Muusikoiden.net
26.04.2017
Musamaailma Turku - Yliopistonkatu 13 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: USB Hubit
1
Kvesti
09.04.2015 22:11:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En löytänyt tästä aiheesta mitään haulla, joten aloitan keskustelun itse.
 
Yritän löytää hyvää ja toimivaa USB hubia musiikin tekoa varten. Tällä hetkellä on yksi käytössä, mutta tietokone tuntuu kadottavan sen tai siinä olevat laitteet satunnaisesti. Olen törmännyt useasti varoituksiin USB hubien käytöstä.
 
Nykyinen hub toimii hyvänä päivänä hyvin, huonoina se kadottaa laitteita muuteman kerran. Onko hyviä neuvoja, jolla asian saisi korjattua tai vinkkejä oikeasti toimivista USB hubeista?
 
-Q-
10.04.2015 10:52:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäisenä valintakriteerinä pitäisin ns aktiivista tai "powered" hubia jolle tulee oma sähkönsyöttönsä. Useimmat ongelmat USB-porttien jakamisessa hubeilla liittyy virransyöttöön kun sitä yhtä tietokoneen porttia kuormittaakin nyt useampi laite. Portteja kannattaa myös priorisoida niin että interfacet ja kiintolevyt yms. kriittiset laitteet tulee kiinni suoraan koneeseen ja hubin taakse sitten näppikset, kahvikupinlämmittimet ja kissanlelut ym. vähemmän tärkeät.
 
Kvesti
13.04.2015 02:06:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotain tuollaista olen yrittänyt. Sellaiset laitteet, joiden ja koneen välillä liikkuu vain midiä on hubissa. Muut on suoraan koneessa. Hubi on powered. Oletusasetuksilla kone sammutti laitteita säästääkseen virtaa. Otin tuon pois päältä, mutta se ei täysin poistanut ongelmia.
 
Stöde
14.04.2015 08:27:22 (muokattu 14.04.2015 08:29:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kvesti: Jotain tuollaista olen yrittänyt. Sellaiset laitteet, joiden ja koneen välillä liikkuu vain midiä on hubissa. Muut on suoraan koneessa. Hubi on powered. Oletusasetuksilla kone sammutti laitteita säästääkseen virtaa. Otin tuon pois päältä, mutta se ei täysin poistanut ongelmia.
 
Ehdottomasti virtalähteellinen laitos kannattaa hommata. Ei sekään tosin kaikkia ongelmia poista.
 
Itsellä oli parin kympin tarvike-hubi joka vähän väliä kadotti iLockin. Nyt ostin gigantista 40€-50€ euroa maksavan ja on toiminut paremmin. Ei sekään moitteetta.
Oli hieman kiirus hankinnalle ja etsin ihan teolliseen käyttöön olevaa räkkiratkaisua, mutta ei ihan heti löytynyt.
 
Kannattaa laittaa pari kymppiä enemmän kiinni niin vähenee turhautuminen.
 
EDIT: ...ja toki siis niin että tärkeimmät laitteet (interface) suoraan työasemaan kiinni ja hubiin sitten loput. Jos on USB-interface kyseessä.
 
Kvesti
18.04.2015 15:37:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mäkin olen yrittänyt löytää teolliseenkäyttöön tai edes ammattikäyttöön tarkoitettua hubia, mutta en ole vielä löytänyt sellaista, joka olisi valmiiksi hyllyllä. Tilaamalla ilmeisesti saisi jotain. Mä kuvittelin laittaneeni vähän kalliimman hubin, mutta sekin pätkii. Jos tietäisi sellaisen, joka varmasti toimii, siihen voisi laittaa vähän enemmän rahaa kiinni.
 
Olen miettinyt midi-kaapeleiden käyttämistä sellaisten laitteiden kanssa, joihin tarvitsen vain midin. Sekin tietysti maksaa.
 
HK
13.05.2015 08:17:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Midi on niin nopea protokolla, ettei siinä meinaa nuo USB Hubit pysyä perässä.
 
Peltikorva puupäässä.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti