoja, joilla on äänitettykin. Ellei sitten äänityksiä ole tehty esim. jostain livetilanteista tallentimilla, ja raidat olisi erikseen tuotava äänenkäsittelysoftaan.
 
Tarkoitathan siis "äänimiksauksella" äänitteen miksaamista, etkä keikkamiksausta livetilanteessa?
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «