Muusikoiden.net
25.10.2020
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyvän keikan edellytykset
1
Aleksir18
16.09.2020 00:31:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä on paras keikka minkä ikinä olet nähnyt? Miksi juuri se oli paras keikka? Mitä tapahtui ja miksi? Jaa kokemuksesi ja perustelusi.
 
sepisti
16.09.2020 01:15:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aleksir18: Mikä on paras keikka minkä ikinä olet nähnyt? Miksi juuri se oli paras keikka? Mitä tapahtui ja miksi? Jaa kokemuksesi ja perustelusi.
 
Tällä alueella keskustellaan seuraavista asioista: Konserttiäänentoisto, PA- ja valokalusto ja niiden käyttö, laulukamat.
 
Kefiiri
27.09.2020 08:47:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voihan sen keikan nähdä esiintyjän tai äänimiehenkin silmistä käsin, otsikkohan on oikein hyvä.
 
Lasketaanko livetoimintaan muusikoille tarjottu ruoka? Omat huippukokemukseni ovat kahdesta eri tapahtumasta, toisessa oli lyömätön tarjoilu ja toisessa äänentoisto ja valaistus olivat harvinaisen miellyttävässä kuosissa.
 
En ole musiikin asiantuntija.
basisti1971
28.09.2020 09:56:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kefiiri: Voihan sen keikan nähdä esiintyjän tai äänimiehenkin silmistä käsin, otsikkohan on oikein hyvä.
 
Tästä katsantokannasta tarkastellen...
 
Ykköseksi nousee ehdottomasti "The Jailhouse band" Teatrovainaassa, olisiko ollut Suolirassi 1, Spinefarmin karkelot muistaakseni kuitenkin.
 
Tuolla salanimellä ko. karkeloiden julisteisiin merkitty ja ensiesiintymisensä jälkeen liki välittömään maailmanmaineeseen ampaissut bändi yllätti niin tekniikan kuin kuulijat/katselijat totaalisesti, sekä ammattitaidollaan että yllättävyydelläänkin.
 
Ensivaikutelma kun meille jo ennen soundchekkiä asia paljastettiin, oli kyllä rehellisesti sanottuna se että niin tekniseltä- kuin yleisönkin kannalta katastrofin ainekset oli enemmän kuin valmiina, mutta tekniikan 1/4-kämmiä lukuunottamatta suksee oli aivan käsittämätön.
 
Vuosituhannen vaihtumisen jälkeen lähtivät valitettavasti rönsyilemään rumpujen yms. "turhien" ja ylimääräisten kilkattimen kanssa, mutta mulle tuo aito ja alkuperäinen on, ja tulee aina olemaankin se juttu.
 

 
Kakkosena samalla stagella J. Karjalaisen Electric Saunan levynjulkaisukeikka, josta tuohon iänpäivänvanhaan viestiketjuun:
 
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?plink=12488081
 
kirjoittelin:
 
Mun ainoa kokemus Karjalaisesta on 90-luvulta Electric Saunan levynjulkaisukeikalta Teatron monitoritiskin takaa, joten nykytilanteesta en osaa sanoa mitään.
 
Lavavolyymi oli kyllä ainakin tuolloin sitä luokka, etten yhtään ihmettele vaikka vetelisivät samalla kaavalla yhä.
 
Vaikka akteja oli tuolla jos jonkinmoisia, yksikään bändi ei soittanut yhtä hiljaa ja puhtaasti lavalla.
Monitorikioskissa pystyi keskustelemaan ääntä korottamatta, joutui jopa hieman hiljentämään ettei olisi häirinnyt artisteja.
 
Lyhyeksi jääneen miksaajanurani ehdottomia helmiä, ja yhä referenssi siitä miten oikeat ammattilaiset asian oikeasti hoitavat kun lopputuloksen korkein mahdollinen laatu on päämääränä.
 
Mikkinä oli muistaakseni tuolloin ihan perus 58, ja lattialla talon kulmat kaikilla, ei sidefillejä.

 
Teatrovainaan lavalla hääriessä huomasi myös kuinka eritasoisia "ammattilaisia" tuohon 90 luvun puolenvälin-loppupuolen livemusaskeneen mahtui, ja kuinka "SUURET taiteilijat" yleensä katosivat kokolailla pikaisesti.
Oikeasti intohimon, työn tekemisen tai ihmisten viihdyttämisen kannalta asian ottavat ovat pitkälti kuvioissa edelleenkin.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti