Pieniä saundieroja on (niin kuin kaikissa 414:n eri malleissa). ULS on XLS:ää tummempi mikki. AKG:llä oli ULS:n kanssa pyrkimys tehdä mikki mahdollisimman suoralla taajuusvasteella. Myöhempien mallien saundimuutokset perusteltiin sillä että tarvitaan lisää presenssiä. Tuossapa freq chartit molempiin malleihin.
http://media.bestquestions.com/best … edia/db/9406/c414b_uls_cutsheet.pdf http://www.akg.com/pro/p/c414xls Ja tässä ylipäänsä vähän propagandaa 414:n historiasta:
http://www.usc.edu/student-affairs/bovardauditorium/pdf/c414.pdf Nopee vilkaisu herttakuvioiden erosta kertoo että ULS-ssä on pieni 2 dB:n dippi 3-4 kHz:n kohalla. XLS taasen nimenomaan korostaa tota aluetta ihan pikkuisen (niin kuin periaatteessa myös kaikkea joka on ton yläpuolella); dippi XLS:ssä on 1,5 kHz:n paikkeilla. ULS:ssä korkein huippu (noh, +2dB) on 10 kHz:n paikkeilla josta yläpää rupeaa pikkuhiljaa hiljenemään ylemmäs mentäessä. XLS:n huippu on korkeammalla, melkein 15 kHz ja rolloff on vähäisempi.
Mä oon käyttäny ULS:sejä paljon ja IMO se on ehkä yks All-aroundein mikki mitä täst maailmasta löytyy. "414 on konkkien sm57" pätee ehkä eniten just ULS-malliin. Syynä varmaan just se, että ei yritä aggressivisesti miellyttää kuulijaa korostamalla sitä yläpäätä ihan raivolla niin kuin etenkin jotkut halvemmat konkkamikit näin tekee.
Mutta ei XLS aiempaa häpeä; muutamat kerrat kun olen mallia käyttänyt en mitenkään erityisemmin kiinnittänyt saundieroihin huomiota kesken rumpumikityssessioiden. Jos mulle tuotaisiin joku äänite ja kysyttäis kummalla mikillä on äänitetty, tuskin osaisin vastata.
XLS-malleissa oli ainakin jossain kohtaa semmonen ongelma että kun se suuntakuviokytkin oli digitaalinen, se nollautui aina jos phantomin kytki pois. Iso ongelma vaikka sähkökatkoksen sattuessa. Kai käsittääkseni tämä korjattiin jossain "päivityksessä" (ainakin toivottavasti).