Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jymi
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:työväenopiston kitaranrakennus kurssi?
Aika:08.01.2009 10:09   (muokattu 08.01.2009 10:14)
USEIMMAT tekee jotain fenkkua muistuttavaa, koska siitä on helpoin lähteä liikkeelle ja ope osaa neuvoa miten sellainen tehdään.
 
Useimmat ei soittimia rakentavista taitavat kuitenkin soittaa jotain Fenkkua muistuttavaa. Eiköhän se sama mieltymys siirry rakenteluun eli rakentaa sellaisen millä haluaisi myös soittaa. Ja kyllä, lasken tässä tapauksessa Ibanezit yms. Fenkkua muistuttaviksi, koska rakenne on sama.
 
Ymmärrän täysin, että opettajat suosittelevat Fenkun tyylistä ensimmäiseksi. Vuosien varrella on tullut nähtyä useampi, joka aloittaa esim. Gibson tyylisella liimakaulaisella ja kaarevakantisella. Yleensä niissä on mennyt se kaksi talvea ja motivaatio hakuressa loppupuolella, kun ei millään meinaa valmistua.
 
Kyllä se kuitenkin kummasti suupieliä ylöspäin vetää ja motivaatiota kasvattaa, kun ensimmäisen saa valmiiksi. Olkoonkin että se olisi "vain" se Fender tyyppinen. Sen jälkeen kun aloittaa sitten sitä liimakaulakitaraa, niin on jopa mahdollista että samassa kahdessa talvessa onkin tullut tehtyä kaksi kitaraa, koska niin paljon se kokemus auttaa jo seuraavassa.
 
Mutta toki olen saamaa mieltä, että jos ajatus siitä pulttikaulakitarasta tuntuu oikein vastenmieliseltä, niin eipä sitä kannata sitten väkisin tehdä.
Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=45240