Muusikoiden.net
01.11.2020
 

Keskustelua raskaammasta musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Levyn pitää olla mahdollisimman vaikeasti tajuttava että on hyvä
1 2
Angra Mainyu
13.04.2020 11:38:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Levyn pitää olla mahdollisimman vaikeasti tajuttava että on hyvää musaa. Levyn pitää vaatia ainaki kakskymmentä kertaa että se avautuu ja siitä tulee hyvä?
 
Mielestäni hyvän levyn pitää heti kuulostaa hyvälle. Jos levyä väkisin kuuntelee monesti niin viimeinhän sitä uskoo yksisarvisiin ja hyvään levyyn.
 
Kertokaa esimerkkejä. Tein tämän topicin uuden Nightwish levyn innoittamana, joka ei 3. kuuntelu kerrankaan jälkeen kuulosta hyvältä. En anna enää 4. mahdollisuutta. 3. kuuntelu kertaa on mielestäni ihan reilu levyn tekijöitä kohtaan, ei se paremmaksi muutu vaikka miten paljon kuuntelisi.
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 6,66¤/kk (ei määräaikaisuutta)
Mahti
13.04.2020 12:24:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin on tosi mageeta sanoa, että levy avautui vuosien jälkeen sadannen kuuntelukerran jälkeen. Esimerkkinä Yesin Tales from Topographic Oceans. Missään tapauksessa hyvä levy ei saa olla kaupallisesti suosittu, vaan vähän marginaalimmassa, eks niin?
 
Jokainen paistaa omat makkaransa
Angra Mainyu
13.04.2020 12:29:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mutta entäs jos muusikot ovatkin tehneet paskan levyn "tietoisesti", "kun on vaan pakko tehdä jottei fanit unohda meitä", ja jonnet kuuntelee sitä helvetisti turhaan?
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 6,66¤/kk (ei määräaikaisuutta)
Basil79
13.04.2020 15:40:26 (muokattu 13.04.2020 16:06:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olisin kuunnellut Metallican Justice For Allin aikanaan vain 5 kertaa, pitäisin sitä keskinkertaisena. Nyt se on ainakin Metallican levyistä suosikki. Silloin eräs kaveri jankutti ja jankutti, että et vaan tajuu ja oikeassa oli. Black albumi avutui miltei heti, enkä ole jaksanut kuunnella sitä ysärin jälkeen. Justicea kuuntelen edelleen silloin tällöin.
 
Ei tähän varmaan yhtä oikeaa vastausta ole, mutta jos joku musiikki avautuu minulle heti, saatan kyllästyä siihen ennen kuin se eka pyöräytys saapuu loppuun. Hyviä esimerkkejä nämä poppihitit radioissa. Saatan fiilistellä tarttuvaa melodiaa ja simppeliä rakennetta eka kuuntelulla, mutta jo toinen kerta alkaa vituttamaan.
 
Minun suosikkini ovat vaatineet työstämistä, eikä se mitään paskaa ole, että se teos voi aueta vasta useampien pyöräytyksien jälkeen. Ainakin minulle käy näin usein. Lisäksi se musiikki ei menetä heti mielenkiintoa aukeamisen jälkeen, toisin kuin heti aukeavissa. Toki näihinkin mahtuu poikkeuksia. Käsi sydämellä voin ainakin omalla kohdalla sanoa, että näihin ei liity yksisarvisia tai menninkäisiä, ellei sitten joidenkin biisien sanoituksissa..
 
Mutta kukin tyylillään, eikai se musiikin nauttimistapa nyt niin tärkeä asia ole. En minä ainakaan jaksa ressata, kun suurin yleisö tyytyy siihen mitä markkinat haluavat tuputtaa. Ja yleensähän se on sitä kerralla kaaliin tavaraa kauniilla ulkomuodolla. Se myy.
 
Loppuun on vielä todettava, että en minäkään kaikkelle musiikille anna viiden kuuntelukerran mahdollisuuksia. Sehän on ajankäytöllisesti ihan mahdotonta. Ja nykyään tulee kuunneltua enemmän kirjoja. Niiden on parempi olla heti hyviä, niissä ei toistot auta:).
 
Jucciz
14.04.2020 01:31:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Black albumissa nyt ei kauheasti pureskeltavaa ole, sen verran helposti lähestyttäväksi ja radioystävälliseksi levy on tuotettu. Tämä ei tarkoita sitä, että levy olisi sinänsä huono: sen sovitukselliset, tuotannolliset ja soundilliset ratkaisut ovat ammattityyppien tekemiä - tosin enemmän siitä vinkkelistä, että mahdollisimman suuri kuulijakunta voisi sukeltaa levyn syövereihin jo ensikuulemalta. Tässä onnistuttiin loistavasti, sen verran salonkikelposta työnjälki on kaikin puolin.
 
Haluan kuitenkin ajatella, että tuon levyn kuulleista ainakin jotkut kiinnostuivat bändin aiemmasta katalogista ja ovat sitä kautta löytäneet myös ne levyt, jotka eivät koskaan suuremmin radioaalloille päässeet - ja joissa ehkä kuitenkin mentiin enemmän intuitio, nuoruuden raivo ja tinkimättömyys edellä. Eipä sillä: kyllähän myös esimerkiksi Lightning ja Puppets ovat todella ammattimaisesti tuotettuja, äänitettyjä ja miksattuja.
 
Siltikin M'tällicah-suosikkilevyni saattaa olla nimenomaan Justice: biisit nyt vaan ovat silkkaa neroutta ja mukana on vielä jonkinlaista raivoa ja tyydyttymätöntä nälkää - ja varmasti myös ripaus surua ja katkeruutta Cliffin poismenon johdosta.
pehko
14.04.2020 06:22:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Angra Mainyu: uuden Nightwish levyn innoittamana.
 
Ehkäpä syy on tässä. Nightwish....
 
joku muu sikko
14.04.2020 08:24:42 (muokattu 14.04.2020 08:25:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhden hyvä voi olla toisen huono. Yhden vaikeasti tajuttava voi olla toiselle helposti tajuttava. Pohditaanko vaihteeksi tältä kannalta. Piirrän vuokaavion itselleni aiheesta.
 
Juu mast tsamp övei from skvirröls baik ant staat living diu. -Sjömanni-
Hannubal
14.04.2020 09:47:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on ehkä kaksi eri puolta: lyriikat ovat vaikeasti tajuttavat, mahdollisesti yhteiskuntakriittisiä ja esim. kapitalismin synkimpiä puolia ruotivia, tai sitten kuuntelee musiikkia liian nuorena ymmärtääkseen kaiken, ja vasta vanhemmalla iällä kappaleen "aikuisten elämän asiat" avautuvat paremmin, kun kuuluu kohderyhmään.
 
Joka tapauksessa on hienoa, jos joku levy kulkee vuosia mukana levylautasella, ja siitä saa aina jotain uutta irti.
 
Hän valikoi vaatteemme ja sanat suuhumme. Hän työntää kätensä meidän taskuumme ja syö meidän laskuumme.
Vessajono
14.04.2020 10:16:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mahti: Ainakin on tosi mageeta sanoa, että levy avautui vuosien jälkeen sadannen kuuntelukerran jälkeen. Esimerkkinä Yesin Tales from Topographic Oceans. Missään tapauksessa hyvä levy ei saa olla kaupallisesti suosittu, vaan vähän marginaalimmassa, eks niin?
 
Tässä nyt on se ongelma, että tuohon ajatukseen sisältyy oletus, että Tales olisi hyvä levy, mitä se ei missään tapauksessa ole. Luultavasti kyseessä on jopa huonoin koskaan tehty levy.
 
"Minen oo kuule nauranu pätkääkään sen jälkeen ku tossa telkkarissa taksikuski putos betonimyllyyn"
vt1100
14.04.2020 15:36:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Emmäätiiä Semmonen sopivasti osiltaan hitaasti aukeva joskin heti koukuttava lienee paras optio.
 
lmu2002
14.04.2020 22:45:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaaha. En kyllä kuuntele levyä toiste jos en tykkää siitä, tai edes loppuun jos kolmaskaan biisi ei sytytä. Maailmassa riittää kuitenkin musaa ja kun jaksaa kahlata niin hetihyviäkin löytyy kyllä.
Onhan tietysti kuuntelukulttuuri muuttunut: kun ennen takertui viikkorahoilla ostettuun älppyyn syvällä rakkaudella ja odotuksen täyttymyksellä, nyt vain naksuttaa skippiä jos ei piakkoin lähe iskemään.
 
Funkånaut
15.04.2020 19:02:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jossakin määrin olen Turbon kanssa samoilla linjoilla; jos levy on kökkö ekalla kuuntelulla niin se on. Mistä tahansa oppii tykkäämään, jos tarpeeks kauan vaan yrittää; onhan hirressäkin roikkuessa eka vartti se ikävin.
 
Mut monasti voi käy niin, ettei koko hienous valkene useammallakaan kuuntelukerralla ja joka kerta uudelleen kuunnellessa löytää uutta kiinnostavaa. Mutta näissäkin tapauksissa on jo ekalla kuuntelukerralla hoksattu, että tässä on sitä jotakin. Myöhemmillä kerroilla vaan alkanut aukeamaan, että mitä se jokin oikeastaan on.
 
On niin helppo piilotella pökäleyttä ja puuttuvia ässäluokan sävellyksiä monimutkaisuuden alle, johon aikanaan esmes progebändit pahimmillaan syyllistyivät.
 
"Lauserakenteesi on syvältä ja heppisi pieni."
RäikeäSammakko
15.04.2020 20:13:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en usko, että levy on hyvä vain jos se kuulostaa hyvältä ekalla kuuntelukerralla. Makuasioitahan nämä loppupelissä on. Itelle jotkut biisit aukeaa paremmin monen kuuntelun jälkeen, etenkin jos biisi on pitkä, massiivinen ja sisältää paljon kaikkea. Wintersunin Forest Seasons on yksi mikä aluksi kuulosti liian täyteen ahdetulta, mutta vähitellen alkoi kuulla pieniä mielenkiintoisia yksityiskohtia mitkä nostivat arvostusta biiseihin. Ja kun ikää tulee lisää, musiikkimaku voi matkan varrella muuttua, ja jokin biisi voi myöhemmällä iällä iskeä enemmän kuin silloin nuorempana. Ja päinvaistoin.
 
Nightwishin uusimmasta levystä en ekalla kuuntelukerralla välittänyt muista kuin Noisesta, sitten parin kuuntelun jälkeen How's the Heart alkoi jäädä mieleen, ja nyt kun on biisit enemmän läpikohtaisin tuttuja, sanoisin että biisit Pan ja Shoemaker liittyvät suosikkeihini. Loput ovat mulle yhdentekeviä.
 
Toki on myös semmosia albumeja joista on ekalla kuuntelukerralla pitänyt ihan älyttömästi, mutta myöhemmin arvosana laskenut, tuoreimpana esimerkkinä Insomniumin Heart Like a Grave. Ekalla kuuntelukerralla ylitti Winter's Gaten joka minusta on niiden paras lätty. Jälkeenpäin kun kuuntelin WG:n uudelleen, niin onhan se edelleen niiden paras tekele.
 
Riippuu myös paljon mikä artisti on kyseessä, että haluanko antaa albumille lisää mahdollisuuksia voittaa minua puolelleen. Suosikkiartisteissa joo, muissa sitten jatkan seuraavaan jos ei herätä minkäänlaisia tuntemuksia tai mielenkiintoa.
 
Regalis Apertura
15.04.2020 23:24:57 (muokattu 16.04.2020 09:30:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainakin omalta kohdalta pätee että ainakin sellaisten "perinteisten" bändien kuten ACDC/Stones ymv. perusrock-bändien kohdalla se ekalla kerralla hyvältä kuulostaminen tapahtuu yleensä heti tai toisella kuuntelulla ja sitten progempien bändien kohdalla joko ekalla kerralla tai sitten 2-4 kuuntelun jälkeen. Esim. tuo em. Yesin Tales vaati kyllä melkoisesti totuttelua kieltämättä;)... En sanoisi että olisi jotenkin kaikkien aikojen huonoin levy mutta ainakin yksi kuulijalta eniten vaativimmista levyistä ikinä.
 
PJS
16.04.2020 13:04:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos itse ei tajua jotain asiaa ensimmäisellä kuulemalla niin ei kannata olettaa että muutkaan eivät voisi tajuta. Tyhmälle kaikki on monimutkaista ja älykkäälle asiat ovat yksinkertaisia.
 
I still love rock and roll
Regalis Apertura
16.04.2020 15:57:27 (muokattu 16.04.2020 15:59:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noinkin voi tätä asiaa ajatella (noin kärjistetysti sanottuna). Siksi puhuinkin vain itsestäni enkä yleistänyt tyyliin "jos en minä pitänyt tästä ekalla kuuntelulla enkä x kuuntelun jälkeenkään niin ei kukaan muukaan tästä voi tykätä";)...
 
headhead
17.04.2020 10:29:57 (muokattu 17.04.2020 10:32:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulle on olemassa:
-Sellaista musaa, joka kuulostaa heti ekalla kuuntelukerralla hyvältä, joka on siis sen tyylistä musiikkia mitä olen aikaisemmin kuunnellut paljon. Eli tuttuja elementtejä joista saan kiinni ja joista pidän.
-Sitten on musiikkia joka kuulostaa vain oudolta ensikuuntelulla. Paras esimerkki on kun vuosia sitten etsin mnetistä uutta mielenkiintoista musiikkia, ja kuuntelin Kate Bushin Wuthering Heightsin. Siitä jäi vaan sellainen wtf-fiilis, mutta lisäsin sen soittolistalle vaikka ei auennutkaan. Sitten, pari vuotta sen jälkeen näin livevedon siitä ja silloin aukesi että sehän on hyvä biisi.
-sitten on musiikki joka kuulostaa vain mitäänsanomattomalta, ja tiedän siitä itsekin että tämä ei tule aukeamaan ajan mittaan. Vähän niin kun ruoan kanssa. Roskaruoka on hyvää, sushista voi oppia pitämään ja paska on paskaa.
-Ja kaikkea tolta väliltä.
 
Edit. Vanhana Black Metal -fanina, tiedän että hevipalstalla puhutaan eri musasta kuin mä tässä esimerkissä puhuin.
 
Sanoinko jotain typerää?
Herrah
18.04.2020 14:35:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää on kyllä jotenkin luokattoman typerä topik
 
Decadetroll
18.04.2020 19:21:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Herrah: Tää on kyllä jotenkin luokattoman typerä topik
 
Oletko jotenkin yllättynyt?
 
Tokkopa! Tai no tokkopa n0kkoset tokkivat nokkopa niimpäkö ökköset pökköset pölöpölplöttö hirnau iihahaa! -NHR
Angra Mainyu
18.04.2020 20:59:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Herrah: Tää on kyllä jotenkin luokattoman typerä topik
 
No en tiedä miten "järkeviä" sinunkaan topicit on.
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 6,66¤/kk (ei määräaikaisuutta)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti