Muusikoiden.net
21.04.2019
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uudet vinyylit
1
Tepi_78
05.06.2011 20:15:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko täällä vinyyliharrastajia? Ja jos on, mitä mieltä olette uusista vinyyleistä?
 
Poko Records on julkaissut esim. Eppujen ja Popedan vanhoja levyjä vinyyleinä. Nykyisin puhutaan paljon musiikin dynamiikasta ja varsinkin sen puristamisesta kasaan, jotta musiikkia voidaan kuunnella tien päällä taustahälyssä.
 
Mitä luulette, tehdäänkö uudet vinyylijulkaisut alkuperäisistä LP-masternauhoista, vai olisivatko uudet vinyylit jotain CD-mastereista tehtyä epämääräistä remastermössöä?
 
Vinyyliharrastus tuntuu nostavan päätään, mutta mieltä askarruttaa, kannattaako uudelleen julkaistuja vinyyleitä ostaa muuten kuin nostalgiamielessä.
 
Onko hifikorvilla kokemuksia?
 
Huomasin myös, että Popedan H.Ö.N.Ö julkaistiin vinyylinä. Sitähän ei aiemmin ole vinyylinä julkaistu, joten herää kysymys, onko vinyyli pelkkää CD-mastereista väsättyä kuraa?
 
Roadkill
06.06.2011 23:05:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saundeista en osaa sanoo, mutta ainakin tuntuu että levyjen laatu on parantunut kansien ja lättyjen suhteen.
Ainakin jos vertaa tosta jotain vanhaa ZZ Topin vinyyliä vaikka Convulsen World Without God Lp:seen, kannet on oikeasti pahvia ja vinyyli painaa eikä taivu.
 
Tosin omat kokemukset kyllä rajoittuu lähinnä tonne kihinä ja pauke osastolle.
 
Nail the sinners down with your boot on their face! http://muusikoiden.net/levylista/lista.php?list_id=6136&letter=m&
lindo
07.06.2011 00:15:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tepi_78: Onko täällä vinyyliharrastajia?

 
Meikä on ainakin ... en ole myynyt vinyyleitä pois CD aikaan siirryttyä, ja kyllä niitä myös kuuntelen. En ole esim. ostanut CD versioita vinyyleistä.
Käyn kirpareilla myös läpi vinyylilaatikot (jotka on joskus todella hankalasti sijoitettuja) ja joskus tekee jotain ihan hyviäkin löytöjä. Se vaan ärsyttää kun vanhoista -ei keräilyharvinaisuuksita- pitää maksaa liikaa.
 
Huomasin sellasen asian tuossa joku aika sitten kun "rippasin" samalta albumilta kasetti, ja vinyyliversiot samasta biisistä koneelle, että niissä oli ihan erilainen yleissoundi. Jotenkin stereokuva oli erilainen. Kasettiversiossa jopa laulu oli panoroitu eri kohtaan kuin vinyylissä. Liekö kasetissa, tai soittimessa vikaa, vai mikä.
 
Mitä luulette, tehdäänkö uudet vinyylijulkaisut alkuperäisistä LP-masternauhoista, vai olisivatko uudet vinyylit jotain CD-mastereista tehtyä epämääräistä remastermössöä?
 
En tiedä mutta luulen että näin on. En ole tosin uusia vinyyleitä ostanut. Oishan se aika homma tehdä masteroimaton versio, varsinkin kun masteroinnista on nykyään tullut jo efekti, eikä artisti välttämättä halua hienoja särölle vedettyjä masterointeja pois ;P
 
Rok rok
Kailis
07.06.2011 13:11:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

6 metriä vinyyleitä jotka olen hankkinut 35:n vuoden aikana. Levyjen soundeissa on hirveitä eroja. Ainakin jotkut Kanada-painokset on sellaisia jotka jättäisin hyllyyn. Toisaalta vertasin juuri kunnostamallani Thorens TD 160 Super/SME series IIIs/Benz Micro Silver kombinaatiolla joihinkin CD:ihin (Sony XA30ES) ja valehtelematta vinyyli vie 6-0. Ainakin Beatlesin White Album ja Wendy&Lisa Eroica.
Ilo korvalle on kuunnella alkuperäisiä vanhoja Verve/Blue Note levytyksiä. Herranjumala mikä soundimaailma!
 
LaMotta: Mulle ei tuossa tilanteessa tullut varsinaisesti ensimmäisenä mieleen neekeriasiat, vaan keskityin vaihtamaan kuulumisia ja kyselin, että mistä päin on kotoisin jne.
Kalmo
10.06.2011 12:58:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CD:n alkutaipaleella,1985-1995 tehdyt digitoinnit klassikkolevyistä olivat usein ihan kamalia, ja niitä on vielä liikenteessä. Hommaa ei yksinkertaisesti osattu. David Bowien 24-bittisenä digitoidut olivat ensimmäisiä omiin käsiini osuneita, joissa soundi toimi.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Rämppy
10.06.2011 13:52:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ne muutamat viime vuosien uusintapainokset vanhoista levyistä, mitä olen ostanut, soivat komeasti. Mutta olen myös lukenut varoituksen sanoja uusvinyyleistä, jotka on painettu cd-masteroinneista eivätkä soundaa hyvältä. 70- ja 80-lukujen vinyyleissä laatu vaihtelee tosiaan tosi paljon painoksesta ja painopaikasta riippuen. Mulla hallussa olevista levyistä kanadalaispainokset ovat yleensä varsin hyvän kuuloisia, mutta jotkut välimeren painokset (italia, espanja, portugali) ovat melko huonoja, ritisivät jo uutena ja kuulostivat latteilta. Samoin karuimmat USA-painokset ovat olleet jo uutena rähjäisen kuuloisia (relic-levyjä...??).
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
StJerky
10.06.2011 15:30:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: jotkut välimeren painokset (italia, espanja, portugali) ovat melko huonoja, ritisivät jo uutena ja kuulostivat latteilta.
 
Sama juttu. Kreikasta kasarilla ostetut älppärit rätisi ja paukkui jo uutena.
 
Kailis
10.06.2011 16:32:49 (muokattu 10.06.2011 16:43:00)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Neulalla on muuten uskomaton vaikutus siihen rätiseekö levy. Hyvä neula ei poimi niin paljon pintanaarmuja. Tuli todettua tuolla Benz Micro rasialla. Levy voi näyttää päälle päin kolkolta ja entisellä halpis-Technics levarilla oli aika kuraa, mutta tää uus kyntää todella nätisti. Tosin jos se painos on paska niin ei siitä hyvällä neulallakaan timanttia saa.
Yleensä noissa paremmissa rasioissa tulee paremmin ilmi koko toistoketjun ominaisuudet. Joku ylämidleltään tiukka rasia voi kuulostaa rasittavalta, jos kaiuttimissa ja vahvarissa on tätä ominaisuutta korostavia piirteitä.
Nyt kuuntelen They Might Be Giants duon Flood levyä. Älyttömän kivaa kesämusaa ja soundit on hyvät. Ja hyvän pop-levyn merkki; 19 biisiä =D
 
LaMotta: Mulle ei tuossa tilanteessa tullut varsinaisesti ensimmäisenä mieleen neekeriasiat, vaan keskityin vaihtamaan kuulumisia ja kyselin, että mistä päin on kotoisin jne.
Rämppy
11.06.2011 18:29:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Neulalla on muuten uskomaton vaikutus siihen rätiseekö levy. Hyvä neula ei poimi niin paljon pintanaarmuja... Yleensä noissa paremmissa rasioissa tulee paremmin ilmi koko toistoketjun ominaisuudet.
Totta turiset. Itse huomasin saman aikoinaan, kun vaihdoin levariin Goldringin rasian. Oli dramaattinen vaikutus soundeihin ja koko musaelämykseen.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti