Aihe: Kaikki mitä olet halunnut tietää efektilaudasta=pedalboardista
1 2 3 4 5126 127 128 129 130 131 132
Aksu89
07.03.2018 14:58:18
Osaisikohan joku auttaa hurinaongelman suhteen?
 
Ostin pedaalilautaan Trex:n Fuel tankin ja yritän päästä eroon muista virtalähteistä.
Ostettuani Whammy 5th Gen hurinaongelmat lisääntyneet. Laudassa siis:
 
Whammy -> pari od-pedaalia -> T-rex Replica delay -> TC Flashback, josta piuha vahvistimeen.
 
Ongelma on siis jotenkin Whammyn ja Flashbackin yhteensovitus. Jos laitan tuolla tavoin pedaalit, hurina on kova. Eikä Flashbackia tarvitse edes kytkeä ketjuun vaan laittaa pelkästään virtapiuha kiinni Fueltankista, jolloin hurina alkaa.
 
Toisaalta jos otan Whammyn pois, voin laittaa Flashbackin kiinni ilman hurinoita. Jos puolestaan laitan sekä Flashbackin että Whammyn, mutta haluan olla hurinaton, joudun poistamaan sekä T-rex:n delayn että EHX Key9:n.
 
Onko kyseessä siis joku maalenkki ja miten sen saisi purettua? Mielelläni pitäisin kaikki pedaalit laudassa.
erty
07.03.2018 15:15:56
Aksu89: Osaisikohan joku auttaa hurinaongelman suhteen?
 
Ostin pedaalilautaan Trex:n Fuel tankin ja yritän päästä eroon muista virtalähteistä.
Ostettuani Whammy 5th Gen hurinaongelmat lisääntyneet. Laudassa siis:
 
Whammy -> pari od-pedaalia -> T-rex Replica delay -> TC Flashback, josta piuha vahvistimeen.
 
Ongelma on siis jotenkin Whammyn ja Flashbackin yhteensovitus. Jos laitan tuolla tavoin pedaalit, hurina on kova. Eikä Flashbackia tarvitse edes kytkeä ketjuun vaan laittaa pelkästään virtapiuha kiinni Fueltankista, jolloin hurina alkaa.
 
Toisaalta jos otan Whammyn pois, voin laittaa Flashbackin kiinni ilman hurinoita. Jos puolestaan laitan sekä Flashbackin että Whammyn, mutta haluan olla hurinaton, joudun poistamaan sekä T-rex:n delayn että EHX Key9:n.
 
Onko kyseessä siis joku maalenkki ja miten sen saisi purettua? Mielelläni pitäisin kaikki pedaalit laudassa.

 
Mikä T-Rexin Fuel Tank, se sininen Classic? Noi kaikki mainitsemas pedaalit on aika virtasyöppöjä digipedaaleja (poislukien od:t) ja oireet viittais siihen ettei Fuel Tankissa riitä virtakapasiteetti ruokkimaan kaikkia yhtäaikaa.
Pinewood
11.03.2018 07:29:06
erty: Mikä T-Rexin Fuel Tank, se sininen Classic? Noi kaikki mainitsemas pedaalit on aika virtasyöppöjä digipedaaleja (poislukien od:t) ja oireet viittais siihen ettei Fuel Tankissa riitä virtakapasiteetti ruokkimaan kaikkia yhtäaikaa.
 
Tuossa mallissa 9V lähdöt eivät ole eristettyjä (isolated), mikä on toinen mahdollinen syy häiriöille.
LaMotta
11.03.2018 10:21:41
 
 
Jänniä nämä hurinahommat. Minulla on käytössä 1spot yhteisenä niin efektilenkin kuin vahvistimen edessä olevien spedujen kanssa eikä mitään häiriöitä.
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Jones_
31.03.2018 18:03:48
Miten pedalboardiin kiinni tulevat jakit pitäisi häiriösuojata? Toimiiko, jos laittaa kutistesukan, sen päälle käärii tavan foliota pari kerrosta ja sen päälle uusi kutistesukka? Eikös tuon pitäisi tehdä faradin häkki siihen?
Perunamuusikko
Jones_
30.05.2018 07:49:29
Jones_: Miten pedalboardiin kiinni tulevat jakit pitäisi häiriösuojata? Toimiiko, jos laittaa kutistesukan, sen päälle käärii tavan foliota pari kerrosta ja sen päälle uusi kutistesukka? Eikös tuon pitäisi tehdä faradin häkki siihen?
 
Ei ainakaan mitään häiriöitä esiintynyt kuvatulla tavalla suojattuna, vaikka niitä en maadottanutkaan.
Perunamuusikko
Turbulence-kitaristi
07.06.2018 22:34:46
Jos ei muuten korjaannu niin hommaa noise gate. Itse liitin sellaisen kompressorin perään, nyt saa miltei loputtomasti sustainia ilman että kohisee hullina.
Chuck Berry isn't just a legend, he's the rock music itself.
santakasa
20.11.2018 09:08:44
Huom! Olet kirjoittamassa yli 165 päivää vanhaan aiheeseen! juu juu
 
Mitenköhän mun pitäisi kiinnittää pari Glabin virtalähdetta gatorin alapuolelle? https://www.thomann.de/fi/g_lab_pb1_power_supply.htm
https://www.thomann.de/fi/gator_gptpro_pedalboard_with_bag.htm
 
Mä kattelin noita virtalähteiden kiinnitysrautoja, mutta ne vaikutti olevan vain tietyille laudoille tarkoitettu. Ei ehkä ihan uskaltaisi luottaa tarraan.
Koska sormeni ovat lyhyet, olen keksinyt omia twistejä omalle motoriikalleni. - mace2691
Kipander
20.11.2018 19:46:20
 
 
Moikka!
 
Moikka! Olen valmistellut syksyn mittaan uutta opassarjaa, aiheena vanha tuttu, eli pedaalilaudan rakentaminen. Aiheita on paljon ja monet ovat juuri niitä, joita tälläkin palstalle eniten puidaan ja jota meiltä eniten kysytään.
 
Olemme kuvanneet artikkeliden oheen paljon videoita. Lontooksi mennään ja paikoitellen aika rajuinkin sanakääntein, mutta maailma on iso ja pitää tehdä kaikkensa, että viesti kuuluisi Suomen rajojen ulkopuolellakin.
 
Toivon, että tämä opas videoineen ja artikkeleineen hyödyttäisivät mahdollisimman monia. Olen käyttäneet niiden ideoimiseen, kirjoittamiseen, kuvaamiseen, kääntämiseen, oikolukuun, editointiin ja lay-outtien viimeistelyyn luvattoman paljon aikaa, mutta tämä on kuitenkin se lopullinen missio, mitä mulla on. Eli yrittää auttaa kaikin keinoin muusikoita ymmärtämään miten pedaalilauta rakentuu ja mitä kaikkea siinä pitää ottaa huomioon.
 
Oppaan pääsivu on nyt livenä, ja mukana on neljä uutta tai uudistettua artikkelia videoineen.
 
Mukana on vuosia varjelemani Custom Boardsin tekoprosessi, jonka kehitin joitain vuosia sitten. Sitä on päivitetty meillä moneen otteeseen ja nyt tuntuu, että sen voisi julkaista. Tämä on siis käyttämämme työjärjestys, jonka jakaminen voi tuntua taloudelliselta mahalaskulta, mutta uskon säästäväni sen jakamisella monelta aikaa ja vaivaa. Eli kun boardi tehdään tuossa järjestyksessä, on sen teko ongelmatonta.
 
Seuraavassa artikkelissa sohaisen tikulla muurahaispesään ja koitan demonstroida videon ja artikkelin avulla, että vaikka pedaalilaudassa on 20 efektiä, niitä ei kutakin käytetä välttämättä kuin kerran keikan aikana. Rinnastan kansallisylpeänä myös oman Tuomas Wäinölämme Edgeen ja jopa Hendrixiin, mitä tulee efektien käyttöön.
 
Kolmas uusi artikkeli näyttää miten pedaalilaudan rakennus lähtee käyntiin. Näytän siinä käyttämämme pöydän, eli "gridin", johon sommittelemme pedaalit kun alamme vatvoa minkälaiseen lautaan niitä ollaan asettelemassa. Uskon tämänkin inspiroivan rakentajia ja kehittelemään vaikka pahvista oman sapluunansa.
 
Neljäs artikkeli on jo livenä ollut efektien järjestysopas, johon on lisätty uutta tekstiä ja etenkin video, jonka loppu ikään kuin summaa tämän koko aiheen.
 
https://www.customboards.fi/pages/t … de-for-building-your-own-pedalboard
 
Klikkaamalla linkkiä näette koko sisällysluettelon, eli mitä kaikkea lähiviikkoina on luvassa. Vaikka unelmoin julkaisevani nämä kaikki tai edes isomman sektion kerralla, ei se materiaalin runsaudesta johtuen ole nyt mahdollista, sillä töitäkin pitää tehdä ja vielä levätäkin. Lisää tulee jossain vaiheessa kun tää alkusuma on taputeltu.
Ja otan toki mielelläni kommentteja, parannusehdotuksia ja kritiikkiä vastaan, sillä opas on tällä kertaa rakennettu sellaiseen muotoon, että artikkeleiden väleihin on helppo sijoitella uusia juttuja. Toistaiseksi sisällysluettelo on kuten linkin takaa näette.
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma/Custom Boards Finland
ituvirtanen
20.11.2018 23:28:55 (muokattu 21.11.2018 00:03:40)
 
 
Olen valmistellut syksyn mittaan uutta opassarjaa, aiheena vanha tuttu, eli pedaalilaudan rakentaminen.
 
Toivon, että tämä opas videoineen ja artikkeleineen hyödyttäisivät mahdollisimman monia.
 
Mukana on vuosia varjelemani Custom Boardsin tekoprosessi, jonka kehitin joitain vuosia sitten. Sitä on päivitetty meillä moneen otteeseen ja nyt tuntuu, että sen voisi julkaista. Tämä on siis käyttämämme työjärjestys, jonka jakaminen voi tuntua taloudelliselta mahalaskulta, mutta uskon säästäväni sen jakamisella monelta aikaa ja vaivaa.

 
On sanottava, että settiin on selvästi käytetty aikaa ja ns. syvä rintaääni kuuluu läpi. Olen toki joistain asioista aavistuksen toisella laidalla mutta samassa veneessä kuitenkin.
 
Ensin tosi nopea kärkeen:
https://www.customboards.fi/blogs/t … t-my-guitar-pedals-for-best-results
"Ekvaalisaattorilla voidaan..." ottaa yksi A pois.
 
Toinen pikainen on maininta tuosta mahalaskusta: vaikka ohje on nyt julki, kuvattu tapa kasata lautoja kertoo oikeastaan laadustanne ja tuo esille sekä vaaditun työmäärän että töitä tekemällä opittuja asioita. Loistavan bassomaikkani sanoin: "Vähintään saman työn joudut tekemään kuin minä aikoinani", joten soittajat jatkakoot soittamista ja rakentajat rakentamista.
 
Kolmas nopeahko onkin hinta-asia. Minusta purkin hintaa katsomalla on välillä erittäin vaikea päätellä laatua tai saundia mihinkään suuntaan. Kaikenlaisia laitteita avanneena voisin äkkiä mainita mielestäni laaduttomia mutta hintavia merkkejä ja vastaavasti jopa edullisia ja hyväsaundisia purnukoita. Siksi painottaisin kokeilemista hinnan sijaan. Koeajon merkitys (omalla soittimella ja jopa vahvistimella) on minusta aina tärkeä ja mainittava asia. Laatu seuraa pian saundilöytöjen perässä, joten maininta siitä on kyllä paikallaan. Keikoilla laatikot joutuvat monella tavalla koville.
 
***
 
Kommenttini perustuvat omiin kokemuksiin, joita olen kriittisesti todentanut kollegoilta, palstoilta ja rakentajilta.
 
Kaksi basistina käyttämääni efektiä ovat osoittautuneet soitinkohtaisiksi: kompura ja särö eri muodoissaan (fuzz/od/dist). Tämä kaksikko tuntuu reagoivan erityisesti soittimen impedanssiin. Passiiviset soittimet toimivat joittenkin (erityisesti signaalitien alkupään) purkkien kanssa, aktiiviset eli matalaimpedanssiset toisten. Siksi vaadittava saundikokeilun määrä on ollut hetkittäin rasittavaa mutta tulokset kyllä puhuttelevat allekirjoittanutta. Tästä syystä olen päätynyt rakentamaan eri lankut passiivisille ja aktiivisille instrumenteilleni.
https://muusikoiden.net/artikkelit/2133
 
Ymmärrän hyvin kompuran paikan alussa, vaikka haluan itse komentaa efektejä instrumentilla ja vasta lopuksi lytätä, "masteroida" saundin.
 
Eq on hassu laite ja usein yllättävän vaikeakäyttöinen. Pidin erityisesti maininnasta, jossa ehdotetaan eq:n käyttöä vaimentavana komponenttina. Tärkeä huomio eikä silti itsestäänselvä. Parametrisen teho ja käyttö voisi olla ohjeen paikka mutta kaikki aikanaan. Aasinsilta: Eq kuuluu gain-säätimiin, joten gain-artikkelin tulemista kannattaa varmasti odottaa. Samoin efektilooppien käyttöä ja eroja voisi jopa listata tunnettuine ongelmineen.
 
Kritiikinpoikanen: artikkelit ovat hyvin kattavia - kitaristeille. Jossain välissä voisi tulla muutama spesifimpi sananen myös meille basisteille (crossoverit, HPF:t...), kiipparisteille ja vaikka rumpaleille, jotka myös käyttävät effektoreita. Tai jopa niille, joitten koko äänimaailma syntyy efekteistä. Luonnollisesti tekstin määrä kasvaa ja pääasiat edelleen soveltuvat osin kaikille mutta kun edelläkävijä kerran tarjoaa palvelua... pienikin myönnytys meille muille on todella iso asia. Pari ranskalaista säröperunaa ilman jälkiruokaa piilossa kitaristien buffet-illallisen jälkeen on vähän... liian vähän.
 
Kaiken kaikkiaan sivustoanne ja ohjeitanne voi huoletta suositella kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle. Koska olette erikoistuneet efektipuolelle, laajojen ohjeitten julkaisun voisi sanoa pönkittävän entisestään yrityksenne laatuvaikutelmaa. Oikein hyvin tehty.
Kipander
22.11.2018 13:51:36
 
 
Moikka!
 
Kiitos kommenteistasi. Typo korjattu. Oli ollut aika pitkään tuolla ja niin vain on jäänyt huomaamatta. Kiitos :)
 
Oppaan tarkoitus on jakaa niin paljon tietoa kuin mahdollista. Sen luettuaan voi sitten päättää tekeekö kaiken itse vai jättääkö työn meille. Yritän rohkaista kaikkia parhaani mukaan ja saada kaiken oleellisen tiedon ylös.
 
Yritämme saada aikaiseksi jonkun oppaan basisteille. Lopulta periaatteet ovat hyvin samat ja olet oikeassa tuon passiivibasson kanssa. On tarkkaa mihin sen kytkee, etteivät mikit kuole täysin. Bassossa on mielestäni paljon enemmän kokeilunvaraa, koska esimerkkejä on huomattavasti vähemmän. Eli persoonallista soundia on helpompi luoda kun kitaristit usein toistavat toisiensa laitekokoonpanoja ja soundeja. Näin karkeasti yleistäen ja ketään dumaamatta.
 
Jatkoa seuraa ja toivottavasti tulevat osat herättävät yhtä lailla ajatuksia.
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma
 
ituvirtanen: On sanottava, että settiin on selvästi käytetty aikaa ja ns. syvä rintaääni kuuluu läpi. Olen toki joistain asioista aavistuksen toisella laidalla mutta samassa veneessä kuitenkin.
 
Ensin tosi nopea kärkeen:
https://www.customboards.fi/blogs/t … t-my-guitar-pedals-for-best-results
"Ekvaalisaattorilla voidaan..." ottaa yksi A pois.
 
Toinen pikainen on maininta tuosta mahalaskusta: vaikka ohje on nyt julki, kuvattu tapa kasata lautoja kertoo oikeastaan laadustanne ja tuo esille sekä vaaditun työmäärän että töitä tekemällä opittuja asioita. Loistavan bassomaikkani sanoin: "Vähintään saman työn joudut tekemään kuin minä aikoinani", joten soittajat jatkakoot soittamista ja rakentajat rakentamista.
 
Kolmas nopeahko onkin hinta-asia. Minusta purkin hintaa katsomalla on välillä erittäin vaikea päätellä laatua tai saundia mihinkään suuntaan. Kaikenlaisia laitteita avanneena voisin äkkiä mainita mielestäni laaduttomia mutta hintavia merkkejä ja vastaavasti jopa edullisia ja hyväsaundisia purnukoita. Siksi painottaisin kokeilemista hinnan sijaan. Koeajon merkitys (omalla soittimella ja jopa vahvistimella) on minusta aina tärkeä ja mainittava asia. Laatu seuraa pian saundilöytöjen perässä, joten maininta siitä on kyllä paikallaan. Keikoilla laatikot joutuvat monella tavalla koville.
 
***
 
Kommenttini perustuvat omiin kokemuksiin, joita olen kriittisesti todentanut kollegoilta, palstoilta ja rakentajilta.
 
Kaksi basistina käyttämääni efektiä ovat osoittautuneet soitinkohtaisiksi: kompura ja särö eri muodoissaan (fuzz/od/dist). Tämä kaksikko tuntuu reagoivan erityisesti soittimen impedanssiin. Passiiviset soittimet toimivat joittenkin (erityisesti signaalitien alkupään) purkkien kanssa, aktiiviset eli matalaimpedanssiset toisten. Siksi vaadittava saundikokeilun määrä on ollut hetkittäin rasittavaa mutta tulokset kyllä puhuttelevat allekirjoittanutta. Tästä syystä olen päätynyt rakentamaan eri lankut passiivisille ja aktiivisille instrumenteilleni.
https://muusikoiden.net/artikkelit/2133
 
Ymmärrän hyvin kompuran paikan alussa, vaikka haluan itse komentaa efektejä instrumentilla ja vasta lopuksi lytätä, "masteroida" saundin.
 
Eq on hassu laite ja usein yllättävän vaikeakäyttöinen. Pidin erityisesti maininnasta, jossa ehdotetaan eq:n käyttöä vaimentavana komponenttina. Tärkeä huomio eikä silti itsestäänselvä. Parametrisen teho ja käyttö voisi olla ohjeen paikka mutta kaikki aikanaan. Aasinsilta: Eq kuuluu gain-säätimiin, joten gain-artikkelin tulemista kannattaa varmasti odottaa. Samoin efektilooppien käyttöä ja eroja voisi jopa listata tunnettuine ongelmineen.
 
Kritiikinpoikanen: artikkelit ovat hyvin kattavia - kitaristeille. Jossain välissä voisi tulla muutama spesifimpi sananen myös meille basisteille (crossoverit, HPF:t...), kiipparisteille ja vaikka rumpaleille, jotka myös käyttävät effektoreita. Tai jopa niille, joitten koko äänimaailma syntyy efekteistä. Luonnollisesti tekstin määrä kasvaa ja pääasiat edelleen soveltuvat osin kaikille mutta kun edelläkävijä kerran tarjoaa palvelua... pienikin myönnytys meille muille on todella iso asia. Pari ranskalaista säröperunaa ilman jälkiruokaa piilossa kitaristien buffet-illallisen jälkeen on vähän... liian vähän.
 
Kaiken kaikkiaan sivustoanne ja ohjeitanne voi huoletta suositella kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle. Koska olette erikoistuneet efektipuolelle, laajojen ohjeitten julkaisun voisi sanoa pönkittävän entisestään yrityksenne laatuvaikutelmaa. Oikein hyvin tehty.
jimbeans
20.01.2019 12:31:42
Ei aivan varma onko tämän alueen aihe, mutta omistan mooerin micro preampin, volume-pedaalin ja bossin ME-80. Voiko mooerin pedaalit vetää bossin eteen ilman että mikään tyyliin räjähtää. Vai syöttääkö pedaalit eri signaalia kuin kitara. Kiitos vastauksista ja vittuiluista.
Exhausted
21.01.2019 10:13:25 (muokattu 21.01.2019 10:13:44)
 
 
jimbeans: Ei aivan varma onko tämän alueen aihe, mutta omistan mooerin micro preampin, volume-pedaalin ja bossin ME-80. Voiko mooerin pedaalit vetää bossin eteen ilman että mikään tyyliin räjähtää. Vai syöttääkö pedaalit eri signaalia kuin kitara. Kiitos vastauksista ja vittuiluista.
 
Laita ihan rauhassa, ei ole oleellista eroa signaalissa, mikä rikkoisi jotain. Toki Bossin sisääntulo voi mennä epätoivotulla tavalla särölle Micro Preampista, mutta kokeilemalla selviää.
ip100
22.01.2019 21:21:21
Mooro! Tämä juttu kertoo pedaalien järjestyksestä laudassa.
 
Aion ratkaista signaalireitityksen eli pedaalien järjestyksen pedaalilaudassa seuraavasti. Kuulokevahvistin ja pikkumikseri (norttiaskin kokoisia molemmat, pelkät volumet molemmissa, omat virtalähteet). Kitaran johto kuulokevahvistimen sisäänmenoon, jolloin siitä tulee 4 identtistä signaalia ulos. Näistä 1 suoraan pikkumikserin 1:een (clean), 2 särkijän kautta 2:een, 3 kompuran kautta 3:een ja 4 kaiun kautta 4:een.
 
Pedaalilaudan kolme efektiä on säädetty valmiiksi omaan soittoon sopiviksi plus vähän lisää päälle. Pedaalilaudasta lähtee nipussa 4 piuhaa kitarakaapin päälle (tms käden korkeudelle), jossa ne menevät pikkumikseriin (mono). Siitä yksi johto output vahvarin sisäänmenoon. Alustavat kokeet lupaavat paljon, katotaan ny sitte miten treeneissä. Tällä systeemillä toteutan rinnakkaiskompressorin halvalla ja saan säröön mukaan puhdasta signaalia. Soiton aikana ehtii helposti säätää neljällä potikalla kaikkea, kumartumatta lattialle laudan ääreen.
 
Idea on, että tällöin pedaalien järjestyksellä ei ole väliä, koska ne sekoittuvat demokraattisesti pikkumikserissä :) Soundi kyllä muuttuu, joku tykkää, joku ei.
 
Mielenkiintoisia soundeja syntyi esim: paljon cleania, vähän särölinjaa isolla säröllä + taajuuskorjain ennen kompuraa. Enpä uskonut noista peruspedaaleista (TS9, HOF, EQ-100)tällaisia syntyvän. TOKI, jos on enemmän pedaaleja, pikkumikseri ei ole enää pieni, tai niitä on kaksi samaa vierekkäin... yms yms... pieni on kaunista.
 
Löytyykö tähän valmis tehdastekoinen ratkaisu (parempi signaalin laatu) tai onko joku fiksumpi tehnyt ja kunnolla koestanut vastaavan viritelmän, ja mahtaako kokemusta tästä löytyä muilta kesk.alueilta?
Kipander
27.02.2019 12:09:59 (muokattu 27.02.2019 12:11:56)
 
 
Moi kaikille!
 
Laitan rohkeasti tännekin infoa, että olemme järjestämässä kevään aikana sarjan pedaalilauta-koulutuksia. Vaikka olen julkaissut paljon oppaita pedaalilaudan rakentamisesta minusta tuntuu, että henkilökohtaiselle kommunikaatiolle ja opastamiselle on edelleen tilausta. Olen oppaita valmistellessani lukenut aikoinani koko tämän ketjun ja tehnyt muistiinpanoja ihmisiä askarruttavista asioista. Vaikka niihin on moniin löytynyt vastauksia, silti moni asia askarruttaa soittajia. Näihin pyrin vastaamaan tämän koulutksen tiimoilta. Lyhykäisyydessään kyse on tällaisesta paketista:
 
PEDAALILAUDAN RAKENTAJAN ABC
 
Oletko rakentamassa omaa pedaalilautaa, mutta epävarma efektien kytkemisjärjestyksestä?
Onko virtalähteen ja eri pedaalien virrankulutus sinulle hankala asia?
Opi ymmärtämään miten kitarajohdot muokkaavat soundiasi, millä johdolla on väliä ja millä ei?
 
Kurssi on suunnattu kaikille, jotka haluavat rakentaa oman pedaalilautansa häiriövapaaksi ja varmatoimiseksi. Saat täsmäapua oman lautasi ongelmiin tai opit alusta alkaen miten pedaalilauta kasataan.
 
Koulutuksessa paikan päällä on kaksi Custom Boardsin teknikkoa, jotka auttavat sinua ratkaisemaan ongelmasi ja suunnittelemaan juuri oman näköisesi pedaalilaudan.
 
Tampere, tiistai 9.4.2019 klo 18-21
Helsinki, tiistai 23.4.2019 klo 18-21
Seinäjoki, tiistai 7.5.2019 klo 18-21
Jyväskylä, tiistai 14.5.2019 klo 18-21
 
Koulutuspäivä maksaa 49 €/per henkilö (sis. kahvi- ja pikkuleipätarjoilun sekä tuotelahjan).
 
Jotta pystymme antamaan osallistujille riittävästi huomiota ja vastaamaan kaikkien kysymyksiin, otamme jokaiselle kurssille vain kymmenen ensimmäisenä lippunsa lunastanutta. Toimi siis nopeasti!
 
Lippuja näihin tapahtumiin voi hankkia tästä linkistä:
 
https://www.customboards.fi/collections/pedalboard-workshop
 
En epäile hetkeäkään, ettei joku koe tätä mainostamiseksi, mutta en kuollaksenikaan keksi parempaa paikkaa ilmoittaa tästä. Lisäksi tuntuisi tiedon pimittämiseltä olla kertomasta näistä sessioista. Lisää oppaita on niin ikään tulossa kevään aikana, mutta joskus näistä asioista on paras ja kivointa puhua myös kasvotusten.
 
Terveisin
 
Kimmo Aroluoma/Custom Boards
 
EDIT: typo pois
Laulava Kylätohtori
27.02.2019 14:14:28
Kipander: En epäile hetkeäkään, ettei joku koe tätä mainostamiseksi, mutta en kuollaksenikaan keksi parempaa paikkaa ilmoittaa tästä. Lisäksi tuntuisi tiedon pimittämiseltä olla kertomasta näistä sessioista. Lisää oppaita on niin ikään tulossa kevään aikana, mutta joskus näistä asioista on paras ja kivointa puhua myös kasvotusten.
 
Ei kun teidän täytyy järjestää noita tilaisuuksia, mutta ette saa kertoa niistä kenellekään. Muutenhan se on mainostamista, mikä on paha paha asia. Varsinkin kauppaa harjoittavalle yrittäjälle.
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
Vihapiirakka
11.03.2019 09:42:58
olen pohtinut pedaalien järjestystä omassa laudassa.
 
polytune -> boss ns-2 (send)-> röttweiler -> dark matter -> NS-2return -> delay -> vahvain.
 
Tuohon ajattelin vielä hommata kompressorin, eq:n ja fuzzin. Fuzzin laitan todennäköisesti tuohon NS-2 lenkkiin myös ja kompressorin polytunen jälkeen. Mutta mihin väliin tuo eq kannattaa laittaa?
Level 666 goblin ping pong champion berserker from Scotland
Exhausted
11.03.2019 10:09:40
 
 
Lihis96: Mutta mihin väliin tuo eq kannattaa laittaa?
 
Sinne missä se parhaalta saundaa. Se vaikuttaa eri tavalla ennen ja jälkeen säröjä, sun pitää päättää mitä sillä haluat itse tehdä.
Vihapiirakka
11.03.2019 17:51:44
Exhausted: Sinne missä se parhaalta saundaa. Se vaikuttaa eri tavalla ennen ja jälkeen säröjä, sun pitää päättää mitä sillä haluat itse tehdä.
 
Joo, tän oon ymmärtänyt nyt tässä et se vaikuttaa siinä mihi sen laittaa signaaliketjuun. Mut onko järkevämpää laitella ennen säröjä vai niiden jälkeen :D toki sekin että kompressoiko ensin ja sitä equttaa vai miten.
 
Vaikeata ajatella.
Level 666 goblin ping pong champion berserker from Scotland
Laulava Kylätohtori
11.03.2019 18:00:36 (muokattu 11.03.2019 18:01:49)
Lihis96: Joo, tän oon ymmärtänyt nyt tässä et se vaikuttaa siinä mihi sen laittaa signaaliketjuun. Mut onko järkevämpää laitella ennen säröjä vai niiden jälkeen :D toki sekin että kompressoiko ensin ja sitä equttaa vai miten.
 
Vaikeata ajatella.

 
Eri paikassa on vain erilainen soundi - paremmuus on aina kuulijakohtaista, joten valitettavasti emme voi sinua auttaa, vaan itse pitää kokeilla.. :)
 
E. Paitsi jos sulla on joku tietty juttu, mitä haet. Sitten toki itseäni viisaammat voivat yrittää auttaa pääsemään maaliin.
Kuuntelen mielelläni monipuolisesti kaikenlaista musiikkia, mutta lempimusiikkiani on köyhien ulina.
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)