Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Digimikserin gate rummuille
1
juso
30.10.2011 16:35:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi
Ongelma se että tarvittais geittiä rummuille. Näköjään aikas hinnakkaita nuo nelikavaiset gatet. Kysymys kuuluukin pärjääkö esim yamaha o1v96 mikserin omilla efekteillä. Mikserinä mackien 1604VLZ pro jonka saundeihin ollaan ihan tyytyväisiä oltu. Jos tuo jammu ei kaipaa räkillistä efektejä vierelleen eikä saundit olis ainakaan alempaa tasoa kuin mackie niin olis kyllä hintansa väärtti mutta mitä sanoo viisaammat.
 
Henri93
30.10.2011 18:14:56
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin tuolla jotakin keskustelu aiheesta: http://muusikoiden.net/keskustelu/p … ts.php?c=50&t=202764&o=0&#p10115645
 
Täällä jotakin myös aiheesta:
http://muusikoiden.net/keskustelu/p … ts.php?c=50&t=200664&o=20&#p9957138
http://muusikoiden.net/keskustelu/p … sts.php?c=50&t=200069&o=0&#p9896799
 
www.suomenhappeninki.fi
juso
30.10.2011 20:23:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo noi oli ihan mielenkiintoisia keskustelulinkkejä. Noissa ketjuissa puhuttiin lähes yksinomaan basari jutuista. Meillä ei oikeestaan basari tuota murheita, vaan lähinnä noi tomarien mikit tahtoo alkaa humiseen omia aikojaan. Meillä suht jytkyt bassokamat lavalla jotka panee tomarit resonoimaan omia aikojaan. Eli geittaus sais olla varmaan suht laimeakin. Satoja euroja ei viitsis uhrata tuohon probleemaan. Ajatuksena että jos tossa jammussa tää asia tulis siinä siivellä korjatuksi.
 
dewil
30.10.2011 22:00:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä niillä geittaa tomit, siinä missä basarinkin.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
RautiSa
30.10.2011 23:45:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juso: Meillä suht jytkyt bassokamat lavalla jotka panee tomarit resonoimaan omia aikojaan. Eli geittaus sais olla varmaan suht laimeakin. Satoja euroja ei viitsis uhrata tuohon probleemaan.
 
Halvin "apu" on laittaa niitä jytkyjä hiljemmalle. Ja tomeissa suosin itse ainakin taajuusohjattavia gateja. Drawmerin MX40 oma suosikki. Kellään muuten kokemusta miten tuo suus MXPRO-40 eroaa tästä vanhemmasta?
 
NeliX4
31.10.2011 08:23:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamahan anti-ihmisläheinen käyttölogiikka saattaa yllättää, joten kannattaa harkita noita Presonuksen tiskejä. Juttua kummastakin löytyy täältä paljon.
 
juso
31.10.2011 10:41:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RautiSa: Halvin "apu" on laittaa niitä jytkyjä hiljemmalle.
 
No joo näin tietysti mut koko porukka kyllä tykkää että basso tuuttaa lavallakin aika mukavasti ja basisti kuulee omista vehkeistä mitä soittaa. Joskus tahtoo lava alkaa täriseen turhan hepposesti varsinkin jos jotain köykäsiä rumpuraiseri hässäköitä baariin viritelty.
Noista digimiksereistä yamahaa näyttää olevan käytettynä suht mukavasti tarjolla, joten siksi kysäsin juurikin tästä mikseristä. Digimikseriä ei oo koko porukka koskaan hiplannu, joten onko ton säätäminen sitte niin hermoja raastavaa että kannattaa pysyä vaan vanhan kansan analogipöydässä? Korostan että ainut syy tohon mikserin vaihtoon on että tässä tulis mukana tärvittavat musiikinparantimet samoissa kuorissa.
 
Mr General
31.10.2011 11:00:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon yamahaan kun tutustuu niin kyllä sillä pystyy töitä tekemään. Yamahan tiskit ei oo meikäläisen mitään lemppareita, mutta ne on kuitenkin luotettavia ja toimivia. Toisaalta jos ei oo digi-ihmeistä mitään kokemusta niin saattaa kestää jonkun aikaa että pääsee hommaan sisään. Eli ei kannata yrittää lähtee kylmiltään keikalle.
 
Vielä pitää sanoo offtopiccina tuosta mx-40 geitistä, että geittihän se on siinä missä muutkin mutta ei sen taajuussäädöllä tee mitään, eli ihan hyvä kahden potikan geitti. Pitäis olla vähintään hi ja lo pass -filsut tai taajuuden säädön lisäks q-arvo. Ite jätän aina tuon taajuussäädön käyttämättä mx-40:ssä, kun se aiheuttaa ikävää napsumista kun taajuussäädön laittaa taajuusalueelle jolla siitä on jotain hyötyä. Tämähän johtuu yksinkertaisesti siitä, että matalampien taajuuksien aallonpituus on jo sitä luokkaa että geitti ei ehdi aueta ajoissa. Taajuuden säätäminen korkeammalle on taas turhaa tuollasessa laitteessa, kun sinne tulee jo niitä ei-toivottuja vuotoja.
 
stnprkl
31.10.2011 11:03:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.,.
Noista digimiksereistä yamahaa näyttää olevan käytettynä suht mukavasti tarjolla, joten siksi kysäsin juurikin tästä mikseristä. Digimikseriä ei oo koko porukka koskaan hiplannu, joten onko ton säätäminen sitte niin hermoja raastavaa että kannattaa pysyä vaan vanhan kansan analogipöydässä?...

 
Ei se vaikee oo, kunhan vaan asennoituu oikein. Onhan siinä niit valikoita, mut kaikki asiat sieltä kuitenkin löytyy suht helposti.
Manuaali käteen ja mieli avoimeks ni ei kauaa pitäis opetteluun mennä.
 
Viltsu audiokantaja
RautiSa
31.10.2011 23:28:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yamahoissakin on vähän eri käyttöliittymiä eri pöydissä, 01V(96) esmes en tykkää yhtään kun taas LS9:n kanssa kikkailee jo ihan mielellään. Mut mielipiteensä kullakin. Presonus on kans ihan ok vaihtoehto, ei o sitä valikoissa pelaamista ihan niin paljon ja ovat vieläpä halvempiakin. Mut ihan käyttötarkotuksen ja vaatimusten mukaanhan se tiski kannattaa valita.
 
Mr General: Vielä pitää sanoo offtopiccina tuosta mx-40 geitistä, että geittihän se on siinä missä muutkin mutta ei sen taajuussäädöllä tee mitään, eli ihan hyvä kahden potikan geitti. Pitäis olla vähintään hi ja lo pass -filsut tai taajuuden säädön lisäks q-arvo. Ite jätän aina tuon taajuussäädön käyttämättä mx-40:ssä, kun se aiheuttaa ikävää napsumista kun taajuussäädön laittaa taajuusalueelle jolla siitä on jotain hyötyä. Tämähän johtuu yksinkertaisesti siitä, että matalampien taajuuksien aallonpituus on jo sitä luokkaa että geitti ei ehdi aueta ajoissa. Taajuuden säätäminen korkeammalle on taas turhaa tuollasessa laitteessa, kun sinne tulee jo niitä ei-toivottuja vuotoja.
 
Lisää offtopiccia, mutta mun mielestä toi mx40 toimii kuitenkin paljon nätimmin kun vaikka se dbx:n laitos (1074), joka on vieläpä kalliimpi. Ja se drawmerin punch on yleensä se mikä auttaa kun kaikkea muuta on jo kokeiltu.
 
