Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Pertsa
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Classic 30 elementti-kysymys
Aika:12.07.2005 11:57
Elikkäs omistan tuon Peavey Classic 30:sen, ja nurkissa lojuu yksi ylimääräinen Celestion G12H-50 8Ohm elementti. Peaveyn takana lukee 16Ohm minium load, ja netissä, että pitäisi pystyä valitsemaan 16 ja 8Ohmin väliltä. Elikkä jos lyön tuon elementin kiinni tuohon niin mitä tapahtuu, ja mitenkä tuon "valinnan" noiden eri Ohmien välillä tulisi tapahtua. Kiitoksia jo etukäteen.
 
Jep, elikkäs voit käyttää huoletta tuota 8 ohmista ämyriä kahdella eri tavalla.
 
1. Laitat celestionin normaalisti kiinni niillä sisäisillä johdoilla JA LISÄKSI laitat "dummy" -plugin kiinni siihen lisäkaappi jakkiin (extension speaker). Siihen käy siis ihan tavallinen "tyhjä" plugi. Kannattaa tietysti suojata se plugi niin, että mikään ei pääse kontaktiin sen kanssa vahingossa. Minulla esimerkiksi itselläni on Peaveyn Delta Blues -vahvistin, jossa käytän 8 ohmin Eminence Big Beniä ja käytän vanhasta johdosta irrotettua plugia, josta on piuhat poistettu ja muovitulppa ympärillä suojana.
 
2. Tai sitten voit tehdä niin, että teippaat ne sisäisten johtojen päät niin, etteivät ne pääse koskettamaan toisiaan tai mitään metalliosia. Sitten täytyy lisäksi tehdä piuha jonka toinen pää kiinitetään ämyriin ja toisessa päässä olisi plugi, joka työnnetään luonnollisesti Classicin lisäkaappiliitäntään.
 
Minun mielestä tuo 1. vaihtoehto on helpompi, kunhan vaan aina muistaa laittaa sen tyhmän plugin ennen kuin kytkee virran vahvariin. Sen plugin tarkoituksena on siis vaihtaa muuntaja käymään 8 ohmilla. Normaalistihan Classicit toimivat niin, että sisäinen kaiutin on 16 ohmia ja lisäkaiutin myös 16 ohmia. Ja kun nämä kaksi kytketään yhtä aikaa odottaa vahvistin 8 ohmin yhteiskuormaa. Eli kun kytketään vain yksi 8 ohmin kaiutin, täytyy myös muuntaja kytkeä toimimaan 8 ohmilla tuolla tyhmällä plugilla.
 
Toivottavasti tuosta selostuksesta sai jotain selvää.
 
Ja ei muuta kukin rok rok.
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=97853