Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kralgard
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:VOIMAa ja putkien pauketta
Aika:29.01.2009 18:56
Tuo kontrollerilla hallittu yksilöllinen vakiovirta, pitäisi kyllä toimia, vaikka en ole mikään bittinikkari en näe toiminnalle esteitä. Tietysti siinä riittä turaamista, mutta se on antoisampaa kun telkkarinkatselu tai netissä roikkuminen.
 
Vakiovirtageneraattoriakin on tosiaan käytetty biasvirran säätöön. Helpoimmillaan taitaa olla katodibiasoidussa päätteessä generaattori katodivastuksen tilalla tai jatkeena, pitää biasvirran säädössä vaikka putkea vaihtaa.
 

Tuo PL36 on käyttökelpoinen putki, kuten; PL86, PCL86, PL504 ja PL509. P-sarja on hehkujen suhteen paljon parempi E-sarja, koska hehkuvirrat on pieniä, Kun vielä jännite on suurempi, pelkästään kontaktiviat putkien kannoilla on vähäisempiä. PL504 ja PL509 ovat videojuovapääteputkia, mutta käyttökelpoisia audiossa ja yllättävän kestäviä myös kuljetuksissa.

 
Varmaan noin periaatteessa ja jos vaikka itselleen one-off-vahvistimen tekee, mutta standardimuuntajissa ei kuitenkaan ole kuin se 6,3V hehkua varten. Hankala löytää muuntajaa ellei teetä.
 

Hi-Fi puolella tuo tarkka putkien parittelu, vakiovirrat ja jännitteet ovat paikallaan.

 
Tuossa on vinhasti perää. Kitaravahvistinpuolella ei ole pyrkimystä optimoida putkisettiä äärimmäisellä tarkkuudella, päin vastoin Kevin O'Connor - tunnemme hänet - kehottaa The Ultimate Tone eka osassa testailemaan samassa päätteessä eri tyyppisiä putkia (biakset huomioiden ja varovaisuutta anodijännitteiden ja muuntajan hehkukämin virrankeston kanssa) soundien viilaamiseksi!. Lainaankin KOCia tähän: "Specifically, mixing a high-power pair with a low-power pair can offer very interesting tonal results. The most popular combination is one pair of 6L6s working with one pair of 6V6". Ja Kevinhän esittää vielä kytkennän jossa jokaiselle pääteputkelle on oma level control -potikka. Ja 4*EL34-vahvistimiin Kevin ehdottaa kahta 5881:tä EL34-parille tuomaan inan lisää bassopäätä ja nujertamaan (subdue) EL34:n lasisuutta... Ja vielä: Kevin esittää 135W Fenderiin (ultralinear) modia jossa parin toinen putki jää UL-kytkentään ja toinen kytketään triodiksi!
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=174415