Muusikoiden.net
28.05.2018
 

Musiikkibisnes »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Järkevä levydiili?
1
BloodDrenched
18.01.2013 17:21:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro,
 
Tarvittaisiin bändin kanssa muidenkin henkilöiden näkökulmia tähän levytyssopimus-asiaan. Kyseessä on siis eurooppalainen lafka, jolla on oma studionsa Italiassa. Haluaisivat, että menisimme sinne äänittämään 260e/pvä taksalla. Ehdotimme, että äänittäisimme täällä Suomessa, mutta eivät oikein lämmenneet (kts. alin palsta.) Joutuisimme todnäk itse maksamaan lennot, neuvoteltavissa?
 
Kiitos ajastanne ja mielipiteistänne.
 
________________
 
Our work consists in preparing the "field" with press releases / insert the band in our roster straight after signing of contract and continue keeping
the insiders/media informed all the time
-Print cds professionally and provide all the technical tools like barcode, catalogue number, isrc codes..
-Distribute them in the main European countries and USA with one of the best distribution networks (www.auralmusic.com takes care of our marketing) ..
-Distribute them online on approx 247 digital stores with The Orchard www.theorchard.com
-Mailout out 400/500 copies to media for reviews/interviews/airplay (with partner promotion agency)
-Mailout around 400/500 copies for management purposes: Booking agents,
Festivals, Endorsements, Videogames, Publishers, cooperations (thet's my job but I also have a product manager)
-Distribute even more digital albums for further promotion and business opportunities (we have around 6000 targets as for management purposes)
-Try to sell licenses in countries not covered by distribution (Russia, Australia for instance)
-We release the album in Japan with our label manager Masahiko Kishimoto .. Disk Union is our partner.
-Register copyright of songs with Warner Music Group worldwide (publishing deal)
-Try to push the band to the next level proposing it to the bigger labels for further albums
-We attend all the music meetings like popkomm, Midem, Eurosonic and we present our bands/catalogue there to all the biggest companies
-We give the band 25% of net income, we keep 25%, 25% it's for Aural and 25% to partners cooperating (promotion agency, producer's share or japanese division for instance)..
-You will get as many cds as you need (for free) for your own promotion as long as you tell us where they have been sent , regarding sales in concerts we usually split 50-50 with the band (10 euros per copy..5 to you, 5 to us)
 
Promotion:
 
We will chose the best options for the band after having tested the album with a mailinglist where we propose the cd for review. Then when we get answers we ship the cds to make a sure shot and not waste copies and money. After that 2-3 weeks we recall for review. We collect all reviews and we read them. To all marks up to 6-7 we ask for interview. Our press dept will provide you monthly reports. Our media database is around 1500 targets, excluding the ones we do with Mp3s like web radios for insance.We also promote the band as being their mnagement to Clubs, Festivals,
Agents, Publishers, ADV, Sync deals, licensing deals, endorsements..
 
To ensure the best possible promotion we would love to supervise with you
guys:
 
Concept:
 
- Lyrics (Themes and meaning)
- Music (target, influences)
- Study on your image
- Album title (meaning and concept)
- Idea of Cover art
- Idea of booklet
- Photos
 
Prepare all social networks strategy
 
Then prepare the final tools:
Artwork
Photos
Booklet
Band logo
 
Other stuff we'll work together on:
 
New biography
Merchandising
Posters
Tech Rider
Stage plan
Channel list
 
Technical tools:
 
We will provide you with:
Barcode
Catalogue number
Credits e logos
Isrc codes
Publishing deal with Warner / Chappell Music
 
The promo plan will be approx like this:
 
Printpromotion
Radiopromotion
Internet
 
With 1500 targets via digital downlad & cd
 
Tour promotion
 
(Clubs) via Digital Download
(Festivals) via Digital Download
(Booking agents) via Digital Download
 
We have our own partner agency for concerts.
 
SYNCHRONIZATIONS, MOTIONS & SOUNDTRACKS
(ADV companies / B to B)
 
Of course we are always open to work on the needs / ideas that the band may have. Btw with all these efforts and investments is not the very best to read " yeah but we can record for less " .. you can also record for nothing, if you do the album in your room but why a label should spend money on your music if you spend nothing, or less than what is Realsound offering? They found the band and they have such a massive studio and we will not be able to bypass them as honestly, without realsound I would never have the chance to get to know you so just talk to them if you are interested! Also we never cover recording costs as we issue licensing deals..the album is yours and we only license it for 5 years and also, again, why should we invest on someone that is investing nothing?? The thing has to be mutual, otherwise it will never work!
 
Kallekorvola
18.01.2013 20:59:33 (muokattu 18.01.2013 21:00:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä en tiedä mistä (sopparista/kirjeestä/muualta) toi teksti on kopipaskottu, mut toi englanti on monessa paikkaa niin epäselvää, et ihan kaikki sisältö ei aukea...
 
Toi et pitää mennä Italiaan asti äänittämään, on varsin epäilyttävää. Varsinkin bändin rahalla. Mä kysyisinkin, et missä levylafkan normaaliin toimintaan liittyvä riskinotto on, jos bändi maksaa sessiot? Entäs tuotantopuoli? Hoitaako toi lafka senkin, ja onko esim aikataulut niiden käsissä? Kuinka pitkään asioita studiossa tehdään (huom! Bändin piikkiin)? Kuka päättää milloin on valmista? Onko studio ammattitasoa? Entä henkilökunta? Kenellä on viimeinen sana esim miksauksen hyväksymiseen/hylkäämiseen? Tollanen sessio voi alkaa kestämään, jos hlökunta tai studio ei ole tehtävän tasolla...
 
Ennen lisädataa sanoisin että eipä kannata pistää nimeä paperiin. Aika epäilyttävä meininki tähänastisessa.
 
Tehdäänkö nopeasti, halvalla vai hyvin? Valitse kaksi mieleisintä vaihtoehtoa.
ganesha
18.01.2013 21:34:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika perinteinen "Artisti Maksaa"-sopimus. Halvemmaksi tullee tehdä tuollainen jonkun suomalaisen vastaavan labelin kanssa, onhan noita muutamia jo näilläkin leveysasteilla!
 
Vessajono
31.01.2013 17:37:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BloodDrenched: Haluaisivat, että menisimme sinne äänittämään 260e/pvä taksalla.
 
Eiköhän tää oo jo tässä vaiheessa aika pitkälti kiitos ja näkemiin.
 
"Jazzi jos mikä on pelkkää vehkeilyä todellisten musiikin ainesten kustannuksella. Muusikerit, jotka ovat antautuneet swing-musiikin pettävälle polulle, eivät ainoastaan petä tempuillaan yleisöä, he pettävät lopulta itsensä."
jannu
31.01.2013 23:18:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Menemättä yksityiskohtiin, lähestulkoon kaikki tuossa tekstissä oli täyttä paskaa. Tulee mieleen että joku apukoulutason "indiemoguli" on kattonut Spinal Tapin ja ottanut sen tosissaan.
 
"You really can't be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
rintapek
01.02.2013 16:49:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jannu: Menemättä yksityiskohtiin, lähestulkoon kaikki tuossa tekstissä oli täyttä paskaa. Tulee mieleen että joku apukoulutason "indiemoguli" on kattonut Spinal Tapin ja ottanut sen tosissaan.
 
Otahan jannu plussa.
 
One kind of music only - the good kind
mpekkanen
18.03.2013 08:41:26
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Levyä tehtäessä kannattaa muistaa sekin ,että vaikka sen levyn kustantaisi itse niin nykyään levykauppa käy todella huonosti. Ilman järkevää jakelusopimusta hyvätkään levyt eivät mene kaupaksi. Levyjä voi toki viedä myyntitili tyyliin myyntiin muutamiin paikkoihin,mutta kyllä ne sinne muiden sekaan tahtovat hukkua jos niitä ei missään oikein markkinoida.
Sellainen omilta kotisivuilta ja keikoilta myynti on pitkäjänteistä työtä ja niin voi mennä aika kauankin ,että saa edes jonkinlaisen määrän levyjä kaupaksi. Ainahan kaveripiiri ostaa muutamia ,mutta satojen levyjen myynti on jo hieman vaikeampi juttu.
Siihenkin voi mennä jo satakunta levyä kun sitä tuotostaan lähettää radio-asemille ja erillaisille lehdille. Joten 500 kappaleen painoksesta on helposti saatu parisataa menemään ilman ,että on juuri rahaa tullut.
 
Jos tekee omakustanteen niin kannattaa varautua siihen,että se tuottaa tappiota yleensä paljon enemmän kuin olisi luullut.
 
Kova keikkailu on oikeastaan ainut sana millä sitä levyn myyntiä saa edes jotenkin nostettua.
 
misty
18.03.2013 15:48:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai noi touhuu vieläkin. =) Mä oon aikanaan sanonu noille kiitti, mut ei kiitti. Suosittelen samaa kaikille muille.
 
http://www.damiancullenband.com http://www.indiloveless.net http://www.trevolution.fi http://www.nuotti.net http://www.adore.fi
18is9
20.03.2013 10:13:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Jos tekee omakustanteen niin kannattaa varautua siihen,että se tuottaa tappiota yleensä paljon enemmän kuin olisi luullut.
 
Eiköhän se tuota maksimissaan tappiota tasan niin paljon kuin sen tekemiseen on upotettu rahaa. Se on varmaan ihan hyvä lähtökohta arvioitaessa mahdollisia tuloja ja menoja.
 
"I listened hard but could not see" - YES, And You and I
mpekkanen
20.03.2013 10:35:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

18is9: Eiköhän se tuota maksimissaan tappiota tasan niin paljon kuin sen tekemiseen on upotettu rahaa. Se on varmaan ihan hyvä lähtökohta arvioitaessa mahdollisia tuloja ja menoja.
 
Kyllä. Siltä pohjalta kun sitä lähtee tekemään niin ei tule kauheasti niitä pettynyksiä. Tosin jos levyjä on aikomus lähettää lehdille ja radioasemille niin siihenkin uppoaa jo jonkinlainen summa jos niitä levyjä lähettää sataankin eri paikkaan.
 
kurre
30.12.2013 16:11:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meille otti kans joku kaveri yhteyttä tuolta samalta italiaanolafkalta ja ilmoitteli että olisivat erittäin kiinnostuneita signaamaan meitä. Hinnoista/kuluista ei olla puhuttu vielä mitään, mutta haiskahtaa kieltämättä hieman läpi.
 
Mä oon googlettelun jälkeen saanut semmoisen käsityksen, että tuossa signataan bändejä juurikaan tutustumatta niihin ja tarjotaan "ainutkertaista" ja halpaa mahdollisuutta tehdä levy Italiassa. Käsitykseni mukaan kaikki äänenkäsittely (=bisneksen tulopuoli) tapahtuu oheisessa lafkassa:
 
https://www.facebook.com/MathLabRecordingStudio
 
Näköjään siellä on päivityksistä päätellen joku svedubändi vääntänyt nyt kolme viikkoa. Jos ite maksavat, niin ei ole halpaa tuo, ei.
 
BTW: ihan hauska että törmäsin tähän threadiin jossa tismalleen sama palveluntarjoaja tyrkyttää toiselle bändille palveluksiaan, kun googlettelin "levydiili italia" -hakusanoilla. :-)
 
Keep Calm and listen Shrapnel Storm: http://www.reverbnation.com/shrapnelstorm/
sammakko54
13.01.2014 02:49:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta näillä oli jokin suomalainenkin bändi jo listoillaan. Sivuilta varmasti löytää. Heille vain viestiä ja kysymään kokemuksia. Jos levyn äänittelyt omakustanteena Italiassa kiinnostaa, niin miksei jos jälki on hyvää. Turha varmaan odottaa mitään muuta.
 
Hippien kaveri.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti