Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vasu
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Bias Point
Aika:06.01.2007 11:51   (muokattu 06.01.2007 12:08)
Biasin säätö kun vaikuttaa myös anodijännitteeseen, niin hierotteko te
tuon halutun häviön kuinka tarkkaan kohdalleen ?
Eli jos jännite on ensin esimerkiksi 462 V ja säätää biasin tuon jännitteen mukaan
oikealle virralle niin jännite ei enää olekaan 462 V.

Jos säädetään isompi anodivirta niin anodijännite putoaa hiukan. Mutta jännite mitataan aina biasoinnin yhteydessä ja saatu tulos otetaan laskussa mukaan. Sellainen vahvistin jossa on vain yksi pääteputkipari voidaan virta saada mitattua hyvin päätemuuntajan ensiön puoliskon yli. Vahvistimessa jossa on useimpia putkipareja olisi parempi kun siinä olisi katodeilla 1 tai 10ohmin vastukset joiden yli mittaus tapahtuisi niin näkisi samalla onko putkien välillä suuria eroja.
Niin, otetaan aina huomioon kulloinkin anodijännite ja on hyvä laittaa mittaustulokset muistiin jos myöhemmin epäilee putkien kuntoa on hyvä tarkistaa biasointi ja jos tulokset eivät ole paljoa muuttuneet niin putkien kunto on todennäköisesti vielä hyvä. (10% sisällä jos pysyy niin luulisin että, hyvä)
EDIT: Alkuperäiseen kysymykseen: Jos pinneistä mitattu tulos on jotain n.30mV-50mV niin se on varmaan kertoo suoraan virran milliampeereissa. Anodijännitteen saamiseksi täytyisi päästä mittaamaan pääteputken 1.pinnan ja maan väliltä jännite.
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=140221