Muusikoiden.net
21.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Demostudio »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Detonator : No Way Out (Metalli)
1
Demostudio
25.10.2010 12:49:14
Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändin nimi: Detonator
Kappaleen nimi: No Way Out
 
Genre: Metalli
 
URL: http://www.myspace.com/detonatorofficial (Mp3)
 
It kicks your teeths out!
 
Stalkah
24.11.2010 12:46:02 (muokattu 26.11.2010 16:36:43)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaanpas nyt arviota kun Demo on kuunneltu useampaan kertaan läpi.
 
Julkaisusta ja bändistä huokuva yleisilme vaikuttaa ihan asialliselta räkärock-jyystämiseltä, välillä tosin ehkä hieman liiankin mielipuolinen pilke silmäkulmassa ja "ollaan nyt niin olevinaan"-meininki lyttää välillä meininkiä. Hyvänä esimerkkinä tästä on nämä kaikki official sitä ja tätä niinkuin oltais joku maailmanluokan bändi ja sitten tuo kansitaiteessa komeileva Parental Advisory, joka on pitänyt saada sinne vain katu-uskottavuuden vuoksi. Itse ainakin sain wikipedian sivulta http://fi.wikipedia.org/wiki/Parental_Advisory sellaisen kuvan että ko. merkkiä käytetään vain jenkkijulkaisuissa, ja silloinkin virallisissa sellaisissa. Nämä tässä heti alkuun siksi, että kansikuvahan se on, ainakin fyysisten nauhotteiden kanssa, jonka kanssa ensin ollaan "vuorovaikutuksessa", nykyisin nettimaailmassa tietysti omat hommansa. No, mutta se siitä vikinästä, aivoton rock-meininkihän se näyttää muutenkin olevan haussa niin ei pidä ottaa niin vakavasti.
 
It kicks your teeths out!
 
No nii justiisa.
 
Sitten itse kappaleisiin. Julkaisun eka kappale No Way Out ei kyllä yllätä riffillään, vaan kuulostaa pikkasen liikaa eräältä täysin loppuunkuluneelta moottöripään kappaleelta. Säkeistössä kuitenkin on mukavaa groovea ja bändin ennestään tuntien voin sanoa että clean-kohta tuli positiivisena yllätyksenä, joskin olisi voinut olla monipuolisempi.
 
Adrenaline Junkie on jo paremman kuuloinen pikarokkaaja, plussaa että keulamies Neuvonen on vihdoin oppinut käyttämään myös laulujen tuplauksia jotka eivät ole tässäkään tapauksessa mitään muuta kuin plussaa yksinkertaisuudestaan huolimatta (huom. kertsi). Maalaileva alun lisäksi muitakin hyviä sointukiertoja ja laulukuvioita rupeaa löytymään pikkuhiljaa. Seuraavan kappaleen lisäksi parasta tästä paketista.
 
Intoxicationissa on jo oikeasti tunnelmaa! Ainut mikä sitä millään tavalla hankaloittaa, on ensimmäisen versen ensimmäisen puolikkaan aavistuksen miten sattuu pöristyt ja räityt puhelaulut (idea jees, toteutus huono). Pääteema on asiallinen ja kertsissä riffeineen ja lauluineen on pontta ja meininkiä mitä pitäisi saada mukaan muihinkin kappaleisiin. Julkaisun paras kappale jossa sanoitukset (sen verran mitä selvää saa) kohtaavat musiikillisen tunnelman vitun hyvin, ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen teos.
 
Nightmare lyttää sitten koko homman tässä vaiheessa olemalla täysin turha kappale. Saman soinnutuksen jauhamista joka sekin on kuultu ihan muutamaan otteeseen samantyylisissä kappaleissa, taitaapa laulumelodiakin olla jostain ennestään tuttu. Vielä enemmän perseelleen vetää se yläpäästä nuotin ympärillä kiertelevä ja kaarteleva huuto, johon laulajalla selvästi eivät rahkeet riittäneet.
 
Devastator potkasee ittensä hyvin käyntiin, mutta säkeistöriffi on taas kerran vähä tuttu, mm. Megadethin kappaleesta Use the Man. Vokaalit menee vähän yli tolla Grinch-tyylisellä Mustaine-imitoinnilla. Kertsin tuplaukset sen sijaan nostaa vähän tunnelmaa, mutta sanoitusten aivoton sisältö ja kielioppilapsukset puskevat väkisin yli jos niitä erehtyy kuuntelemaan.
 
This System is Wrong sisältää niitä julkaisun parhaita kohtia Intoxicationin ja Adrenaline Junkien lisäksi. Suhteellisen hyväntuulinen perusrokkeri, mutta eihän se nyt aina tarvii mahollisimman tummaa ja mustaa ollakkaan. Sopivaa vivahdetta toiseenkin suuntaan siis, jos vertaa esim. Intoxicationiin. Ehkä typerimmästä kappaleennimestä vähään aikaan täytyy kyllä näpäyttää vähän pilke silmäkulmassa ;)
 
Kliseisistä ja ainakin muutamaan kertaan jo käytetyistä kappaleen nimistä ja sanoitusfraaseista huolimatta vaikutteet, kuten Megadeth ja muutama muu vanhempi heavy rock-bändi kuuluvat läpi ihan positiivisella tavalla. Mustainen ja bändinsä vaikutteet häilyvät mukana ainakin omaan korvaan välillä kyllä siihen malliin että tietää minkä bändin kanssa sitä on levysoittimeen tutustuttu.
Soundit istuvat autotallimaisuudessaan meininkiin, valittamista löytyy ainoastaan molempien kitaroiden soolosoundista, joka on liian nuhainen. Puhtaan laulelevaa tässä on ilmeisesti haettu, mutta lopputulos on kuin räkätautisen putkivahvistimen läpi soitettua lurittelua kaulamikin kanssa. Beissisoundit kuulostavat oikein tyköistuvalta tähän(kin) meininkiin ja samalla ehkä jopa vähän liiankin tutuilta, joskin positiivisessa mielessä... ;)
Laulu menee välillä nuotin vierestä, mutta muuten laulajan tyyli sopii meininkiin kuin nyrkki silmään kuulostamalla nasevalta (laulajan tuntien) perinteiseen oksat pois-tyyliin ilman turhia kulmien pyöristelemisiä. Vokalistin olisi tosin tajuttava oman osaamisensa rajapyykit, eikä esimerkiksi vääntää jotain väkinäisen kuuloisia huutoja sinne nauhalle (niinkuin Nightmaren loppupuolella) jotka sitten menevät pitkälle mettään ja nuotin rankasti ohittaen.
Sävellykset yleisellä tasolla eivät ole mitään progea, vaan suoraa ja perinteistä raskasta rockia välillä vähän räväkämmällä otteella, vaikka välillä käydäänkin siellä liian suoran ilmaisun puolella ja sitä kautta lipsahdetaan jo kuluneisiin ja kliseisiin sointukiertoihin ja ideoihin (No Way Out ja Nightmare). Soittajien taidot täsmäävät kuitenkin hyvin musiikin vaativuuteen, joten siellä ei ainakaan haeta mitään kuita taivaalta, joten eiköhän tässä kuitenkin plussan puolelle jääty.
 
Viidestä tähdestä annan kolme hyvän yleismeiningin vallitessa. Epäkohdat taitavat olla lähinnä tällaisia perusjuttuja kuin nuotin vierestä laulaminen ja liian tylsät sävellykset, mutta kokemusta ja kokemusta vaan niin kyllä nekin siitä.
 
E: Lisäsin kahden Maihinnoususta puuttuvan kappaleen arvostelut, löytyvät siis Myspacesta kaikki tämän julkaisun kappaleet (jota siis ite en huomannut heti).
 
Älä Antti kouki, kontti on auki! B.O.D. netissä - Myspace | Maihinnousu.net | Last.fm
delekt0r
24.11.2010 16:39:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, nyt oli sitten vihdoin sitä palautetta jota ollaan kaivattu tämän demon myötä, joten iso kiitos vaivannäöstä. Tosiaan tuo laulu tuolta menee joissain kohtia vituilleen mutta reeninpuute on siinäkin kyseessä ja olemme varmoja että seuraavaan lättyyn tuo asia on korjattu(ottaen huomioon 13tunnin äänityksen koko setistä.) Mutta ilo oli myös kuulla tuo että ihan perus raskaaksi rockenrolliksi tuo meidän tyyli on suuntautunut, koska ei olla missään vaiheessa halunneet tehdä mitään lampaantappomusiikkia.
 
Joo sitten noista saundeista vielä, että tosiaan, ihan perus vahistimien läpi äänitettiin nuo, yhen perusmikin kautta(ei haluttu kuitenkaan liian nykyaikaista, koneelliselta kuulostavaa ylituotettua sointia esim. Megadeth - Endgame yms. nykyajan alamäkijulkaisut.) Bassossa oli hyvät kolinat kuten kuuluu, ja ollaan erittäin tyytyväisiä siihen mitä nieminem sai aikaanm.
 
Sitten vielä kappaleista, eli tosiaan tuo nimikkoraita Ei Tietä Ulos, käsittelee ihan peruskamaa ja sävellyksen pohjalla liikkui enemminkin ihan vaan perusriffi mikä jää mieleen(vasta myöhemmin huomanneena tulee ehkä vähän mieleen mainitsemasi kliseisyys, mutta kun ottaa huomioon nykypäivän ja sen että jos oltaisiin synnytty 20vuotta aikaisemmin niin tuollaistakaan ongelmaa ei olisi.) Mitä Nightmare-kappaleeseen tulee niin sävellystyö on suurimmaksi osaksi alkoholin alaisuudessa tuotettua, ja sen kautta helpposoittoinen perusjauhanta. Kuten mainitsit tarkoituksena ei ole tavoitella kuita taivaalta vaan edetä menevillä riffintyngillä eteenpäin. Adrenaline Junkiehen olen erittäin tyytyväinen itsekkin, saundien yms. kokonaisuuden puolesta. Intoxication on meidän kaikkien mielestä se missä on ytyä ja menoa. Vaikka siinäkin ei mitään Steve Vai-riffejä olekkaan, niin homman korjaa kotiin omatyyli+D-vire bassossa+muutama mukava koukku.
 
Tuosta soolosoundista vielä hieman niin siis tosiaan, voi olla myös laitteiden läpi tullut ääni eli: roland+oma tekoinen kitara+halvimmat mikit, mutta homma toimii kuin junan vessa. Leadkitaristillamme on taas sitten Line6spider+Ekon feikki Les Paul. Mutta ollaan köyhiä muusikoidenalkuja, joten tähän mennessä ei ole ollut varaa ostaa kunnon soittokamoja, mutta asia tulee korjaantumaan.(varmaan.)
 
Kokonaisuudessaan 13tunnissa kasaan ajettu 20min kestävä tykitys, kertoo suoraan mitä ollaan ajamassa takaa. Mainetta ja keikkoja, levytyssopimusta yms. Reeniä kuitenkin tarvitaan lisää ja sitä hyvää vauhtia saadaan.
 
Livenä nähtynä meno on kuitenkin erillaista, joten kannattaa tulla paikan päälle tsekkaamaan. kiitän palautteesta, ja vastaan jos joku nyt tänne uskaltaa vielä mitään laittaa.. Now im going to fuck my amplifiers and masturbate all over my guitar..
 
Trve. Rkki ja Juntti
 
NEED A TREENIKÄMPPÄ
Stalkah
25.11.2010 11:55:48 (muokattu 26.11.2010 16:40:26)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

delekt0r: Joo, nyt oli sitten vihdoin sitä palautetta jota ollaan kaivattu tämän demon myötä, joten iso kiitos vaivannäöstä. Tosiaan tuo laulu tuolta menee joissain kohtia vituilleen mutta reeninpuute on siinäkin kyseessä ja olemme varmoja että seuraavaan lättyyn tuo asia on korjattu(ottaen huomioon 13tunnin äänityksen koko setistä.) Mutta ilo oli myös kuulla tuo että ihan perus raskaaksi rockenrolliksi tuo meidän tyyli on suuntautunut, koska ei olla missään vaiheessa halunneet tehdä mitään lampaantappomusiikkia.
 
Sehän on sitten yleisöstä ja kuulijoista kiinni että mikskä teijät leimataan, eikä välttämättä siitä mitä ite haette takaa. Parempi ottaa se asenne että tekee sellasta musiikkia ku tekee, eli mikä kuulostaa itelle hyvältä ja mitä sattuu omien vaikutteiden, aivopierujen ja luovuuspuuskien tuloksena syntymään. Olkoot muut sitten mitä mieltä ovat ja lokeroikoot vaikka mikskä sen musiikin.
 
Joo sitten noista saundeista vielä, että tosiaan, ihan perus vahistimien läpi äänitettiin nuo, yhen perusmikin kautta(ei haluttu kuitenkaan liian nykyaikaista, koneelliselta kuulostavaa ylituotettua sointia esim. Megadeth - Endgame yms. nykyajan alamäkijulkaisut.) Bassossa oli hyvät kolinat kuten kuuluu, ja ollaan erittäin tyytyväisiä siihen mitä nieminem sai aikaanm.
 
Täytyy kyllä sanoa että siihen nähden mitkä on kamat ollu nuo soundit on kyllä hyvät. Se, että paljastuu tämän olevan tehty vielä ihan minimibudjetillakin kaiken lisäksi on vaan yks plussa lisää.
 
Sitten vielä kappaleista, eli tosiaan tuo nimikkoraita Ei Tietä Ulos, käsittelee ihan peruskamaa ja sävellyksen pohjalla liikkui enemminkin ihan vaan perusriffi mikä jää mieleen(vasta myöhemmin huomanneena tulee ehkä vähän mieleen mainitsemasi kliseisyys, mutta kun ottaa huomioon nykypäivän ja sen että jos oltaisiin synnytty 20vuotta aikaisemmin niin tuollaistakaan ongelmaa ei olisi.)
 
No, jos oltais synnytty 20 vuotta sitten, ni ei meillä ois niitä tässä 20 vuoden aikana kertyneitä vaikutteitakaan, vaan meillä ois sillo ne sen ajan vaikutteet, joka taas johtaa siihen että työ tuskin olisitte tulleet tulokseen No Way Out-kappaleen pääriffi. Summa summarum, jos oltaisiin synnytty 20vuotta aikaisemmin niin tuollaistakaan kappaletta ei olisi, ainakaan todennäköisesti.
 
Mitä Nightmare-kappaleeseen tulee niin sävellystyö on suurimmaksi osaksi alkoholin alaisuudessa tuotettua, ja sen kautta helpposoittoinen perusjauhanta. Kuten mainitsit tarkoituksena ei ole tavoitella kuita taivaalta vaan edetä menevillä riffintyngillä eteenpäin. Adrenaline Junkiehen olen erittäin tyytyväinen itsekkin, saundien yms. kokonaisuuden puolesta. Intoxication on meidän kaikkien mielestä se missä on ytyä ja menoa. Vaikka siinäkin ei mitään Steve Vai-riffejä olekkaan, niin homman korjaa kotiin omatyyli+D-vire bassossa+muutama mukava koukku.
 
Tuosta soolosoundista vielä hieman niin siis tosiaan, voi olla myös laitteiden läpi tullut ääni

 
No se on se todennäköisin vaihtoehto.
 
eli: roland+oma tekoinen kitara+halvimmat mikit, mutta homma toimii kuin junan vessa. Leadkitaristillamme on taas sitten Line6spider+Ekon feikki Les Paul. Mutta ollaan köyhiä muusikoidenalkuja, joten tähän mennessä ei ole ollut varaa ostaa kunnon soittokamoja, mutta asia tulee korjaantumaan.(varmaan.)
 
Joo, no tohon ei auta kun aika (ja raha, jota toivottavasti yhdistelmä aika + työ + säästäminen tuo tullessaan, tietenkin oikeassa sekoitussuhteessa). Kamat tulee sitten sen rahan myötä, mutta taidot ja kokemus ei tule kun ajan ja harjottelun kanssa. Ei auta ku imeä itteensä lisää erilaisempia vaikutteita (suomeksi: kuunnelkaa muutakin musiikkia kun niitä lempibändejänne).
 
Kokonaisuudessaan 13tunnissa kasaan ajettu 20min kestävä tykitys, kertoo suoraan mitä ollaan ajamassa takaa. Mainetta ja keikkoja, levytyssopimusta yms. Reeniä kuitenkin tarvitaan lisää ja sitä hyvää vauhtia saadaan.
 
Livenä nähtynä meno on kuitenkin erillaista, joten kannattaa tulla paikan päälle tsekkaamaan. kiitän palautteesta, ja vastaan jos joku nyt tänne uskaltaa vielä mitään laittaa.. Now im going to fuck my amplifiers and masturbate all over my guitar..
 
Trve. Rkki ja Juntti

 
No, nykyisin tämän tasoisen bändin on turha kuvitella omaavansa jotain asiaa koputtelemaan levy-yhtiöiden oville, niin harvassa on nykyisin ne jotka sellasta herkkua saavat maistaa. Kyse saa olla jostain valtavirran peruskamasta tai sitten päin vastoin todella omaperäisestä väännöksestä, joita niitäkin ihme kyllä vielä silloin tällöin sikiää sieltä täältä. Yritys on toki aina arvostettava asia, joten eihän siinä mitään, tästä on hyvä jatkaa.
 
Älä Antti kouki, kontti on auki! B.O.D. netissä - Myspace | Maihinnousu.net | Last.fm
Simo78
25.11.2010 19:07:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Josko sitten ens kerralla vähempi biisejä ja enempi aikaa? Nykypäivänä ihan turha julkaista edes nettiin mitään juosten kustua matskua. Mulle ei ainakaan anna mitään lisäarvoa selittelyt vähästä ajasta...
 
darkus
25.11.2010 20:21:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkä takia kysytte mielipiteitä ja vinkkejä, jos heti sitten esitetään vastalauseita ja puolusteluja kun ei ollutkaan vastaus toivottu?
 
Im the future breed, evil and mean, a fucking killing machine.
Sick Planet
26.11.2010 12:37:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

darkus: Minkä takia kysytte mielipiteitä ja vinkkejä, jos heti sitten esitetään vastalauseita ja puolusteluja kun ei ollutkaan vastaus toivottu?
 
Hei vitun pelle, ensinnäki, mitään vinkkejä ei olla kysytty..ootko vittu sokea. Toiseksi sano että missä vaiheessa ollaan esitetty vastalauseita ja puolusteluja.. on varmaan ihan normaalia kommentoida takaisin. Mut jos tuo valitus ei lopu vitun räkänokka, ni voit olla kuuntelematta, kun tuo teijän oma materiaali ei paljon eroa, perus oksennuksesta..
 
Shikage
26.11.2010 13:16:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

neuvone: Hei vitun pelle, ensinnäki, mitään vinkkejä ei olla kysytty..ootko vittu sokea. Toiseksi sano että missä vaiheessa ollaan esitetty vastalauseita ja puolusteluja.. on varmaan ihan normaalia kommentoida takaisin. Mut jos tuo valitus ei lopu vitun räkänokka, ni voit olla kuuntelematta, kun tuo teijän oma materiaali ei paljon eroa, perus oksennuksesta..
 
Haha mitä ihmettä :D Vähä vähemmälle ne aineet.
 
Rock the metal!
delekt0r
26.11.2010 15:05:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

neuvone: Hei vitun pelle, ensinnäki, mitään vinkkejä ei olla kysytty..ootko vittu sokea. Toiseksi sano että missä vaiheessa ollaan esitetty vastalauseita ja puolusteluja.. on varmaan ihan normaalia kommentoida takaisin. Mut jos tuo valitus ei lopu vitun räkänokka, ni voit olla kuuntelematta, kun tuo teijän oma materiaali ei paljon eroa, perus oksennuksesta..
 
Ei näin =D
 
NEED A TREENIKÄMPPÄ
Scars80
26.11.2010 15:44:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

neuvone: Hei vitun pelle, ensinnäki, mitään vinkkejä ei olla kysytty..ootko vittu sokea. Toiseksi sano että missä vaiheessa ollaan esitetty vastalauseita ja puolusteluja.. on varmaan ihan normaalia kommentoida takaisin. Mut jos tuo valitus ei lopu vitun räkänokka, ni voit olla kuuntelematta, kun tuo teijän oma materiaali ei paljon eroa, perus oksennuksesta..
 
Meinasin jopa tulla kommentoimaan musaa syvemminkin, mut tän nähtyäni taidan passata.
Tainnu jäädä lääkkeet turhan vähille? :D
 
Ja sitä paitsi eipä tuon toisen kommentoijan musa teiän räimeelle todellakaan häviä, notta siltä pohjalta.
 
Stalkah
26.11.2010 16:25:13 (muokattu 26.11.2010 16:37:37)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

neuvone: Hei vitun pelle, ensinnäki, mitään vinkkejä ei olla kysytty..ootko vittu sokea. Toiseksi sano että missä vaiheessa ollaan esitetty vastalauseita ja puolusteluja.. on varmaan ihan normaalia kommentoida takaisin. Mut jos tuo valitus ei lopu vitun räkänokka, ni voit olla kuuntelematta, kun tuo teijän oma materiaali ei paljon eroa, perus oksennuksesta..
 
Hienoa että mies osaa ottaa asiallisesti.
 
E: Lisäsimpä kuitenkin vielä nuo kaksi unohtamaani kappaletta tohon arvosteluun, eli kun kerran tehdään niin tehdään kunnolla.
 
Älä Antti kouki, kontti on auki! B.O.D. netissä - Myspace | Maihinnousu.net | Last.fm
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti