Muusikoiden.net
14.12.2018
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uutta aktiivi-PA:ta
1
Joonas.H
11.08.2011 17:41:27 (muokattu 11.08.2011 17:58:14)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uutta aktiivi-PA:ta olisi suunnitteilla laittaa vanhojen passiivivehkeiden tilalle. Pa:ta olisi tarkotus käyttää trubaduurikeikoilla ja treenikämpällä. Saakos rapeaan tonniin suht. laadukkaan mikserin ja pa-kaijjuttimet (ei subbareita)?
 
EDIT
 
http://www.dv247.fi/invt/68006/ + http://www.thomann.de/fi/mackie_pro … id=8321fb6848a5cd818da5eec3ce865dc7 Onko kenelläkään kokemusta näistä?
 
to hell...And back
youzzie
12.08.2011 07:52:00 (muokattu 12.08.2011 07:52:39)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tommoisiin kysymyksiin yleensä saa vastauksen: HAKU!
Kun samaa asiaa kyselee vähän väliä joku...
 
Noista ProFX-sarjan Mackieistä laitoin itsekin kyselyä samalle alueelle, mutta ei niistä kukaan taida mitään tietää. JBL:ien kanssa tuskin kovin pahasti voi mennä pieleen, riippuu tietysti aina käyttötarkoituksesta.
 
Ei mulla muuta, viisaammat jatkakoot jos viitsivät vaivautua, mutta suosittelen tuota HAKUa :)
 
iRock
s151669
12.08.2011 10:13:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Disclaimer: Minä olen täysi amatööri näissä hommissa, ammattilaiset kaivavat jo popcornia esiin kun avaan suuni :) Ja itse tietänet, mikä siinä nykyisessä passiivisysteemissä on vialla. Ja mulla ei ole linkitetyistä laitteista mitään kokemusta. Kumminkin,
 
Miksi 15" kajari trubaduurikeikalle ? Tuon kokoisesta elementistä ei ole keskimäärin mitään iloa laulun tai akustisen kitaran toistossa, pikemminkin päinvastoin. Basarin jytkettä taas ei noillakaan toisteta. Sen lisäksi ne painavat enemmän kuin pienemmät (olkoonkin, että linkitetyssä JBL:ssä on panostettu keveyteen!) eivätkä mahdu auton takakonttiin toisin kuin pykälää pienemmät. Tietty jos tila ei ole ongelma tai näköpiirissä on muutakin kuin trubaduurikäyttöä, niin mikäettei.
 
Mikseristä. Kaikkihan nuo tehdään nykyään kiinassa ja kaikki ovat huoltomiehen painajaisia. Toivoa vain voi, että paremmissa merkeissä on panostettu enemmän suunnittelulun ja laadunvalvontaan, eikä vain merkkilisään.
 
Mulla on ominaisuuksiltaan vastaava (tosin 10 mikkikanavaa eikä master eq:ta) saman hintaluokan erimerkkinen mikseri. Sillä on nyt rokkiporukalla vedetty parikymmentä keikkaa parin vuoden aikana. Ja havaintoja:
 
Miksi - oi miksi - noihin pitää laittaa se ghettoblaster -eq. Eihän sillä tee yhtään mitään. Äänen sävyä voi hieman säätää, ja se siitä. Ei voi leikellä bassorummun pahvilaatikkotaajuuksia, ei voi leikellä yksittäisen mikin yksittäistä kiertotaajuutta jne. Samalla kolmella nupilla saisi ihan täysparametrisen eq:nkin aikaan, millä tekisi jo jotain.
 
Samaten ihmetyttää tuo Mackien 7-kaistainen master-eq. Eihän silläkään tee oikein mitään, vai tekeekö ? Ei onnistu kiertotaajuuksien, huonekorostusten tai kaiuttimen korostusten leikkely, tarve olisi kirurgin veitselle ja tarjotaan tylsää kirvestä.
 
Niinpä ihan puhtaasti ominaisuuksien perusteella vaikka Soundcraftin efx8 olisi parempi valinta. Siinä on sentään puoliparametrinen keskialueen eq joka kanavassa. Yamahalla oli kanssa joku vastaavan tyylinen malli samassa hintaluokassa, missä on myös puoliparametrinen eq.
 
Tämmöisiä harrastajan mietteitä tällä kertaa, viisaammat korjaavat kuten aina.
 
Antikitarasankari
LHU
12.08.2011 15:19:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: tarve olisi kirurgin veitselle ja tarjotaan tylsää kirvestä.
 
Tylsän kirveen hinnalla...
 
rintapek
12.08.2011 16:03:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joonas.H: Uutta aktiivi-PA:ta olisi suunnitteilla laittaa vanhojen passiivivehkeiden tilalle. Pa:ta olisi tarkotus käyttää trubaduurikeikoilla ja treenikämpällä. Saakos rapeaan tonniin suht. laadukkaan mikserin ja pa-kaijjuttimet (ei subbareita)??
 
Saa ainakin käyttökelpoiset.
Mut kerro toki mikä vanhoissa vehkeissä on "vikana" tai mitkä ne on. Jos niissä vaik olis jotain hyödynnettävää.
 
One kind of music only - the good kind
Joonas.H
12.08.2011 22:20:17 (muokattu 12.08.2011 22:55:27)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Saa ainakin käyttökelpoiset.
Mut kerro toki mikä vanhoissa vehkeissä on "vikana" tai mitkä ne on. Jos niissä vaik olis jotain hyödynnettävää.

 
Vanhat pa:t ovat todellakin vanhat. Ois kiva vaihtaa uudempaan, vaihtelu virkistää. Kaapit ja mikseri ovat moitteettomassa kunnossa, eli ei mitään vikaa. Kaapit ja mikseri ovat roudauksen kannalta hankalia. Kaapit ovat kooltaan paljon isommat ja raskaammat kuin esimerkiksi nuo jbl:n 15" eonit. Wattimäärää ja äänenlaatua olisi tarkotus parantaa vaihtamalla uusiin vehkeisiin.
 
Vanhat PA: Spirit (Soundcraft) PowerStation 500 + Celestion CR-series 153 x2. Fostex sp11 mk2 + shure model 702 toimivat monitoreina. Voiko muuten nuita vanhoja monitoreita käyttää uusien aktiivikaappien kanssa? Vai pitääkö ostaa myös aktiiviset monitorit?
 
to hell...And back
Joonas.H
12.08.2011 22:27:32 (muokattu 12.08.2011 22:50:10)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miksi 15" kajari trubaduurikeikalle ?
 
Kuten jo tekstissäsi totesit, niin kaappeja käytetään muuhunkin kuin pelkkään trubaruudikeikkailuun. Voihan esimerkiksi nuita JBL:n kaappeja laajentaa saman sarjan subbareilla, jolloin saadaan helposti soitettua esimerkiksi pieni rock-keikka.
 
to hell...And back
musamies
13.08.2011 22:19:21 (muokattu 13.08.2011 22:28:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joonas.H: Kuten jo tekstissäsi totesit, niin kaappeja käytetään muuhunkin kuin pelkkään trubaruudikeikkailuun. Voihan esimerkiksi nuita JBL:n kaappeja laajentaa saman sarjan subbareilla, jolloin saadaan helposti soitettua esimerkiksi pieni rock-keikka.
 
Tänään tuli oltua vetelemässä ihan tilavalla areenalla entisen kyläkoulun pihassa ja yläpäinä oli 2 per puoli Mackie SRM V1 ja V2. Versio 2 on kevyempi ja molemmat siis 12" kokoluokkaa. Painavampi ämyri pysyi huonommin jämäkästi jalustan varassa ja sille oli huonompi jalustakin. Matalemmalle jäänyttä käytettiinkin sitten sidefilleinä. Ja nämä on vain 12" tuumaisia.
 
Subuttimena toimi hyvällä menestyksellä edullinen Behringer B1500D PRO. Se on pieni ja painoa kuitenkin reippaasti.
 
Minun mielestä 15" tuuman aktiivit ei välttämättä ole mitään maanmainioita kun niitä on vaikea saada pysymään tolpannokassa riittävän stabiilisti - tosin noista keskustelunavaajan mainitsemista malleista ei ole kokemuksia, itse valitsisin mieluummin vaikka 8" tuuman kajarit kuten RCF TT08A. Subbarit tuovat kuitenkin jytkeyttä oli sitten isot tai pienet yläpäät.
 
Joonas.H
14.08.2011 21:14:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tuo SRM450V2 on kyllä varteenotettava vaihtoehto. No entäs sitten se mikseripuoli. väh. 8 monokanavaa + 2 stereokanavaa, rec. o/p ja 2trk retn ja jonkinnäköstä kaikuefektiä tarvii olla. Master eq ois kans ihan kiva ja jonkunnäkönen filtteri matalille taajuuksille.
 
to hell...And back
musamies
14.08.2011 23:50:21 (muokattu 14.08.2011 23:51:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joonas.H: No tuo SRM450V2 on kyllä varteenotettava vaihtoehto.
 
Ne tuli koska V1:set olivat silloin edulliset kun verrattiin muihin vaihtoehtoihin. V2 tuli koska haluttiin toiset samanlaiset ja uudempi painos oli kevyempi.
 
Minun mielestä nämä on kuitenkin tarpeettoman kookkaat ja ottaisin mieluummin vaikka RTF TT08A, vaan hinta ei ole yhtä miellyttävä.
 
Lähin vertailukohta näillä Mackieillä kun aikaisemmin käytettiin välillä passiivisia EV SX200:sia. Mielestäni uudempi aktiivikajari peittosi tämän. Niiden ääni toimii aika vähin korjailuin jos mikit ovat tarkoitukseen sopivat.
 
No entäs sitten se mikseripuoli. väh. 8 monokanavaa + 2 stereokanavaa, rec. o/p ja 2trk retn ja jonkinnäköstä kaikuefektiä tarvii olla. Master eq ois kans ihan kiva ja jonkunnäkönen filtteri matalille taajuuksille.
 
Itseä kiinnostaisi siirtyä digimikserien maailmaan, joskaan ne ei ole vielä harrastajaystävällisissä hinnoissa. Halpismikserien master eq:lle en ole keksinyt kovin paljoa käyttöä kun se on liian suurpiirteinen. Kaiulle sensijaan on erittäin usein käyttöä, siihen laittasin mielelläänkin rahaa, että olis mahdollisimman hyvä integroitu efektilaite.
 
sepisti
16.08.2011 15:03:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joonas.H: Kuten jo tekstissäsi totesit, niin kaappeja käytetään muuhunkin kuin pelkkään trubaruudikeikkailuun. Voihan esimerkiksi nuita JBL:n kaappeja laajentaa saman sarjan subbareilla, jolloin saadaan helposti soitettua esimerkiksi pieni rock-keikka.
 
Mutta kuvitelmissasi ilmeisesti on, että 15" elementti korvaa jotenkin sen subbarin puutteen? Eli 15" tuumanen on vaan isompi ja hankalampi käsitellä. Ainakin RCF:n osalta monet on sanonu, että kyseisellä valmistajalla 10" soundaa paremmalta kuin isommat. JBL:stä en tiedä.
 
Mikseristä sen verran, että se 8 + 2 stereokanavaa on aika vähän, jos meinaa tehdä sitä muuta kuin truba-keikkaa. Eli suosittelen samaa kuin meillä, eli http://www.thomann.de/fi/allenheath_wz162dx.htm . Löytyy 16 kanavaa 6 auxia (jos niitä monitoreja tarvii), mahtuu räkkiin jne.
 
Indican Jenny on ihana...
Joonas.H
16.08.2011 19:14:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Mutta kuvitelmissasi ilmeisesti on, että 15" elementti korvaa jotenkin sen subbarin puutteen? Eli 15" tuumanen on vaan isompi ja hankalampi käsitellä. Ainakin RCF:n osalta monet on sanonu, että kyseisellä valmistajalla 10" soundaa paremmalta kuin isommat. JBL:stä en tiedä.
 
Mikseristä sen verran, että se 8 + 2 stereokanavaa on aika vähän, jos meinaa tehdä sitä muuta kuin truba-keikkaa.

 
Väärin, en ole ajatellut kertaakaan niin. Pointtina tässä nyt on se, että pa tulee lähinnä reeniskäyttöön. Ei olla ennenkään tarvittu subbareita sinne, joten ei niitä nytkään sinne osteta. Ja nämä reenikselle tulevat pa:t ovat hyvin harvoin käytössä livehommissa. Ja jos ovat, niin niillä trubakeikoilla, eikä niihin ole ennenkään subbareita tarvittu, joten senkään takia ei niitä tarvitse ostaa. Ja jos joskus sattuu tulemaan vastaan keikka, jolle tarvitaan oma pa ja siellä tarvitaan subbareita, niin subbarit saadaan kyllä lainaan helposti. Eihän siinä ole (IMO) mitään järkeä ostaa niitä subbareita, jos niitä käyttää 1-2 kertaa vuodessa...Jos silloinkaan :).
 
Ja mikseristä ei ole vielä millään keikalla ei ole vielä kanavat loppunu kesken, hyvin on riittäny 8 mono- + 2 stereokanavaa. Ja jälleen kerran, jos ne kanavat loppuvat kesken, niin sitten lainataan/vuokrataan mikseriä, jossa on enemmän monokanavia.
 
Ja se budjetti oli tosiaan rapea 1000€. Jo yksinään tuo A&H:n mikseri maksaa sen 1000€ ja sitten pitäs vielä ne kokoääniaktiivit ostaa.
 
to hell...And back
NeliX4
16.08.2011 21:15:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ks. http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=547784
 
rintapek
16.08.2011 22:31:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tota... tos ny ongelma on vaan vissiin roudauksessa?
Ton powerstationin roudaamisessa mä ny en suurta ongelmaa näe, joten veikkaan, et ongelma on kaapeissa? Mä en noit tunne enkä muista nähneeni, mut villisti veikkaan, et kyseessä on puolikkaan puhelinkopin kokoiset ämyrit, joit ei tee mieli ainakaan trubakeikalle roudata?
Mut jos toi powerstationi sinänsä kelpaa käyttöön, ni ongelmasta pääsee päivittämällä kajarit. EV:ltä löytyy sx tai zx, jotka mahtuu budjettiisi ja ovat ihan tohon tarkoitukseen tehtyjä vallan mainioita ämyreitä.
 
Jos sit taas tahdot pistää koko paletin uusiksi ja aktiiviksi, ni budjettisi mittakaavassa ämyreiksi rcf 310a ja mikseriksi jammun mg166cx.
 
One kind of music only - the good kind
rintapek
16.08.2011 22:46:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Kaiulle sensijaan on erittäin usein käyttöä, siihen laittasin mielelläänkin rahaa, että olis mahdollisimman hyvä integroitu efektilaite.
 
Mä ny olen tost hilppasen erimieltä. TC M350 maksaa uutena alle kakssataa ja käytettynä saa suurinpiirtein satasella. En o sisäänleivotusta efektistä valmis maksamaan tipaakaan ton enempää.
 
One kind of music only - the good kind
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti