Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistimien linkitys
1
saturnzreturn
15.06.2011 12:56:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellanen tuli tossa mieleen, että onko mahdollista linkittää kaksi vahvistinta käyttöön samaan aikaan? Miten tämä tapahtuu käytännössä? Tarvitseeko molemmat vahvistimet tällöin oman kaappinsa vai voidaanko linkittää vahvistimet yhteen ja kytketään yhteen kopistoon? Mitenkäs ohm-kuorma asiat tulisi tässä tapauksessa huomioida?
 
my wallet's fat and so is my head
ReBeat
15.06.2011 13:40:50
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saturnzreturn: Tarvitseeko molemmat vahvistimet tällöin oman kaappinsa
 
Kyllä, tolle tielle se on pakko lähteä.
 
Etvi
15.06.2011 13:42:05 (muokattu 15.06.2011 13:44:58)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saturnzreturn: Sellanen tuli tossa mieleen, että onko mahdollista linkittää kaksi vahvistinta käyttöön samaan aikaan? Miten tämä tapahtuu käytännössä? Tarvitseeko molemmat vahvistimet tällöin oman kaappinsa vai voidaanko linkittää vahvistimet yhteen ja kytketään yhteen kopistoon? Mitenkäs ohm-kuorma asiat tulisi tässä tapauksessa huomioida?
 
Oliskohan tässä avainsanana nyt bi-amping? Ja lyhyt vastaus kysymykseesi - kyllä.
 
Yhdellä etuasteella voi ohjata kahta pääteastetta. Esim. Fenderin TBP-1-etusessa oli vielä säädettävä jakosuodin päätteille. Toinen mahdollinen skenaario, on että otat toisesta vahvistimesta efektiloopista etuasteen signaalin ja kytket sen toisen vahvistimen päätteeseen. Hyötynä tässä on, että voit käyttää tehokkaampaa päätettä mieleisesi etuastesignaalin vahvistamiseen.
 
Helpointa ja fiksuinta saattaisi kuitenkin voisi olla signaalin jakaminen bassosta suoraan kahteen erilliseen vahvistimeen. Tällöin voit laittaa toiseen vahvistimeen efektejä eteen ja puhtaan signaalin ohjata toiseen vahvistimeen.
 
Jakaminen käy näppärästi esim. tällaisella
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=526069
 
Tavallisesti kahden vahvistimen yhteiskäytöllä haetaan juuri säröä tai muuta efektiä ilman että soundi muussautuisi ihan pilalle. Lisätehoa en kahden vahvistimen linkittämisellä ryhtyisi hakemaan. Todennäköisesti päätyisin vaan pilaamaan soundini.
 
Lähestulkoon poikkeuksetta kummankin vahvistimen pääteasteet ohjataan omiin kaappeihinsa.
 
"Äänimies hoi, saisko vähän lisää akustiikkaa?"
saturnzreturn
15.06.2011 15:31:21 (muokattu 15.06.2011 15:32:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vastauksista. Ihan kokeiluna mielenkiinnosta tota aattelin kun löytyy kahdet erilliset kamat.
 
Mutta linkittäminenkö ei onnistu ilman tollasen erillisen vekottimen hankkimista? Tai jos onnistuu niin ihan käytännössäkö siis toisen laitteen effects sendistä toisen inputtiin? Tuossa toisessa liitäntöjä kyllä riittää, mutta toinen on vanha putkirotisko, eikä omista muita inputteja kuin instrument inputin.
 
edit: niin ja onkos se huono homma kun toiset kamat on 8ohm ja toiset 16ohm
 
my wallet's fat and so is my head
T.Nick
15.06.2011 17:39:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saturnzreturn: Kiitoksia vastauksista. Ihan kokeiluna mielenkiinnosta tota aattelin kun löytyy kahdet erilliset kamat.
 
Mutta linkittäminenkö ei onnistu ilman tollasen erillisen vekottimen hankkimista? Tai jos onnistuu niin ihan käytännössäkö siis toisen laitteen effects sendistä toisen inputtiin? Tuossa toisessa liitäntöjä kyllä riittää, mutta toinen on vanha putkirotisko, eikä omista muita inputteja kuin instrument inputin.
 
edit: niin ja onkos se huono homma kun toiset kamat on 8ohm ja toiset 16ohm

 
Kaappien ohmit (eli impedanssit) ei vaikuta edellämainittuihin kytkentöihin.
 
Maisteri
15.06.2011 18:26:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saturnzreturn: Tarvitseeko molemmat vahvistimet tällöin oman kaappinsa vai voidaanko linkittää vahvistimet yhteen ja kytketään yhteen kopistoon?
 
Kyllähän 2 eri vahvistinsysteemiä tarvii sitten 2 eri kaiutinsysteemiä. Muttei välttämättä kahta kaappia. Onhan noita jotain kaappeja tullut nähtyä täällä netin ihmemaassa, joissa bi-amp mahdollisuus on yhden komeron sisällä. Silloin yleensä ollut niin, että 1x15" elementti ollut oma yksikkönsä ja esim. 1x10" tai 2x10" toisena osiona. Molempiin sektioihin siis omat inputit 2 vahvarilla ajamista varten.
 
Mutta joo... Itellähän signaali kulkee bi-amp -systeemissä niin, että ihan vaan Bossin 2 ulostulolla oleva Choruspedaali splittaa signaalin bassosta. Toinen menee 100W putkimarsuun + 115-kaappiin (puhdas botnesaundi) ja toinen 30W Voima-putkivahvariin + 412-kaappiin (mid-voittoinen, rouhea särömurinasaundi).
 
Suosittelisin kokeilemaan 2 vahvarisetin yhtäaikaista ajoa nimenomaan splittaamalla suoraan bassosta signaalin molempiin. Jollain perus DI-boksillakin onnistuu. Enpä ole itsekään tuollaista kallista "oikeaa", varsinaisesti vain jakohommiin tarkoitettua splitteriä kokenut tarpeelliseksi hankkia. Boss toiminut oikein hienosti tuossa virassa jo pari vuotta.
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
s151669
15.06.2011 21:42:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saturnzreturn: toinen on vanha putkirotisko, eikä omista muita inputteja kuin instrument inputin.
 
Vanhoissa putkirotiskoissa jos on useampia inputteja (usein on), pruukaavat ne olemaan rinnankytkettyä mallia. Siispä, basso yhteen inputtiin, jatkopiuha toisesta inputista seuraavan vahvistimen inputtiin.
 
Antikitarasankari
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «