Aihe: Katteeton hype
1 2 3 4 5 612 13 14 15 16
Artist
15.09.2018 14:15:42 (muokattu 15.09.2018 14:18:18)
NOS-putket, useimmiten. Netissä "tietäjät" ym. "isot pojat" kehui, ja sitten kauppa kävi ja soundi parani mukamas miljoonanteen potenssiin, jos putkesta löytyi vanhalta näyttävä leima. Oho, taisin saada pari varoitusta.
 
Osassa boutique speduja ollut hypeä, joka perustunut täysin muuhun kuin objektiivisesti mitattaviin laatutekijöihin. Mutta tämähän se, kun kuluttajan kokemuskin perustuu usein määreisiin, jotka eivät oikein ole mitattavia, niin hypeähän syntyy, ja tottakai sitä hyödynnetään. Eikä siinä mitään, jos se hype itselleen toimii.
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
Krice
15.09.2018 18:17:56 (muokattu 15.09.2018 18:18:30)
 
 
Arkka: Millais vaikka Zoom 505?
 
Jonnet ei muista. Kaikilla muilla sit nousikin juuri verenpaine.

 
Minulla ei noussut. En muista, että Zoom olisi koskaan ollut "hypetetty" merkki, pikemminkin se halpamerkki niille, joilla ei ollut varaa parempaan. Huvittava juttu muuten, minulla on edelleenkin toimiva 505:n. Pitäisi ehkä kokeilla sitä tämän päivän perspektiivistä katsottuna. Tai miksi ei vaikka ottaa käyttöön.
jhlamm
16.09.2018 03:21:25
Artist: NOS-putket, useimmiten. Netissä "tietäjät" ym. "isot pojat" kehui, ja sitten kauppa kävi ja soundi parani mukamas miljoonanteen potenssiin, jos putkesta löytyi vanhalta näyttävä leima. Oho, taisin saada pari varoitusta.
 
Osassa boutique speduja ollut hypeä, joka perustunut täysin muuhun kuin objektiivisesti mitattaviin laatutekijöihin. Mutta tämähän se, kun kuluttajan kokemuskin perustuu usein määreisiin, jotka eivät oikein ole mitattavia, niin hypeähän syntyy, ja tottakai sitä hyödynnetään. Eikä siinä mitään, jos se hype itselleen toimii.

 
Onhan täällä jokin jonkun nimikkospeduksikin kutsuttu purnukka vähän hypennyt. Kutsuttakoon sitä nimellä Taavi Säde Vauhkainen. Tämän vihreän purkin tietty opari oli joidenkin hifistilejiöiden mielestä juuri se mikä teki siitä saundista erityisen. Halusin artisti itsekin sen juuri purkkeihinsa. Näin omalla korvalla niin eipä siinä juuri eroa moneen muuhun ole. Tosin perään todettakoon, että hyvä purnukka, muttei hypensä arvoinen.
"Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so."
Pinewood
16.09.2018 08:28:28
Monen vintage-purkin ja niiden uudelleen julkaisujen hype pohjautuu siihen, että aikanaan pedaali on ollut oikeasti jotain uutta eikä suoria kilpailijoita ole välttämättä ollut lainkaan. Joskus jokin tietty soundi on pohjautunut hyvinkin vahvasti pedaalin, joskus taas pedaali on tuonut vain tietyn mausteen tai tukenut artistin soittotekniikkaa. Miettikääpä vaikka näistä, missä suhteessa: https://www.guitarworld.com/artists/10-great-fuzz-guitar-songs
 
Nykyään tarjolla on älytön määrä enemmän tai vähemmän jalostettuja kopioita kaikista klassikkopedaaleista. Mikä on kullekin parempi, huonompi, alkuperäisen kaltaisin jne. on usein makuasia ja riippuvainen muusta omasta kalustosta. Jotkut pedaalit toimivat hyvinkin monissa tilanteissa, jotkut taas ovat selkeästi parhaimmillaan jossain tietyssä tehtävässä tai setupissa. Harva pedaalien valmistajista edes tosissaan yrittää luoda jotain todella uutta ja käyttökelpoista. Onneksi muutamia poikkeuksiakin on. EHX on viime vuosina tulllut monia ennen kokemattomia juttua. Nyt irtoaa kitaralla jopa sitar- tai urkusoundit. Tc Electronicilla on tone print, joka on tarjonnut ennen kokenattomat mahdollisuudet pedaalin säätämiseen ja valmiiden soundien käyttöön. Jonkin verran löytyy myös häröpurkkeja, jotka harvemmin jatksavat innostaa edes yhden esittelyvideon vertaa.
Jake24-25
16.09.2018 09:25:12 (muokattu 16.09.2018 09:45:32)
Tätä hype-asiaa erityisesti kitaralaitteiden ympärillä on itsekin tullut mietittyä varsinkin nykyään paljon ja ennen itsekin mentyä siihen mukaan ja omiin päätöksiin hypetys saattoi joskus kokemattomampana vaikuttaa merkittävästikin - ja liikaa. Vuosien mittaan ainakin itse olen tullut siihen tulokseen että ehkä suurin hype on se että monipuolisiin soundeihin tarvitaan iso kasa erilaisia pedaaleja, useita vahvistimia ja kitaroita ja niin edespäin.
 
Osin on toki tottakin että erilaisia soundeja saa erilaisilla laiteyhdistelmillä mutta mielestäni tätä asiaa ylikorostetaan koska oman kokemukseni mukaan hyvään (ja monipuoliseen) soundiin (ja soundivalikoimaan) loppujen lopuksi ei tarvita pakettiautollista soittolaitteita. Pelkästään hyvällä kitaralla, hyvällä vahvistimella ja yhdellä hyvällä säröllä saa yllättävänkin monipuolisia soundeja. Tämä asia on itselleni kirkastunut omissa bänditreeneissä jossa soitan pääasiassa paikalla olevilla rumpalimme omistamilla kitaroilla joista eniten Epiphonen Les Paulilla ja vahvistimena on oma (treenikämpällä säilytettävä) jo vuosia käyttämäni Orange AD5:n ja välissä T. Rexin Mudhoney-säröpedaali.
 
Pelkästään eri säädöillä, käyttämällä puhdasta/särö-soundia oikeissa kohdissa ja kitaran mikivalitsinta ja sävysäätöjä sekä soittotatsia muuttamalla ei kaipaa oikeastaan että käytössä olisi iso valikoima kitaroita, vahvistimia, efektejä kun soundi tuntuu taipuvan kaikkeen mitä soitamme. Joku toinen voi kokea asian toisin mutta itse olen saanut jätettyä tolkuttoman laitekierteen kun bändissä soittaessani olen tyytyväinen kaikkeen mitä paikalla on ja millä soitan. Kotona soittelen omalla Les Paulillani ja BOSS GT-100-efektillä ja tyytyväinen olen nykyisiin ja en kaipaa mitään paitsi että paremmin osaisi soittaa. Joskus 15-20-vuotta sitten meni mukaan kitaralehtien hypetykseen soundeista ja laitteista ja mietti enemmän laitteita kuin jos olisi tuon ajan käyttänyt soitonharjoitteluun ja olemassa olevien laitteiden tehokkaampaan hyödyntämiseen. Laitteita vaihdoin/ostin suhteellisen usein. Nykylaitteista edelleen ainoastaan Orange AD5 sekä jotkin pedaalit ovat käytännössä ainoita joita edelleen käytän/omistan tuolta ajalta. Aika pitkälti ainoat kitaroihin liittyvät hankinnat ovat viimeiseen melkein kymmeneen vuoteen olleet BOSS GT-100 ja Mudhoney sekä vaihdoin Squierin Les Pauliin. Myös basso tuli yhdessä vaiheessa hankittua.
 
Putkivahvistinta on hypetetty jo vuosia ja todennäköisesti hypetetään vielä jatkossakin. Mielestäni hypetyksellä on tietty kate koska vaikka mallintavat ovat kehittyneet valtavasti siitä kun ne olivat iso juttu 2000-luvun taitteessa niin ainakin omasta mielestäni putkivahvistimissa on edelleen parempi soundi. Kotisoitossa mielestäni mallintavat ovat ehdoton juttu koska putkivahvistin pääsee oikeuksiinsa pääsääntöisesti kun luukuttaa (toki on olemassa keinokuormia mutta jos sellaista ei hanki ei mielestäni putkivahvistinta kotona kannata käyttää ellei talon äänieristys ole hyvä). Soitan kuulokkeiden kautta GT-100:lla himassa ja soundi on hyvä eikä häiritse naapureita koska ei kuulu muualle. Kuitenkin mallintavat ovat nykyään hyviä eli ei putkivahvistin mielestäni ole niin muiden vahvistimien yläpuolella mitä aikoinaan on ollut.
 
Aliarvostetuista laitteista olen täällä samaa mieltä Zoomin 505II:n kohdalla. Ko. efekti oli ensimmäinen multiefektini 2000-luvun alussa ja sitä kautta edullisesti pääsi tutustumaan eri efekteihin ja luomaan soundeja jotka ovat laitteen hintaan nähden varsin hyviä. Sittemmin multiefektien kohdalla siirryin ensin Behringerin V-Ampiin (ei varsinainen multiefekti mutta siihen suuntaan) jonka jälkeen BOSS ME50:seen ja siitä edelleen BOSS ME70:n ja nykyiseen GT-100:seen. Yleensäkin mielestäni multiefektejä dissataan liikaa ehkä pääosin huonojen presetien perusteella. Kaikissa multiefekteissä tarvitsee säätää - joissain enemmän ja joissain vähemmän. Kokeiluiden perusteella (en ole omistanut) mielestäni hyvä multiefekti oli 1990-luvun puolivälin tienoilla Digitechin RP6:n jota kokeilin joskus ja siinä oli sen aikaiseen ymmärrykseeni vaikutuksen tehneitä soundeja kun sitä ennen olin kokeillut mm. joitakin sen aikaisia Zoomin multiefektejä joiden soundit eivät olleet lähellekään RP6:a mielestäni. Zoomin laitteista tosiaan 505II teki myöhemmin vaikutuksen.
 
Tähän keskusteluun olisi mielessä vielä paljon lisää ja mahdollisesti kirjoittelen vielä mutta tässä omat kokemukset asiasta nopeasti muisteltuna.
hallu
16.09.2018 10:24:26
Jake24-25: ........................
Pelkästään eri säädöillä, käyttämällä puhdasta/särö-soundia oikeissa kohdissa ja kitaran mikivalitsinta ja sävysäätöjä sekä soittotatsia muuttamalla ei kaipaa oikeastaan että käytössä olisi iso valikoima kitaroita, vahvistimia, efektejä .........

 
Tästä asiasta en voi olla enää enempää samaa mieltä. Se on nimittäin juuri noin kuin sanoit. Olennaista ei ole laitteet, vaan se miten niitä käyttelee.
 
Putkivahvistinta on hypetetty jo vuosia ja todennäköisesti hypetetään vielä jatkossakin. Mielestäni hypetyksellä on tietty kate koska vaikka mallintavat ovat kehittyneet valtavasti siitä kun ne olivat iso juttu 2000-luvun taitteessa niin ainakin omasta mielestäni putkivahvistimissa on edelleen parempi soundi. Kotisoitossa mielestäni mallintavat ovat ehdoton juttu koska putkivahvistin pääsee oikeuksiinsa pääsääntöisesti kun luukuttaa (toki on olemassa keinokuormia mutta jos sellaista ei hanki ei mielestäni putkivahvistinta kotona kannata käyttää ellei talon äänieristys ole hyvä). Soitan kuulokkeiden kautta GT-100:lla himassa ja soundi on hyvä eikä häiritse naapureita koska ei kuulu muualle. Kuitenkin mallintavat ovat nykyään hyviä eli ei putkivahvistin mielestäni ole niin muiden vahvistimien yläpuolella mitä aikoinaan on ollut...............
 
Itsekin diggailen putkivahvistimia, mutta ihan erityisesti diggailen analogisia vahvistimia ja mun mielestä analogisia transistorivahvistimia dissataan ihan tarpeettoman ankarasti ja toisinaan ihan syyttä. Mutta ennenkaikkea itse diggailen putkivahvistinten lisäksi myös analogisia transistorivahvistimia. Nämä uudet ovat enimmäkseen kai hyviä, mutta vanhemmissakin on tosi hyviä. Itselläni on ihan omakohtaista kokemusta Sessioneista jotka mielestäni säröpuolella kilpailee ihan tasapäisesti putkivahvistinten kanssa.
 
Tällä hetkellä mun mielestä eniten aliarvostettu laite on Marshallin MG vahvistimet. Toki mulla on putkivahvistimia itselläni mutta soittelin toista vuotta trankkukombolla Sessionilla ihan keikkoja ja bänditreenikset ja himassakin. Se oli näppärän kokoinen kevyt noppa roudalilla ja soundasi hyvältä ja leikkasi nätisti miksin läpi. Ainoa mistä en pitänyt siinä oli se kolkko kliini soundi, muttä särö siinä oli hyvä. Meidän bändin toisella kitaristilla on Blackstarin ID sarjan kombo joka ei ihan kurja ole sekään ja vallankin kun sitä ruuvaa niin vallan hyvä varsinkin ne päätepukimallinnukset rikastuttaa sitä kummasti, mutta kun se on digitaalinen..........
 
Mutta plussan annoin sulle noin hyvästä kirjoituksesta.
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
Laulava Kylätohtori
16.09.2018 11:08:46
jhlamm: Onhan täällä jokin jonkun nimikkospeduksikin kutsuttu purnukka vähän hypennyt. Kutsuttakoon sitä nimellä Taavi Säde Vauhkainen. Tämän vihreän purkin tietty opari oli joidenkin hifistilejiöiden mielestä juuri se mikä teki siitä saundista erityisen. Halusin artisti itsekin sen juuri purkkeihinsa. Näin omalla korvalla niin eipä siinä juuri eroa moneen muuhun ole. Tosin perään todettakoon, että hyvä purnukka, muttei hypensä arvoinen.
 
Eikös Vaughan itse vedellyt millä ts:llä milloinkin? Ts-808, ts-9, ts-10 ja taisi olla muitakin käytössä, kuten Hot Cake ja varmaan miljoona muutakin. Eli sillä oparilla ole mitään merkitystä siihen soundiin.
 
Muutenkin nuo hypetykset autenttisista SRV- tai Hendrix-soundeista on aika koomisia, kun varsinkin Hendrix veteli milloin milläkin vehkeillä, joten mitään autenttisia Hendrix-soundikamoja ei ole edes olemassa...
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
Metalkallo
16.09.2018 11:36:37
Laulava Kylätohtori: Muutenkin nuo hypetykset autenttisista SRV- tai Hendrix-soundeista on aika koomisia, kun varsinkin Hendrix veteli milloin milläkin vehkeillä, joten mitään autenttisia Hendrix-soundikamoja ei ole edes olemassa...
 
Näinhän se on ja tuo on taas yksi syy miksi tykkään Hendrixistä. Se kokeilu jatkuvasti eri laitteita eikä jämähtänyt yhteen, vaikka toki kitaroiden kohdalla olikin stratomies.
Vähemmän on enemmän ja enemmän on vähemmän.
hallu
16.09.2018 11:58:40
Metalkallo: Näinhän se on ja tuo on taas yksi syy miksi tykkään Hendrixistä. Se kokeilu jatkuvasti eri laitteita eikä jämähtänyt yhteen, vaikka toki kitaroiden kohdalla olikin stratomies.
 
Ei ollut, soitteli suvasti mm. Gibson SG:lä ja varmaan muillakin nätisti ylösalaisin soitettavilla kuten vaikkapa Flyingveellä. Tosin kuvissa ja videoilla useinmiten käsissään nähtiin strato, mutta varmaan osittain myös siksi että se oli ainoa rikottavaksi kyllin edullinen ja juuri kitaran polttamista ja rikkipaiskomista Hendrixiltä joka keikalla odotettiin niin että alkoi itsekin väsyä siihen.... ei se ollut enää spontaania ja hauskaa.
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
Laulava Kylätohtori
16.09.2018 15:56:32 (muokattu 16.09.2018 15:58:13)
hallu: Ei ollut, soitteli suvasti mm. Gibson SG:lä ja varmaan muillakin nätisti ylösalaisin soitettavilla kuten vaikkapa Flyingveellä. Tosin kuvissa ja videoilla useinmiten käsissään nähtiin strato, mutta varmaan osittain myös siksi että se oli ainoa rikottavaksi kyllin edullinen ja juuri kitaran polttamista ja rikkipaiskomista Hendrixiltä joka keikalla odotettiin niin että alkoi itsekin väsyä siihen.... ei se ollut enää spontaania ja hauskaa.
 
Mahtoiko se enää loppuaikoina niin rikoa niitä kuin aluksi? Kun tosiaan itsekään siitä pitänyt.
 
SG:llä en muista juurikaan nähneeni, mutta Flying Veellä enemmän. Vaan jos konsertteja katsoo, niin kyllä se strato vaan on pääasiassa kädessä. Tarkoitan, että vaikka soitteli muillakin, niin kyllä se strato vaan oli se eniten käytetty. Ja minusta stratolla se parhaiten veti ja parhailla soundeilla, mutta se on tietty makuasia...
 
E. Henk koht en usko, että piti itse kitaroitaan maksella. Luulen, että Gibson olisi maksanut, jos olisi saanut kitaransa Hendrixin rikottavaksi.
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
hallu
16.09.2018 16:49:43 (muokattu 16.09.2018 16:51:05)
Laulava Kylätohtori: Mahtoiko se enää loppuaikoina niin rikoa niitä kuin aluksi? Kun tosiaan itsekään siitä pitänyt.
 
SG:llä en muista juurikaan nähneeni, mutta Flying Veellä enemmän. Vaan jos konsertteja katsoo, niin kyllä se strato vaan on pääasiassa kädessä. Tarkoitan, että vaikka soitteli muillakin, niin kyllä se strato vaan oli se eniten käytetty. Ja minusta stratolla se parhaiten veti ja parhailla soundeilla, mutta se on tietty makuasia...
 
E. Henk koht en usko, että piti itse kitaroitaan maksella. Luulen, että Gibson olisi maksanut, jos olisi saanut kitaransa Hendrixin rikottavaksi.

 
Niin no nää on vähän näitä. Kyllä minäkin olen tottunut häntä pitämään juurikin stratonsoittajana. Yksittäisiä keikkakuvia ja puheita siitä mitä on levytyksissä käyttänyt, mutta eihän siitä nyt vissiin sen kummempaa varmuutta ole. Strato käsissään se useinmiten on nähty joten ......
 
E: Lähinnä halusin tuoda esille oman käsitykseni siitä, että Henkka olisi vannonut varsinaisesti jonkin merkin nimeen. Hellin itse mielikuvaa hänestä ennakkoluulottomana taiteilijana ja kitarismin uudistajana.
Kitaroista ja kaikenlaisesta soittamisesta pahasti riippuvainen AK:lainen (AK= anonyymit kitaranistit)
sustain65
16.09.2018 17:11:44
Laulava Kylätohtori
16.09.2018 17:34:08
hallu: Niin no nää on vähän näitä. Kyllä minäkin olen tottunut häntä pitämään juurikin stratonsoittajana. Yksittäisiä keikkakuvia ja puheita siitä mitä on levytyksissä käyttänyt, mutta eihän siitä nyt vissiin sen kummempaa varmuutta ole. Strato käsissään se useinmiten on nähty joten ......
 
E: Lähinnä halusin tuoda esille oman käsitykseni siitä, että Henkka olisi vannonut varsinaisesti jonkin merkin nimeen. Hellin itse mielikuvaa hänestä ennakkoluulottomana taiteilijana ja kitarismin uudistajana.

 
Joo, en siis niin ajatellutkaan, enkä tarkoittanut sitä itsekään. Siis että olisi vannonut minkään merkin nimeen. Lähinnä käsittäisin, että ehkä starto vaan toimi Jimille parhaiten ja stratolla Jimi sai toteutettua musiikillisia näkemyksiään parhaiten. Ja siitä syystä olisi eniten stratolla vedellyt. Ja kuten jo sanoin, niin mielestäni Jimi on vetänyt kaikki parhaat live-vetonsa stratolla. Myös niissä konserteissa, missä on vaihtanut kitaraa kesken keikan.
 
Toki Jimillä oli Gibsonin kitaroita (nehän on lueteltu täällä useammankin kerran) ja varmaan haki niillä tiettyä soundi mm. levytyksissä. Mutta arvailuahan tämä. Ainut, kuka tietää varmaksi, on Jimi itte. :)
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
Kuha
16.09.2018 18:04:30
 
 
hallu: NYksittäisiä keikkakuvia ja puheita siitä mitä on levytyksissä käyttänyt, mutta eihän siitä nyt vissiin sen kummempaa varmuutta ole. Strato käsissään se useinmiten on nähty joten ......
 
Tuossa on vaillinainen luettelo Hendrixin kepeistä, Stratoa on mennyt aika paljon:
 
No. Make of Guitar Year Colour Neck
1 Larson Stahl 1900's Blonde Rosewood
2 Gibson Les Paul 56043 1955 Black Rosewood
3 Danelectro 1956 Red Rosewood
4 Fender Strat left handed 1957 Blonde
5 Supro Ozark 1957 White Rosewood
6 Hofner Club 40 1959 White Rosewood
7 Fender Stratocaster 1959 Black Maple
8 Fender Stratocaster 1959 Fiesta Red Maple
9 Fender Stratocaster 1959 White Rosewood
10 Fender Stratocaster 1959 Fiesta Red Maple
11 Dobro Electric 12-string 1960 Mahogany Rosewood
12 Zemaitis 12-string acoustic 1960 Blonde Rosewood
13 Fender Stratocaster 72961 196061 Sunburst Rosewood
14 Kay 1961 White Rosewood
15 Epiphone Wilshire 1961 Cherry Rosewood
16 Eko 1961-62
 
17 Ibanez Japanese 1830 1962
 
18 Epiphone Coronet 1963 Black Rosewood
19 Fender Stratocaster L08573 1963 White
20 Fender Stratocaster L09784 1963 White Rosewood
21 Fender Duo Sonic 1964 White Rosewood
22 Fender Duo Sonic 1964 Sunburst Rosewood
23 Fender Stratocaster 1964 White Rosewood
24 Fender Stratocaster 1964 Fiesta Red Rosewood
25 Fender Strat/Neck L45185 1964 White Rosewood
26 Fender Stratocaster 1964 Black Rosewood
27 Fender Stratocaster 1965 White Rosewood
28 Fender Jazzmaster 1965 Sunburst Rosewood
29 Fender Stratocaster 1965 Sunburst Rosewood
30 Fender Stratocaster L68025 1965 Sunburst
31 Fender Stratocaster L89024 1965 White
32 Fender Stratocaster 1965 Fiesta Red Rosewood
33 Fender Stratocaster 1965 Sunburst Rosewood
34 Fender Stratocaster 1965 Fiesta Red Rosewood
35 Fender Stratocaster 1965 M/Blue Rosewood
36 Fender Stratocaster 1965 Black Rosewood
37 Fender Stratocaster 1965 Black Rosewood
38 Fender Stratocaster 1965 Fiesta Red Rosewood
39 Fender Stratocaster 1965 White Rosewood
40 Fender Jazz Bass 116544 1965 Sunburst Rosewood
41 Guild SF-V Starfire 1966 Red Rosewood deluxe
42 Fender Stratocaster 1967 Blue Rosewood
43 Gretsch Corvette 1967 Cherry Red Rosewood
44 Hagstrom 8-string Bass 723006
1967 Cherry Red Rosewood
45 Hagstrom 8-string Bass 723070 1967 Cherry Red Rosewood
46 Fender Stratocaster 1967 White Rosewood
47 Fender Jaguar 1967 Blue Rosewood
48 Epiphione Cortez 1967 Sunburst Rosewood
49 Vox Teardrop 1967 White Rosewood
50 Fender Stratocaster 1967 Sunburst Rosewood
51 Fender Strat Neck 1967
Rosewood
52 Fender Stratocaster 213078 1967
 
53 Fender Jazzmaster 1968 Sunburst Rosewood
54 Goya 1968 Painted Rosewood
55 Fender Stratocaster 1968 Sunburst Rosewood
56 Fender Stratocaster 1968 Sunburst Rosewood
57 Fender Stratocaster 240981 1968 White Maple WOODSTOCK
58 Fender Stratocaster 40281 1968 Sunburst Maple
59 Martin D-45 Acoustic 239387 1968 Blonde Rosewood
60 Gibson ES-335 847084 1968 Sunburst Rosewood
61 Fender Mustang L45185 1968 Red Rosewood
62 Fender Stratocaster 285705 1968 Black Maple
63 Fender Stratocaster 244458 1968 Sunburst
64 Fender Stratocaster 240981 1968 White
65 Fender Stratocaster 638519 1968 Red Rosewood
66 Gibson J-200 acoustic 1968 Sunburst Rosewood
67 Fender Stratocaster 1968 White Rosewood
68 Black Widow 1968 Black Rosewood
69 Fender Stratocaster 222625 1968 Black Maple
70 Gibson SG Custom 1968 White Rosewood type 2
71 Fender Stratocaster 1968 White Maple
72 Rickenbacker 330 or 360 6-string 1969
 
73 Gibson Flying V 932594 1969 Sunburst Rosewood
74 Gibson SG Custom 899617 1969 White Rosewood
75 Fender Stratocaster 274200 1970 Sunburst Maple
76 Gibson Flying V 849467 1970 Black Rosewood
77 Washburn A33191 Undated
Rosewood
78 Gibson J160 acoustic Undated
 
79 Epiphone Ft-79 acoustic 62262 Undated
 
80 Fender Strocaster L/H L-38705 Undated Sunburst
81 Gibson Flying V Undated Cherry Red Rosewood
82 Epihone Casino 8508423 Undated
 
83 Gibson Les Paul 1042 Undated
 
84 Gibson SG Undated Red Rosewood
85 Gibson SG Custom Undated Cherry Red Rosewood
86 Gibson Les Paul Custom Undated Black Rosewood
87 Gibson Les Paul Special Undated Blonde Rosewood
Old Fenders never die
tuskiz
16.09.2018 20:31:53
Vanhat Gibson-kitarat.
Ylläolevan kirjoituksen sisällöstä vastuu on aina lukijalla.
Metalkallo
16.09.2018 20:56:36
hallu: Ei ollut, soitteli suvasti mm. Gibson SG:lä ja varmaan muillakin nätisti ylösalaisin soitettavilla kuten vaikkapa Flyingveellä. Tosin kuvissa ja videoilla useinmiten käsissään nähtiin strato, mutta varmaan osittain myös siksi että se oli ainoa rikottavaksi kyllin edullinen ja juuri kitaran polttamista ja rikkipaiskomista Hendrixiltä joka keikalla odotettiin niin että alkoi itsekin väsyä siihen.... ei se ollut enää spontaania ja hauskaa.
 
Juu, tarkoitinkin, et oli stratomies koska se oli sen suosikki, mutta toki soitti vaikka millä.
Vähemmän on enemmän ja enemmän on vähemmän.
Guitarfreak
16.09.2018 21:47:27
tuskiz: Vanhat Gibson-kitarat.
 
Uudet Gibson kitarat :D
Käärinliinoissa ei ole taskuja ja kaurapuurollakin elää ihan hyvin. :D - Steelduck
Kefiiri
16.09.2018 21:50:21
Guitarfreak: Uudet Gibson kitarat :D
 
Ihmettelinkin mihin tuskiz unohti ne.
En ole musiikin asiantuntija.
tuskiz
16.09.2018 23:57:20
Ei kai uusissa Gibsoneissa ole ollut mitään hypea johonkin kolmeenkymmeneen vuoteen. Jengi oppinu ettei kannata odottaa liikoja niin pettyy vähemmän.
Ylläolevan kirjoituksen sisällöstä vastuu on aina lukijalla.
Kefiiri
17.09.2018 07:28:05 (muokattu 17.09.2018 07:28:47)
Kaltaisesi Gibson-allergikon luulisi löytävän katteetonta hypeä sieltäkin, missä sitä ei ole ;)
En ole musiikin asiantuntija.
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)