Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Rummut: sähkörummut »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: vispilöiden toimivuus sähkörummuilla
1
kalmi
27.06.2011 16:45:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millaisia kokemuksia teillä on sähkörummuista esim.mesh padeilla sutikompeista, saako virvelistä oikeanlaista tuntumaa ja soundia esim. vanhaan jazz-meininkiin ja slowareihin?
 
rintapek
29.06.2011 13:46:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kalmi: Millaisia kokemuksia teillä on sähkörummuista esim.mesh padeilla sutikompeista, saako virvelistä oikeanlaista tuntumaa ja soundia esim. vanhaan jazz-meininkiin ja slowareihin?
 
Sähkörummut eivät ole mikitetyt rummut. Kun pädiin lyöt, niin sieltä lähtee ulos x millivolttia ohjaussignaalia. Rumpuällistä sitten lähtee just se saundi mikä sieltä on valittuna. Voit tietty kokeilla ottaako pädi iskuja vastaan vispilöillä? Voi vaik ottaakin, mut veikkaan, että saat laittaa triggeriasetukset melko herkälle. Siis jos ehdoin tahdoin haluat sudeilla soittaa?
Mut jos sutisaundia tahdot, niin se on löydyttävä sieltä rumpuällistä.
 
One kind of music only - the good kind
kalmi
29.06.2011 15:33:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksestasi, periaate on minulle kyllä tuttua ja olen työskennellytkin aiemmin sähkörumpujen kanssa, niissä ennenvanhasissa ei toiminut. Nyt lähinnä mieltä askarruttaa, että toimiiko nykyaikaiset stereopädit vispiläkompin kanssa niin, että vasemman käden pitkään soiva ns. pyöritysliike ja oikean käden iskujen aksentointi kuulllostaa samalta kuin akustisessa setissä. Toki jos on vain iskuista kysymys soundi on sellainen kuin asetuksista valitaan tai miten se on ohjelmoitu midillä toiseen äänilähteeseen tai esim tietokoneen vts-instrumenttiin.. Tämä toimivuus on ns. vanhassa tanssimusiikissa ja jossain jazz-tyyleissä, ja esim. slowareissa ja sufflessa just sitä tyylin mukaista ja näin ollen tärkeää.
 
Tämä on varmaan sellainen juttu, joka ei selviä kuin kokeilemalla.
 
rintapek
29.06.2011 18:19:20 (muokattu 29.06.2011 18:21:34)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kalmi:
Tämä on varmaan sellainen juttu, joka ei selviä kuin kokeilemalla.

 
En voi tietää, mut olen ainoastaan 100% varma siitä, et pädisi ei huoli kuin iskuja.
 
E: Niis se tremolo- vispilä sun muu käyttäytyminen on sit ihan puhtaasti ällistä kiinni.
 
One kind of music only - the good kind
fox
30.06.2011 02:45:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: En voi tietää, mut olen ainoastaan 100% varma siitä, et pädisi ei huoli kuin iskuja.
 
E: Niis se tremolo- vispilä sun muu käyttäytyminen on sit ihan puhtaasti ällistä kiinni.

 
Samaa mieltä tähän, ja lisäksi: sen ällin (rumpuaivo) asetuksista, oli ne sitten millaset hyvänsä, ei tule missään nimessä 2 erilaista soundia "samalla asetuksella" oli se soundi sitten "kenraali MIDI" (general MIDI) tai, jos joissain on: samplepohjainen. Eli pyöritystä ja aksenttia ei lähde samalla kertaa, millään.
Ainoa ratkaisu tuohon on käyttää oikeaa virveliä. Sudilla kyllä pystyt sitten tomeja (eli "tomeja") tms. triggailemaan, mutta jos vaihdat tavan kapuloihin, on herkkyydet pielessä, ja cross-talkkia tulee varmasti.
Eli juuri kuten rintapek sanoi, ei siit pädistä tule muuta kuin se noin 3-5 voltin pulssi joka liipasee sen soundin aivosta.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Tauno Takatukka
02.08.2011 20:49:17 (muokattu 05.08.2011 12:39:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on keikkakäytössä ollut pitkään Roland V-sarjan kannut ja tuo vanhempi TD-10 moduli. Lienevät ainoat joita voi soitella kohtuullisesti myös vispilöillä, mutta vaatii toki setille valituksi tuon vispilä-moden, joka on valmiina modulin valikossa. SPD-20.ssä muistaakseni löytyy myös kapuloilla soitettava "pitkä-sutisoundi" jota voi käyttää esim vispilä-foxisa tms.
Huomenna saan käyttöön uuden SPD-30 Octopadin, jonka ominaisuuksien tutkailua odotan innolla =)
 
5.8.
Parin illan puuhastelun jälkeen alkaa SPD-30 olemaan jo keikkakunnossa. Soundit ovat perussetin osalta pitkälti saman kuulloisia kuin aiemmissa SPD-malleissa. Uutena on tietenkin tuo loop-mahdollisuus, jota voi hyödyntää joissakin biiseissä.
Sutisoundeja löytyy joitakin, mutta tuolla octopadilla ei sudeilla soittaminen tosin onnistu. Käyttöliittymä tuntui aluksi todella oudolta, kun oli tottunut TD-10 moduliin ja vanhoihin SPD-malleihin, mutta muutaman tunnin jälkeen toimminnot alkoivat jo löytyä. Aika näyttää, mihin tuo laite lopulta taipuu.
 
skin trade
09.08.2011 16:34:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni Roland TD-20 moduli ja setissä pd-125 snare---> toimii melko hyvin vispilät mikäli vispiläasetukset toiminnassa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «