Muusikoiden.net
25.02.2017
Rockway.fi Live | Joka MA klo 17 ja KE klo 18. 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Jelppikerho goes Kitarakamat uudelleen
1 2 3 4 547 48 49 50 51
tarzan
02.12.2006 22:02:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ketjun idea on simppeli. Aina kun mielesi tekee kysyä kysymystä, joka ei mielestäsi välttämättä vaadi omaa ketjuaan, kuten "Mistä saa Ibanezin pedaaleja Helsingissä", "Saanko Mesan 2Ninety powerampin sillattua" tai "Missä Triaxiksen versiossa oli Rectifierin etuaste" kannattaa se postata tänne. Näin saat kysymykseesi asiallisen vastauksen, etkä viä turhaa palstatilaa muutenkin tältä niin kovin ruuhkaiselta ja täydeltä palstalta.
 
olkaa hyvä ja jatkakaa
 
Helvetin hyvä paimen
Tonski
18.06.2015 01:51:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://backstageblogi.fi/kolumnit/m … laakkeisiin-kaarmeoljyyn-ja-magiaan
 
Mitä tekstissä käytetty termi "topologiavalinta" käytännössä tarkoittaa? Toivon mukaan muistan lukea huomenna vastauksia tähän, pikaviestilläkin lähetettyä selvitystä otan mielelläni vastaan sen ainaki huomaa muusinettiin taas eksyessään :D
 
J.Nikkanen
18.06.2015 08:38:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kaleidoskooppi: Voiko tehdä niin, että äänittää kitaran eka linjana sisään ja sitten myöhemmin syöttää sen putkivahvarista ulos ja äänittää siitä sen putkisaundin? (EDIT: Ja jos voi, niin onko mitään jippoja miten kannattaa tehdä?) Nimim. tiedän mitä tahdon soittaa, mutta en osaa ruuvata kovinkaan tarkasti saundeja. Myös nimim. olisi hyvin kätevää voida äänittää biisit kotona, kun muksun takia täällä tulee pyörittyä niin paljon.
 
Joku digitaalinen mallinnus toki on mahdollista ja mulla on Guitar Rig 5, mutta mielenkiinnosta kyselen. Ja jos on mahdollista, niin tehdäänkö noin putkivahvareilla paljon?

 
Kyllähän tuo melko yleistä on, re-amp tai suomalaisittan re-amppaus hommeleita jollaista palvelua muutama mnet hahmokin tarjoaa. Netti on artikkeleita pullollaan, joten kulkisin tässä kohtaa googlen kautta.
 
Numb
18.06.2015 11:48:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tonski: http://backstageblogi.fi/kolumnit/m … laakkeisiin-kaarmeoljyyn-ja-magiaan
 
Mitä tekstissä käytetty termi "topologiavalinta" käytännössä tarkoittaa?

 
Mä olen ymmärtänyt, että se tarkoittaa skeeman perustaa, eli sitä miten komponentit on kytketty toisiinsa. Sit kun ne komponentit lisätään paikoilleen topologiaan, saadaan skeema. Mut mä en näistä juur mitn tiedä, joten voin olla ihan mettässäkin... :)
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head "Dunnet Headin musa on parhaiten kuvattavissa silleen, että se muistuttaa sitä kuin suomalaiset aikuisrokkarit kirjoittais irlantilaisia juomalauluja." - Arttu
Jucciz
19.06.2015 04:09:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Topologia tarkoittaa peruskytkentätapaa, eli sitä, millä periaatteella eri osaset on kytketty toisiinsa.
JuSu
19.06.2015 08:51:56 (muokattu 19.06.2015 10:40:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä tykännyt Laney Tungsolista särökanavassa, veti soundin muhjuksi ja aiheuttti huomattavaa taustahurinaa.
 
Jotenkin muistelen, että noi Tungsolit voi olla vähän kranttuja siinä, mhin ne laitetaan, jossain toisessa vahvistimessa (mutten muista missä) oli sama ongelma kun laitoin ekaan gain stageen, ja olikohan Ironheartissa kun ei toiminut vaiheenkääntäjänä, aiheutti pörinää siinäkin.
 
Ja oli eri yksilöt juu. Tai ehkä ne on kaikki olleet rikki...
 
E: Jaa, napsahti tämä tuumiskelu väärälle alueelle. Move on.
 
Tyhjännaurajasta tulee räkänokka.
kaleidoskooppi
19.06.2015 12:23:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: Kyllähän tuo melko yleistä on, re-amp tai suomalaisittan re-amppaus hommeleita jollaista palvelua muutama mnet hahmokin tarjoaa. Netti on artikkeleita pullollaan, joten kulkisin tässä kohtaa googlen kautta.
 
Kiitos, eri kiinnostavaa!
 
moikki
21.06.2015 17:36:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pystyykö bossin me-50 säätäämään volumepedaalin "rajoja"? Eli kun on ala asennossa niin ääni ei lähtisikään kokonaan pois.
 
Croowed - Savo Rock n roll
rosberg
23.06.2015 14:44:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moikki: Pystyykö bossin me-50 säätäämään volumepedaalin "rajoja"? Eli kun on ala asennossa niin ääni ei lähtisikään kokonaan pois.
 
Morleyn Little Alligator toimii ainakin noin.
 
http://cheepthrillguitar.blogspot.fi/
tumo7
26.06.2015 00:38:21
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuinka usein vaihdatte tasasuuntaajaputkenne? Mikä on ns. sopiva vaihtoväli?
 
#lifelinevirallinen
kojones
26.06.2015 02:08:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tumo7: Kuinka usein vaihdatte tasasuuntaajaputkenne? Mikä on ns. sopiva vaihtoväli?
 
Kun vanha hajoaa.
 
teleman
26.06.2015 10:44:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko tietoa ELK LE-23 kitaravahvahrista? Kyseessä on ilmeisesti 70-luvun japanilainen transistorikombo, josta löytyy kaiku ja fuzz. Kaatopaikkakuormasta moisen täysin toimivan pelastin ja ok puhtaat saundit kaiun kera löytyy. Fuzzilla saa aikamoisen persoonallista pörinää ilmoille ;) Rahallinen arvohan on todennäköisesti lähellä nollaa.
 
Komppikitaristi
Jucciz
27.06.2015 00:34:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kojones: Kun vanha hajoaa.
 
Tälle komppia. Miksipä sitä suotta vaihtaa yhtään aiemmin, kunhan varaputki kulkee aina mukana keikoille yms. Tasuriputken vaikutus soundiin sen elinkaaren aikana ei liene maailman kiinnostavimpia väitöskirjan aiheita. Voin toki olla väärässäkin.
Shredator
29.06.2015 15:18:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musicom Lab MK IV -kysymys:
Miten saan ko. laitteen lähettämään haluamani midi cc -komennon räkkiefektiin (Axe Fx) (efekti on/off)? Manuaali on erittäin epäselvä...
 
If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking.
Hezus
30.06.2015 00:03:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shredator: Musicom Lab MK IV -kysymys:
Miten saan ko. laitteen lähettämään haluamani midi cc -komennon räkkiefektiin (Axe Fx) (efekti on/off)? Manuaali on erittäin epäselvä...

 
CC-komentojen sisältö konffataan midi globalin kautta, mutta itse lähetys asetetaan vähän sekavasti Instant Accessista. Eli CC 1-14 vastaavat looppeja ja function switcheja (IA 1-2), ja vasta CC 15-28 saa erilleen muusta toiminnallisuudesta (IA 3-4). Default asetuksilla IA 3-4 on toki piilossa ja ne pitää käydä asettamassa näkyviin Utilitysta.. sekavaa.
 
Toivottavasti oli apua, kysy toki lisää jos ei onnistu. Röydän tässä just omaa MKIV:aani tuuttiin punkun ja progen voimalla :)
 
Soundi lähtee sormista ja mopo käsistä..
Shredator
30.06.2015 09:43:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hezus: CC-komentojen sisältö konffataan midi globalin kautta, mutta itse lähetys asetetaan vähän sekavasti Instant Accessista. Eli CC 1-14 vastaavat looppeja ja function switcheja (IA 1-2), ja vasta CC 15-28 saa erilleen muusta toiminnallisuudesta (IA 3-4). Default asetuksilla IA 3-4 on toki piilossa ja ne pitää käydä asettamassa näkyviin Utilitysta.. sekavaa.
 
Toivottavasti oli apua, kysy toki lisää jos ei onnistu. Röydän tässä just omaa MKIV:aani tuuttiin punkun ja progen voimalla :)

 
Joo tuo manuaali on tältä osin ehkä sekavin tapaamani ja foorumeilta ei ole apua löytynyt. Eipä noiden asiakaspalvelukaan vastaa...
 
Eli siis jos haluan CC-komennolla Axesta patchiin jonkun efektin päälle/pois, niin pitää asettaa cc-komento välille 15-28 ja Axesta ko. efektin midi cc vastaamaan tätä toimintoa. Tätä taisin kokeilla aiemmin, mutten saanut pelaamaan. Pitääpäs kokeilla uudestaan...
 
If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking.
jmihatsu
30.06.2015 20:30:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäisi löytää teleprojektiin passeli kaula jostain, mutta vaihtoehtoja on aika paljon. Mitä suosittelisitte?
Dr Parts on tullut testattua, ei ollut itselle sopiva vaihtoehto.
Toiveena olisi löytää mahdollisimman viimeistelty/valmis kaula, joka lapa olisi samanlainen kuin fenkussa, ja mitat olisivat myös fenkun.
 
Joskus ehkä vielä opin soittamaan?
73nd3r
30.06.2015 20:47:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Warmoth (lienee yleisin laatuosa projekteissa) tai Musikraft. Molemmat tekee lisensoituja F-osia, molemmilta saa vaikka valmiiksi lakatun (tms.) kaulan.
 
Speedking
02.07.2015 20:55:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nopee kyssäri noist Epihonen kitaroist. Mitä ihmettä ne oikee käyttää nauhamateriaalina, ku miult nyt jo 3 vuode sisää kolmas Epikka nauhoist iha kulunu, oks kellää muulla ollu samaa ongelmaa? Nauhoje vaihtoo en jaksa taas käyä, tälhetkel jää ainooks toimivaks varmaa niitte tasaus. Jos teil muil ollu vastaavaa shaibaa ni millä ootte ratkassu.
 
"If you sautee the scallops in a non-stick pan, they won't stick! That's why it's called fucking non-stick!" https://soundcloud.com/detonatorfin-1
73nd3r
03.07.2015 10:17:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei taida monikaan valmistaja kertoa nauhatietojaan. Mutta samaa 'soft frets' ongelmaa kuulee useammastakin edullisesti tehdystä merkistä; jostain on tingittävä jos kilpaillaan hinnalla, ja pehmeät seokset on halvempia.
 
Nauhoja ei yleensä vaihdeta ensimmäisten urien ilmestyessä. Ensin tasaus/muotoilu/kiillotus niin monta kertaa kuin nauhoissa on pelivaraa ja sitten vasta nauhanvaihto, jota voi myös tehdä osittaisena.
Soittotyylillä on myös vaikutusta kulumiseen.
 
Ja stainless steel -nauhat kestää huomattavasti paremmin, joten voi pohtia niitäkin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 547 48 49 50 51

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti