Muusikoiden.net
02.12.2023
 

Media ja viihde »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pelaaminen - Tietokone/konsoli/mobiili
1 2 3 4 5172 173 174 175 176
Landola59
06.08.2015 02:33:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitkästä aikaa päätin tulla kirjoittelemaan höpöjuttujani.
 
Musiikin soittaminen on vaihtunut kuuntelemiseen ja muutenkin elämän koukerot vieneet kitaroinnista aikaa. Viime syksynä innostuin toisesta lähes yhtä epäterveellisestä harrastuksesta, nimittäin tietokonepelaamisesta. Olihan sitä entuudestaan jo PS3-konsoli jossa muutama hassu peli, NHL11, Kingdoms of Amalur - Reckoning ja Sonic ultimate collection for PS.
 
Tietokonepelaaminen, tarkemmin sanottuna Multiplayer- pelaaminen karkasi käsistä ja liityin peliklaaniinkin. Puolisen vuotta tässä on hakattu tietokonetta ja näppäimistöt ja hiiret vaihtuneet moneen kertaan. Löysin muutaman yhtäläisyyden nykyiseen ja entiseen harrastukseeni, kamarunkkareita löytyy enemmän ja vähemmän molemmista harrastuksista. Tähän harrastukseen saa näköjään palamaan yhtä paljon kuin kaikkiin muihinkin, tekniikka kehittyy ja koko ajan pelimoottorit tulevat raskaimmaksi pyörittää.
 
En miellä olevani nörtti enkä muutenkaan tietokonefriikki, en ymmärrä edelleenkään jos joku höpöttelee CPUsta ja RAMista ja GFXstä tai GTFO U CHEEKY SKRUB L2P..
 
Itse olen pelannut Battlefield Bad Company 2:sta ihan liikaa, ja nyt innostuin CS:GO pelistä. Vanhoja pelejä mutta jatko-osia ei ole näkynyt vielä. Porukka johon kuulun on kansainvälinen ja törmää kaikkiin omalaatuisiin ihmisiin ympäri maailmaa. Virtuaalimatkailu avartaa.
 
Kertokaapas tarinoita, yleensähän pidetään nuorten teinipoikien harrastuksena tätä pelaamista mutta meidänkin peliporukassa useampi yli 50-vuotias sankari vielä jaksaa keikistellä. Yleisesti tunnetuista muusikoista ainakin Musta Barbaari streamaa CS:GO pelejään Twitch.comissa, sattumalta törmäsin tähän herrasmiehen profiiliin.
 
Onko porukka jäänyt koukkuun?
 
Forever Angel
tender.insanity
06.08.2015 08:05:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla mennyt vähän aalloissa pelaaminen ja viimeisen parin vuoden ajan ollut aika minimissä lapsen tulon takia.
 
Välillä kuitenkin kun on aikaa tai on yksin kotona, niin mieluummin pelaa kuin soittaa kitaraa. Multiplayereistä en nyt niin välitä. Joskus COD4:a pelasin online mutta sitten kun piti taukoa ja koitti vaikka Bad Company 2:a, niin turpaan tuli että tukka heilahti. Jatkuvasti :D Diablo 3 vei aika paljon aikaa ennen lapsen syntymää.
 
Enempi tykkään itse nyhrätä noita "roolipelejä", Skyrim, New Vegas, Heroes of Might & Magic jne. Dirt3:a etenen pari rallia viikossa ja NHL09 piti aiemmin pelata täysi kausi kerran vuodessa :-p
 
Just tuli näyttis uusittua koneeseen, niin pitäisi taas jotain koittaa.
 
Burn
06.08.2015 09:54:00 (muokattu 06.08.2015 10:12:51)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tender.insanity: Mulla mennyt vähän aalloissa pelaaminen ja viimeisen parin vuoden ajan ollut aika minimissä lapsen tulon takia.
 
Tähän voi kyllä samaistua. Nykyään lähinnä haalin Steamiin kauheat määrät pelejä, joita suunnittelen pelaavani "sitten joskus". Kuitenkin aikaa ja energiaa on hakata ehkä yhtä peliä ja sitäkin satunnaisesti.
 
Vaan ennenpä tuli pelattua kaikenmoista ja kaipa sitä pystyi siihen aikaan ihan harrastukseksi kutsumaan. Aktiivisin hetki oli siinä 90-luvun puolivälin ja lopun tienoilla. Pelimaailmaa tuli seurattua aktiivisesti ja Pelit-lehti oli helvetin kova sana. Konsoleista en oikein niin välittänyt, en itse asiassa vieläkään välitä, eli PC:t lähinnä kiinnostivat. Tietokoneista ylipäätään olin jotenkin kartalla, mutta itse pelit kiinnostivat enemmän.
 
Kaverin kautta tuli tutustuttua Quaken Team Fortress-modiin. Ei siihen typerään Half-Life-versioon, vaan aitoon ja alkuperäiseen (ne jotka ei tiedä: https://www.youtube.com/watch?v=gLU41-v16uw ). Kyseinen peli veikin sitten aika karjuen mukanaan. TFää tuli tahkottua useita tunteja päivässä ja vanhempien puhelinlasku oli välillä varsin messevä, modeemiaikaa kun vielä elettiin. Klaaneissa tuli oltua, turnauksia voitettua ja olin mielestäni ihan hyväkin siinä touhussa. Oli säännöllisesti treenejä jne. ja näin jälkikäteen oli aika huvittavaa muistella, miten treenit olivat aina perjantai-iltaisin. Olin klaanimme nuorimpia, mutta sitten näillä 15-18-vuotiailla jäsenillä ei oikeasti tainnut olla mitään parempaakaan tekemistä.
 
Sitten jengin innostus lopahti, kun CS:n ensimmäinen betaversio ilmestyi. Ja ehkä ne omatkin intressit alkoivat olla jossain muussa, kuin siinä ruudussa. Toisaalta kuitenkin urheilin todella paljon ja aktiivisesti. Jossain kohtaa musahommatkin tulivat kuvioihin, 90-luvun loppupuolella, ja kaverin kanssa alkoi hetkellinen innostus tracker-musajuttuihin. Eli jossain kohtaa pystyi pelaamaan, soittelemaan ja urheilemaan, kunnes kalja ja naiset pilasivat hyvin toimineen yhdistelmän.
 
Mutta olihan se aivan helvetin hauskaa touhua silloin aikoinaan. Kaverin kanssa hakattiin Jagged Alliancea ja Heroes of Might and Magic 2:sta aamuun asti. Äiti tuli joskus toteamaan, että ollaanpas me herätty aikaisin. Kesälomalla meni välillä viikonpäivistä sekaisin, kun ei oikein muuta tullut tehtyä, mutta mitä sitten?
 
EDIT Ai niin. Kun nykyään hinkataan ties mitä pelejä tahansa mukavasti kukin omalla koneellaan, niin ennen vanhaan puolet siitä hauskuudesta oli se, että samalla näppiksella pelasi 2-4 tyyppiä samaan aikaan. Minebombers, Triplane Turmoil, Tapan Kaikki, Liero, Molez, Slicks 'n Slide, AUTS...toistemme kyynärpäät suussa karjuttiin ja tönittiin toisiamme. Lentopeleissä toisen lennokin sai lentokyvyttömäski, kun painoi 3 nappia samaan aikaan pohjaan.
 
Ja pelien kopioiminen. Voi jumalauta sitä jännityksen määrää, kun olit ulkomuistista saanut arjin tai pkzipin komentorivin oikein ja disketit lähtivät purkautumaan koneelle vuorotellen. Joskus asennettiin Mechwarrior 2:sta, mikä oli muistaakseni 32 disketillä. Viiminen oli rikki ja asennus jäi puolitiehen. The struggle was real.
 
Zed: Ketsuppia käyttävät vain lapset ja vammaiset. LEVELS-EP OUT NOW!
Dr. Funkenstein
06.08.2015 09:59:48 (muokattu 06.08.2015 10:00:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Burn: Mutta olihan se aivan helvetin hauskaa touhua silloin aikoinaan. Kaverin kanssa hakattiin Jagged Alliancea ja Heroes of Might and Magic 2:sta aamuun asti. Äiti tuli joskus toteamaan, että ollaanpas me herätty aikaisin. Kesälomalla meni välillä viikonpäivistä sekaisin, kun ei oikein muuta tullut tehtyä, mutta mitä sitten?
 
Tämä, ei saatana, tämä. Homm2 on yksi eniten pelaamistani peleistäni ikinä. Hot seatit kavereiden kanssa kesti parhaimillaan läpi yön ja taistelut olivat eeppisiä.
 
https://www.youtube.com/watch?v=VRcprUCjwDc
 
:''')
 
Piti toi 3:n HD-versio toki hommata Steamin kautta myös, mutta eipä se ole kuitenkaan sama asia...
 
HaloOfFlies
06.08.2015 10:50:06 (muokattu 06.08.2015 10:52:30)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko jakaa vanhojen pelien fiilistelijöille tämä saitti, minkä vastikään löysin: www.myabandonware.com
 
Sieltä löytyy yli 5000 PC-peliä 30 vuoden ajanjaksolta, mukana myös Sierran ja LucasArtsin klassiset seikkailupelit ja paljon muuta. DOSBox vaan koneelle ja sitten pelailemaan. Vanhimmat pelit tuolla ovat vuodelta 1980 ja tuoreimmat vuodelta 2010.
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
tender.insanity
06.08.2015 10:52:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Burn: Nykyään lähinnä haalin Steamiin kauheat määrät pelejä, joita suunnittelen pelaavani "sitten joskus". Kuitenkin aikaa ja energiaa on hakata ehkä yhtä peliä ja sitäkin satunnaisesti.
 
Hehe, sama juttu. Varsinkin kun halvalla saa, niin tulee ostettua. Just ostin Doom 3 BFG Editionin kun maksoi reilu 2 euroa. Vielä kun jaksaisi sen intron yli mennä :D
 
Harvoin vain tulee pelejä tätä nykyä mitä jaksaa paljon pelata vaikka aikaa olisi. Räiskinnöistä Far Cry 3 on viimeisin läpi pelattu aika nopeastikin.
 
Tuntuu, että monessa pelissä mitä tahtoisi pelata, se opettelukynnys on tosi korkea. Siksi siis pelaa vanhoja tuttuja pelejä tai muita helposti lähestyttäviä (rallit jne.) Esim. uusin Sim City sisälsi niin hitosti kaikkea nippelijuttua, että mieluummin siirtyi takaisin SC2000:een :D
 
Milkop
06.08.2015 12:37:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tender.insanity: Esim. uusin Sim City sisälsi niin hitosti kaikkea nippelijuttua, että mieluummin siirtyi takaisin SC2000:een :D
 
Kotimainen Cities Skyline on noin miljoona kertaa uutta Shitcityä parempi.
 
"Jos olet suuren hotellin aulassa ja kuulet 'Tonava Kaunoisen' soivan, häivy vähän helvetin äkkiä. Älä mieti. Juokse."
Landola59
06.08.2015 16:54:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Burn: Tähän voi kyllä samaistua. Nykyään lähinnä haalin Steamiin kauheat määrät pelejä, joita suunnittelen pelaavani "sitten joskus". Kuitenkin aikaa ja energiaa on hakata ehkä yhtä peliä ja sitäkin satunnaisesti.

 
--- Kun nykyään hinkataan ties mitä pelejä tahansa mukavasti kukin omalla koneellaan, niin ennen vanhaan puolet siitä hauskuudesta oli se, että samalla näppiksella pelasi 2-4 tyyppiä samaan aikaan. Minebombers, Triplane Turmoil, Tapan Kaikki, Liero, Molez, Slicks 'n Slide, AUTS...toistemme kyynärpäät suussa karjuttiin ja tönittiin toisiamme. Lentopeleissä toisen lennokin sai lentokyvyttömäski, kun painoi 3 nappia samaan aikaan pohjaan.

 
Tämä oli parasta parhautta aikoinaan. En muistanutkaan koko Triplanen olemassa oloa, haenpas sen koneelleni heti :D Nämä samat freeware hittipelit olivat sellaisia näppäimistön tuhoajia että taitaa olla paras hakea uudestaan koneelle ja ottaa fiilistelyilta muutaman oluen kanssa.
 
CS:GOta tulee seurattua streameina ihan liikaa nykyään, lähinnä turnauksia ja huippupelaajien matchmakingeja. Vähemmälle jäänyt television katselu kun on tämä interweb mahdollistanut tuollaisenkin noituuden.
 
Forever Angel
Stradlin
06.08.2015 17:23:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Burn: Kun nykyään hinkataan ties mitä pelejä tahansa mukavasti kukin omalla koneellaan, niin ennen vanhaan puolet siitä hauskuudesta oli se, että samalla näppiksella pelasi 2-4 tyyppiä samaan aikaan. Minebombers, Triplane Turmoil, Tapan Kaikki, Liero, Molez, Slicks 'n Slide, AUTS...toistemme kyynärpäät suussa karjuttiin ja tönittiin toisiamme. Lentopeleissä toisen lennokin sai lentokyvyttömäski, kun painoi 3 nappia samaan aikaan pohjaan.
 
Ja pelien kopioiminen. Voi jumalauta sitä jännityksen määrää, kun olit ulkomuistista saanut arjin tai pkzipin komentorivin oikein ja disketit lähtivät purkautumaan koneelle vuorotellen. Joskus asennettiin Mechwarrior 2:sta, mikä oli muistaakseni 32 disketillä. Viiminen oli rikki ja asennus jäi puolitiehen. The struggle was real.

 
Tässä oli kyllä sitä jotain. Triplane Turmoil erityisesti on jäänyt mieleen loistavana pelinä. En oikein edes tiedä mistä nuo pikkupelit alunperin yleensä tulivat, jostain mbnetistä tai joltain kokoelmarompuilta kai, mutta levisivät sitten kaverilta toiselle disketeillä tehokkaasti.
 
Nykyään ei tule pelattua niin paljon eri pelejä, vaan enemmänkin uppoudun aina yhteen kerrallaan. Rooliseikkailuja (TES, Falloutit, Wasteland 2) ja kaikenlaisia strategia- ja managerointipelejä (Civ, Total War, Football Manager) on varmaankin tässä aikuisiällä enimmäkseen tullut hakattua, mutta viime aikoina on tehnyt enemmän ja enemmän mieli hommata pitkästä aikaa pleikkari ja siihen änäriä ynnä muuta, vähän sellaista kevyempää viihdettä.
 
"Voi kun täällä onnistuisi älykkäästi keskustella avaruusliskoista ynnä sun muista. Mutta tervettä keskustelua ei synny minnekään kun heti hyökätään ad hominem viesteillä päälle." - Anonymous-jazz
Sergei Fallinen
06.08.2015 19:08:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aalloissa menee, toisinaan innostuu toisinaan kyllästyy. Pokerin lisäksi pelaan lähinnä moninpelinä Age of Empires 2 ja Age of Mythology. Seuraan myös AoE2 -streameja toisinaan twitchistä. Lisäksi pelaan Doomin, Quaken ja Duke Nukemin läpi noin kerran vuodessa, ihan vain nostalgiamielessä.
 
Kerpele
06.08.2015 19:15:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CS:GO koska olen ihratissi
 
Kaikki rumpalit on ihan hirveitä hinaajia. -Moderaattori
LordWinter
06.08.2015 19:18:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Japski-rpgt ja visual novelit lähinnä erinäisillä konsoleilla. Noin kerran vuodessa myös sairastun Age of Empiresiin tai HOMM kolmoseen. Tällä hetkellä AoE vähän kuumottelisi, pitäisi varmaan kolmostakin joskus kokeilla. Muutamia MMORPGeja olen myös kokeillut, Neverwinter tuli pelattua käytännössä loppuun. Lotro oli ihan jees, mutta tykkään reaaliaikaisesta mätöstä. Teran aloitin viimeksi ja se on ollut oikein kiva toistaiseksi.
 
"Hahaha, kiristääkö esarista, onko toistuvia tulehduksia? Annas kun Tohtori Jutku silpoo peniisi." -Röntgen-Jeesus
Vessajono
06.08.2015 20:34:28 (muokattu 06.08.2015 20:34:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähiinhän tuo on jäänyt. Pleikkarilla GTA:t ja Metal Gear Solidit silloin kun niitä ilmestyy, välillä vähän Gran Turismoa ja lätkän MM:ien aikaan viikko änäriä, siinäpä ne meikäläisen pelaamiset nykyään.
 
Tietokoneella sit naksuttelen joskus OpenTTD:tä ja Simcityä, viimeisin näkemys aiheesta oli tosin melkoinen pettymys. Nelonen on edelleen paras, munsta.
 
e: niin se Cities tosiaan joo. Tars varmaan kokeilla.
 
Kampela77: Itsekin jaksoin 15 vuotta ravata salilla ja laskea kilokaloreita, mutta lopulta tajusin, että kaljan juominen alasti ja syöminen mitä huvittaa on paljon hauskempaa. Kuolen sitten kun kuolen.
ekikoo
06.08.2015 20:35:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mäkin pelaan cs:gota lähinnä. Ennen viimesyksyä en oo omistanut mitään konetta jolla ois voinut pelata näitä ns. nykyaikaisia pelejä (pl. porukoilla skyrim ja fallout3) ja en siltikään oo ostanut ku GTAV ja CS. GTA kesken, online ei oo ottanut kyytiin oikein. Ceeässässä vähän hävettävän paljon tunteja kun olin vähä kipeänä koko talven (ränGGi LE).
 
I would if I could...! Bitch!
Krice
06.08.2015 23:21:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pelintekeminen vei minulta innon pelaamiseen, tai sitten ikääntyminen tai molemmat. Olen myös sitä mieltä, että nykypelit on suurimmaksi osaksi huonoja. Jos tulee jotakin oikeasti uutta niin sellaista voisi ehkä pelata.
 
päänahka
07.08.2015 11:29:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pleikalla tulee pelailtua yleensä tyttöystävän kanssa. Tällä hetkellä pelataan Mass Effect -trilogiaa alusta, aiemmin pelattiin kakkosesta eteenpäin läpi. Fallout 3 myös aluillaan tuossa. Skyrimiin palaa aina välillä ja pelaa viikon-pari, pääjuoni on siis läpi jo ajat sitten. GTA V oli ihan hauska, samoin Red Dead Redemption. Hyllyssä on vielä ainakin Arkham Asylum, Bioshock 2, Tomb Raider ja Resident Evil 5 ja 6.
 
Kampela77
07.08.2015 12:12:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tykkään pelata WoWia gnomeilla. Eilen aloitin warlock gnomeni levelöimisen 90 -> 100.
 
Interviewer: "So Frank, you have long hair. Does that make you a woman?" Frank Zappa: "You have a wooden leg. Does that make you a table?"
M4ss3 m/
07.08.2015 15:25:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CSGO:ta tulee päivittäin tahkottua. Yksinpelipuolelta lähinnä vaan Skyrimiä silloin tällöin.
 
Sergei Fallinen
07.08.2015 15:41:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kampela77: Tykkään pelata WoWia gnomeilla. Eilen aloitin warlock gnomeni levelöimisen 90 -> 100.
 
Näytä kuva saatana
 
Kampela77
07.08.2015 16:55:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen: Näytä kuva saatana
 
Tässä hän on.
 
http://i.imgur.com/aVj9Nrl.jpg
 
Interviewer: "So Frank, you have long hair. Does that make you a woman?" Frank Zappa: "You have a wooden leg. Does that make you a table?"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5172 173 174 175 176

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti