Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Studiotyöskentely »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: wavesin paz analyzer miksauksessa
1
äskoo
16.07.2011 15:15:57 (muokattu 16.07.2011 15:17:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hola!
ton analyzerin tarkoitushan on se että siitä katotaan tota taajuksien piirustusta ja eq:lla koitetaan saada se mahdollisimman tasaiseksi masteroinnissa ainakin.. tuli tässä mieleen että voihan sitä käyttää myös vokaalien equttamisessa! minkänäkönen on "ns" täydellinen vokaali raita piirrettynä? onko se myös tasanen että kaikki taajuudet kuuluu vai onko se hyvä asia että siinä on kuoppia?
 
mielenkiintosta:)
 
washburn
16.07.2011 15:26:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa ehkä miksata yksittäiset instrumentit ja laulu ennemmin korvilla kuin silmillä. Muutenkin noiden analysaattoreiden tarkoitus ei ole, että niiden käppyröiden mukaan equtetaan orjallisesti, vaan lähinnä ne toimii oman kuuntelun tukena ja niistä voi tarkistaa omia havaintoja.
 
Live long and prosper.
cosmob83
16.07.2011 15:32:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jees, komppaan edellistä kirjoittajaa. Itse näin aloittelijana ne toimii silviisii hyvin että näkee missä se fundamental (mikä tän suomenkielinen nimi on?) ääni on ja voi pistää hipassia sen mukaan. Tämän lisäksi kun siellä jossain korkeimmilla taajuuksilla tulee jotain piikkejä, niin voi eqlla kaivaa ne esille ja miettiä että onko ne oleellista matskua vai pitääkö eq:tta pois. Noi analysaattorit on käytännöllisiä lisäinfon saamisessa, mutta kuten mainittu; ei pelkästään niiden mukaan kannata miksata, vaan ihan korvakuulolla. Niin ja mainostetaan tässä vielä että Voxengon Span on ilmainen analysaattori, ja mielestäni paras sellainen jonka olen kohdannut.
 
rintapek
16.07.2011 17:00:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

äskoo: hola!
ton analyzerin tarkoitushan on se että siitä katotaan tota taajuksien piirustusta ja eq:lla koitetaan saada se mahdollisimman tasaiseksi

 
Tota... jos laulajana on Elvis tai Katri- Helena, ni mikä tahansa analysaattori piirtää taatusti erinäköistä käppyrää.
 
Mil tahansa raidalla voi olla jotain asiaankuulumatonta, mitä korva ei pysty paikantamaan. Noi analysaattorit on tehty auttamaan siinä asiassa.
 
Noi suorat taajuusvasteet minust kuuluupi enemmän PA:n viritykseen tai kuunteluhuoneen taajuusvastemittauksiin.
 
One kind of music only - the good kind
Öyvind
16.07.2011 17:16:59 (muokattu 16.07.2011 17:17:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ekutahan lauluraidan taajuusvaste viivasuoraksi ja laita meille kuultavaksi. Voip olla aika mielenkiintoista...
 
jhakwe
16.07.2011 17:38:12
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Analyytsereiden käyttö ei valitettavasti skulaa ihan noin - ei masteroidessa eikä miksatessa. Jos ryhdyt ekuttamaan jokaista instrumenttia tahi elementtiä anlysaattorin avulla "viivasuoraksi", lopputuloksena on miksaus, josta mikään ei erotu kunnolla ja kuuntelijan alkaa tehdä mieli tökkiä itseään lusikalla silmämunaan. Suoran vasteen efekti on vokaaleissa on helposti kokeiltavissa, ja voisin veikkailla, että et pidä lopputuloksesta.
 
Analysaattorit ovat kätevimmillään ongelmien paikannuksessa. Se soundin hakeminen kannattaa yhä ja edelleen hoitaa korvilla :)
 
http://www.tainted-studio.com/ - Miksausta ja masterointia.
Diablero
17.07.2011 02:02:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä koko hommasta tuli oikeestaan mieleen, että pitäis ihan piruuttaan joskus kokeilla miksata joku proggis "kuurona". Siis ihan niin, että tsekkais vaan mittareilla. Tietäis toki mitä instrumenttia milläkin raidalla on. Tekis vielä masterinkin siihen perään samallla mäiningillä.
Ihan vaan vois olla hauska kokeilla. Ehkä tästä vois värkätä skaban.
 
kimkorho
17.07.2011 13:47:47 (muokattu 17.07.2011 17:34:27)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suora taajuusvaste on hyvä esim. studiomonitorien kohdalla, mutta kuten moni jo totesikin, sillä ei ole mitään yhteyttä siihen, millainen ääni kuulostaa hyvältä.
 
Analysaattoreiden läpi kannattanee viedä esim. erilaisia soololaulu-näytteitä, ja tutkia sieltä, minkä muotoista käyrää kunkin ihmisen ääni piirtää. Tasaista tuskin löytyy... :)
 
Tuli mieleen, että tämä plugari voi presettiensä kautta antaa mukavasti vihiä siitä, millaisia käyriä esim. eri laulajien tai musatyylien soundit piirtävät. Kolmen viikon demon aikana ehtii kyllä havainnoimaan (jos ilok löytyy).
http://www.proaudiodsp.com/products/dsm/
 
www.theindigo.fi
Kalmo
17.07.2011 23:10:17 (muokattu 17.07.2011 23:11:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hintaansa nähden huippuhyvä plugari kaikkeen EQ-käyrien perusteella tapahtuvan säätämisen opetteluun on Har-Bal.
 
Sillä voi tehdä EQ-malleja haluamistaan biiseistä ja sitten siirtää ko. EQ-käyrä mihin biisiin vain. Snap-shot mahdollisuushan on monissakin analysaattoreissa, mutta Har-Bal on ihan omanlaisensa.
 
Kun sillä on vähän aikaa leikkinyt, huomaa, että omat miksaukset alkavat tasapainoltaan pikkuhiljaa muistuttaa "oikeita" kun korva oppii, mitä omista monitoreista pitää kuulua, että tulos on OK myös muilla vehkeillä.
 
Itse käytin sitä aikoinaan innokkaasti muutaman kuukauden, kunnes käytölle ei ollut enää tarvetta. Varmasti vielä joskus leikin sillä äänimuistin virkistämiseksi.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Esp
18.07.2011 01:30:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kimkorho: Suora taajuusvaste on hyvä esim. studiomonitorien kohdalla, mutta kuten moni jo totesikin, sillä ei ole mitään yhteyttä siihen, millainen ääni kuulostaa hyvältä.

 
Tosta voi kukin kuunnella "tasaista" taajuusvastetta:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:White_noise.ogg
 
Kompuraa vaan ronskisti lauluun ja tota mukaan, sitten vielä länäys masterissa, niin saadaan hyvinkin tasainen taajuusvaste.
 
No joo... kaipa tässä on aikaisempien postaajien kommenteista jo tullut selväksi, että tasainen ei välttämättä ole hyvä asia. Paitsi studion kontrollikuuntelussa.
 
Eikä tasainen toisto ole livenäkään usein kovin hyvä asia. Ensin viritellään PA tasaiseksi kohinalla, mittamikillä ja SMAARTilla. Sitten leikataan kaikista kanavista ylämiddleä ja yläkertaa, kun on niin pistävä soundi. Go figure...
 
Täh?!?
Master Fader
18.07.2011 15:42:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten täällä monet ovat jo sanoneet, taajuusanalysaattori ei ole virtuaalikorva, joka näyttää hyvän tai huonon. Sillä voi ainoastaan tarkistaa asioita. Itse käytän sitä
 
1) asioiden varmistamiseen
-korvat väsyneenä voi tulla epävarmuutta taajuusbalanssista, ja mitari kertoo minulle yleensä räikeimmät virheet - eteenkin bassopäässä
2) ongelmataajuuksien paikallistamiseen
-välillä on nopeampaa katsoa korostuva taajuus mittarista kuin boostaamalla kolkeilemalla, ja nopeus on miksauksessa aina plussaa
3) basson tason tutkimiseen
-kuuntelussa, jossa ei kuule tasaisesti 30Hz:iin asti, voi olla hyvä tutkia alinta aluetta mitarilla tarkoituksena, ettei headroom turhaan mene kuulumattomille taajuuksille.
 
Danko
20.07.2011 19:35:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Diablero: Tästä koko hommasta tuli oikeestaan mieleen, että pitäis ihan piruuttaan joskus kokeilla miksata joku proggis "kuurona". Siis ihan niin, että tsekkais vaan mittareilla. Tietäis toki mitä instrumenttia milläkin raidalla on. Tekis vielä masterinkin siihen perään samallla mäiningillä.
Ihan vaan vois olla hauska kokeilla. Ehkä tästä vois värkätä skaban.

 
Pakkohan tätä(kin) oli kokeilla; mixoff.org:sta löytyi Tania Nederwayn Favrite -kappaleen moniraidat. Yksittäisistä soundeista tuli yllättävänkin järkevät ja soitinbalanssi olisi ollut pientä hienosäätöä vaille valmis, mutta laulun taso on näköjään vaan kuunneltava.
 
"Sorry mate - if you think a Line 6 anything is going to give you an actual guitar sound you are part of the problem and have very little to do with the solution." -CN Fletcher
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «