Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Murgo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Alumiiniteippi=Köyhän miehen noisegate:)
Aika:12.01.2007 13:10   (muokattu 12.01.2007 13:15)
Periaatteessa kaiketi tarvii olla. Ja nimensä mukaan se on nimenomaan "häkki". Vuorauksen ei näin ollen tietääkseni tarvii olla ihan umpinainenkaan, vaan harva ristikkosysteemi riittää. Älkää kysykö minulta miten määritetään kuinka harvaa se saa olla.
Tosin kitaran onkaloiden kokoisissa tiloissa sillä tuskin saavutetaan kovin suurta säästöä jos vuorataan täysin tai vaan harvakseltaan. Parempi tehdä varman päälle.

 
Eikös tarvittavan häkin tiheys ole jotenkin tekemisissä häiriön taajuuden kanssa? Eli radiotaajuudet vaatisivat tiiviimmän? Alumiiniteipin tinaus ei kyllä onnistu, jossain kehoitettiin käyttämään kupariteippiä ja tinaamaan saumat, mutta lienee hätävarjelun liiottelua. Johtavuus palojen välillä lienee tarpeen että kaikki palat saadaan maadoitettua, maadoitus usein tapahtuu automaattisesti potikoiden kuorien kautta, HB-sähköviulussa varmistin peitelevyn teippauksen maadoituksen potikankuoreen juotetulla pianolanganpätkällä joka koskettaa kannen sisäpinnan teippiin. Muutaman millinkään raot eivät käytännössä haitanne paljoa. Yksi tapa palojen kontaktin varmistukseen voisi olla esim. pienet naulat tai nitojanniitit saumoissa siellä täällä, mutta tosiaan galvaanisesti yhteenkytketty suojaus syntyy tuolla halvalla teipillä ihan limittämällä ja peitelevyynkin yhteyden saa jopa kääntämällä teipin reuna onkalon reunalle niin että peitelevy koskettaa siihen. Tuossa kuva omasta vuorauksestani, pleksiä ei tarvinnut teipata kun se on alumiinia. http://irc-galleria.net/view.php?nick=Murgoh&image_id=40389914
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=140670