Aihe: Omistan Gibsonin ja kaikki on hyvin
1 2 3 4 533 34 35 36 37298 299 300 301 302
fox
04.05.2012 13:29:10
 
 
Iiwana-80: Arvasin tarkoitusperän, mutta jäin vain pohtimaan termejä. Olen tottunut ajattelemaan, että patentti antaa automaattisesti patentin haltijalle yksinoikeuden hyödyntää kaupallisesti patentin tarkoittamaa keksintöä.
 
Mutta juu, asia selvä.

 
Hyvä sitte.. =) Lähinnä tarkoitin, että jos esim. tuon kaularautasysteemin osalta olisivat "valinneet toisenlaisen tien".. Tosiaan, tuo(kin) on jo 20-luvulla kehitelty.
Lähinnä meinasin, että tällaiseen "ihkutusketjuun" voi noita historiallisiakin innovaatioita julkituoda.. ;)
Aika kattava selonteko tuostakin jutusta on kyseisen firman 100-vuotisjuhlakirjassa "Gibson - 100 Years of an American Icon". Siin on paljon muutakin juttua, alkaen toki Orville H. Gibsonin ekoista akustisista..
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Ikihonka
04.05.2012 14:47:14
MusaMasa: Jep! Hyvä kommentti!
Gibson on tehnyt yli 100 vuotta soittimia!! Mallistossa useita klassikoita!! Pitkät perinteet ja "knowhow" kuinka soittimia tehdään jne jne.

 
Knowhowta löytyy varmasti, tosin sitä ei käytetä kaikissa asioissa hyväksi ts. tuotanto (ja sen maksimointi) sanelee aika paljon myös Gibsonilla. Esim. kaulaa ei kannattaisi tehdä lapakulmallisissa kitaroissa yhdestä palasta;
 
http://www.youtube.com/watch?v=9BlQ … ynext=1&list=PL355F8E553DDA235A
Ziggy Bubba
04.05.2012 16:01:59
 
 
J2280: Knowhowta löytyy varmasti, tosin sitä ei käytetä kaikissa asioissa hyväksi ts. tuotanto (ja sen maksimointi) sanelee aika paljon myös Gibsonilla. Esim. kaulaa ei kannattaisi tehdä lapakulmallisissa kitaroissa yhdestä palasta;
 
http://www.youtube.com/watch?v=9BlQ … ynext=1&list=PL355F8E553DDA235A

 
Toi on ihan totta, mutta taitaa olla asiakkaiden tahto että soittimet ovat niitä "originaalien" mallisia. Nimittäin ei se klunssikaan (lavan ja kaulan liitoskohdan vahvike) maistunut Gibsonin ostajakunnalle, eli eipä ole sitäkään nykyisissä malleissa. Fox on tainnut asiasta jutella enemmänkin.
 
Nyt kun kerran Standard alkaan olemaan varsin moderni versiointi aiheesta, niin miksei laittaisi siihen vaikka tommosta Ruokangas-henkistä rakennetta kaulaan/lapaan? Luulenpa että Stanut vielä modernisoituvat lisää tulevaisuudessa - ja onhan muille aina se Traditional, jos ei vaikka halua uusista ominaisuuksista maksaa.
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
-septimisti-
04.05.2012 16:55:33
Nopea yhteenveto. Kirjoittelin tuonne aikaisemmin enempi tahi vähempi pakinamuotoisen kommentin fanipoikien selkääntaputtelusta. Toisen kappaleen loppuun heitin seuraavaavat kaksi lausetta: "Hyvältä tuntuu ja viimeisetkin epäröivät ajatukset haihtuvat punomattoman g-kielen hienovireen lailla, kun toinen oikeamielinen vähän taputtaa selkää. Tuuli kuiskaa jotain paskasta tehdassatulasta ja liiallisesta lapakulmasta, mutta hellät ja ymmärtäväiset taputukset *tap tap* peittävät moiset kateellisten venäläisten jorinat alleen."
 
Muuhun osaan kukaan ei oikein tainnut kommentoida mitään asiaan kuuluvaa, joka on tietty ihan jees, eikä siitä voi sen enempää valittaa. Siitä puhutaan mistä keskustelua syntyy, oli se sitten koko homman pihvi tai sivulause. Nimimerkki Wradlinille poitsit omien laskujeni mukaan ainoista kommenteista tuohon virehommaan liittyen, joissa meikäläisen suuhun ei yritetty laittaa jotain mitä en ole sanonut tai muuten tehdä koko asiasta jonkinlaista vääristynyttä olkinukkea (jos siellä oli joukossa muita niin sitten sinnekin pointseja!). Muilta osin kommentit perusteluihini ovat olleet lähinnä luokkaa "Meikän Gibsonissa ei ole ongelmia vireen kanssa. Mitä siihen sanot?" sekä niitä lillukanvarsia ja olkinukkeja.
 
Olen selittänyt ilmiön mekanismin ja heittänyt linkkiä mm. kitaranrakentaja R. Mottolan (johtavia e-kitara-alan tutkijoita, useampi julkaistu tutkimus mm. American Lutheriessa) artikkeliin, jossa selitetään sen kulman suuruuden vaikutusta kitkaan, sekä Musitecin Tapani Kärnän kirjoitukseen, jossa kaveri totetaa seuraavaa:
 
"Yläsatulat ovat Les Paul-kitaroiden tyypilinen ongelmakohta. Gibson yrittää korjata liian jyrkästä lapakulmasta johtuvia epävireisyysongelmia tekemällä yläsatulat mahdollisimman matalaksi. Usein satulasta tulee kuitenkin liian matala, jolloin kitara saadaan soimaan vain säätämällä paljon notkoa kaulaan. Jos tällaisen kitaran kaulan suoristaa, niin kielet särisevät vapaina."
 
Tämä oli ketjun sankareiden mielestä ilmeisesti kuitenkin vain "Pisnes-meininkiä, nääs", kuten asiaa kommentoinut kirjoittaja sen hauskasti muotoili. Muilta(kin) osin täällä ollaan näköjään päästy aika hyvään yhteisymmärrykseen tämmöisistä kritisoijista. Satunnaisia helmiä, olkaa hyvä:
 
Musta tuntuu, että pohjimmiltaan kyse on vaan siitä, että septimistin viikkorahat ovat nykysuuruudessaan riittämättömät kunnon Gibsonin ostamiseen ja turhautuminen on kanavoitava jotenkin, vaikka sitten nettifoorumilla kiukutteluun. | Hänellä on selvästi omia ongelmia ja nyt haetaan foorumia johon purkaa ahdistuksensa. | Ne, kenellä ei ole Gibsonia, ei mielestäni pitäisi ollenkaan kirjoitella Gibsonien laadusta, koska ei ole sitä vähäistäkään kokemusta, eikä netistä luettuja kommentteja voi pitää mitenkään luotettavina. | Taas sellaiseen joka on netistä lukenut jonkun kokemuksen mutta jolla itsellään ei ole henkilökohtaista kokemusta mutta kokee tarpeelliseksi levittää lukemaansa edelleen netissä kannattaa suhtautua epäilevästi. | Trolli-suomi-trolli - sanakirja | Ei jumalauta. Nyt käsi pystyyn joka ei osaa virittää kitaraansa | Juuri tuossa tarkistin SG:n vireen ennen kun soitin ja ihan täydellinen oli... | Koska niihin Gibsonin lippulaivamalleihin ei ole ruikuttajilla rahaa? | osoittaa vaan ettei varsinaisesti ole minkään moista käsitystä soitinrakennuksesta. | Onkohan muuten Ferrarin tai Porschen omistajilla vastaavanlaisia ketjuja joihin Toyotan, Nissanin tms. Ladojen omistajat käy itkemässä. | Jos on kokeillut yhtä tuotetta ei kyllä voi sanoa juuta eikä jaata. Oletan että Septimisti on kokeillut vähintään 15 Gibsonia ja todennut ne kaikki huonoiksi koska lapa,vire ja hinta... | Vähä-Virtanen, jos mulla ei ole, niin ei saa muillakaan olla. | Aikuinen on kateellinen naapurin lelusta. Aikuinen ajattelee: Onpas hieno! Mäkin haluan tuollaisen! Aikuinen sanoo: Ihan paskahan tuo oikeasti on. Edullisemmin saa paljon laadukkaamman vastaavilla ominaisuuksilla. En ikinä ostaisi tuollaista. | Ehkä olisi vaan aina paras jättää trollit huomiotta ja keskittyä itse asiaan. | jne.
 
My point exactly!
 
Tämä ei nimittäin ole yllätys. Osasin sitä odottaa ja itseasiassa näköjään tuossa puhetta herättäneen kommenttini yhteydessä mainitsinkin, että kritisoijathan ovat tietysti vain kateellisia. Olisi pitänyt lisätä köyhät, trollit, tietämättömät, lähdekritiikittömät ja "pisnes miehet" siihen joukkoon. Tämä oli se pihvi. Vähän yllätyin kuitenkin reaktion voimasta. Eipä ole missään yhteydessä millään keskustelupalstalla kukaan aikaisemmin innostunut linkkailemaan meikäläisen rumaa pärstäkuvaa, tori-ilmoituksia tai muita vastaavia ilmeisessä mustamaalaus / vittuilutarkoituksessa. Onni/harmi, että mulla on sen verran paksu kallo, ettei moiset hirveästi tunnu tai saa vetäytymään. Mutta eipä siinä. Reaktio on sinällään ymmärrettävä, sillä kuten sanoin aikaisemmin; fanipojat ottavat tutkitusti Tuotteeseen kohdistuvat loukkaukset henkilökohtaisesti. Silloin järkevä debatti on usein mahdotonta ja kaikki keinot sallittuja.
 
TechnoBuffalo: The next issue of the Journal of Consumer Psychology will feature results from their study, delving into this modern syndrome of fanboism. Using a factor called SBC, or self-brand connections a level of connectedness evidenced by following, researching, or just liking a particular brand the researchers monitored two groups as they learned general ratings for an array of brands. What they found was that people with high levels of SBC suffered the biggest shots to their own sense of self-esteem when the reviews for their favorite companies were negative. People with low SBC, on the other hand, werent really affected.
 
In other words, extreme fanboys are aggressive and defensive because they feel personally attacked. And it can be tough to accept a beloved companys failures, since they feel like personal failures, thereby explaining all the denial that tends to go on. (Sort of like not believing that your little angel could possibly be the troublemaker or underperformer in class.)
 
While this may not exactly shock anyone whos gone head to head with a fanboy, this does flip the business theory of brand devotion on its head. Fanboism isnt indicative of a strong relationship between a consumer and a company, as many thought. Its symptomatic of an issue with the fans self-esteem and self-image, which can lead them to go to extreme lengths to protect their view.
 
Consumers are highly resistant to brand failure to the point that theyre willing to rewrite history, says business administration professor and researcher Tiffany Barnett White. She cites the example of Toyota customers ignoring any negative news about this brand even in the face of well-publicized recalls.

 
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S105774081100057X
 
Jokaisen itsensä arvioitavaksi tietysti jää se, oliko alkuperäinen kritiikkini fanipoikameiningistä sitten osuva vai ei. Lukutaidottimille disclaimeriksi, että fanipoikia ovat fanipojat - eivät ketkään muut. Toisin sanoen esimerkiksi kaikki tyytyväiset gibbonin omistajat eivät ole fanipoikia. Ja niille joilla alkaa kiehua yli ihan siitä syystä, että täällä taas joku satunnaishomo haluaa tuoda itseään esiin esitän pahoitteluni. En vain tykkää siitä, että mun sanomisia tai oletettuja motiiveja vääristellään tässä mittakaavassa. Jokainen voi käydä tuolta ihan itse lukemassa.
Avattu huone kaikille tampereen m.nettiläisille. Liity ihmeessä Linkki.
fox
04.05.2012 16:57:08
 
 
J2280: Knowhowta löytyy varmasti, tosin sitä ei käytetä kaikissa asioissa hyväksi ts. tuotanto (ja sen maksimointi) sanelee aika paljon myös Gibsonilla. Esim. kaulaa ei kannattaisi tehdä lapakulmallisissa kitaroissa yhdestä palasta
 
Ei kannattais ei. Mutta minkäs teet, kun se asiakaskunta sellasta vaatii? Eikä tuo koko kaula-aihion sahaaminen vannesahalla muotoon ole ainoa juttu, mitä tuolla voitaisi toisinkin tehdä..
Varmaan tuota "Ruokankaan mallia" eli ns. scarf-jointin tekoa olisi jo enemmältikin käytetty, lyhyen aikaa 70-luvun loppupuoliskolla noitakin ko. vapriikissa tehtiin, mutta kun se ei oo se "alkuperäinen ja perinteinen", sanoivat sisäänostajat ja suurin osa asiakaskunnasta.. Sittemmin tuo scarf-joint on jäänyt japsien ja itämaan-rakentajien soittimiin kyllä. Jopa tytäryhtiö Epiphone kyseistä rakennetta käyttää.
Samoinhan kävi 3 palasta laminoitujen kaulojen kanssa, kadonneet valmistuksesta ovat nekin. Myös se "klunssi" eli kaulan rakenteeltaan kaikkein heikointa osaa vahvistava volute katosi 80-luvulle tultaessa, samoihin aikoihin palattiin tuohon 1 palasta vannesahattuun mahonkikaulaan. Kun se on se perinteinen.. ;)
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Gabe
04.05.2012 17:18:35
J2280: Knowhowta löytyy varmasti, tosin sitä ei käytetä kaikissa asioissa hyväksi Gibsonilla. Esim. kaulaa ei kannattaisi tehdä lapakulmallisissa kitaroissa yhdestä palasta
 
Tästä mä olen kyllä sun kanssa samaa mieltä. En ole ihan niin perinteiden kannattaja ettenkö soisi tuota tehtävän niin kestäväksi kuin mahdollista. Ei tosin ole kertaakaan mennyt kaula paskaksi vaikka muutama tilanne on kyllä tullut missä olen luullut että nyt menee.
 
Tietääkö kukaan muuten kuinka paljon kestävämpi tälläinen useammasta palasta tehty kaula on yksipalaiseen verrattuna?
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
-septimisti-
04.05.2012 17:20:42
fox: Ei kannattais ei. Mutta minkäs teet, kun se asiakaskunta sellasta vaatii? Eikä tuo koko kaula-aihion sahaaminen vannesahalla muotoon ole ainoa juttu, mitä tuolla voitaisi toisinkin tehdä..
Varmaan tuota "Ruokankaan mallia" eli ns. scarf-jointin tekoa olisi jo enemmältikin käytetty, lyhyen aikaa 70-luvun loppupuoliskolla noitakin ko. vapriikissa tehtiin, mutta kun se ei oo se "alkuperäinen ja perinteinen", sanoivat sisäänostajat ja suurin osa asiakaskunnasta.. Sittemmin tuo scarf-joint on jäänyt japsien ja itämaan-rakentajien soittimiin kyllä. Jopa tytäryhtiö Epiphone kyseistä rakennetta käyttää.
Samoinhan kävi 3 palasta laminoitujen kaulojen kanssa, kadonneet valmistuksesta ovat nekin. Myös se "klunssi" eli kaulan rakenteeltaan kaikkein heikointa osaa vahvistava volute katosi 80-luvulle tultaessa, samoihin aikoihin palattiin tuohon 1 palasta vannesahattuun mahonkikaulaan. Kun se on se perinteinen.. ;)

 
Eikös noi kettu ole nyt just sellaisia 50-60 vuotta vanhoja "tyyppivikoja" ts. huonoa suunnittelua joista horisin tuolla aikaisemmin?
Avattu huone kaikille tampereen m.nettiläisille. Liity ihmeessä Linkki.
fox
04.05.2012 17:24:05
 
 
-septimisti-:
Olen selittänyt ilmiön mekanismin ja heittänyt linkkiä mm. kitaranrakentaja R. Mottolan (johtavia e-kitara-alan tutkijoita, useampi julkaistu tutkimus mm. American Lutheriessa) artikkeliin, jossa selitetään sen kulman suuruuden vaikutusta kitkaan, sekä Musitecin Tapani Kärnän kirjoitukseen, jossa kaveri totetaa seuraavaa:
Tämä oli ketjun sankareiden mielestä ilmeisesti kuitenkin vain "Pisnes-meininkiä, nääs", kuten asiaa kommentoinut kirjoittaja sen hauskasti muotoili. Muilta(kin) osin täällä ollaan näköjään päästy aika hyvään yhteisymmärrykseen tämmöisistä kritisoijista.

 
Totta kai ollaan täällä hyvässä yhteisymmärryksessä asiasta keskusteltu, vika tässä vaan, että et sitten vaivautunut lukemaan kirjoitustani yläsatulan huolellisesta muotoilusta.. Sanomattakin on selvää, ja jopa kaikkein yksinkertaisimmat asian ymmärtävät, että mikäli kieleen kohdistuu jopa kahdensuuntaista vetovoimaa, on se otettava huomioon juurikin satulauran huolellisessa valmistuksessa.
Hra Kärnä, vastoin huomattavan monia muunlaisia mielipiteitä, esittää, että Gibsonilla tietoisesti laitetaan soittimiin "liian matalia" satuloita jostain syystä. Tosin en kyllä ihan kaikkia hra. Kärnän huomioita (tai paremminkin "huomioita") lukisi ehdottoman yksisilmäisesti "tyyppivioiksi" mutta se lienee minun henkillökohtainen "ongelmani". Yksilövikoja saattavat olla, tahi sitten, kuten moni on epäillyt, jonkun näppärän "omakorjaajan" aiheuttamia "häiriötiloja" jotka kunn. arv. korjaaja on sitten "tyyppivioiksi" tulkinnut?? Kuka tietää. Joka tapauksessa et voine kiistää, etteikö kyseisen blogin ehkä perimmäisin tarkoitus kuitenkin liene myynninedistäminen...
Koska arvostit kovin pikku murreilmaisuani, olethan ironian huipputuntija/harrastaja (James Hirvisaari ja avustajansa!!), ajattelin tähän oheen laittaa pari kuvaakin tuosta satulalta tulevan kielen ja virityskoneen kielitapin (string post) välisestä kulmasta.
Omasta mielestäni tuo lähtökulma on huomattavasti suurempi asteissa, kuin mihin Gibson on pystynyt. Suunnitteluvirheenäkö tuotakin pidät, vai onko tuo täysin "merkkisidonnaista"??
 
http://www.jacksonguitars.com/en-FI … oducts/search.php?partno=2910027382
http://www.deanguitars.com/35thanniversary.php
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Ikihonka
04.05.2012 17:25:41
fox: Ei kannattais ei. Mutta minkäs teet, kun se asiakaskunta sellasta vaatii? Eikä tuo koko kaula-aihion sahaaminen vannesahalla muotoon ole ainoa juttu, mitä tuolla voitaisi toisinkin tehdä..
Varmaan tuota "Ruokankaan mallia" eli ns. scarf-jointin tekoa olisi jo enemmältikin käytetty, lyhyen aikaa 70-luvun loppupuoliskolla noitakin ko. vapriikissa tehtiin, mutta kun se ei oo se "alkuperäinen ja perinteinen", sanoivat sisäänostajat ja suurin osa asiakaskunnasta.. Sittemmin tuo scarf-joint on jäänyt japsien ja itämaan-rakentajien soittimiin kyllä. Jopa tytäryhtiö Epiphone kyseistä rakennetta käyttää.
Samoinhan kävi 3 palasta laminoitujen kaulojen kanssa, kadonneet valmistuksesta ovat nekin. Myös se "klunssi" eli kaulan rakenteeltaan kaikkein heikointa osaa vahvistava volute katosi 80-luvulle tultaessa, samoihin aikoihin palattiin tuohon 1 palasta vannesahattuun mahonkikaulaan. Kun se on se perinteinen.. ;)

 
Onhan se näinkin. Gibsonin olisi ehkä vain pitänyt kampanjoida enemmän niiden rakennetta vahvistavien ratkaisujen puolesta. Tai ehkä se yrittikin, en tiedä...
 
Luultavasti kuitenkin samat puristit ihailevat Ruokangasta joka käyttää osin samoja ratkaisuja nykyään, jostain kumman syystä Gibsonin tekeminä ne eivät kelpaa :-D
fox
04.05.2012 17:32:47
 
 
-septimisti-: Eikös noi kettu ole nyt just sellaisia 50-60 vuotta vanhoja "tyyppivikoja" ts. huonoa suunnittelua joista horisin tuolla aikaisemmin?
 
Mitä kukin katsoo miksikin? Mitä mieltä itse olet?
 
Mitä joku sitten haluaakin nimittää "tyyppiviaksi", varsinaisesti vikahan tuo ei ole, se ei soundiin (joka ehken loppupelissä on se tärkein funktio, paitsi tietty sellaisilla, jotka ei soita soitinta) vaikuta, ei myöskään siihen muuhun funktioon. Onko se siis "tyyppiVIKA"??
Mulla on sekä tuollasella 3 palasta vaahteraa duunatulla kaulalla oleva Gibson että myös scarf-jointilla oleva, ja molemmat ovat uskomattoman hyviä, ellei suorastaan loistavia. Niiden rakenne on kestänyt aikaa ja keikkailua, toisin kuin joidenkin makuuhuonekitaristien verrattomasti nuoremmat (ehkä heikoimmista materiaaleista??) silmäterät, joissa on jo kaikkea pientä käpystä.
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Numb
04.05.2012 17:57:57
 
 
Mun kokemus Gibsonin tehdassatuloista on, että jos niiden korkeudessa on jotain moittimista, niin ne ovat pikemminkin liian korkeita kuin matalia. Tosin taitavat olla kuka mistäkin tykkää -rajoissa.
Terv. Kikki Hiiri
fox
04.05.2012 18:10:08
 
 
Numb: Mun kokemus Gibsonin tehdassatuloista on, että jos niiden korkeudessa on jotain moittimista, niin ne ovat pikemminkin liian korkeita kuin matalia. Tosin taitavat olla kuka mistäkin tykkää -rajoissa.
 
No, ainakin ennenmuinoin tavoitteena oli tehdä sellanen "keskiverto-asiakasystävällinen" soitin.. Tästä seuraa toki, että ehkä tietoisesti satulat leikattiin aavistuksen korkeiksi. Niitä sitten jengi viilaili milloin milläkin kynsiviilalla siten, että hyvin oppi tekemään liimasta ja satulan hiontapölystä paikka-ainetta. Myös satulauraan oli tapana laittaa ohutta paperia tms. ettei olis kieli rämissyt viilauksen jälkeen, kun se action piti olla "niin alhaalla kuin vaan saat!"
Tältä pohjalta olen tosiaan kiistämässä tuota "tehtaalta liian matala satula- "tyyppivikaa"". Ja onhan siellä parit muutkin epämääräset "viat". Mutta se on toki "remonttimiähen ja tohtorin" juttu.
Mikä on, kun kukaan ei kommentoi noita "kielikulma lavassa" -kuvia?? OK, onhan ne väärää brändiä tähän ketjuun..mutta kuitenkin?
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Illu
04.05.2012 18:14:49
fox: Mikä on, kun kukaan ei kommentoi noita "kielikulma lavassa" -kuvia?? OK, onhan ne väärää brändiä tähän ketjuun..mutta kuitenkin?
 
Pitäs panna vielä parit kuvat Fenderin viimeisenpäälle suunnitelluista kielenohjureista vai mitkä string-treet ne on... ;)
the-Antero
04.05.2012 18:16:30
 
 
-Septimisti- ei vieläkään vastannut esittämiini kysymyksiin. Jotenkin tässä tulee väkisinkin mieleen että Gibsonin kehuminen on pahasta koska se on niin helvetin iso yhtiö joka tahkoo rahaa ja tekee kalliilla kitaroita. Gibson tekee sarjatuotannossa kitaroita joten eihän ne voi olla hyviä. Niissä on kielissä kulmaa joten tietenkään ne ei voi pysyä vireessä. Ja auta armias jos erehdyt kehumaan Gibsonin kitaroita, olet heti fanipoika ja teet vain ilmaista mainosta huonolle yhtiölle.
 
Sitten kun kyseessä on kopio Gibsonista (enemmän tai vähemmän) ja mielellään pieni valmistaja niin nämä kitarat ovat äärimmäisen hyviä. Vaikka ideat olisivat kopioitu suoraan Gibsonilta.
 
Gibsonin halpiskopio tietysti oikeuttaa haukkumaan kaikki samantyyliset kitarat. Eihän ne alkuperäiset voi millään olla parempia.
 
Vieläpä omakohtaiset kokemukset tähän. Customina tilasin valkoisen Explorerin muutama vuosi sitten. Kitara oli hyvä mutta vire ei pitänyt tarpeeksi hyvin. Mallina käytettiin ESP:n vanhaa Exploreria. Myin kitaran pois. Gibson SG Standard, ei mitään ongelmia vireessä. En siltikään rupea haukkumaan ESP:n Exploreria ettei pidä virettään koska en ole sellaista kokeillut.
Musiikki ei tunne rajoja, eivätkä kitaristit tunne nuotteja.
fox
04.05.2012 18:17:31
 
 
Illu: Pitäs panna vielä parit kuvat Fenderin viimeisenpäälle suunnitelluista kielenohjureista vai mitkä string-treet ne on... ;)
 
String tree'hän se. Onhan niitäkin tosiaan nappimallia, nappimallia messingistä, butterfly clipsejä pariakin plaatua.. Ja onhan aina sitten pressure bar, eli koko lavan poikki tanko, joka koko kielinipun vetää, että saa satulalle painetta.. =)
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
fox
04.05.2012 18:30:07
 
 
the-Antero: Gibsonin kehuminen on pahasta koska se on niin helvetin iso yhtiö joka tahkoo rahaa ja tekee kalliilla kitaroita.
 
Sen verran täytyy oikasta (en toki tiedä tilannetta tällä hetkellä) että ei se niin suunnattoman suuri yhtiö ole.
Vuoden 2002 statistiikkoja:
 
2002 Statistics Worldwide Sales Figures..
 
YAMAHA CORPORATION $4,067,790,000
FENDER MUSICAL INSTRUMENTS $275,000,000
YAMANO MUSIC COMPANY, LTD. $255,000,000 Fender Japan, Epiphone Japan
GIBSON GUITAR CORP. $125,000,000
HOSHINO GAKKI MFG. CO., LTD. $119,000,000 Ibanez, Tama
KANDA SHOKAI CORPORATION $48,000,000 Fender Japan, Greco, Zemaitis
 
tosin tuosta puuttuvat tuotantovolyymiltään suurimmat valmistajat korealaiset Samick Corporation ja Cort Musical Instruments..
 
Larry Meinersin mukaan Gibsonin "all time high" tuotantovuodestakin on jo melkein puoli vuosisataa kulunut, nimittäin 1965 on valmistettu 83710 kielisoitinta. En usko, että nykyisen hallituksen aikana on edes päästy likellekään tuota lukua, tosin se taitaa olla liikesalaisuus..
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Ziggy Bubba
04.05.2012 18:41:59
 
 
fox: 2002 Statistics Worldwide Sales Figures..
FENDER MUSICAL INSTRUMENTS $275,000,000
GIBSON GUITAR CORP. $125,000,000

 
Ton perusteella ainakin se isompi laajentaminen itä- ja etelä-tuotantoon on kannattanut Fenderille. Jos siis vertaa näiden kahden firman erilaisia toimintamalleja. Toki Fenderiin kuuluu Jacksonit sun muut myös.
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
fox
04.05.2012 18:45:15
 
 
Ziggy Bubba: Ton perusteella ainakin se isompi laajentaminen itä- ja etelä-tuotantoon on kannattanut Fenderille. Jos siis vertaa näiden kahden firman erilaisia toimintamalleja. Toki Fenderiin kuuluu Jacksonit sun muut myös.
 
Kyl vaan, ja tuolla ei ole mitenkään eritelty Yamano Gakkin tms. toimijoiden "brändikohtasia" osuuksia..
Puuttuupa sieltä tietty sitten juurikin Samick ja Cort, jotka (ainakin tuotantovolyymiltään) oli 2002 niitä suurimpia maailmassa. Tietty, jos ne eivät sitten myy suoraan, vaan juurikin noitten muitten kautta?
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
Ziggy Bubba
04.05.2012 18:48:02 (muokattu 04.05.2012 18:54:03)
 
 
fox: Kyl vaan, ja tuolla ei ole mitenkään eritelty Yamano Gakkin tms. toimijoiden "brändikohtasia" osuuksia..
Puuttuupa sieltä tietty sitten juurikin Samick ja Cort, jotka (ainakin tuotantovolyymiltään) oli 2002 niitä suurimpia maailmassa. Tietty, jos ne eivät sitten myy suoraan, vaan juurikin noitten muitten kautta?

 
Jepa, aika kimuranttia taitaa olla toi kokonaisuus, siis että kuka tilaa millä merkillä ja kuka lopulta valmistaa. Ainakin monikin "Ibanez" -merkin alla myyty kapula tais olla Cortin (ja Samickin?) työtä... Ettei ollu sama Schecterin ja LTD:n kohdalla.
 
E: Gibsonilla sentään tietää mikä pulju sen soittimen on tehnyt, toisin kuin monella muulla firmalla. Custom Shopit sitten erikseen.
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
Gabe
04.05.2012 18:49:02 (muokattu 04.05.2012 18:49:56)
Yksi asia mikä minua näissä kriitikoissa jaksaa kummastuttaa on se että käyttäjien omilla kokemuksilla ei heille tunnu olevan minkäänlaista painoarvoa. Laitetaan kyllä kaiken maailman blogi linkkejä ym. "taattua faktatietoa" mutta jos joku menee sanomaan että omat kokemukset ovat päinvastaisia on tämä automaattisesti "fanittamista" ? ...Outoa minusta. Eipä täälläkään ole niitä näkynyt joilla on ihan oikeasti Gibson joka ei vireessä pysy. Minunkin mielestäni nuo satulat ovat ehkä jopa vähän liian korkeita jos ne jotain johonkin suuntaan ovat.
Elämäni tarkoitus on olla varoittavana esimerkkinä muille.
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)