ÄM
01.11.2011 08:15:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei se 01v96 paha oo.
Ittellä meni kyllä aikanaan aikaa opetteluun. Helpotti kyllä, kun rupesi hyödyntämään, laitteen ominaisuuksia, vähän sitä mukaa, kuin tiski tuli tutuksi.
Yks tärkee homma oli myös tutustua vehkeeseen kotona rauhassa, samalla tehden perus asetukset kuntoon, ettei tarvii sit keikalla kiireessä.
 
Mulla ei ammattitaito riitä sen kummemmin arvioimaa, 01v96:n gateja, mutta omiin tarpeisiin, niillä on saanut ratkottua ongelmia, kun niitä on esiintynyt (isotomi jää humisemaan, basari kumajaa liikaa eikä viritys/mikin sijoittelu auta ym ym.)
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
juso
01.11.2011 10:18:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


 
Mulla ei ammattitaito riitä sen kummemmin arvioimaa, 01v96:n gateja, mutta omiin tarpeisiin, niillä on saanut ratkottua ongelmia, kun niitä on esiintynyt (isotomi jää humisemaan, basari kumajaa liikaa eikä viritys/mikin sijoittelu auta ym ym.)

 
Juuri samanlaiseen tarpeeseen mekin geittiä kaivataan, eli ilmankin on pärjätty mutta joskus sitä hiukan kaipais. Meillä on porukassa oma ääni/valomies jolle se touhu on harrastus siinä missä meille muille soitto. Suhde on se että valoshow vie noin 90% ajasta itse keikkatilanteesta ja miksaus onkin lähinnä soolojen nostoa esille ja yleensäkkin vain balanssin korjaamista jos tarvetta. Mitään efektikikkailua ei kesken keikan tuu harrasteltua. Se että laulusta voi näpätä helposti esim delayn pois päältä vaikka välispiikkien ajaksi olis kyllä toivottavaa.
 
ÄM
02.11.2011 08:18:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juso: Juuri samanlaiseen tarpeeseen mekin geittiä kaivataan, eli ilmankin on pärjätty mutta joskus sitä hiukan kaipais. Meillä on porukassa oma ääni/valomies jolle se touhu on harrastus siinä missä meille muille soitto. Suhde on se että valoshow vie noin 90% ajasta itse keikkatilanteesta ja miksaus onkin lähinnä soolojen nostoa esille ja yleensäkkin vain balanssin korjaamista jos tarvetta. Mitään efektikikkailua ei kesken keikan tuu harrasteltua. Se että laulusta voi näpätä helposti esim delayn pois päältä vaikka välispiikkien ajaksi olis kyllä toivottavaa.
 
No sen taitaa saada vaikka yhden "User defined keys"-napin alle. Kaikki efekti-auxien lähdöt samaan mute-grouppiin tai paluiden kanavat ja "user"-nappi konfataan sit vaikuttamaan siihen.
 
Vissiin aika samoista lähtökohdista ollaan liikkeellä joo. Kyllä mä oon ainakin ollu erittäin tyytyväinen siihen, että taannoin vaihdettiin AH mix wizard (oliko joku 16:2), tähän 01v96vII:een. Jotenkin aika selkeetä nykyään se kamojen settaus ja sound checkin teko. Mulla on samat kamat käytössä useammalla eri ryhmällä; kaikille on omat pohjat sielä ja vähän tilanteen mukaan korjaillaan ja AVOT. Rumpujen osalta joutuu just joskus noita gate-arvoja muuttelemaan. Ja saishan tolla enemmänkin aikaan, jos olis joku sen kanssa salin puolella. Viimeks itse asiassa oli ja kyllä sekin menee nykyään niin, että kaukokaapeli pölyttyy varastossa ja läppärillä miksattiin, itse mikserin ollessa rumpusetin vieressä; meikä pystyy siinä samalla toimaan sit monitorimiksaajana.
 
Ainut mikä on jääny mieleen, että Mix wizardissa jotenkin tuntui, että laulusoundin sai helpommin haltuun. Low-cutti puri paremmin ja muutenkin equtus oli jotenkin nopeemmin hoidettu mieluisaksi.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti