Muusikoiden.net
23.10.2020
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Slideputki
1
vekotin75
06.10.2019 08:43:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei
 
Olen ajatellut laajentaa äänimaailmaa kitaralla ja hankkia slideputken. Ajatus olisi sitä käyttää normivireisellä sähkökitaralla, lähinnä melodioiden soittoon. Kitarani on action ei ole aivan alhaalla, mutta en haluaisi sitä myöskään nostaa ylemmäksikään.
 
Onko joku esimerkiksi jokaisen musiikkikaupan hyllystä löytyvä Dunlopin putki mielestäsi hyvä edellämainitun tekniikan opetteluun?
 
Tiedän, että kokeilemalla löytyy, mutta ajattelin säästää aikaa ja rahaa tämän palstan soittajien kokemuksilla.
 
Terveisin Vesa
 
LaMotta
06.10.2019 10:44:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omat slidekokeilut ei onnistuneet kovin hyvin 'normaali'soittoon säädetyllä kitaralla. Ehkä en vaan sitten osannut?
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Krice
06.10.2019 16:30:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vekotin75: Onko joku esimerkiksi jokaisen musiikkikaupan hyllystä löytyvä Dunlopin putki mielestäsi hyvä edellämainitun tekniikan opetteluun?
 
On. Kieliä ei tarvitse säätää korkeammalle. Tosin jos tuota ajattelee, niin ehkä pyöreämmästä otelaudasta on hyötyä niin slide ei osu viereisiin kieliin niin helposti.
 
Puavali
11.10.2019 00:08:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sormeen sopiva slideputki, ei ihan matalin action kielissä eikä ihan ohuimmat kielet, niin asia helpottuu.
Joees
27.10.2019 08:03:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: On. Kieliä ei tarvitse säätää korkeammalle. Tosin jos tuota ajattelee, niin ehkä pyöreämmästä otelaudasta on hyötyä niin slide ei osu viereisiin kieliin niin helposti.
 
Tässäkään ei kannata mennä perse edellä puuhun vaan opettelee suosiolla demppaamaan ne kielet joiden ei ole tarkoitus soida.
 
Jos soitosta suurin osa on edelleen ilman slideä niin korkeus silleen että on mukavaa soittaa ilman slideä, jos painotus siirtyy enemmän slidehommiin niin sit kannattanee harkita nostamista. Muuten ihan fiiliksen mukaan, kyllä sen huomaa mikä toimii ja mikä ei.
 
Humina on mun särö ja feedback on mun laulaja.
Arkka
01.11.2019 17:17:41 (muokattu 01.11.2019 17:17:58)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja monesti slidellä soitetaan useita kieliä yhtäaikaa, jolloinka pyöreys saattaa olla ongelmallistakin matalalla actionilla.
 
vekotin75: Onko joku esimerkiksi jokaisen musiikkikaupan hyllystä löytyvä Dunlopin putki mielestäsi hyvä edellämainitun tekniikan opetteluun?
 
Mulla on ollut molempia Dunlopilta: messinkisiä ja kromattuja. Soittaa en osaa, enkä ole vertaillut, mutta eipä noilla hirveästi metsään varmastikaan mene. Oleellista lienee enempi sopiva koko kuten edellä mainittiin.
 
Sellanen niksipirkkavinkki, että liian ison sliden tilkkeeksi toimii aika hyvin ear-tyylinen korvatulppa. Niitä kun monilla varmaan löytyy soittotilanteissa muutenkin.
 
Mikko_AAA
02.11.2019 21:38:31 (muokattu 02.11.2019 21:47:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sanoisin, että kitaran säätäminen ei ole välttämätöntä. Joskin varmaan helpottaa soittoa, mutta ei ole välttämättömyys. Itellä on kaikki kitarat aika "perus" asetuksilla ja kyllä se onnistuu kun harjoittelee.
 
Suosittelisin itse että opettelee pikkurillissä pitämään putkea, että sen saa täysin pohjaan sormen tyveen asti. Saa paremman "tatsin" kun putki ei ole puolessa välissä sormea. Lisäksi pikkurillissä Jää muut sormet vapaaksi muihin juttuihin. Ehkä aluksi hankalempi pikkurillissä, mutta muita etuja tulee myöhemmin kun muut sormet on vapaana. Nimettömässä pitäminen vie vähän kuin koko käden pois pelistä.
 
Mutta tyylejä monia. Kokeilemalla selviää.
 
Mitä putkiin tulee, niin lasinen on omasta mielestä paras sähkökitaralla soittoon. Napakka soundi ja tulee hyvin läpi bändisoitossa. Akustisissa/resonaattorijutuissa suosittelisin kromista tai messinkiputkea. Makuasioita toki nämäkin ja tuskin yhtä oikeaa vastausta on.
 
Jarmo Hynnistä lainaten: Soittakaa slideä aina taustanauhan kanssa, että kuulette että se osuu säveleen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti