Muusikoiden.net
22.03.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaran tilaaminen Yhdysvalloista vol. 1
1 2 3 4 522 23 24 25 26
esyk
15.02.2003 21:31:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä se luvattu hapatus sitten on. Monet ovat tuskailleet ja kyselleet, kuinka kitaran (tai miksei myös muun soittoromppeen) tilaaminen hoituu rapakon takaa. Itse olen yhden paketin tilannut, ja matkan varrelle mahtui monenmoisia odottamattomia juttuja, joiden kautta toivottavasti voi valottaa toisia siitä, mihin kannattaa varautua. Seuraavassa listattu kaksi kipeintä ongelmaa ratkaisuineen:
 
Ongelma 1:
Myyjä ei lähetä USAn ulkopuolelle.
 
Ratkaisu 1:
www.ToShip.com – yritys, joka tarjoaa postiosoitteen Illinoisin osavaltiosta, ja lähettää paketteja sieltä eteenpäin, myös Suomeen. Hinta on huokea, mutta aika ajoin palvelu on erittäin verkkaista. Mahdollisuus myös lähettää $50:en asti money ordereita (rajaa lupailtu nostaa, saappa tiiä toteutuuko). Maksaminen tapahtuu moneybookers.com:in kautta, jonka tilille rekisteröidyttyään tiettävästi pitäisi pystyä siirtämään Suomesta pankin tililtä suoraan rahaa pientä korvausta vastaan.
Etusivulta löytyy automaattinen paketin rekisteröintimahdollisuus, jonka kautta saa osoitteen välittömästi sähköpostiinsa. Kyseinen osoite rekisteröintinumeroineen myyjälle ja voila, ongelma ratkaistu.
www.myus.com on ammattimaisempi (lue: huomattavasti nopeampi ja huomattavasti kalliimpi) vaihtoehto, joka soveltuu lähinnä jatkuvalla syötöllä kamoja tilaaville GAS–miehille ja –naisille
 
Ongelma 2:
Millä maksaa myyjälle?
 
Ratkaisu 2:
Yleisimmät maksuvälineet USAssa lienevät
- money order
- cashier check
- paypal
- credit card
Yksityiset kelpuuttavat tapauksesta riippuen yleensä maksun jo(i)llakin kolmesta ylimmästä metodista. Monille liikkeille kelpaa luottokorttikin. Music123 on niitä harvoja, joille käy luottokortti ilman että laskutusosoite on myös Valloissa. Mikäli myyjä hinkuu money orderia, niitä pitäisi pystyä lähettämään Suomestakin Western Unionin palvelupisteiden kautta (netistä löytyy sijainnit). Kallista (kai) ja hidasta tosin taitaa olla. Sama homma pankista lähetettyjen shekkien kanssa. Nettihuutokauppaihmisiä suosivat ainakin www.payingfast.com ja www.sendmoneyorder.com , joiden kautta voi ostaa luottokortilla money ordereita lähetettäväksi myyjälle. Ainakin edellisen kautta voi myös maksaa $75:en asti myös ei-huutokauppaostoksia. Huutokauppaajille edelleen www.bidpay.com. Itselle jäi tosin erittäin paha maku suuhun palvelusta, kun rahalähetys peruttiin viime tipassa. Syy: myyjän saama käyttäjäpalaute 0. Käyttäjäehtojen mukaan vastuu myyjän luotettavuudesta olisi kuulunut kyllä minulle… Useita kehuja olen Bidpaysta kuullut, varmasti toimiessaan on hyvä palvelu. Payingfastista ja Sendmoneyorderista ei ole kokemuksia.
Paypal on itselle aivan tuntematon. Järjestelmä perustuu vissiinkin sähköpostiosoitteiden varaan jotenkin. Aiheesta tietoa www.paypal.com ja käyttäjien kokemuksia eBayn keskusteluboardeilta.
Yksityisten kanssa eräs vähemmän USA:ssa käytetty tapa on pyytää, josko voisi hoitaa homman kotoisella pankkisiirrolla. Sikäläinen rahansiirtojärjestelmä napsii tosin parit $10 suuruiset palvelumaksut, joista kai se vähäinen suosio johtuukin. Itse maksoin juuri näin. Pankista saa ulkomaan maksutoimeksiantolomakkeita, joihin olennaisimmat tiedot ovat vastaanottajan tilinumeron lisäksi hänen postiosoitteensa sekä sikäläisen pankin SWIFT tms – koodi ja postiosoite. Hinta 11,70E / toimeksianto. Oli ikävä yllätys kuulla, että lopullisesta summasta oli napattu maksun toimituksen yhteydessä USA:ssa $10 ja vastaanottajapankki otti vielä omat $10. Enemmän ulkomaanmaksuja hoitaneet pankkivirkailijat osannevat varoittaa tästäkin. Lopulliseen summaan postikuluineen kannattaa siis lisätä se $20. Älkääkä lähettäkö täysimääräisenä (saajalle ei koidu kuluja), voi tulla isojakin maksuja jälkikäteen maksettavaksi.
Music123:n kautta kauppaa tehdessä homma on toiminut mallikkaasti, kuten sen kokoiselta yhtiöltä voi odottaakin. Visa-maksut käsitellään ripeästi ja postitus toimii. Alennuksen hyvittäminen unohtui erään ostoksen yhteydessä, mutta homma selvisi parilla edestakaisella sähköpostiviestillä ja putiikki hyvitti sen mitä pitikin. ESP Usa:n keskusteluboardilla on tosin pari ikävänkuuloista todistusta kaupanteon kämmeistä Music123:n kanssa. Joku oli saanut valmiiksi hieman risan laukun, toinen ei tilaamaansa laukkua kitaran ohessa ollenkaan ja kolmannelle oli tullut väärä kitara. Se siitä.
 
Sen voin sanoa, että paljon kannattaa varata kärsivällisyyttä. Itsellä oli hirmuinen häslinki maksun toimituksen kanssa. Bidpay petti pahanpäiväisesti. Vuoden vaihteessa lakkautettu Billpoint ei kovasta yrityksestä huolimatta toiminut. Joku bugi kai. Kun viimein maksun sai pankin kautta kuukauden jahkailun jälkeen liikkeelle, loppui myyjän kova kiire saada kauppa selvitetyksi. Kaverilla painoi vielä häät päälle. Kuukauden hiljaisuuden jälkeen sain viimein vastauksen sähköposteihini ja taas yksi kivi vierähti sydämeltä. Paketti lähti pari viikkoa myöhässä kohti ToShipin toimitiloja. Palasi myyjän kertoman mukaan takaisin. Uusi yritys ja håplaa, kitara löysi tiensä perille. Ilmapostina hintaa kahdelle kitaralle laukkuineen (pakattuna n. 30kg) olisi tullut vakuutuksineen n. $200. Maapostina $80. Valitsin jälkimmäisen. USPS:n nettisivut lupailivat toimitusajaksi 4-6 viikkoa, mikä vaihtelee paljonkin. Olenpa kuullut jopa puolen vuoden toimitusajoista. Maksoin posti- ym. kulut elokuun lopussa. Taas alkoi hiljaiselo. Parin kuukauden päästä tuli sähköpostia ToShip:lta : paketti palannut toimittamattomana lähettäjälle. Synkkiä ajatuksia… Tavara lähti uudestaan ja reilun kuukauden kuluttua viimein vapauttava saapumisilmoitus löytyi postilaatikosta. Tavara piti noutaa tullista kuittitositteiden kera ja maksaa samalla käteisellä tulli 3,7% + ALV 22%. Olin pyytänyt, että yhdistävät (combine) ToShip:lla kitaran ja laukun, että keppi olisi paremmin suojassa. Ja olihan ne yhdistetty: kitara lepäsi vahingoittumattomana paketissa kauniisti laukun päällä pehmeän pakkausrouheen keskellä. :)
Kokonaisuutena aikaa kului huutokaupan sulkeutumisesta kitaran ensikosketukseen hieman vajaat 9kk.
 
Pari tulikirjaimin mieleeni syöpynyttä periaatetta:
- Maaposti houkuttaa ilmapostia huokeammalla hinnallaan. Joskus säästetty aika ja vaiva voi olla isonkin rahan arvoista.
- Jos haluttu vehje löytyy kotosuomesta tai edes EU:n alueelta, kannattaa vakavasti harkita vehkeiden ostamista lähempää, vaikka lopullinen hinta olisikin USA:sta hieman halvempi. Copypaste tähän: Joskus säästetty aika ja vaiva voi olla isonkin rahan arvoista.
 
Riskejä on monenmoisia:
- Kamoja ei voi testata ennen ostamista. Uusikin laite voi olla valmiiksi epäkuntoinen tai ainakin ”maanantaiyksilö”. Liikkeestä ostettaessa valmistajan takuukortin lähetysaika saattaa umpeutua parin viikon kuluttua ostamisesta, joten sitä ei ehdi täyttää ja lähettää kauppiaalle. Toisekseen tuotteita ei tietääkseni voi lähettää Suomen jälleenmyyjille takuukorjaukseen, vaan ne pitäisi omalla kustannuksella palauttaa Yhdysvaltoihin.
- Yksityisiin huutokauppamyyjiin ei aina ole luottamista. Käytännössä rahat joutuu lähettämään enemmän tai vähemmän sokkona ennen kuin tuote postitetaan. Tarkista palaute!
- En tiedä, miten käytännössä vakuutus toimii, jos postituksen aikana tavara on päässyt vaurioitumaan. Voin vain kuvitella mielentilan, kun pettyneenä joutuu täyttelemään joitain dokumentteja ja myyjä on valtameren toisella puolella. Toinen ikävä vaihtoehto (lähinnä maapostia koskien) on, että kamat katoavat postituksen aikana eetteriin. Näinkin olen kuullut käyneen. Vakuutus korvaa, jos lähetys oli vakuutettu, mutta masentaa se silti.
 
Tästä on voinut unohtua paljon tärkeää ja olennaista asiaa pois, kun putkeen tätä kirjoitan ilman muistiinpanoja. Lisätkää, mitä lisättävä on ja kysykää tarkennusta. Näillä tiedoilla pääsee jo toivottavasti alkuun.
Antoisaa ja menestyksellistä kaupustelua!
 
LaXu
15.02.2003 22:27:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Täytyy kyllä sanoa, että tuon luettuani ei tee juuri mieli alkaa jenkkilästä mitään tilailemaan. Kun joku kaunis kesä siellä pääsen käymään, niin täytyy kuitenkin joku kitara tuoda kotiin samalla lennolla. :)
Lilli
16.02.2003 11:35:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä se luvattu hapatus sitten on. Monet ovat tuskailleet ja kyselleet, ...
 
Kiitoksia kovasti hyvästä selvityksestä! Olen itekkin monesti harkinnut tilaamista jenkeistä, mutta jotenkin kuitenkin lähiseudun liikkeistä (Suomi ja EU-alue) on vastaava tarava aina löytynyt lähes yhtä edukkaasti. Kyllä tää juttu löi viimeisenkin naulan... Pysytellään tukemassa suomalaisia pienyrittäjiä!!!
 
-Pitäkää varanne lehmät, sillä elämä on lyhyt !
kalkkuna
16.02.2003 11:57:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Plussia sataa.
 
Billsner
20.02.2003 22:14:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä lisää infoa:
 
USA:sta lähetetystä tavallisesta kitarasta kannetaan maahantuonnin yhteydessä tullia 3,2 % ja sähköisesti vahvistetusta 3,7 % ostohinnan ja lähetyskustannusten yhteimsäärästä ja arvonlisäveroa 22 % ostohinnan, lähetyskustannusten ja tullin yhteismäärästä.
 
Tämä ei ole valtiota sitova tieto.
JCM
21.02.2003 08:35:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse tilasin USA:sta Californiasta (Splashsound - nykyinen Ampshop) kepin, DHL toimitti viidessä päivässä suomeen ja suomessa meni kaksi päivää kun hoidin tullauksen. Sitten kitara olikin jo näpeissäni. Pidin huolen siitä, että mulla oli palautusoikeus, palautusoikeutta ei tarvinnut käyttää. Keppi oli juuri sellainen kuin sen piti.
 
Maksun suoritin ihan pankin kautta "Wire transfer" tyyliin.
 
Vero oli 22% (tai 18% en muista tarkkaan) ja tulli muutaman prosentin vielä päälle. Olin oikein tytyväinen.
 
Klikkaappa tuosta linkistä nii näät millä asioilla täsä ollaa!: Rok
SANTHYR
LaXu
21.02.2003 18:37:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse tilasin USA:sta Californiasta (Splashsound - nykyinen Ampshop) kepin, DHL toimitti viidessä päivässä suomeen ja suomessa meni kaksi päivää kun hoidin tullauksen. Sitten kitara olikin jo näpeissäni.
 
Paljonkos tuli toimituskuluja?
 
"Walking the fine line between bacon and Christian."
Höpötystä omista soittimista ja vempeleistä.
JCM
22.02.2003 12:09:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Paljonkos tuli toimituskuluja?

 
n. 100USD
 
Klikkaappa tuosta linkistä nii näät millä asioilla täsä ollaa!: Rok
SANTHYR
Tranquillity
23.02.2003 20:51:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja toi Western Union ON nopea, ainakin Helsingistä USAhan kestää 10-15 minuuttia pankin mukaan. Maksua en muista, olisikohan ollut 53e (jos alle 1000e lähettää).
 
Esp:n Devil Girl on kaunis!
Akana
24.02.2003 11:38:15 (muokattu 24.02.2003 11:39:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eilikkäs jos tilaisi jonkun esim. Kramerin niin siitä saisi maksaa vähintäänkin 150 euroo enemmän tänne tuotuna...?
 
Miikathebest
26.02.2003 21:24:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eilikkäs jos tilaisi jonkun esim. Kramerin niin siitä saisi maksaa vähintäänkin 150 euroo enemmän tänne tuotuna...?
 
Striker Custom FR-424CM Electric Guitar $279.99
 
Order Totals
Subtotal: $279.99
Shipping & Handling: $95.00
Sales Tax: $.00
Grand Total: $374.99
 
Tossa nyt on tommonen mikä tulee eteen kun tilaa MuiscYolta kramerin.
Itse tilasin yli vuosi sitten lähes vastaavanlaisen kitaran alennuksesta 145€
Rahtaus oli alle 50€ ja TaX it kin tais olla alle50€
Silloinkin kaikkialla hinnat oli dollareina, mutta laskussa/kuitissa oli €€
Nykyään niillä onkin vähän eri meininki..
ptaipale
04.03.2003 12:05:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Ehto oli että saan palauttaa mikäli keppi ei miellytä.

 
Entä saatko maksamasi tullit siinä tapauksessa takaisin?
 
Ei sillä etteikö tilaaminen USA:sta voisi olla hyvä idea, mutta kaikki pieleenmenomahdollisuudet on hyvä kerrata mielessään jo etukäteen, ettei sitten harmita liiaksi. Tietoinen riskinotto ei riskin iskiessäkään ole niin harmittava juttu.
 
insinööri Espoosta
JCM
04.03.2003 19:36:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Entä saatko maksamasi tullit siinä tapauksessa takaisin?

 
En tiedä varmasti, luultavasti jonkinmoisen byrokratiakoneiston kautta olisin saanut nekin sitten takaisin.
 
Klikkaappa tuosta linkistä nii näät millä asioilla täsä ollaa!: Rok
SANTHYR
Tightbutloose
19.03.2003 17:38:20 (muokattu 19.03.2003 17:39:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Entä saatko maksamasi tullit siinä tapauksessa takaisin?
 
Ei sillä etteikö tilaaminen USA:sta voisi olla hyvä idea, mutta kaikki pieleenmenomahdollisuudet on hyvä kerrata mielessään jo etukäteen, ettei sitten harmita liiaksi. Tietoinen riskinotto ei riskin iskiessäkään ole niin harmittava juttu.

 
joo, pistää kyllä vähän miettimään, varsinkiin kun oon ihaillut näitä: http://www.diodatiguitars.com/ (se vintage tribute- linkki). tosin yhtiö on tainnut mennä konkkaan...
 
kuule, koe ja nää.
jari
27.03.2003 11:05:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jos tuon matkamuistona kitaran tuleeko verot tai muita maksuja päälle?alkaako tullissa kyselee kuitteja?
 
Jormaz
27.03.2003 23:36:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jos tuon matkamuistona kitaran tuleeko verot tai muita maksuja päälle?alkaako tullissa kyselee kuitteja?
 
Kyllähän ne alkaa kurmoottaa. Mulla on ollut tällainen visio, mutta sanokaapas ensin tietäjät, merkitäänkö johonkin papereihin mitä tavaraa (=kamaa?) on mukana kun jenkkeihin matkustaa? Ilmeisesti kirjataan? Se visio oli että ottaa jonkun vanhan paskakepin mukaan jenkkilään, viskaa sen sitten johonkin Mississippi-jokeen ja ostaa halvalla jonkun käytetyn huippukepin ja tuo Suomeen. Ok?
 
Back to the 80's
Kake66
29.03.2003 20:29:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tilannut lukemattomia kertoja USA:sta kaikenlaista tavaraa mm. koht. arvokkaan kitaran sekä muuta kitaratavaraa, enkä ole kohdannut minkäänlaisia ongelmia. Kannattaa tilata tunnetuista paikosta, jotka esim. mainostavat jatkuvasti. Kitaran tuominen matkatavara onnistuu mainiosti.
 
Periaatteessa: jos ostaa kitaran EU-alueen ulkopuolelta, niin siitä pitää maksaa tulli+ALV. Käytännössä lentoaseman tullia ei tänä päivänä juuri kiinnosta tavallisen ihmisen matkatavarat. Itse olen pari kertaa ostanut kitaran ulkomailta ja ottanut useita kertoja esim. lomamatkalle kitaran mukaan. Kukaan ei ole koskaan kysellyt mitään.
 
Jos tilaa postitse, joutuu erittäin todennäköisesti maksamaan verot.
 
thomaso
31.03.2003 14:00:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Kyllähän ne alkaa kurmoottaa. Mulla on ollut tällainen visio, mutta sanokaapas ensin tietäjät, merkitäänkö johonkin papereihin mitä tavaraa (=kamaa?) on mukana kun jenkkeihin matkustaa? Ilmeisesti kirjataan? Se visio oli että ottaa jonkun vanhan paskakepin mukaan jenkkilään, viskaa sen sitten johonkin Mississippi-jokeen ja ostaa halvalla jonkun käytetyn huippukepin ja tuo Suomeen. Ok?

 
Eihän usa mikään neuvostoliitto ole! (Vainoharhaisuus on tosin paikkapaikoin samaa tasoa). Sinnehän mentäessä aikoinaan joutui luetteloimaan mukana olevan omaisuuden tarkasti joka sitten tarkastettiin palattaessa. Usan tullia/maahantuloviranomaisia kiinnostaa enemmän se onko sulla esim tukuittain rahaa mukana, ruoka-aineet ja mahdollinen rikostausta tai tuomiot. Itsekin olen tuonut skeban käsimatkatavaroina usasta eikä suomen tullia kiinnostanut se ollenkaan. Kannattaa muistaa ennenkaikkea kohtuus. Jos sulla on matkalaukussa esim 100 settiä kieliä ja pari etuastetta ja kainaloissa mesaboogien nupit niin voi selitykset loppua lyhyeen.
 
outo_O
25.05.2003 19:33:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mitäs tunnettuja ja luotettavia kauppoja on usan puolella?
 
ite ainakin hämmästyin http://www.music123.com in tarjouksista (kitara), halpaa on vaikka verot, tullit, rahdit, postit, ja kauppasetä vähän veloittaakin välistä..
 
verrattuna suomen vastaavaan skebaan eroa jää siltikin ~200€
 
ja loppuhinnaksi kotelon kanssa muodostuisi 450€
 
"sepalus auki"
Dr.Groove
29.05.2003 16:33:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Sinnehän mentäessä aikoinaan joutui luetteloimaan mukana olevan omaisuuden tarkasti joka sitten tarkastettiin palattaessa. Usan tullia/maahantuloviranomaisia kiinnostaa enemmän se onko sulla esim tukuittain rahaa mukana...

 
Hold on, USA:han tullessa tosiaan kysytään mitä sellaista tavaraa on mukana, jonka aikoo jättää USA:han. Heidän tulliansa ei kiinnosta tavara jonka tuot maahan ja viet takaisin mukanasi. Ei myöskään siis vähäarvoinen skeba jonka heität mississippiin.
Tässä tuhteesa siis USA:n tulli ei aiheuta mitään rajoituksia (ellet heitä Gibsoniasi jokeen ;-), haaste on se mitä tuot Suomeen ja onko se maahantuontirajojen alla.
 
Miten kitaristin saa soittamaan hitaammin? Anna hänelle biisin nuotit ;-)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 522 23 24 25 26

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti