Muusikoiden.net
15.05.2021
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tks-kaapit Ruotsista
1
Pasifisti basisti
11.10.2020 13:29:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tarve hankkia uudet bassokamat. Mieluiten mahdollisimman kevyet ja helposti roudattavat. Eli siis pieni trankkunuppi (ajatuksissa tällä hetkellä Aguilarin Tonehammer 500) ja sille pari kevyttä kaappia (1x12"). Budejetti kaappiparille lienee jossain tonnin hujakoilla.
 
Soitan "vintagehenkistä" musaa flateilla kielillä, eli soundien puolesta ehdottomasti hakusessa enemmän tummaa soundia kuin kilinää. Keikat mennään lähes aina pa-avusteisesti ja reenis ja lavavolumet on varsin hillittyjä, joten mitään massiivista äänivallia kamoilla ei tarvitse saada ulos.
 
Törmäsin näihin Ruotsalaisiin Tks merkkisiin kaappeihin (https://www.tks.se/). Hinnoittelun ja speksien puolesta todella kiinnostavia kapistuksia.
Laitoin mailia nettisivuilta löytyneeseen osoitteeseen, mutta en ole saanut vastausta. Onko kellään tietoa onko firma vielä toiminnassa? Facebook sivuillansakkin näyttää olevan viimeisin päivitys viime vuoden puolelta.
 
Otan mieluusti myös vastaan hyviä vaihtoehtoja keveistä 12-tuumaisista lämminsoundisista kaapeista ja vahvistimista. Viimeisimmästä bassokamojen hankinnasta on jo toistakymmentä vuotta niin ei ole tietämys nykykamoista ehkä kovin ajantasainen.
 
J.Nikkanen
11.10.2020 14:06:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No mutta jospas tekisit itse? Melko helppoa hommaa jos on hieman työkaluja ja ne pysyy kädessä, toki vaatii aikaa myös ja se on monelle nykyihmiselle ongelma. (esim. minulle, eipä ole vapaa-ajan ongelmia)
 
15 mm havuvaneria tai 12 mm koivua, tukirimoja, liimaa, ruuveja. Siinäpä se. Elementiksi Eminencen neodyymi. Pam pam, valmis.
 
Pasifisti basisti
11.10.2020 14:26:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: No mutta jospas tekisit itse? Melko helppoa hommaa jos on hieman työkaluja ja ne pysyy kädessä, toki vaatii aikaa myös ja se on monelle nykyihmiselle ongelma. (esim. minulle, eipä ole vapaa-ajan ongelmia)
 
15 mm havuvaneria tai 12 mm koivua, tukirimoja, liimaa, ruuveja. Siinäpä se. Elementiksi Eminencen neodyymi. Pam pam, valmis.

 
Ihan mielenkiintoinen ehdotus kyllä, mutta ei oikeen taida aika riittää tuohon hommaan. Eikä myöskään ole tarvittavia tiloja ja työkaluja.
 
J.Nikkanen
11.10.2020 14:48:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pasifisti basisti: Ihan mielenkiintoinen ehdotus kyllä, mutta ei oikeen taida aika riittää tuohon hommaan. Eikä myöskään ole tarvittavia tiloja ja työkaluja.
 
Ymmärrän. Itse olen nakellut kaappiaihioita pilahintaan torille, osan pilkkonut ja hyödyntänyt muissa hommissa ja nuotioonkin niitä on päätynyt. Silti keskeneräisiä on enemmän kuin yksi tai kaksi, eikä mitään käryä missä vaiheessa ehtii taas jatkamaan. Ärsyttävää. Työkalut löytyy ja nykyään myös tilat.
 
ituvirtanen
11.10.2020 17:22:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sepällä on ilmeisesti ollut terveysongelmia jonkin aikaa. Jos panet rahasi tuonne, joudut luultavimmin jonon häntäpäässä odottelemaan tilaustasi hyvin pitkään.
 
Barefaced on hiukan vastaava, kannattaa tarkistaa.
 
pvais
13.10.2020 19:21:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite soitan tone hammer 500:llä ja sille kaappeina Aguilarin SL112:set.
 
On hyvä kokonaisuus jota suosittelen. Kahdella kaapilla menee budjetti pitkäksi, mutta jos vain pystyy venymään tai ostamaan kaappi kerrallaan niin hyvä tulee. Ite soitan bändissä näillä iskelmää, rokkia, metallia ja funkiakin. Setti taipuu helposti moneen menoon. Kaapeissa säädettävät tweetterit. Suosittelen
 
absqua
14.10.2020 07:38:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on TKS 2x12". Aivan loistava kaappi. Maltillisen painoinen ( alle 20kg), mutta soundi on erinomainen ja äänenpainetta riittää kaikkeen mihin nyt mun käytössä äänenpaineen tarvitsee riittää. Hyvän näköinenkin. Tämän pohjalta uskallan suositella ko. firmaa.
 
Always play on one and don't fake the funk. -Bootsy-
Pasifisti basisti
14.10.2020 10:16:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ituvirtanen: Sepällä on ilmeisesti ollut terveysongelmia jonkin aikaa. Jos panet rahasi tuonne, joudut luultavimmin jonon häntäpäässä odottelemaan tilaustasi hyvin pitkään.
 
Barefaced on hiukan vastaava, kannattaa tarkistaa.

 
Aha, että siis tämmöinen tilanne. Ok no sit ymmärtää kyllä, ettei ehdi maileihin vastailla. Toivottavasti tulee kuntoon ja saa rakennushommat taas rullaamaan. Nuo barfaced-kaapit vaikuttaa kiinnostavilta kyllä, mutta hintaakin on sitten jo tuplasti enemmän.
 
Aguilarit olis tietty varmasti hyvä valinta Tonehammerin kaveriksi, mutta nekin on vähän turhan tyyriitä. Jostain olin myös lukevinani, että nuo Tks:n S112 olis aikalailla ainakin speksien puolesta vastaavia kuin tuo Aguilarin sl112, tiedä sitten kuinka käytännössä.
 
Tuommoinen orangen kaappi https://www.thomann.de/fi/orange_obc112.htm vaikuttaa myös kiinnostavalta (hintakin olis vielä budjetissa ja painoakaan ei ole liikaa). Onko kellään kokemuksia noista? Ovat ilmeisesti tulleet markkinoille tämän vuoden puolella vasta.
 
Kieppi
26.10.2020 19:53:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on ollut TKS:n valikoimista S2126 sekä S112. Isomman olen myynyt, kun tarve isolle kaapille loppui, mutta S112 on edelleen.
 
Työn jälki ja soundi kestää vertailun mihin tahansa. Samoilla linjoilla toveri Absquan kanssa siis ollaan.
 
Kalamies #10 >-)))>. Last.fm
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy." -Benjamin Franklin-
hallu
27.10.2020 05:51:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko mainotsaa, että Änäkäinen voisi olla vastaus tarpeisiisi. Hintahaarukkaan osuu ihan varmasti ja ne on keveitä kaappeja (Karihan on itse basisti). Niiden kaappien suunnittelu on lähtenyt siitä miten bassokaapin saisi kevyemmäksi. Mulla ei ole kokemusta sen bassokaapeista, mutta mulla on yksi Änäkäisen kitarakaappi, joka kuulostaa kokoaan isommalta ja on kevyt ja pieni. Kannattaa ainakin kysyä siltä.
 
Mä otan omat juttuni ihan liian tosissani, älä sinä ota :-)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti