Muusikoiden.net
20.04.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Saliäänen arvuuttelu lautelta miksaten
1
arnold_1111
15.06.2011 13:13:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenellekkään muodostunut hyviä systeemejä saliäänen tarkkailuun itse itseään lauteilta miksaten tilanteeseen?
Meillä saliääni on sekoitus lavaääntä ja pientä PA:ta. Viime keikalla kaikki paitsi kitara oli PA:ssa kiinni. Hiljasemmalla keikalla menee PA:sta pelkkä laulu ja kiippari.
 
Ajattelin että ens kerralla ajan saliääntä korvanappeihin mutta siinä jää se saliin kuuluva lavaääni kuulematta.
Toisena vaihtoehtoehtona olisi laittaa mikki salin puolelle ja ajaa sitä korvanappiin. Onko kukaan kokeillut tällaista?
 
Erillinen miksaaja olis tietysti mukava mutta on jo tarpeeksi vaikeaa saada riittävä määrä soittajia keikoille. Harrastusmeiningistä kuitenkin on kyse.
 
LLLoyd
15.06.2011 15:36:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arnold_1111: Onko kenellekkään muodostunut hyviä systeemejä saliäänen tarkkailuun itse itseään lauteilta miksaten tilanteeseen?
Meillä saliääni on sekoitus lavaääntä ja pientä PA:ta. Viime keikalla kaikki paitsi kitara oli PA:ssa kiinni. Hiljasemmalla keikalla menee PA:sta pelkkä laulu ja kiippari.
 
Ajattelin että ens kerralla ajan saliääntä korvanappeihin mutta siinä jää se saliin kuuluva lavaääni kuulematta.
Toisena vaihtoehtoehtona olisi laittaa mikki salin puolelle ja ajaa sitä korvanappiin. Onko kukaan kokeillut tällaista?
 
Erillinen miksaaja olis tietysti mukava mutta on jo tarpeeksi vaikeaa saada riittävä määrä soittajia keikoille. Harrastusmeiningistä kuitenkin on kyse.

 
jos vaan kävisit siellä salin puolella kuuntelemassa ja pistäisit jonkun tekemään säätöjä lavalta ?
 
hösösö !
Kallekorvola
15.06.2011 16:22:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tai sit pyydät jotain luotettavaa tahoa yleisöön, ja kommentoimaan soundia ja miksausta keikan ajaksi, esim. biisien väleissä... Arvuutteluksi menee silti.
 
sepisti
15.06.2011 16:23:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkälainen kokoonpano teillä oli silloin kun kaikki muu ajettiin pa:sta paitsi kitara? Vähän OT, mutta mua kiinnostaa tällaiset ratkaisut, koska itse ajan kitaraa pa:sta yleensä niillä pienilläkin keikoilla.
 
Mutta tohon sun ongelmaan on vaikeata löytää helppoa ratkaisua. Luulen kekkailun erilaisissa tilaisuuksissa ja tiloissa olevan ainoa... Ja sitten tietenkn yllämainittu. Käydä kuuntelemassa ja palata lavalle säätämään.
 
Indican Jenny on ihana...
Sir Attila
15.06.2011 16:56:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon mikki/korvamonitori systeemin en kyllä luottaisi pätkääkään.
 
Tuo kaveri-palaute toimii mutta yleensä vaan viiveellä (soita eka setti paskalla balanssilla ja korjaa seuraavassa setissä).
 
Itsellä on tätä varten langaton lähetin bassossa niín pääsee liikkumaan. En tiedä millainen teillä on monitorointitarve mutta itse vedettiin jossain vaiheessa laulukamakeikkoja neljällä kaapilla, kaksi yleisölle ja kaksi (ehdottomasti samanlaista) sidefilleinä. Kun balanssi on kunnossa lavalla niin ei se silloin voi ihan metsässä olla salissakaan.
 
Sami_T
15.06.2011 17:36:02 (muokattu 15.06.2011 17:50:52)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en oo itseäni miksannu lavalta mutta muita oon miksannu lavan sivulta ja takaa ja muista "vääristä" paikoista aika paljonkin.
 
Sinne lavalle tai lavan sivuun ei saa mitään tolkkua että mitä siellä salissa tapahtuu. Eli sieltä yleisöpuolelta kantautuvan mökän perusteella jos yrittää arvailla jotain niin lähes poikkeuksetta pieleen menee.
 
Jotkut (tanssi)bändit harrastaa sitä että niillä on PA bändin takana sivuilla ja ne on sitä mieltä että sillä tavalla bändi saa saman balanssin kuin yleisökin. En allekirjoita.
 
Jos saliin pystyttää jonkun mikin ja yrittää lavalta kuunnella siitä mikistä että mitä salissa tapahtuu niin sen mikin ja niiden luurien mistä sitä kuunnellaan tarvisi olla _todella_ hyvälaatuiset ja sen lisäksi se mikki pitäisi saada vielä sinne missä suurin osa yleisöstä on. Eli ton vaihtoehdon voi käytännössä unohtaa.
 
Toi homma on helpointa silloin kun on iso tila, paljon yleisöä, hyvät kamat ja koko hoito ajetaan PA:sta. Niin silloin lavaltakin käsin saa jo ihan kohtuullista jälkeä kun pistää HD-25:t päähän ja kääntelee asiat mallilleen. Tietenkin tää edellyttää sitä että sillä joka ton homman hoitaa on edes jonkinlaista miksauskokemusta. Salin puolella ei tarvi montaa kertaa kipaista kun on homma hallussa.
 
Tosta kun mennään pienempään päin niin asiat vaikeutuu. Vaikeimmillaan ne on silloin kun on huono tila, vähän yleisöä, huonot kamat ja vain osa asioista ajetaan PA:sta ulos. Niin silloin siinä ei käytännössä auta muu kuin juosta ees taas ja säätää kunnes homma toimii. Tässä kohtaa hommaa helpottaa huomattavasti se mitä vähemmän niitä kanavia ja asioita itselleen siihen PA:aan haalii.
 
Yleensä asiat muuttuu aika radikaalisti kun tyhjä sali muuttuu täydeksi. Eli siellä salin puolella olisi hyvä päästä kipaisemaan vedon aikanakin. Aika monet itse itseään miksaavat bändit näkyy hoitavan ton niin että kitaristi tai kiipparisti ei soita ollenkaan jossain keikan alkupään biisissä vaan painuu sinne salin puolelle kuuntelemaan ja säätää asioita tarvittaessa.
 
Sitten jos on etäohjattava digimikseri niin siinä nyt on sitten suht helppo esim. kitaristin tai basistin hommata kitaraan tai bassoon langaton lähetin ja painua läppärin tai tabletin kanssa salin puolella alkukeikasta miksaamaan.
 
Sellasen vinkin antasin tohon hommaan että jos se äänimiehen palkkaaminen joka keikalle ei oo mahdollista niin kannattaa harkita sitä että käyttäisi jotain miksaajaa apuna ainakin silloin tällöin keikoilla hieromassa sitä pakettia kuntoon. Tässä helpottaa suuresti jos on joku digimikseri niin saa ladattua sen saman hyväksi havaitun lähtöpisteen joka keikalle.
 
Toinen vinkki on se että kun miksaa lavalta käsin niin pysyy ihan perusasioissa ja perusmikeissä ja käyttää kanavia mahdollisimman vähän. Lähtösoundit kuntoon, mikit paikalleen ja hakee sen balanssin kohdalleen. Jos/kun käyttää eq:ta/efektejä/dynamiikkaprosessointia niin kannattaa tehdä hyvin maltillisia liikkeitä koska siellä lavalla on todella vaikea hahmottaa mitä se prosessointi sille kokonaissoundille tekee. Tanssilavoilla etenkin näkee todella paljon sitä että laulussa on ensin joku eksoottinen mikki, sitten siihen on käännetty hurja eq ja kompura ja perään tuupattu vielä seitsemän sekunnin hallikaiku joka on täysillä. Luultavasti näin on käynyt siksi että joko se kuulostaa sinne lavalle (tai tyhjässä salissa) hyvältä. Voi olla että toi on tyylilajikysymyskin ja mä en vaan ymmärrä =)
 
Kolmas vinkki on se että jemmaa jonkun omilla mikeillä varustetun äänittävän vekottimen sinne salin puolelle ja kuuntelee sitten jälkikäteen että mitä tuli vedeltyä. Siitä nauhoituksesta ei saa tolkkua että mikä se kokonaissoundi nyt sitten loppupeleissä oli (hyvä vai huono) mutta markan nauhurillakin nauhoitetusta pätkästä on hyvä kuunnella balanssiasioita kuntoon. Koska siellä yleensä ne kokonaissoundin kannalta pahimmat ongelmat on.
 
Kuitenkin, siihen on syy että on olemassa äänimiehiä. Jos lauteelta miksaamalla pystyis ton asian aina toimittamaan hyvin niin äänimiehet olisi aika nopeasti katoava ammattikunta.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." * www.showtekniikka.fi * samitorvinen.blogspot.com
arnold_1111
15.06.2011 17:57:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Minkälainen kokoonpano teillä oli silloin kun kaikki muu ajettiin pa:sta paitsi kitara? Vähän OT, mutta mua kiinnostaa tällaiset ratkaisut, koska itse ajan kitaraa pa:sta yleensä niillä pienilläkin keikoilla.
 
Toi vähän varmaan riippuu musiikkityylistä ja kitarakamoista.
Meillä on laulu, kitara, basso, rummut, kiipari, saksofoni ja congat
Soitetaan sellasta jazz-funk-tyylistä musiikkia
 
Musiikkityyli vaatii jämäkkää bassoa johon basistin pieni styrkkari ei riitä kun volumet vähänkin nousee. Sama käy bassarin botnelle (pieni rumpu). Virppaakin vähän tehostetaan samoista systä johtuen. Rankemmalla rumpalilla ja isommalla setillä ei tarvis.
Lopulta kävi niin että myös foni ja congat tarvi vähän lisäpiristystä.
Kitaraan riitti se keskikonen combo kun tossa tyylissä ei kitaralla runtata. Laulu ja kiippari tulee käytännössä täysin PA:sta, mitä nyt moritoreista siihen päälle vuotavat.
Laulajalla oli kulma josta tuli lähinnä laulu. Kiipparistilla oma monitori jossa pelkkä kiippari.
 
Tein tosiaan noin että ennen keikkaa kuuntelin salin puolelta. Kaikki kuitenkin muuttuu kun yleisö tulee paikalle. Myös artisteilla on tapana soittaa vähän eri tavalla eri biiseissä joka myös voi sotkea balanssin kun kukaan sitä saliääntä ei omalle tontilleen kuitenkaan kuule.
 
Yleisöstäkin vinkkejä kyselin ja onneks loppusetistä eturiviin asettautukin asinatuntevan olonen apuri.
 
Kai se noin sitten menis että 2 sidefilliä joista saliääntä bänidlle ja kaikki muut monitorit pois. Tyypistä riippuen tulee sitten eri määrä valitusta ettei kuule itteään. Kiipparistille varmaan pahin paikka kun se soittaa useiten mattoa jonka on tarkotuskin peittyä muiden alle.
 
Toihan tossa on että jonkun ne sidefillit pitää ostaa ja roudata. Ne pitää olla kuitenkin aika hyvät kun behkupuuron tunkeminen lavalle ei auta ketään.
 
arnold_1111
15.06.2011 18:13:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T kerkes kirjottaan samaan aikaan.
 
Juu kyllä noita vehkeittein käyttöjä on treenattu ja minimisotkuilla mennään.
Lähtökohtana on että kovin hyvältä ei voi kuitenkaan kuulostaa ilman äänimiestä. En ees livenä koske EQ:n.
 
Käytännön ongelma on lähinnä laulun ja kiipparin faderin paikka.
Laulun oikea taso riippuu biisistä ja laulutyylistä. Kiipparilla tuohon lisäksi vielä soundivalinta ja se soittaako artisti sooloo vai taustaa. Kiiparistilla on tapana vielä ite säädellä tasoa suoraan soittimesta. Usein toimii jotta joskus tulee ylilyöntejä.
Just noi 2 on joka tapauksessa myös PA:ssa
 
Muut instrumentit pysyy jokseenkin kasassa jos tasot on vähänkin sielläpäin.
 
Guido
15.06.2011 19:13:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Käytännön ongelma on lähinnä laulun ja kiipparin faderin paikka.
Laulun oikea taso riippuu biisistä ja laulutyylistä. Kiipparilla tuohon lisäksi vielä soundivalinta ja se soittaako artisti sooloo vai taustaa. Kiiparistilla on tapana vielä ite säädellä tasoa suoraan soittimesta. Usein toimii jotta joskus tulee ylilyöntejä.
Just noi 2 on joka tapauksessa myös PA:ssa
 
Muut instrumentit pysyy jokseenkin kasassa jos tasot on vähänkin sielläpäin.

 
Mä miksuttelen vasemmalla kädellä rumpujensoiton ohella, mutta musassa ei tapahdu välttämättä niin paljoa, kun pääsiasssa tanssi- ja bilekamaa vedellään. Vuosien kokemus ja tutut kamat jeesaa. Mulla on nappikuuntelussa main mix, ja lähinnä kuuntelen sitä ettei koskettimet jyrää laulua. Suurimassa osassa keikkoja 5 laulua, kiipparit ja kitara menee pöytään. Joskus sitten bassot ja rummut lisäksi. Mutta sitten onkin yleensä aikaa tsekkailla. Yleensä kamat takaovesta lauteille ja eka biisi käyntiin -tyylillä mennään.
 
arnold_1111
15.06.2011 21:48:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vaan kovasti kaikille kommentoineille.
Digimikserillä vois tosiaan koittaa jos sais treenioloissa hierottua kanavaEQ:t sillen kohilleen ettei kokonaisuus olis ihan yhtä puuroo. Sit laittais ne saliäänikaapit soittajia kohti. Siitä saatttais hyvällä tsäkällä vaikka artistit saada saliäänen lisäksi selvää omasta soitostaan.
Ja jos ei niin tulis ainakin ihanan kallis kokeilu ja hakut soittajilta päälle.
 
Tähän vielä kysyisin että mitens kompuran käyttö tuollaisessa tilanteessa?
Viime keikalla jätin pois että olis vähemmän muuttujia. Nyt jälkeenpäin ajatellen laulun olis voinu saada sillä hallintaan. Ehkä jopa kiipparin?
 
Sami_T
16.06.2011 01:45:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiipparit on vehkeenä sieltä vaikeammasta päästä ton balanssin kannalta.
 
Kiippareiden kompuroiminen on vähän kakspiippuinen juttu, se vähän riippuu soundeista ja niiden välisestä balanssista että mikä se lopputulos on. Niin ja siitä kuinka isoja ne tasoerot on. Kompuroitu piano kuulostaa aivan hirveältä, jotain urkusoundia taas voi lytätä aika reilustikin. Niin jos on esim. sellanen tapaus että urkusoundi on ok ja piano tulee aivan liian lujaa ja se kompuroidaan sieltä alas niin sitä ei kuuntele pirukaan. Sitten taas jos homma on toisinpäin (=urut tulee liian lujaa) niin tilanne on kompuroinnin kannalta huomattavasti parempi.
 
Mä suosisin sellaista lähestymistapaa että on yks vehje mistä tulee pianot, urut ja mahdolliset mattosoundit. Siihen viritellään soundeihin ne tasot valmiiksi kohdalleen. Sitten toinen kone pelkästään sooloja ja leadeja varten. Ja siihen sama operaatio.
 
Jos soittaja tämän jälkeen yrittää ropeloida tasoja kesken keikan niin sitten ryhmäkuria kehiin.
 
Laulu taas on sellanen että sitä voi suht turvallisesti melkein aina vähän lytätä jollain miedolla (=2-3:1) ratiolla niin että asettaa thresholdin niin että kun laulaja lauleskelee normaalisti niin gain reduction mittaroinnissa ei tapahdu juuri mitään ja sitten kun laulaja rupeaa hihkumaan niin rupeaa siellä mittarissa vähän jotain liikettä olemaan. Toi on melko sellanen turvallinen "set&forget"-asetus, ei riitä läheskään kaikkiin tilanteisiin mutta vähän rauhoittaa niitä pahimpia kiljahduksia ja useimmiten ei ainakaan korvinkuultavasti lyttää liikaa.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." * www.showtekniikka.fi * samitorvinen.blogspot.com
Sami_T
16.06.2011 01:58:16 (muokattu 16.06.2011 02:05:53)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oli tossa muuten hiljattain yksi laivakeikka missä samalla lauteella veteli samana ehtoona Philharmonic-niminen (tai jotain sinnepäin) poppoo. Niillä oli homma hoidettu sillai että niillä oli ensinnäkin oma backline ja mikit. Rumpalilla oli 01V (tai DM1000) ja siinä vieressä IEM-räkki (koko bändi veteli napeilla). Koko hoito oli valmiiksi virvottu sinne mikseriin kuunteluineen päivineen, ne sitten tyrkkäsi paatin teknikolle left-right-narut kouraan ja siitä mentiin sitten kiinni laivan PA:aan. Oli koskettimia ja fonia ja laulujakin ihan riittävästi. Kaikki tuli ihan nätissä balanssissa sieltä PA:sta ulos ja oli ehkä parasta "miksataan itse lauteelta"-soundia mitä oon kuullu. Eli kyllä tuo onnistuu mutta veikkaisin että hierottu on jonkin verran.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." * www.showtekniikka.fi * samitorvinen.blogspot.com
Sami_T
16.06.2011 02:21:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arnold_1111: Meillä on laulu, kitara, basso, rummut, kiipari, saksofoni ja congat
Soitetaan sellasta jazz-funk-tyylistä musiikkia

 
Tuo nyt ei oo kyllä ihan se helpoin lähtökohta. Tollasta hommaa saa välillä pätevä etupäämieskin hieroa hiki hatussa.
 
Kai se noin sitten menis että 2 sidefilliä joista saliääntä bänidlle ja kaikki muut monitorit pois. Tyypistä riippuen tulee sitten eri määrä valitusta ettei kuule itteään. Kiipparistille varmaan pahin paikka kun se soittaa useiten mattoa jonka on tarkotuskin peittyä muiden alle
 
Omat (vähäiset) kokemukset tosta on se että toi toimii vaan jos on erittäin hiljainen lava ja sekä solisti että kosketinsoittaja on tottunu vetämään todella niukalla monitoroinnilla.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
Phil
16.06.2011 23:56:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T: Oli tossa muuten hiljattain yksi laivakeikka missä samalla lauteella veteli samana ehtoona Philharmonic-niminen (tai jotain sinnepäin) poppoo. Niillä oli homma hoidettu sillai että niillä oli ensinnäkin oma backline ja mikit. Rumpalilla oli 01V (tai DM1000) ja siinä vieressä IEM-räkki (koko bändi veteli napeilla). Koko hoito oli valmiiksi virvottu sinne mikseriin kuunteluineen päivineen, ne sitten tyrkkäsi paatin teknikolle left-right-narut kouraan ja siitä mentiin sitten kiinni laivan PA:aan. Oli koskettimia ja fonia ja laulujakin ihan riittävästi. Kaikki tuli ihan nätissä balanssissa sieltä PA:sta ulos ja oli ehkä parasta "miksataan itse lauteelta"-soundia mitä oon kuullu. Eli kyllä tuo onnistuu mutta veikkaisin että hierottu on jonkin verran.
 
No kiitosta vaan!
Juu mikseri on Yamaha 01V96 (vanha versio) ja lisänä Behringerin etuasteet.
Noin 6 vuotta ollut sama setup käytössä ja yleensä keikkapaikasta riippuen säädellään virvelin ja mastervoluumin tasoja. Muuten kaikki pysyy lähes samanlaisena.
Ja totuuden nimissä kyllähän soundeja tuli alkuaikoina säädeltyä treenikämpällä pelkkien rumpujen kanssa (äänittämällä ja kuuntelemalla, tarkoituksena kuulostaa samalta kun levyillä eli myös overheadit auki) ja sen jälkeen uskalsi ottaa mikserin keikalle :)
Laulaja on viimeaikoina vielä hankkinut oman delay pedaalin mitä sitten polkee biisikohtaisesti....
t. Rumpali
 
arnold_1111
17.06.2011 00:23:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli harjoittelemalla voi vaikka lauteiltamiksauksen ilmeiseti onnistuun.
 
Hommasin nyt sellasen pienen digimikserin ja kyllähän sillä pääsee ihan eri lähtökohdasta vääntään.
Voi helposti vaikka treenata miksausta moniraitaäänityksen perusteella.
Heti sain omiin instrumentteihin erottelevampaa ja kompaktimpaa soundia kun ei tarvi itse soittaessa ruuvata.
 
Nyt vaan treeneihin äänittään samalla laitteella ja mikityksellä setti, siihen samalla vehkeellä aiottu livemiksaus. Sitten soittaa sitä muille ja ehdottaa että pysyisivät tolkun rajoissa kun äänenvoimakkuuttansa muuttelevat.
Vuotavan lavasoundin takiahan tuo kuulistaa erilaiselta kun oikee mutta ompahan jonkunlaiset työkalut tuonkin harjotteluun.
 
ÄM
17.06.2011 07:30:56
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Phil: No kiitosta vaan!
Juu mikseri on Yamaha 01V96 (vanha versio) ja lisänä Behringerin etuasteet.
Noin 6 vuotta ollut sama setup käytössä ja yleensä keikkapaikasta riippuen säädellään virvelin ja mastervoluumin tasoja. Muuten kaikki pysyy lähes samanlaisena.
Ja totuuden nimissä kyllähän soundeja tuli alkuaikoina säädeltyä treenikämpällä pelkkien rumpujen kanssa (äänittämällä ja kuuntelemalla, tarkoituksena kuulostaa samalta kun levyillä eli myös overheadit auki) ja sen jälkeen uskalsi ottaa mikserin keikalle :)
Laulaja on viimeaikoina vielä hankkinut oman delay pedaalin mitä sitten polkee biisikohtaisesti....
t. Rumpali

 
Onko tuon behringerin virka, saada lisää sisääntuloja vai mikä meininki tossa on?
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
Phil
17.06.2011 14:52:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli tuolla Behringerillä saadaan 8 mikkietuastetta lisää kuinmyös 8 ulostuloa mitä käytetään korvamonitorointiin. Tuossa 01V96:ssa on ADAT liitin valmiina ettei tarvitse ostaa erillisiä kortteja. Näillä systeemeillä käytössä on 20 etuasteellista kanavaa ja 4 linjasisääntuloa. Aika hyvin kestänyt 100 keikan vuosivauhtia...1 Behringer hajonnut 3 vuotta sitten mutta muuten toiminut tosijees! Eli hyväksihavaittu budjetti tason paketti.
 
ÄM
17.06.2011 19:18:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Phil: Eli tuolla Behringerillä saadaan 8 mikkietuastetta lisää kuinmyös 8 ulostuloa mitä käytetään korvamonitorointiin. Tuossa 01V96:ssa on ADAT liitin valmiina ettei tarvitse ostaa erillisiä kortteja. Näillä systeemeillä käytössä on 20 etuasteellista kanavaa ja 4 linjasisääntuloa. Aika hyvin kestänyt 100 keikan vuosivauhtia...1 Behringer hajonnut 3 vuotta sitten mutta muuten toiminut tosijees! Eli hyväksihavaittu budjetti tason paketti.
 
Aa just just joo.
Itte tulee operoitua saman tiskin v2:sta, meillä vielä riittänyt sisääntulot ja monitoreita varten on korttipaikkaan tuleva lisäkortti, jolla saadaan 4 xlr-ulostuloa lisää.
Yamaha ei pamahda; tahti on hiukan rauhallisempi meillä, mutta hyvin skulaa täälläkin.
 
Itsekin kuullut teidän vetoja joskus ja samaa mieltä, että hyvät ollu soundit. Antaa itsellekin uskoa hieroa, jos "lavalta miksaava rumpali, 01v96 setin vieressä"-systeemillä saa moista aikaan. Vaan taitaa, ainakin laiva-olosuhteissa olla narun päässä jotain hiukan muuta, kuin RCF:n saippuakoteloa.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «