Flygarin suukappaleet on tosi syviä ja kartiomaisia, ainakin silloin, kun yritetään tuottaa "aito" flyygelitorvisaundi. Vähän matalampaan voi tietysti mennä, jos on joku erityinen syy soittaa ylärekisterissä nimenomaan flyygelitorvella, eikä kornettia tai trumpettia jostakin syystä voi käyttää.
Oma kokemus asiasta on se, että syvempää kuppia voi jossain määrin kompensoida vähän pienemmällä rimmin halkaisijalla ja leveämmällä paksuudella, mutta ei määrättömästi. Yleensähän porukka tuplaa flygarilla trumpettia, ts. soittaa molempia, eikä pelkkää flyygelitorvea. Jos esim. trumpetissa on käytössä vaikka Bachin 3C:tä, voisi olla järkevää ottaa flygariin Bachin 6C tai 7C (tai joku muu merkki vastaavalla koolla). Kun itte soitan trumpettia Bachin 1 1/2C:llä, tykkäsin soittaa flyygelitorvea Bachin 3CW:llä.
Käy tsekkaamassa Kanstulin suukappalekirjastosta eri suukappaleiden poikkileikkauksia (B-alkuiset on Bacheista skannattuja, BFL on Bachin flyygelitorvisarjaa jne.) :
http://kanstul.net/MPcompare/MPC_images/CompareJRFF.html Eri merkkisten suukappaleiden kokojen vastaavuuksia voi käydä kattomassa osoitteesta:
http://www.allbrassradio.com/tmptmpccharts.htm Siinä mun puolen pennin arvoiset ajatukset tähän aiheeseen.